X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 raz dzwonili i zmieniają godzinę wizyty na nfz, no miło z ich strony, że informują, tyle że tam i tak zawsze jest min. Godzinne opóźnienie a ja raz na 11.50, na 13.10, na 12.20😱

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blador2 cyrk... i na której w końcu stanęło? 😅

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Mimo wszystko dalej mu ufam, bardzo mi pomógł i potem po porodzie też. Teraz też do niego chodzę 😀 akurat pracuje w tym szpitalu, to może się spotkamy.

@Goska ja też kciuków jeszcze nie puszczam. Może się miło zaskoczysz.

jeśli ufasz i jesteś zadowolona to bardzo dobrze :) miałaś co tydzień USG - wiedział co robił :)

Wenka lubi tę wiadomość

• Wenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador to nieźle szaleją z tymi godzinami a pewnie i tak swoje trzeba będzie odczekać.

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    3 raz dzwonili i zmieniają godzinę wizyty na nfz, no miło z ich strony, że informują, tyle że tam i tak zawsze jest min. Godzinne opóźnienie a ja raz na 11.50, na 13.10, na 12.20😱
    a tam też musisz iles km dojechać? czy ten lekarz bliżej?

MonReve96 lubi tę wiadomość

• Wenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    jeśli ufasz i jesteś zadowolona to bardzo dobrze :) miałaś co tydzień USG - wiedział co robił :)
    Aczkolwiek nie ukrywam, że jak teraz wyjdzie mi cholestaza to sama dorzucę sobie te kwasy 😉

Olalee, Sarka94 lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Aczkolwiek nie ukrywam, że jak teraz wyjdzie mi cholestaza to sama dorzucę sobie te kwasy 😉
    oby nie wyszła :)

polubiłam za trzymanie ręki na pulsie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 09:57

Wenka lubi tę wiadomość

• metkamniedrapie_87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny wiem, że zaraz wtorek i cieszę się, wg OM będę wtedy 5t+6d więc mam nadzieję, że już coś zobaczy na USG. Człowiek w pierwszej ciąży to był taki nieświadomy i przez to spokojny, teraz mega świadomy, ale za to jaki zestresowany😊😊.

Przyszła mi Cholina i DHA z prenacaps... dziewczyny czy któraś z was bierze JOD???
    Z jakiejś konkretnej firmy polecacie? 🧐

Olalee lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!

09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL

Luteina od 11.02. do 12tc

12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
    progesteron: 28,99ng/mL

27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
    21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
    08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
    11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
    23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
    13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
    03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
    18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    a tam też musisz iles km dojechać? czy ten lekarz bliżej?
    Spacerkiem 15 min. Ale jadę autem żeby nie szaleć pierwszego dnia bo to i tak drugie wyjście z domu😱 poza tym kropi

Wenka na 12.20, ale na bank będę kiblowała. Ładuję telefon😉

Coś nam dużo norek przybyło😔

Olalee lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metkamniedrapie_87 wrote:
    Dzięki dziewczyny wiem, że zaraz wtorek i cieszę się, wg OM będę wtedy 5t+6d więc mam nadzieję, że już coś zobaczy na USG. Człowiek w pierwszej ciąży to był taki nieświadomy i przez to spokojny, teraz mega świadomy, ale za to jaki zestresowany😊😊.

Przyszła mi Cholina i DHA z prenacaps... dziewczyny czy któraś z was bierze JOD???

Dr Jacobs krople

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Spacerkiem 15 min. Ale jadę autem żeby nie szaleć pierwszego dnia bo to i tak drugie wyjście z domu😱 poza tym kropi

Wenka na 12.20, ale na bank będę kiblowała. Ładuję telefon😉

Coś nam dużo norek przybyło😔

no patrz, przed chwilą pisałaś o tym spacerku do lekarza i jeździe autem :) coś z moją głową nie tak dziś ;)

nie lubię tych norek, ale czasami Dziewczyny muszą...

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dalej trochę w norce, nie umiem się z niczego ostatnio cieszyć, ale lajkuję tu wasze szczęścia, grzdyle i inne newsy:) też życzę nam wszystkim żebyśmy kiedyś tu pisały każda z naszym małym szczęściem śpiącym obok:)
    Mam pytanie do was, supermądrych badaniowo:) mocno liczę na @Frutellkę, ale naprawdę chętnie wezmę każdą poradę :)
    Chciałabym zrobić dodatkowe badania, coś dziwnego dzieje się u mnie około 5/6 dpo - miewam alergię sama od siebie, niestety, głównie na roztocza, ale nie jest z nimi tak źle ostatnio, natomiast ostatnie dwa cykle właśnie w tym 5/6 dpo mam atak alergii ale połączony z gorączką delikatną i deszczami, ogólnie źle się czuję jakby na chorobę, ale przechodzi na następny dzień. Wiem, że jest spora szansa że to przypadek te dni i sobie coś wkręcam, oraz że problemy z immunologia nie tak by się chyba okazywały, ale czy kojarzycie czy jest jakieś konkretne badanie które mogłabym zrobić które by się z tym wiązało?
    Drugie pytanie bardziej ogólne - u mnie jeszcze nigdy ⏸️ nie było, żadnego poronienia, myślę że mogę mieć problem z jakimkolwiek zagnieżdżeniem zarodka, moze to po prostu endometrioza którą mam, ale które badania tak ogólnie w tym kierunku dobrze zrobić? Dzisiaj promka 20% na Alab, jest pakiet Leiden+protrombina, są też badania przeciwciał jajnikowych i plemnikowych, któreś z tych byłyby ok?
    ślicznie wam z góry dziękuję.

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee nie przejmuj się, z moją też mocno nie tak. Wiem, rozumiem, tylko mi przykro, że w ogóle są potrzebne😔

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • klaudia_23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metkamniedrapie_87 wrote:

Ja biore z aliness tabletki :) opakowanie starcza na baaardzo dlugo. 1 tabletke co drugi dzien

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metka dokładnie tak z tym spokojem i świadomością

metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Olalee nie przejmuj się, z moją też mocno nie tak. Wiem, rozumiem, tylko mi przykro, że w ogóle są potrzebne😔
    dokładnie tak samo myślę o norkach, lepiej, żeby nie były potrzebne

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola rzeczywiście te objawy mogą wskazywać, ze może być problem z zagnieżdżeniem bo czemu akurat zawsze w tym samym czasie się pojawiają. Dziewczyny Ci tu na pewno dobrze doradzą.

Lola93 lubi tę wiadomość

• Wenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Blador to telefon się przyda, potwierdzam 😆 Liczę, że mąż mi przywiezie też jakąś książkę.

@Metka z tym martwieniem się to idzie zwariować. W pierwszej ciąży zrobiłam test i człowiek myślał, że wszystko jest super, niczym się nie przejmowałam i żyłam w nieświadomości. Z jednej strony było to super. A teraz wszystkim się przejmuję, zdecydowanie za dużo się naczytałam. Ale jak zobaczyłam wczoraj jak bobek się ruszał i bije mu serduszko, to od razu taka ulga przyszła...

Olalee, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dalej trochę w norce, nie umiem się z niczego ostatnio cieszyć, ale lajkuję tu wasze szczęścia, grzdyle i inne newsy:) też życzę nam wszystkim żebyśmy kiedyś tu pisały każda z naszym małym szczęściem śpiącym obok:)
    Mam pytanie do was, supermądrych badaniowo:) mocno liczę na @Frutellkę, ale naprawdę chętnie wezmę każdą poradę :)
    Chciałabym zrobić dodatkowe badania, coś dziwnego dzieje się u mnie około 5/6 dpo - miewam alergię sama od siebie, niestety, głównie na roztocza, ale nie jest z nimi tak źle ostatnio, natomiast ostatnie dwa cykle właśnie w tym 5/6 dpo mam atak alergii ale połączony z gorączką delikatną i deszczami, ogólnie źle się czuję jakby na chorobę, ale przechodzi na następny dzień. Wiem, że jest spora szansa że to przypadek te dni i sobie coś wkręcam, oraz że problemy z immunologia nie tak by się chyba okazywały, ale czy kojarzycie czy jest jakieś konkretne badanie które mogłabym zrobić które by się z tym wiązało?
    Drugie pytanie bardziej ogólne - u mnie jeszcze nigdy ⏸️ nie było, żadnego poronienia, myślę że mogę mieć problem z jakimkolwiek zagnieżdżeniem zarodka, moze to po prostu endometrioza którą mam, ale które badania tak ogólnie w tym kierunku dobrze zrobić? Dzisiaj promka 20% na Alab, jest pakiet Leiden+protrombina, są też badania przeciwciał jajnikowych i plemnikowych, któreś z tych byłyby ok?
    ślicznie wam z góry dziękuję.

Jeśli chcesz robić pakiet to cały na trombofilie najtaniej wychodzi testdna

Przy endo zbadalabym pasożyty, alergen polecam przychodzi pakiet zbierasz i odsylasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 10:09

Lola93 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczyny ogłaszam wielką mobilizację w pisaniu postów :D co by nam się Wenka i Blador nie zanudziły :D żeby miały co czytać :D

blador2, Wenka lubią tę wiadomość

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ