Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne POMOCY brak okresu
Odpowiedz

POMOCY brak okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kudia Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem po porodzie 5 miesięcy. W grudniu 29 dostałam pierwszy okres po porodzie, był bardzo obfity i trwał 8 dni.
    Kolejną miesiączkę miałam dostać 26.01 niestety okres spóźnia się już 8 dni. Oczywiście współżyłam z mężem.

O czym to może świadczyć ten brak okresu???
    Na pójście do lekarza za wcześnie.

Pierwszy test ciążowy zrobiłam 3 dni temu. Robiłam też go wczoraj i dzisiaj. Wyniki negatywne.

• Eve19 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakieś zawirowania hormonalne? Może byłaś chora ? Może stres ? Jeśli ciąże wykluczasz .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka pierwszych cykli po porodzie może być nieregularnych. Mój pierwszy cykl po porodzie trwał 42 dni, kolejny 28, następny 25.
    Dla pewności zawsze możesz zrobić betę 😉

• Nadzieja97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kudia wrote:
    Hej. Jestem po porodzie 5 miesięcy. W grudniu 29 dostałam pierwszy okres po porodzie, był bardzo obfity i trwał 8 dni.
    Kolejną miesiączkę miałam dostać 26.01 niestety okres spóźnia się już 8 dni. Oczywiście współżyłam z mężem.

O czym to może świadczyć ten brak okresu???
    Na pójście do lekarza za wcześnie.

Pierwszy test ciążowy zrobiłam 3 dni temu. Robiłam też go wczoraj i dzisiaj. Wyniki negatywne.

Te pierwsze okresy mogą być nieregularne, hormony muszą wrócić do trybu sprzed ciąży. Jeśli chcesz się upewnić to zrób betę, ale jeśli testy wychodzą negatywne to stawiam właśnie na hormony

25 🎁
    2020 💒
    07.2021 👧

Hashimoto

4cs
    23.02.2023 (11dpo) ⏸️ beta 32 ✊💚 prog 15.10
    25.02.2023 beta 87 (przyrost 178%) ✊💚 prog 16.30
    10.03.2023 (6+3) 0.22cm kropka z ❤️
    31.03.2023 (9+3) 2.4 cm fasolki ❤️
    24.04.2023 (12+6)Prenatalne(niskie ryzyko)6.7cm🩷🌸
    22.05.2023 (16+6) 153g🩷🌸
    19.06.2023 połówkowe 🙏

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ