Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Porady od przyszłych mamusiek dla tych, które jeszcze czekają na drugą kreseczke ;)
Odpowiedz

Porady od przyszłych mamusiek dla tych, które jeszcze czekają na drugą kreseczke ;)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Marcelinka Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele bym dała, by moje marzenia sie spełniły i została mamą. Nie rozumiem tylko jednego, że te matki, które nie chcą dzieci to je mają, a te które chcą mają tyle problemów. MASAKRA !

Marcelina
  • Marcelinka Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem w 18 dc i dostałam śluz taki biały, gesty ale nie rozciągliwy, nigdy wczesniej raczej takiego nie zaobserwowałam. Nic mnie nie piecze, nie swedzi.

Marcelina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Ja też się staram :) Tylko że mam niestety bardzo nieregularne cykle (33-40dni a raz zdażyło się i 56dni)więc w sumie to nigdy nie wiem kiedy mam miec @.. Dziś 35dc. Od 31dc mam mocną zgagę i wzdęcia (czego nigdy wcześniej nie miałam). 34dc rano zrobiłam test ale negatywny (nie mam pojęcia kiedy będę miała @ więc nie wiem czy nie za wcześnie). Tylko że dziwnie się czuję, wczoraj byłam tak słaba i senna że przespałam cały dzień, trochę brzuch pobolewa, dziś zaobserwowałam biały śluz.. Dodam, że jestem zdrowa, bardzo dobrze się odżywiam, uprawiam sport.. Co o tym myślicie? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 11:41

• Marcelinka Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cykle raczej regularne 26-28 dni i po tzw śluzie płodnym miałam sucho przez kilka dni a dzisiaj takie własnie biały śluz zauważyłam.

Marcelina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Fajnie sie czyta te Wasze historie, daje to jakas nadzieje, ze nawet po wielu probach moze sie udac, trzeba tylko probowac i wierzyc. Mam nadzieje, ze pojawi sie tu wiecej historii ze szesliwym zakonczeniem!

U mnie wlasnie 4 cykl staran, wiec stosunkowo niedlugo, choc przestalismy sie zabezpieczac ponad pol roku temu. Na poczatku przez pierwsze dwa cykle to obsesyjnie wrecz o tym myslalam i za bardzo sie nakrecalam. Teraz obserwuje cykl, temperaturki i sluz, ale juz tak bardziej na luzie. Jak mi sie nie uda w weekend obudzic o 6 rano, to nie zalamuje rak ;) przestalam nastawiac budzik. Co nie zmienia faktu, ze bardzo pragne dzidzi.

Migotko mam pytanie odnosnie badan w uk, bo ja tez tutaj mieszkam i zastanawiam sie nad tym, czy moze by je zrobic wkrotce, tak zeby sprawdzic czy wszystko ok. Jak je zalatwialas? Bylas najpierw u GP i on dal skierowanie? Czy dlugo na nie czekalas? z gory wielkie dzieki za odpowiedz.

• migotka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec ja pierwsze kroki poczynilam do Family planning clinic i to byla strata czasu bo oni raczej zapobiegaja ciazy a nie pomagaja w nia zajsc. Potem umowilam sie do GP i na pierwszej wizycie powiedzialam, ze mamy problemy ale nie wiem jaka jest tego przyczyna i poprosilam o badania krwi. Bez problemu dostalam skierowanie na nie tyle, ze musialam poczekac bo te badania kazali mi zrobic na 7 dni przed miesiaczka.
    Na nastepnej wizycie przedstawili mi wyniki, ktore byly ok ale dali recepte na filoc skoro planuje ciaze. Dodatkowo powiedzieli, ze oni nie moga mnie juz w zaden sposob przebadac bo nie wiedza gdzie szukac jakis przyczyn dlatego z checia mnie skieruja do kliniki nieplodnosci. Niestety aby do tej kliniki sie dostac moj maz musi zrobic badanie nasienia (tez w GP), bez tych podstawowych badan ponoc nie mozna sie tam zarejestrowac.
    Jednakze wczoraj juz dostalam list z tej kliniki, ze moja pani doktor przeslala im moja historie i oni z checia zapraszaja mnie na wizyte. Nie wiem kiedy ona sie odbedzie bo date wizyty dostane w drugim liscie.

• migotka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo aby przyspieszyc caly proces powiedz w GP na wizycie, ze staracie sie juz dluzej niz rok a serduszkujecie ok 3-4 razy tygodniowo. W innym przypadku odesla cie z kwitkiem twierdzac ze musisz sie troszke bardziej starac i dac sobie czas...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też staram się o dziecko, nie trwa to długo ale już starania poczyniliśmy, mam nadzieję że wszystkim się nam uda i będziemy mamami maluszków. ja na razie mam złe doświadczenia z lekarzem, ale zmienię go na "lepszy model" hehe, musze zrobić jeszcze badania, cytologie już mam , czekam tylko na wynik, kiedyś miałam usuwane nadżerki, dlatego chciałam się dowiedzieć czy to ma teraz jakiś wpływa na ciąże, mój były lekarz nie udzielił mi informacji, ehhh co lekarze

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ