Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lola93 wrote:2.4, świeże ze stycznia, ale powtórzę jak będzie trzeba oczywiście. Jeszcze tydzień? Myślałam że do końca marca będą obradować, coś pomieszałam, wow to szybko!
Lola93 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 06:21
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@ezra masz pakiet medicover z pracy? Tez mam. Co do usg to zalezy od lekarza, niektorzy bez problemu zrobia, a inni nie. Ja czasem mialam usg nawet z 2/3 razy w miesiacu 😂 jak bylam pierwszy raz u tego lekarza to mowilam, ze boli mnie ciagle prawy jajnik, juz od dluzszego czasu i nie wiem o co chodzi. Ze bylam juz u kilku lekarzy i zaden nic nie znalazl, a mnie ciagle boli. I wtedy lekarz robil mi badanie gin i usg i przy okazji tez czesto komentowal co tam widzi, ze np owulka byla z pewego jajnika. Jak nie mowil nic to sama cos podpytywalam, ale dyskretnie 😅
ezra lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualny
-
ezra wrote:@Pusshka no właśnie tez o tym pomyślałam wiec już chyba przeczekam o ile nie będzie się nic niepokojącego dziać więcej 😣
Powtórzę, może któraś z Was widziała coś na ten temat albo ma swoje doświadczenia?
Dziewczyny a tak mnie tchnęło jeszcze. W 14 dc moja gin (już była) powiedziała, że endo 7mm, teraz byłam u tego lekarza i powiedział, że endo 7 mm w 21 dc. Czy skoro nie drgnęło endo przez 7 dni to może oznaczać, że nie było faktycznie tej owulki? Dziś spadła mi temperatura.. I aplikacja cofnęła się z info o tym, że owulka była 🤣
W ogóle jestem okropnie wzdęta, śpiąca i okropnie boli mnie prawy jajnik 😝 zaczynam powoli żałować, że nie wzięłam tego proga 😝
Kochana u mnie na przykład owulaki się nie sprawdzają owulak biały a pęcherzyk gotowy do pęknięcia 🙂 Endo trochę kiepskie więc owulacji faktycznie mogło nie być jedynym potwierdzeniem mogłaby być wizyta u ginekologa czy jest skąd po owulacji...
ezra lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Kuźwa, nawet pełnia mi nie sprzyja 🤣😜
W styczniu też owu miałam w pełnię i jakoś i się nie udało zajść 😂😂😂😂😂
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Myszkaaa20 wrote:Ufff to dobrze że nie tylko mój taki jest 😂🤣
Ostatnio mu mówię że oglądałam filmik z cesarki, a on się mnie pyta czy jestem normalna żeby takie rzeczy oglądać 😂 no źle na niego działają takie rzeczy 😅🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Niedawno weszliśmy do domu. Wszystko przeczytałam, ale nie mam siły się odnieść więc na szybko tylko.
Ola, udanego wypadu
Megi, ładny prog, ale luteinę ładuj
Co do In Vitro to pozostaje czekać.
Anka, porządnie plecy umyj
Objedzona idę do Was z informacjami Babka ma dwa kameralne żłobki po 7-9 dzieci w każdym od roczku do 2.5 lat. Cisza, spokój, organizacyjnie wszystko pięknie. Umowa o pracę na czas nieokreślony. Początek 1 marca ( piątek ) lub kolejny tydzień. Czeka ją rozmowa z jedną dziewczyną bo narobiła bałaganu, zbyt spoufalała się z rodzicami zaniedbując dzieci i idzie do odstrzału. Jedyny minus to trasa. 40km, ale coś trzeba robić. Mam już dosyć obecnego stanu rzeczy. Muszę działać Praca na zmiany od 6.30 do 16. Kobieta bardzo miła, rzeczowa, ciepła, wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej Lecę pod prysznic i do łóżka bo głowa mnie ciśnie nadal...
Ps. Jutro chyba siknę żeby mieć ostateczny obraz tego cyklu Miłego wieczoru 🧡 Dziękuję za dobre myśli i wsparcie 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 21:03
aszin, Anka32, Myszkaaa20, Maj.a, Lola93, Alysa, Muuu., ezra, Sunnysunsun, kasia97, Małgosiagosia, Megipta, Butterfly23, Cerva, Pusshka, karola_b, Paula9463, Królikkicek, Chmurka21, blador2, Liyss🧚🏻, Olalee lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
Ja wlasnie zrobilam pizze na kolacje i kupilam dla mnie i R bilety do Wenecji na kwiecien 😁☀️
Myszkaaa20, ezra, goska000, kasia97, Małgosiagosia, Megipta, Butterfly23, Pusshka, karola_b, Paula9463, blador2, Liyss🧚🏻, Olalee lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Pusshka wrote:@ezra, ciekawe czy by Ci zrobili usg z Medicover teraz znowu, bo właśnie mi Compensa nie chciała sfinansować czwartego usg w miesiącu - myślałam, że nie ma żadnych limitów 🙄 tzn. nie ma, ale zapewne podciagnęliby to pod diagnozowanie niepłodności (w sumie słusznie, bo sprawdzałam czy były owulki), a tego nie ma w pakiecie..
Ja wierzę, że ten gin będzie TYM, który znajdzie przyczynę i pomoże Ci wyjść z tych zawirowań 💪
@blador, co do IVF - we wrześniu na naszej pierwszej wizycie w Klinice, gdzie nie wiedzieliśmy, że mam endo pierwsze co to nam to zaproponowano.. wkurzyło mnie to, bo właśnie poczułam naciąganie na hajs. Ok, finalnie wychodzi na to, że będziemy musieli podjąć się tego kroku, ale teraz już przynajmniej znając przyczynę niepłodności
@Liyss, super walczcie o poprawę wyników, trzymam 🤞
50k? Ja się orientowałam, że tak 20k... I o takiej kwocie nam znajomi po 2 procedurach mówili (wraz z lekami). Wiadomo, kwestia indywidualna. Nie podoba mi się ta lekarka za podanie takiej kwoty i za osąd, że nie można wyników nasienia podnieść, o! 😅
@Lola93, ja też bardzo czekam na szczegóły tego dofinansowania 🙏
@Olalee, udanego wyjazdu 🤗
@Anka, chata wolna, można szaleć 😈
Rozmawiałam dziś z tą kumpelą po dwóch nieudanych IVF i mam takie rozkminy. Zaczęłam się zastanawiać i szukać info czy z tak dużą torbielą na jajniku będą mnie chcieli stymulować w ogóle 😬 Także moja kumpela miała dwie torbiele po 10 cm i kazali jej usunąć operacyjnie przed. Także myślę, że będziemy musieli jak najszybciej wybrać klinikę i działać. Wiem, że nieraz przypisuję AH, żeby zahamować cykl czyli zahamować wzrost tej torbieli - tak może być w moim przypadku. Muszę pogadać z mężem, że zamiast zaległego wyjścia walentynkowego pójdziemy do kliniki ułożyć plan - też romantico 😅🤷♀️
Narazie kochana nie myśl co będzie bo jeśli podkoksujesz witaminy i torbiel może się trochę zmniejszyć -
nick nieaktualny
-
klaudia_23 wrote:Ja wlasnie zrobilam pizze na kolacje i kupilam dla mnie i R bilety do Wenecji na kwiecien 😁☀️
O super 😍😍😍 a jak się na to zaopatrujesz będąc na L4, bo mój też by chciał gdzieś pojechać na weekend...🤔
Gośka no i super, fajnie jakby jutrzejsze testowanie pokrzyżowało Ci plany dotyczące pracy 🤞 a jeśli musi być inaczej to przynajmniej będzie pracka 😉goska000 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
.
Myszkaaa20, goska000 lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
nick nieaktualny
-
.
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
klaudia_23 wrote:@ezra masz pakiet medicover z pracy? Tez mam. Co do usg to zalezy od lekarza, niektorzy bez problemu zrobia, a inni nie. Ja czasem mialam usg nawet z 2/3 razy w miesiacu 😂 jak bylam pierwszy raz u tego lekarza to mowilam, ze boli mnie ciagle prawy jajnik, juz od dluzszego czasu i nie wiem o co chodzi. Ze bylam juz u kilku lekarzy i zaden nic nie znalazl, a mnie ciagle boli. I wtedy lekarz robil mi badanie gin i usg i przy okazji tez czesto komentowal co tam widzi, ze np owulka byla z pewego jajnika. Jak nie mowil nic to sama cos podpytywalam, ale dyskretnie 😅
Mam z Medicover pakiet 😀 genialne! zaraz poszukam żeby się umówić gdzieś 🤪👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Frutellka wrote:Kochana u mnie na przykład owulaki się nie sprawdzają owulak biały a pęcherzyk gotowy do pęknięcia 🙂 Endo trochę kiepskie więc owulacji faktycznie mogło nie być jedynym potwierdzeniem mogłaby być wizyta u ginekologa czy jest skąd po owulacji...
O tym jednym owulaku to już zapomniałam, bo na pewno nic z tego wtedy nie było 😜 oszukańcze 😝👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Dziewczyny trzymam kciuki za to ivf, oby każda z Was się załapała na dofinansowanie i żeby potem były z tego małe bobaski ❤️
Gośka, trochę daleko ale brzmi dobrze. Ja dojeżdżam do pracy 34km i nie jest źle.
Uciekam spać, mąż dowiózł mi w końcu laktator. Ale ulga! 😂 I młody szczęśliwy bo dostał cały bidon mleczka 🙈 Dobranocgoska000, Butterfly23, Pusshka, Paula9463, Olalee lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024