Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Musze sie polozyc.
Poplakalam sie jak bobr!
Oczy czerwone, zmeczylam sie.
I boli mnie podbrzusze.. Tak kluje..
Najdziwniejsze ze jakby to byl bol z macicy.. I tak duzo sluzu mi leci.. Ovu? nie wiem. Dziwne cykle.
Dziwne jest tez to ze boli mnie ciagle ten lewy jajnik ale juz jutro wizyta to sie dowiem o co kaman. I MUSZE ZAPYTAC TEGO GINEKOLOGA CZY MAM PRAWY JAJOWOD! W szpitalu jeden mowi ze nie mam inny ze mam ze tylko w papierach po styczniowej operacji omylkowo wpisal ze wycial. Inny mowil ze tam nic nie widzi a babka ostatnio stwierdzila ze mam go i ma sie dobrze.. Musze zapytac bo odrosnac nie odrosl na pewno jak wycieli a pobolewa mnie po tej stronie na przemian z lewa strona.. Moze tylko takie prady przechodza? Nie wiem. Zapytam. Na bloznie jednej tej na pipusi to znaczy nad mam chyba zle zszyte.. Wystaje mi cos z tamtad i to boli czasem taka jakby rzylka.. Moze wlasnie od tego boli mnie dzis "niby" macica? jak nie urok to sraczka i tak co cykl i miesiac.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ukija to może właśnie ten duphaston jest potrzebny?
Madziara dziękuję kochana za wsparcie :*
A powiedz, Ty bralas duphaston w fl? Czy w ogóle kroras z Was brała o w jakich dawkach. Mi raz gin przepisał, ale co drugi dzień A jak się bierze, to jak?
madziara0080 lubi tę wiadomość
szczęśliwa łac. beatum -
beatum wrote:Ukija to może właśnie ten duphaston jest potrzebny?
Madziara dziękuję kochana za wsparcie :*
A powiedz, Ty bralas duphaston w fl? Czy w ogóle kroras z Was brała o w jakich dawkach. Mi raz gin przepisał, ale co drugi dzień A jak się bierze, to jak?
Kochana ja nic nie brałam, zaszłam w ostatnim "naturalnym" cyklu Od kolejnego miałam być stymulowana Duphastonem ale nie zdążyłam Więc niestety nie pomogę Ci w tym temacie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:57
beatum lubi tę wiadomość
-
Ukija,
po prostu zamarlam! Odpalilam teraz forum bo dziecie zasnelo i mysle sobie: no zaraz przeczytam jaka piekna beta. Bardzo jest mi przykro Kochana! Wiedz jednak, ze jesli tak mialo by to lepiej teraz niz np pozniej. Ja bym sie na Twoim miejscu zapisala do lekarza na jutro od razu rano i spytala co robic. Mam nadzieje, ze urosniesz w sile i niebawem w brzuchu zainstaluje sie na stale Marysienka Twoja. Sciskam mocno!!!! Naprawde nie moge w to uwierzyc po prostu.
-
beatum wrote:Rosax noo raczej nie odorósł, ale żyłkę by Ci zostawili? Tak podejrzewasz?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
madziara0080 wrote:Ja jestem w tym zielona, nie wiem co mi lekarz będzie robił... A ten test Pappa to dodatkowy koszt? Jeśli tak to ile?
Madziara, nie wiem ile masz lat i czy chcesz robic pappa. Pappa jest refundowane na nfz czyli nie placisz nic po 35 r.ż. Wcześniej za test się płac ii nie wiem ile. Jesli jestes mlodsza to czasami lekarze nie robia pappa tylko samo usg i sprawdzaja przeziernosc karku i kosc nosowa i tyle. Na tescie krwi oblicza sie dokladne parametry prawdopodobienstwa wystapienia tzw trisomii - bardzo powaznych zespolow chorob genetycznych. Ogolnie utarlo sie mowic, ze pappa robi sie po 35 r.z. ale pamietam, ze w Instytucie Matki i Dziecka, gdzie ja robilam to badanie, lekarze wszyscy mowili, ze warto wczesniej tez robic, bo ryzyko zespolu Downa i Edwardsa np jest tez w mlodszym wieku i to badanie je wykrywa. Ale to kwestia przekonania, dla niektorych wiary, ale tez wprawnego oka lekarza, ktory robi usg genetyczne - jesli jest swietnym specjalista i widzi wszystko to krew juz nie ma takiego znaczenia. Tylko sie nie przestrasz teraz tymi zespolami itd i nie zestresuj! Spokojnie napisalam tylko informacyjnie
-
Kurcze Dziewczyny, to plamienie jednak. Zaczęłam się martwić. Jutro pędę po 13 do lekarza. Muszę być w pracy do 12 i nie ma opcji innej"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
nick nieaktualny
-
zFolwarku wrote:Madziara, nie wiem ile masz lat i czy chcesz robic pappa. Pappa jest refundowane na nfz czyli nie placisz nic po 35 r.ż. Wcześniej za test się płac ii nie wiem ile. Jesli jestes mlodsza to czasami lekarze nie robia pappa tylko samo usg i sprawdzaja przeziernosc karku i kosc nosowa i tyle. Na tescie krwi oblicza sie dokladne parametry prawdopodobienstwa wystapienia tzw trisomii - bardzo powaznych zespolow chorob genetycznych. Ogolnie utarlo sie mowic, ze pappa robi sie po 35 r.z. ale pamietam, ze w Instytucie Matki i Dziecka, gdzie ja robilam to badanie, lekarze wszyscy mowili, ze warto wczesniej tez robic, bo ryzyko zespolu Downa i Edwardsa np jest tez w mlodszym wieku i to badanie je wykrywa. Ale to kwestia przekonania, dla niektorych wiary, ale tez wprawnego oka lekarza, ktory robi usg genetyczne - jesli jest swietnym specjalista i widzi wszystko to krew juz nie ma takiego znaczenia. Tylko sie nie przestrasz teraz tymi zespolami itd i nie zestresuj! Spokojnie napisalam tylko informacyjnie
Kochana, ja skończyłam w marcu 30 lat. Więc refundacji nie będę miała. Mój lekarz jest dość dobrym specjalistą, mam nadzieję, że USG wystarczy, jednak w razie wątpliwości oczywiście zrobię dodatkowe badania, jednak mam nadzieję, że nie będzie takiej konieczności... Ale trzymajcie kciukizFolwarku, beatum lubią tę wiadomość
-
Madziara trzymam kciuki. Super moment zobaczyc jak dziecko juz sie rusza jak dzikie a Ty de facto nie czujesz fizycznie w brzuchu jeszcze tego brykania. Normalnie jak alternatywna rzeczywistosc Ogladasz tv niby monitor ale przeciez to tv z Ciebie
madziara0080 lubi tę wiadomość
-
rosax3 wrote:No tego maszynka nie zgolila jeszcze i to slychac pod paznokciem taki dzwiek wydaje ja paznokciem sie o to uderzy albo tak zadrze raczej no tak musnie sie po tym paznokciem to ma taki dzwiek.. Nie wiem jak to opisac ale siedzi tam cos. Nawet malz to widzial ale przy probie "zdrapania" tego myslalam ze umre tak boli! Wiec musze to skonsultowac
Ukija są wakacje, pewnie nie ma oblężen na IP. Jedź, może z beta coś pokickali, może leki dadzą. A jutro po pracy do lekarza nie zaszkodzi pójśćszczęśliwa łac. beatum -
Kurcze powiem Wam szczerze że jestem sama w domu bo Mążu w tej delegacji i wraca w piątek wieczorem. W naszym mieście nie mieszka też nikt z naszej rodziny. Nie zostawie samego domu i kota. Może to głupie. Poczekam do jutra i podjadę do lekarza i zobacze co powie. Jak to że mam do szpitala jechać to wtedy zadzwonie po rodziców i oni przyjadą. Akurat mają urlop.
Nie oszukujmy się przy spadku bety i tak niskiej to musi przyjść @ i te plamienia są jej zapowiedzią. Póki wszystko ok muszę posprzątać dom w razie gdyby przyjechali ..."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
zFolwarku wrote:Madziara trzymam kciuki. Super moment zobaczyc jak dziecko juz sie rusza jak dzikie a Ty de facto nie czujesz fizycznie w brzuchu jeszcze tego brykania. Normalnie jak alternatywna rzeczywistosc Ogladasz tv niby monitor ale przeciez to tv z Ciebie
Super to ujęłaś Normalnie transmisja na żywo Też już się nie mogę doczekać ale strasznie się też denerwuje... tyle się czyta, że dziewczyny idą na Usg a serduszko już nie bije... No masakra jakaś, staram się myśleć jak najbardziej pozytywnie ale przecież już jestem mamą i się martwię o mojego dziecia
Ostatnio nawet oglądałam na YouTube filmiki z USG, właśnie 11, 12 tydzień ciąży i jak widziałam jak te dzieciaczki tam się ruszają to łzy mi leciały jak głupie i myślę sobie "Boże to nie mój bobas a ja już tak to przeżywam, to co będzie jak zobaczę swoje"zFolwarku lubi tę wiadomość