Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    dziewczyny jestem w szoku, zadzwoniłam i na nfz mam dzisiaj wizytę u gina!
    Kochana chcesz skonsultować wynik proga? zobaczyc co się dzieje? który masz dziś dc?

• blador2 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle sprawdziłam lekarz ma 5 gwiazdek, najbardziej to chcę skierowania na badania na nfz ;) powiem, że staramy się juz ponad rok :D 23dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 08:55

aszin, Olalee lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador, super! Ciekawa jestem co Ci powie :)

Oglądam DDTVN o tym, jak wprowadzić noworodka do domu, w którym jest pies. Kurcze, już kiedyś się o tym zastanawiałam, bo mój nie przepada za dziećmi, bo też nie za bardzo ma z nimi styczność. Jak będę w ciąży, to chyba zwrócę się do behawiorysty, żeby nas przez to przeprowadził.

Pusshka, Olalee, goska000 lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    Cześć dziewczyny 😉 trochę mnie mnie tu nie było ale znamy się z wątku listopadowego i grudniowego i potrzebuje waszej eksperckiej porady. Pierwszy raz zobaczyłam cień krechy 🥰 tylko nie wiem czy to nie po zastrzyku... 20 grudnia pierwszy raz miałam zastrzyk z Ovi i od 24.12 dupek.
    Ogólnie mimo zastrzyku spisałam ten cykl na straty bo mój mąż już od połowy listopada chodził przeziębiony, ja bardziej przejmowałam się świętami niż staraniami i nawet dupka czasami zapominałam brać.. Obiecałam sobie, że nie będę robić testu i czekam na 🐒 Ale coś mnie dziś pokusiło, bo od trzech dni nie mam apetytu, mam taki ścisk w żołądka i dziwne uczucie w ustach jakobym miała zaraz 🤢🤭

Dziś 29dc, 16d po zastrzyku 🤔i krecha jak niżej 🥰
    https://ibb.co/YX39Vpk

Dziś w nocy trzy razy śniło mi się dwie kreski na teście, co się obudziłam to zara kolejny taki sam sen. Plus śniły mi się jeszcze krowy 🤣🤣

Hej, 16 dni po zastrzyku to nie zastrzyk. Po cichu gratuluję! Ja bym leciała na betę 🥰

Ewka9090 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Kochana aż mi łzy leciały czytając to… dziś jestem taka wrażliwa że omg 😢 Twój opis Często przychodzi do mnie i zamienia się w żal że mogę nie zobaczyć małża w roli ojca a on tak marzy o tym… ogromny ukłon dla Ciebie że walczysz tyle lat, wiem że to wymaga silnego charakteru i ogromnej chęci do walki, nie każdy tak potrafi. Ja wierzę że Twoje trudy zostaną wynagrodzone!

My dojechaliśmy w
    Te góry, po drodze płakałam małżowi ( ten biały test mnie dobił dziś i wyciągnął dużo
    Emocji ). Przegadaliśmy to oczywiście i się pocieszyliśmy i uznaliśmy że fajnie że parę dni oderwiemy się od tych starań i myśli.
    Weszliśmy do hotelu a nasi znajomi na kolacji wstają i odkrywają brzuch ciążowy i ogłaszają ciążę….
    Chyba nie muszę mówić jak czułam się rozgoryczona, kopara mi opadła i byłam zła na siebie jednocześnie za to uczucie… zazdrości. Cieszę ich szczęściem no ale w naszej obecnej sytuacji u niepewności i tego że chciałam uciec od starań i stąd ten wyjazd to nagle teraz 4 dni będę słuchać o ciąży, patrzeć na to szczęście kiedy mnie rozrywa w środku smutek przez kolejne niepowodzenie i biel na teście 😔

Rozumiem żal i rozgoryczenie, zazdrość też 🫂
    Ja też mam teraz z Siostrą podobnie non stop.
    Jak widzę ją z brzuchem to się i cieszę i jednocześnie czuję złość i zazdrość 😅
    Trzymaj się i jakby co to pisz ❤️

Sofka88 lubi tę wiadomość

• Sarka94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dzień dobry 🫶

Póki co rozmowa z małżem z rana była taka:
    -Małżonku, zrobisz mi kawkę?
    -A Euthyrox zażyłaś?

😂❤️

Kochany 🥰

Anka32 lubi tę wiadomość

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Kochana aż mi łzy leciały czytając to… dziś jestem taka wrażliwa że omg 😢 Twój opis Często przychodzi do mnie i zamienia się w żal że mogę nie zobaczyć małża w roli ojca a on tak marzy o tym… ogromny ukłon dla Ciebie że walczysz tyle lat, wiem że to wymaga silnego charakteru i ogromnej chęci do walki, nie każdy tak potrafi. Ja wierzę że Twoje trudy zostaną wynagrodzone!

My dojechaliśmy w
    Te góry, po drodze płakałam małżowi ( ten biały test mnie dobił dziś i wyciągnął dużo
    Emocji ). Przegadaliśmy to oczywiście i się pocieszyliśmy i uznaliśmy że fajnie że parę dni oderwiemy się od tych starań i myśli.
    Weszliśmy do hotelu a nasi znajomi na kolacji wstają i odkrywają brzuch ciążowy i ogłaszają ciążę….
    Chyba nie muszę mówić jak czułam się rozgoryczona, kopara mi opadła i byłam zła na siebie jednocześnie za to uczucie… zazdrości. Cieszę ich szczęściem no ale w naszej obecnej sytuacji u niepewności i tego że chciałam uciec od starań i stąd ten wyjazd to nagle teraz 4 dni będę słuchać o ciąży, patrzeć na to szczęście kiedy mnie rozrywa w środku smutek przez kolejne niepowodzenie i biel na teście 😔

Sofka 🫂 Nie zazdroszczę sytuacji, przesyłam kupę dobrej energii 🥰

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Blador, wow super! Trzymam kciuki za wizytę.
    A co do pytania mojego męża - w sumie masz rację, dobrze że po a nie przed 🤣

@Ewka9090, kciuki za betę 😊

Ewka9090 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Hej, dziś 27 dc, jutro termin @, przez ten stres w nocy, przez który nie spałam postanowiłam zrobić test, bo już mnie to męczyło.

Biało aż razi po oczach 🙈 czekam spokojnie na @ i jakoś odetchnęłam i się uspokoiłam.
    Bardzo chcę dziecka ale w nocy dziwne emocje przestraszyłam się wręcz, że mogę być w ciąży i się bardzo bałam przez to nie spałam 3h… miała któraś z Was takie odczucia mimo starań i chęci posiadania dziecka? Czy to normalne? Kortyzol mi tak podskoczył z ciśnieniem, że masakra.

Udanego piątku!

Liys to normalne, miałam takie napady od momentu dwóch kresek i nadal je mam a córka ma 6 lat, kortyzol często skacze 😂 te dwie kreski zmieniają nasze życie już na zawsze bo nawet jak bomeblki będą miały po 30 lat to i tak będziesz się czymś stresować 😀

• Sarka94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znowu mocno zwątpiłam w moją owulację. Objawów owulacji mnóstwo a temperatura ciągle w dole... Ehhh, niech ona w końcu skoczy co się przestanę przejmować, że znowu owulki mogło nie być 🙈
    Jeszcze jedziemy dziś do szwagra na parapetówkę. I powiem Wam, że okrutnie mi się nie chce. Po świętach i sylwesterze jestem tak przesycona ludźmi, że chętnie zamknęłabym się w domu na cały weekend...

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    W ogóle sprawdziłam lekarz ma 5 gwiazdek, najbardziej to chcę skierowania na badania na nfz ;) powiem, że staramy się juz ponad rok :D 23dc
    też jestem ciekawa co Ci powie :) kciuki, żeby dał na jak najwięcej badań :)

• Alysa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 21:02

Anka32, Butterfly23, ezra, Viii, Adirella lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    dziewczyny jestem w szoku, zadzwoniłam i na nfz mam dzisiaj wizytę u gina!

Szok i niedowierzanie 😳 Informuj Nas :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 09:10

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Kochany 🥰

Sara wiesz że ciągle mi się mylisz ze mną ? Haha mamy podobne zdjęcia i na S się zaczyna ♥️😂

Sarka94, Pusshka, goska000 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Ja dziś znowu mocno zwątpiłam w moją owulację. Objawów owulacji mnóstwo a temperatura ciągle w dole... Ehhh, niech ona w końcu skoczy co się przestanę przejmować, że znowu owulki mogło nie być 🙈
    Jeszcze jedziemy dziś do szwagra na parapetówkę. I powiem Wam, że okrutnie mi się nie chce. Po świętach i sylwesterze jestem tak przesycona ludźmi, że chętnie zamknęłabym się w domu na cały weekend...
    Sarka postaraj się o tym nie myśleć.

A co do imprezy pewnie będziesz fajnie się bawić. Zazwyczaj tak mam, że jak mi się nie chce to okazuje się, że jest super :)
    ja najchętniej pojechałabym gdzieś na weekend - spontanicznie, chociażby wsiąść do pociagu i jechać np. do Wrocławia :)

Sarka94 lubi tę wiadomość

• Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:

My dojechaliśmy w
    Mam nadzieję, że odpoczniesz i spędzisz miło czas. A co do znajomych to trudna sytuacja… każdy by się cieszył ale jeśli wiedza o waszych staraniach to chyba nie powinni was dobijać ciągłym gadaniem o ciąży :(

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Dziś wstaję z lepszym nastrojem i bólem brzucha okresowym 😂 powinno się to wykluczać ale patrze z kawką przed okno i widzę góry i czuję spokój 😍
    Dziś mam trochę atrakcji dla dzieciaków więc intensywny dzień. Kocham dzieci i dzieci mnie kochają więc znajomi się cieszą że nam bombelki sprzedały 😀 dla mnie to przyjemność a dla mojej córki super czas. Tylko małż biedny niewyspany bo bombelki nam od 6 po łóżkach skaczą 😂

Wczoraj do 3 czytałam o invitro. Szczerze nawet nie wiedziałam co to dokładnie jest, jak to wygląda! Trochę się wczytałam i postanowiłam że jak naturalnie nam nie wyjdzie albo wyniki małża nie podskoczą nam do marca znacznie to idziemy na invitro. Wiadomo że najlepsza opcja jest Cierpliwość i naturalne starania ale mnie to wszystko
    Strasznie ciągnie w dół i czuję że mój instynkt macierzyński sięgnął zenitu 😐🤕

Olalee, Pyśkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dzień dobry.

Jestem, zycje ale z norki chyba jeszcze kie wyjdę, może popołudniu, bo muszę wątek styczniowy ogarniać. Może to ta zmiana ciśnień tak na nas podziałała dziewczyny.

Anka mąż kochany że pamiętał ❤️

Mój dziś przyszedł i zapytał się jak tam objawy, a ja kurde czuje ze to nie to, czuję te moje standardowe skurcze, więc znowu zrobiło mi się okropnie smutno. Czuję się dokładnie jak Ty Butterfly23 od kilku miesięcy.

Mimo wszystko życzę Wam miłego dnia i lepszych humorów.

Myślę o Tobie ciepło, oby humor szybko się poprawił ❤️

jak będziesz mogła odpowiedzieć - co masz na myśli pisząc o skurczach? ja u siebie obserwuje takie jakby pulsowanie w pochwie i też już wiem, że raczej nici bo standardowo, przed małpą tak mam.

• goska000 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, w końcu z norki wyjdziesz z lepszym humorem 💌

Sarka, chyba nie wymigasz się od wyjścia. Odbębnić i do domu :)

Ja dzisiaj mam trochę luzu. Obiad z wczoraj. Pranie ogarnięte, ale przy kompie muszę usiąść.... Mieliśmy iść na Kleksa, ale miejsc zostało chyba z 10 i to nieciekawe... Pójdziemy w niedzielę :) Wieczorem jakieś szybkie zakupy rodzinne i seans filmowy 🥰 Muszę głowę trochę wyciszyć bo w środę wizyta, a ja już dzisiaj rozkminiam. Młody w piątek leci do Babci więc będzie można poszaleć :)

Sarka94, Olalee, Pusshka lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Sara wiesz że ciągle mi się mylisz ze mną ? Haha mamy podobne zdjęcia i na S się zaczyna ♥️😂
    ja też Was mylę :)

Anka32, Sarka94 lubią tę wiadomość

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ