Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Effiii wrote:A jak Twoje przeczucia, zmieniło się coś ? Mierzysz temperature ?
Nie mierzę temperatury ja z uwagi na niedoczynność i niskie ciśnienie mam też niższa temperaturę więc u mnie to odpada, przeczuć nie mam żadnych kreska pojawiła się szybko nie po wyschnięciu i jest widocznaOlalee, Effiii, bonassola lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
13.01 - USG II trymestru
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
nick nieaktualny
-
Cerva wrote:Dokładnie 🥰
@myszkaa jeny, jestem ciekawa jak te konkret kopniaki czuć. Dziadek mojego Męża był piłkarzem. 😃
Dostałam wyniki. Morfologia wcale nie taka zła, podwyższone z 4 parametry, ale bardzo delikatnie i to typowe dla lekkiej infekcji. Hemoglobina 12,3, nie ma tragedii.
No i TSH skoczyło jak przeczuwałam, ale nadal w normie (2,43) więc pewnie dołoży mi jeden dzień wyższej dawki. We wtorek mam wizytę u endo. 🙂
Super, ze wyniki dobre suplementujesz zelazo lub masz w suplach ciazowych?
Z tym tsh to kurcze jest tak roznie.. ja zbadalam i mialam 1,36, po 2 tygodniach 1,64 na takiej samej dawce. Takze lubi sie wahac.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
@myszkaa jeny, jestem ciekawa jak te konkret kopniaki czuć. Dziadek mojego Męża był piłkarzem. 😃
Dostałam wyniki. Morfologia wcale nie taka zła, podwyższone z 4 parametry, ale bardzo delikatnie i to typowe dla lekkiej infekcji. Hemoglobina 12,3, nie ma tragedii.
No i TSH skoczyło jak przeczuwałam, ale nadal w normie (2,43) więc pewnie dołoży mi jeden dzień wyższej dawki. We wtorek mam wizytę u endo. 🙂03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
nick nieaktualnykasia97 wrote:jeżeli do jutra nic się nie zmieni to pewnie sikne przed pracą ✨
ale totalnie się nie nastawiam, średnio się wstrzeliliśmy w dni płodne, ja nie mam żadnych objawów, a plamienia zdarzają mi się dzień przed okresem 🙈 więc wszystko wskazuje na 🐒kasia97 lubi tę wiadomość
-
No i TSH skoczyło jak przeczuwałam, ale nadal w normie (2,43) więc pewnie dołoży mi jeden dzień wyższej dawki. We wtorek mam wizytę u endo. 🙂
Razem wizytujemy u Endo bo ja też we wtorek i zaczęłam się martwić, ale mąż mnie cały czas uspokaja 😊👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Nie wiem czy w poniedziałek sobie do tsh nie dorzucić właśnie glukozy i insuliny 🤔
NiegłupieAnka32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAstereae wrote:Metformina to dość konkretny lek.
Osłabia jelita i żołądek.
Wypłukuje witaminy z grupy B. Więc jeśli ktoś startuje z niskimi poziomami to będzie mega trudno je podnieść.
Może powodować biegunki i bole brzucha. Zależy jaką kto ma tolerancję na ten lek.
Jest ona faktycznie stosowana w leczeniu IO. Ale podstawą jest styl życia.
Meta ma udowodnione działanie w kontekście zapobiegania poronieniom jesli ktos ma naprawde problemy z cukrami. Alee również aktualnie wyszły badania, że dzięci kobiet, które były na mecie w ciazy mogą mieć zaburzone poczucie łaknienia oraz problemy z BMI.
Twoje wyniki nie są dramatyczne.
Mniej inwazyjnie można zrobić modyfikacje w diecie i zobaczyć co się stanie.
Możesz wdrozyc w menu picie octu jabłkowego jeśli nie masz problemów z żołądkiem.
Zaczynać posiłek od warzyw, potem białko, na końcu węgle.
Zachować regularne odstępy.
Włączyć inozytole.
Wyrównać wit D ( jej niski poziom nasila problemy z glukoza)
Jeśli masz taką możliwość po każdym posiłku się poruszać.
Po lek zawsze możesz sięgnąć 😊 odstawić go może być juz trudniej -
Astereae wrote:Metformina to dość konkretny lek.
Wypłukuje witaminy z grupy B. Więc jeśli ktoś startuje z niskimi poziomami to będzie mega trudno je podnieść.
Może powodować biegunki i bole brzucha. Zależy jaką kto ma tolerancję na ten lek.
Meta ma udowodnione działanie w kontekście zapobiegania poronieniom jesli ktos ma naprawde problemy z cukrami. Alee również aktualnie wyszły badania, że dzięci kobiet, które były na mecie w ciazy mogą mieć zaburzone poczucie łaknienia oraz problemy z BMI.
Możesz wdrozyc w menu picie octu jabłkowego jeśli nie masz problemów z żołądkiem.
Włączyć inozytole.
Po lek zawsze możesz sięgnąć 😊 odstawić go może być juz trudniej👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻
Dzwonili z Pastelovej. Wizyta potwierdzona 12 marca 19.00. Będę chwilę przed owu, mam nadzieję, że lekarz zacznie działać od razu i będziemy z tej wizyty zadowoleni. Mój gin z Nimi współpracuje więc na tyle ile będzie mógł przyśpieszy niektóre sprawy. Czaaaass, znowu czas ⏳
Cerva, Myszkaaa20, Effiii, Pusshka, blador2, Astereae, Olalee, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, bonassola, Edithka, ezra lubią tę wiadomość
-
@motylku czuje się już w miarę dobrze, został mi tylko katar. Czasem głowa pobolewa, ale to chyba wina tej pogody w kratkę.
@klaudia na razie nie biorę żelaza, wstrzymywałam się z tym do wizyty. Ide w poniedziałek i zobaczymy czy mi zaleci. Jeśli tak to wolałabym żeby mi podał konkretną dawkę niż brać teraz w ciemno. 🙂31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 06:37
Anka32, goska000 lubią tę wiadomość
26 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Astereae wrote:Metformina to dość konkretny lek.
Włączyć inozytole.
Po lek zawsze możesz sięgnąć 😊 odstawić go może być juz trudniej👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyAlysa wrote:Gosia będziemy tam wtedy z Wami ❤️🤞
Ania z tą glukoza i insulina to nie głupi pomysł. Może i ja je zrobię. Bo ostatnio glukoze na czczo mialam 90, ale dzień wcześniej jadłam ze szwagierka ciasta 😄
Ja miałam i jedno i drugie za wysokie w grudniu więc chyba dorzucę żeby sprawdzić czy już się mam przejmować czy jeszcze nie muszę 😂😂ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:@Cerva @Myszka też mam endo we wtorek o której godzinie wizytujecie? 😊
O kurcze zbiorowa wizyta 😅 ja wstępnie na 20, ale zawsze dzwonią czy mogę być szybciej więc będę aktualizować a Ty ? 😊Anka32 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 06:37
Butterfly23, ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość
26 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Myszkaaa20 wrote:Razem wizytujemy u Endo bo ja też we wtorek i zaczęłam się martwić, ale mąż mnie cały czas uspokaja 😊
Będzie dobrze. Mi na początku ciąży skoczyło prawie do 3 i potem ładnie się wyrównało po zmianie dawki. 🙂
@Anka na 8.40 a Ty? 😃
@goska niech szybko zleci..😘 dobrze, że będziesz przed owu to może od razu włączy Ci leki. 🙂Anka32, Myszkaaa20, goska000 lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
nick nieaktualny