Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomóżcie , brak śluzu płodnego
Odpowiedz

Pomóżcie , brak śluzu płodnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możliwa jest owulacjia bez plodnego śluzu ? Bolały mnie jajniki w dzień i po pozytywnych testach , temperatura jeszcze nie podskoczyla ale martwi mnie brak śluzu mam wrażenie ze w ogóle u mnie nie wystąpił. Dodam że w tym cyklu brałam clo. .

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może miałaś śluz, tylko nie na zewnątrz? Czasem tak bywa, że śluz nie musi koniecznie wypływać. Czy zazwyczaj masz dużo śluzu podczas owulacji?

• Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ostatnie cykle to może z kilka razy w pojedyncze dni miałam ale pamiętam ze kiedyś przed pierwszą ciąża miałam go więcej a było to 3 lata temu ..

• Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam tez w środku, no niby nie było bardzo sucho ale śluz był raczej rzadki i biały a nie ciągnący :/

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu mam w ogole problem z jakimkolwiek sluzem.. Mam zawsze "sucho" praktycznie rzecz biorac bez lubrykantow nic sie nie da zrobic no nic.

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy mimo testów owulacyjnych nie występuje owulacja bez śluzu? Czy jednak jest szansa na zapłodnienie ? Ja w maju tego raku tez poronilam. . Może rzeczywiście ma to jakiś związek :/

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja bez śluzu płodnego jest możliwa. Tylko plemnikom trudniej przeżyć w niekorzystnym środowisku, co może utrudniać zapłodnienie. Najlepiej celować wtedy jak najbliżej owulacji. Na płodny śluz pomaga picie odpowiedniej ilości wody i siemię lniane (ja zalewalam dwie łyżeczki mielonego połową szklanki gorącej wody) - u mnie poskutkowało.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórym pomaga też olej z wiesiołka, tylko trzeba go brać do owulacji, potem nie.

• Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f026a407153949dea3f618f9c03fded1.png[/url

• Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój wykres , myślicie że jest szansa bez tego nieszczęsnego śluzu ? ...

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuteczka1337 wrote:
    Ciekawe czy mimo testów owulacyjnych nie występuje owulacja bez śluzu? Czy jednak jest szansa na zapłodnienie ? Ja w maju tego raku tez poronilam. . Może rzeczywiście ma to jakiś związek :/
    Mnie jajniki bardzo bola i testy mi wychodza a sluzu nie mam. A w tym miesiacu bolaly mnie jajniki sluzu nie mialam potem zamiast @ mialam 6 dni plamien nim sie rozkrecila i sie okazalo ze mam fatalna prolaktyne i sie zastanawiam czy w ogole mialam owulacje?? Z taka prolaktyna? Tyle ze fakt faktem ze w tym miesiacu nie moglam testami utrafic tej owu ale jajniki czulam

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhh kurde to wszystko takie skomplikowane :/ niby wszystko gra a jednak jeden czynnik i ooo nic z tego .

• Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole! Gratuluje Ciąży !!! :)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuteczka1337 wrote:
    To mój wykres , myślicie że jest szansa bez tego nieszczęsnego śluzu ? ...

Szansa jest, zwłaszcza że pokazują Ci to testy. Jesli masz mało śluzu (a on pomaga plemnikom sie przemieszczać) może mogłabyś im pomóc sama, np. leżąc po stosunku dłuższą chwilę z podniesionymi biodrami (tak jakbyś chciała zrobić świecę) - niektórzy się z tego śmieją, ale podobno pomaga kobietom z niewielką ilością śluzu.

• Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde doszedł jeszcze jeden problem .. nie podskoczyla mi temperatura :/

• K22 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kiepski śluz ja zastosowałam żel conceive plus. Drogi skubaniec ale było warto. Też jestem po zabiegu w marcu tego roku. Aplikowałam strzykawką do środka 2,5 ml przed seksikiem :) Wszystkie wyniki i usg miałam dobre, więc stwierdziłam, że może tutaj jest problem. W pierwszym cyklu z żelem zaskoczyłam. Resztę tubki oddałam koleżance (też po zabiegu w kwietniu) i też zaskoczyła w 1 cyklu z żelem. Na forum rozmawiamy o wszystkim wspolnie dążymy do spelnienia marzeń też mamy świeżutką ciążę po zastosowaniu żelu :)
    Szczęściu trzeba pomagać:)

zem3j44jc7tr2m3s.png
  • Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Na pewno kupię ten żel i w następnym cyklu go wykorzystam :D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ