Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Post Dr Dąbrowskiej
Odpowiedz

Post Dr Dąbrowskiej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    ‹ 1 2
Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Stosowala ktoras ten post?
    Podobno pomaga na zapchane jajowody..
    Idea tego postu jest to ze organizm zjada zapasy białkowe- wiec guzy, polipy i roznego rodzaju zmiany sie wchlaniaja
    Sporo czytalam na ten temat..odsylam do ksiazek i wykladow na YT.
    Jest to dość kontrowersyjne ale jesli komus pomogło to zapraszam do podzielenia sie tym.

Mnie endokrynolog zalecił dietę tłuszczowo-mięsno-warzywną. Czyli przeciwieństwo postu Dąbrowskiej. Trochę taka dieta LCHF.
    Owoce jeśli już to b. mało.
    Odstawiasz węgle (zero kasz, makaronów, ziemniaków, chleba, słodyczy, wszystkiego co ma dwucyfrowy skład węglowodanowy na opakowaniu.)
    Jesz przede wszystkim mięso i zdrowe tłuszcze (olej kokosowy, oliwa z oliwek - TYLKO. No i warzywa, ale te które rosną nad ziemią ;)
    Sery- bardzo ostrożnie, jajka można jeść.

Pomyśl sobie o tym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 12:10

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz po ptakach.
    Mam oba niedrozne

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Teraz juz po ptakach.
    Mam oba niedrozne
    Przykro mi :(

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹ 1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ