Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 raz dzwonili i zmieniają godzinę wizyty na nfz, no miło z ich strony, że informują, tyle że tam i tak zawsze jest min. Godzinne opóźnienie a ja raz na 11.50, na 13.10, na 12.20😱

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blador2 cyrk... i na której w końcu stanęło? 😅

👩 '94 + 👦 '86 = 👧 '22 👶 '24

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Mimo wszystko dalej mu ufam, bardzo mi pomógł i potem po porodzie też. Teraz też do niego chodzę 😀 akurat pracuje w tym szpitalu, to może się spotkamy.

@Goska ja też kciuków jeszcze nie puszczam. Może się miło zaskoczysz.

jeśli ufasz i jesteś zadowolona to bardzo dobrze :) miałaś co tydzień USG - wiedział co robił :)

Wenka lubi tę wiadomość

• Wenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador to nieźle szaleją z tymi godzinami a pewnie i tak swoje trzeba będzie odczekać.

Mama kp
    💙 2022
    💜 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    3 raz dzwonili i zmieniają godzinę wizyty na nfz, no miło z ich strony, że informują, tyle że tam i tak zawsze jest min. Godzinne opóźnienie a ja raz na 11.50, na 13.10, na 12.20😱
    a tam też musisz iles km dojechać? czy ten lekarz bliżej?

MonReve96 lubi tę wiadomość

• Wenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    jeśli ufasz i jesteś zadowolona to bardzo dobrze :) miałaś co tydzień USG - wiedział co robił :)
    Aczkolwiek nie ukrywam, że jak teraz wyjdzie mi cholestaza to sama dorzucę sobie te kwasy 😉

nick nieaktualny, Sarka94 lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 2022
    💜 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Aczkolwiek nie ukrywam, że jak teraz wyjdzie mi cholestaza to sama dorzucę sobie te kwasy 😉
    oby nie wyszła :)

polubiłam za trzymanie ręki na pulsie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 09:57

Wenka lubi tę wiadomość

• metkamniedrapie_87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny wiem, że zaraz wtorek i cieszę się, wg OM będę wtedy 5t+6d więc mam nadzieję, że już coś zobaczy na USG. Człowiek w pierwszej ciąży to był taki nieświadomy i przez to spokojny, teraz mega świadomy, ale za to jaki zestresowany😊😊.

Przyszła mi Cholina i DHA z prenacaps... dziewczyny czy któraś z was bierze JOD???
    Z jakiejś konkretnej firmy polecacie? 🧐

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!

09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL

Luteina od 11.02. do 12tc

12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
    progesteron: 28,99ng/mL

27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
    21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
    08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
    11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
    23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
    13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
    03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
    18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    a tam też musisz iles km dojechać? czy ten lekarz bliżej?
    Spacerkiem 15 min. Ale jadę autem żeby nie szaleć pierwszego dnia bo to i tak drugie wyjście z domu😱 poza tym kropi

Wenka na 12.20, ale na bank będę kiblowała. Ładuję telefon😉

Coś nam dużo norek przybyło😔

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metkamniedrapie_87 wrote:
    Dzięki dziewczyny wiem, że zaraz wtorek i cieszę się, wg OM będę wtedy 5t+6d więc mam nadzieję, że już coś zobaczy na USG. Człowiek w pierwszej ciąży to był taki nieświadomy i przez to spokojny, teraz mega świadomy, ale za to jaki zestresowany😊😊.

Przyszła mi Cholina i DHA z prenacaps... dziewczyny czy któraś z was bierze JOD???

Dr Jacobs krople

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Spacerkiem 15 min. Ale jadę autem żeby nie szaleć pierwszego dnia bo to i tak drugie wyjście z domu😱 poza tym kropi

Wenka na 12.20, ale na bank będę kiblowała. Ładuję telefon😉

Coś nam dużo norek przybyło😔

no patrz, przed chwilą pisałaś o tym spacerku do lekarza i jeździe autem :) coś z moją głową nie tak dziś ;)

nie lubię tych norek, ale czasami Dziewczyny muszą...

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dalej trochę w norce, nie umiem się z niczego ostatnio cieszyć, ale lajkuję tu wasze szczęścia, grzdyle i inne newsy:) też życzę nam wszystkim żebyśmy kiedyś tu pisały każda z naszym małym szczęściem śpiącym obok:)
    Mam pytanie do was, supermądrych badaniowo:) mocno liczę na @Frutellkę, ale naprawdę chętnie wezmę każdą poradę :)
    Chciałabym zrobić dodatkowe badania, coś dziwnego dzieje się u mnie około 5/6 dpo - miewam alergię sama od siebie, niestety, głównie na roztocza, ale nie jest z nimi tak źle ostatnio, natomiast ostatnie dwa cykle właśnie w tym 5/6 dpo mam atak alergii ale połączony z gorączką delikatną i deszczami, ogólnie źle się czuję jakby na chorobę, ale przechodzi na następny dzień. Wiem, że jest spora szansa że to przypadek te dni i sobie coś wkręcam, oraz że problemy z immunologia nie tak by się chyba okazywały, ale czy kojarzycie czy jest jakieś konkretne badanie które mogłabym zrobić które by się z tym wiązało?
    Drugie pytanie bardziej ogólne - u mnie jeszcze nigdy ⏸️ nie było, żadnego poronienia, myślę że mogę mieć problem z jakimkolwiek zagnieżdżeniem zarodka, moze to po prostu endometrioza którą mam, ale które badania tak ogólnie w tym kierunku dobrze zrobić? Dzisiaj promka 20% na Alab, jest pakiet Leiden+protrombina, są też badania przeciwciał jajnikowych i plemnikowych, któreś z tych byłyby ok?
    ślicznie wam z góry dziękuję.

age.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee nie przejmuj się, z moją też mocno nie tak. Wiem, rozumiem, tylko mi przykro, że w ogóle są potrzebne😔

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • klaudia_23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metkamniedrapie_87 wrote:

Ja biore z aliness tabletki :) opakowanie starcza na baaardzo dlugo. 1 tabletke co drugi dzien

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metka dokładnie tak z tym spokojem i świadomością

metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Olalee nie przejmuj się, z moją też mocno nie tak. Wiem, rozumiem, tylko mi przykro, że w ogóle są potrzebne😔
    dokładnie tak samo myślę o norkach, lepiej, żeby nie były potrzebne

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola rzeczywiście te objawy mogą wskazywać, ze może być problem z zagnieżdżeniem bo czemu akurat zawsze w tym samym czasie się pojawiają. Dziewczyny Ci tu na pewno dobrze doradzą.

Lola93 lubi tę wiadomość

• Wenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Blador to telefon się przyda, potwierdzam 😆 Liczę, że mąż mi przywiezie też jakąś książkę.

@Metka z tym martwieniem się to idzie zwariować. W pierwszej ciąży zrobiłam test i człowiek myślał, że wszystko jest super, niczym się nie przejmowałam i żyłam w nieświadomości. Z jednej strony było to super. A teraz wszystkim się przejmuję, zdecydowanie za dużo się naczytałam. Ale jak zobaczyłam wczoraj jak bobek się ruszał i bije mu serduszko, to od razu taka ulga przyszła...

nick nieaktualny, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 2022
    💜 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dalej trochę w norce, nie umiem się z niczego ostatnio cieszyć, ale lajkuję tu wasze szczęścia, grzdyle i inne newsy:) też życzę nam wszystkim żebyśmy kiedyś tu pisały każda z naszym małym szczęściem śpiącym obok:)
    Mam pytanie do was, supermądrych badaniowo:) mocno liczę na @Frutellkę, ale naprawdę chętnie wezmę każdą poradę :)
    Chciałabym zrobić dodatkowe badania, coś dziwnego dzieje się u mnie około 5/6 dpo - miewam alergię sama od siebie, niestety, głównie na roztocza, ale nie jest z nimi tak źle ostatnio, natomiast ostatnie dwa cykle właśnie w tym 5/6 dpo mam atak alergii ale połączony z gorączką delikatną i deszczami, ogólnie źle się czuję jakby na chorobę, ale przechodzi na następny dzień. Wiem, że jest spora szansa że to przypadek te dni i sobie coś wkręcam, oraz że problemy z immunologia nie tak by się chyba okazywały, ale czy kojarzycie czy jest jakieś konkretne badanie które mogłabym zrobić które by się z tym wiązało?
    Drugie pytanie bardziej ogólne - u mnie jeszcze nigdy ⏸️ nie było, żadnego poronienia, myślę że mogę mieć problem z jakimkolwiek zagnieżdżeniem zarodka, moze to po prostu endometrioza którą mam, ale które badania tak ogólnie w tym kierunku dobrze zrobić? Dzisiaj promka 20% na Alab, jest pakiet Leiden+protrombina, są też badania przeciwciał jajnikowych i plemnikowych, któreś z tych byłyby ok?
    ślicznie wam z góry dziękuję.

Jeśli chcesz robić pakiet to cały na trombofilie najtaniej wychodzi testdna

Przy endo zbadalabym pasożyty, alergen polecam przychodzi pakiet zbierasz i odsylasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 10:09

Lola93 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczyny ogłaszam wielką mobilizację w pisaniu postów :D co by nam się Wenka i Blador nie zanudziły :D żeby miały co czytać :D

blador2, Wenka lubią tę wiadomość

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ