Pomóżcie , brak śluzu płodnego
-
Dziewczyny czy możliwa jest owulacjia bez plodnego śluzu ? Bolały mnie jajniki w dzień i po pozytywnych testach , temperatura jeszcze nie podskoczyla ale martwi mnie brak śluzu mam wrażenie ze w ogóle u mnie nie wystąpił. Dodam że w tym cyklu brałam clo. .
-
Owulacja bez śluzu płodnego jest możliwa. Tylko plemnikom trudniej przeżyć w niekorzystnym środowisku, co może utrudniać zapłodnienie. Najlepiej celować wtedy jak najbliżej owulacji. Na płodny śluz pomaga picie odpowiedniej ilości wody i siemię lniane (ja zalewalam dwie łyżeczki mielonego połową szklanki gorącej wody) - u mnie poskutkowało.
-
Nuteczka1337 wrote:Ciekawe czy mimo testów owulacyjnych nie występuje owulacja bez śluzu? Czy jednak jest szansa na zapłodnienie ? Ja w maju tego raku tez poronilam. . Może rzeczywiście ma to jakiś związekMagda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
-
Nuteczka1337 wrote:To mój wykres , myślicie że jest szansa bez tego nieszczęsnego śluzu ? ...
Szansa jest, zwłaszcza że pokazują Ci to testy. Jesli masz mało śluzu (a on pomaga plemnikom sie przemieszczać) może mogłabyś im pomóc sama, np. leżąc po stosunku dłuższą chwilę z podniesionymi biodrami (tak jakbyś chciała zrobić świecę) - niektórzy się z tego śmieją, ale podobno pomaga kobietom z niewielką ilością śluzu. -
Na kiepski śluz ja zastosowałam żel conceive plus. Drogi skubaniec ale było warto. Też jestem po zabiegu w marcu tego roku. Aplikowałam strzykawką do środka 2,5 ml przed seksikiem Wszystkie wyniki i usg miałam dobre, więc stwierdziłam, że może tutaj jest problem. W pierwszym cyklu z żelem zaskoczyłam. Resztę tubki oddałam koleżance (też po zabiegu w kwietniu) i też zaskoczyła w 1 cyklu z żelem. Na forum rozmawiamy o wszystkim wspolnie dążymy do spelnienia marzeń też mamy świeżutką ciążę po zastosowaniu żelu
Szczęściu trzeba pomagać -