Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
3 raz dzwonili i zmieniają godzinę wizyty na nfz, no miło z ich strony, że informują, tyle że tam i tak zawsze jest min. Godzinne opóźnienie a ja raz na 11.50, na 13.10, na 12.20😱👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nick nieaktualnyWenka wrote:Mimo wszystko dalej mu ufam, bardzo mi pomógł i potem po porodzie też. Teraz też do niego chodzę 😀 akurat pracuje w tym szpitalu, to może się spotkamy.
@Goska ja też kciuków jeszcze nie puszczam. Może się miło zaskoczysz.
jeśli ufasz i jesteś zadowolona to bardzo dobrze miałaś co tydzień USG - wiedział co robiłWenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblador2 wrote:3 raz dzwonili i zmieniają godzinę wizyty na nfz, no miło z ich strony, że informują, tyle że tam i tak zawsze jest min. Godzinne opóźnienie a ja raz na 11.50, na 13.10, na 12.20😱
MonReve96 lubi tę wiadomość
-
Olalee wrote:jeśli ufasz i jesteś zadowolona to bardzo dobrze miałaś co tydzień USG - wiedział co robił
Olalee, Sarka94 lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny wiem, że zaraz wtorek i cieszę się, wg OM będę wtedy 5t+6d więc mam nadzieję, że już coś zobaczy na USG. Człowiek w pierwszej ciąży to był taki nieświadomy i przez to spokojny, teraz mega świadomy, ale za to jaki zestresowany😊😊.
Przyszła mi Cholina i DHA z prenacaps... dziewczyny czy któraś z was bierze JOD???
Z jakiejś konkretnej firmy polecacie? 🧐Olalee lubi tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
Olalee wrote:a tam też musisz iles km dojechać? czy ten lekarz bliżej?
Wenka na 12.20, ale na bank będę kiblowała. Ładuję telefon😉
Coś nam dużo norek przybyło😔
Olalee lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
metkamniedrapie_87 wrote:Dzięki dziewczyny wiem, że zaraz wtorek i cieszę się, wg OM będę wtedy 5t+6d więc mam nadzieję, że już coś zobaczy na USG. Człowiek w pierwszej ciąży to był taki nieświadomy i przez to spokojny, teraz mega świadomy, ale za to jaki zestresowany😊😊.
Przyszła mi Cholina i DHA z prenacaps... dziewczyny czy któraś z was bierze JOD???
Z jakiejś konkretnej firmy polecacie? 🧐
Dr Jacobs krople -
nick nieaktualnyblador2 wrote:Spacerkiem 15 min. Ale jadę autem żeby nie szaleć pierwszego dnia bo to i tak drugie wyjście z domu😱 poza tym kropi
Wenka na 12.20, ale na bank będę kiblowała. Ładuję telefon😉
Coś nam dużo norek przybyło😔
no patrz, przed chwilą pisałaś o tym spacerku do lekarza i jeździe autem coś z moją głową nie tak dziś
nie lubię tych norek, ale czasami Dziewczyny muszą... -
Hej dziewczyny, ja dalej trochę w norce, nie umiem się z niczego ostatnio cieszyć, ale lajkuję tu wasze szczęścia, grzdyle i inne newsy:) też życzę nam wszystkim żebyśmy kiedyś tu pisały każda z naszym małym szczęściem śpiącym obok:)
Mam pytanie do was, supermądrych badaniowo:) mocno liczę na @Frutellkę, ale naprawdę chętnie wezmę każdą poradę
Chciałabym zrobić dodatkowe badania, coś dziwnego dzieje się u mnie około 5/6 dpo - miewam alergię sama od siebie, niestety, głównie na roztocza, ale nie jest z nimi tak źle ostatnio, natomiast ostatnie dwa cykle właśnie w tym 5/6 dpo mam atak alergii ale połączony z gorączką delikatną i deszczami, ogólnie źle się czuję jakby na chorobę, ale przechodzi na następny dzień. Wiem, że jest spora szansa że to przypadek te dni i sobie coś wkręcam, oraz że problemy z immunologia nie tak by się chyba okazywały, ale czy kojarzycie czy jest jakieś konkretne badanie które mogłabym zrobić które by się z tym wiązało?
Drugie pytanie bardziej ogólne - u mnie jeszcze nigdy ⏸️ nie było, żadnego poronienia, myślę że mogę mieć problem z jakimkolwiek zagnieżdżeniem zarodka, moze to po prostu endometrioza którą mam, ale które badania tak ogólnie w tym kierunku dobrze zrobić? Dzisiaj promka 20% na Alab, jest pakiet Leiden+protrombina, są też badania przeciwciał jajnikowych i plemnikowych, któreś z tych byłyby ok?
ślicznie wam z góry dziękuję. -
metkamniedrapie_87 wrote:Dzięki dziewczyny wiem, że zaraz wtorek i cieszę się, wg OM będę wtedy 5t+6d więc mam nadzieję, że już coś zobaczy na USG. Człowiek w pierwszej ciąży to był taki nieświadomy i przez to spokojny, teraz mega świadomy, ale za to jaki zestresowany😊😊.
Z jakiejś konkretnej firmy polecacie? 🧐
Ja biore z aliness tabletki opakowanie starcza na baaardzo dlugo. 1 tabletke co drugi dzien11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
@Blador to telefon się przyda, potwierdzam 😆 Liczę, że mąż mi przywiezie też jakąś książkę.
@Metka z tym martwieniem się to idzie zwariować. W pierwszej ciąży zrobiłam test i człowiek myślał, że wszystko jest super, niczym się nie przejmowałam i żyłam w nieświadomości. Z jednej strony było to super. A teraz wszystkim się przejmuję, zdecydowanie za dużo się naczytałam. Ale jak zobaczyłam wczoraj jak bobek się ruszał i bije mu serduszko, to od razu taka ulga przyszła...Olalee, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Lola93 wrote:Hej dziewczyny, ja dalej trochę w norce, nie umiem się z niczego ostatnio cieszyć, ale lajkuję tu wasze szczęścia, grzdyle i inne newsy:) też życzę nam wszystkim żebyśmy kiedyś tu pisały każda z naszym małym szczęściem śpiącym obok:)
Mam pytanie do was, supermądrych badaniowo:) mocno liczę na @Frutellkę, ale naprawdę chętnie wezmę każdą poradę
Chciałabym zrobić dodatkowe badania, coś dziwnego dzieje się u mnie około 5/6 dpo - miewam alergię sama od siebie, niestety, głównie na roztocza, ale nie jest z nimi tak źle ostatnio, natomiast ostatnie dwa cykle właśnie w tym 5/6 dpo mam atak alergii ale połączony z gorączką delikatną i deszczami, ogólnie źle się czuję jakby na chorobę, ale przechodzi na następny dzień. Wiem, że jest spora szansa że to przypadek te dni i sobie coś wkręcam, oraz że problemy z immunologia nie tak by się chyba okazywały, ale czy kojarzycie czy jest jakieś konkretne badanie które mogłabym zrobić które by się z tym wiązało?
Drugie pytanie bardziej ogólne - u mnie jeszcze nigdy ⏸️ nie było, żadnego poronienia, myślę że mogę mieć problem z jakimkolwiek zagnieżdżeniem zarodka, moze to po prostu endometrioza którą mam, ale które badania tak ogólnie w tym kierunku dobrze zrobić? Dzisiaj promka 20% na Alab, jest pakiet Leiden+protrombina, są też badania przeciwciał jajnikowych i plemnikowych, któreś z tych byłyby ok?
ślicznie wam z góry dziękuję.
Jeśli chcesz robić pakiet to cały na trombofilie najtaniej wychodzi testdna
Przy endo zbadalabym pasożyty, alergen polecam przychodzi pakiet zbierasz i odsylaszWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 10:09
Lola93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny