Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Effiii wrote:A jak Twoje przeczucia, zmieniło się coś ? Mierzysz temperature ?
 Nie mierzę temperatury ja z uwagi na niedoczynność i niskie ciśnienie mam też niższa temperaturę więc u mnie to odpada, przeczuć nie mam żadnych kreska pojawiła się szybko nie po wyschnięciu i jest widoczna Olalee, Effiii, bonassola lubią tę wiadomość
                                “Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.” Olalee, Effiii, bonassola lubią tę wiadomość
                                “Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
- 
                        nick nieaktualny
- 

Cerva wrote:Dokładnie 🥰

@myszkaa jeny, jestem ciekawa jak te konkret kopniaki czuć. Dziadek mojego Męża był piłkarzem. 😃

Dostałam wyniki. Morfologia wcale nie taka zła, podwyższone z 4 parametry, ale bardzo delikatnie i to typowe dla lekkiej infekcji. Hemoglobina 12,3, nie ma tragedii.
 No i TSH skoczyło jak przeczuwałam, ale nadal w normie (2,43) więc pewnie dołoży mi jeden dzień wyższej dawki. We wtorek mam wizytę u endo. 🙂
 Super, ze wyniki dobre suplementujesz zelazo lub masz w suplach ciazowych? suplementujesz zelazo lub masz w suplach ciazowych?
 Z tym tsh to kurcze jest tak roznie.. ja zbadalam i mialam 1,36, po 2 tygodniach 1,64 na takiej samej dawce. Takze lubi sie wahac.11.12 ⏸️
 03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
- 

Czyli jest ok 🙂 do wtorku na szczęście kilka dni. A jak się czujesz?Cerva wrote:Dokładnie 🥰

@myszkaa jeny, jestem ciekawa jak te konkret kopniaki czuć. Dziadek mojego Męża był piłkarzem. 😃

Dostałam wyniki. Morfologia wcale nie taka zła, podwyższone z 4 parametry, ale bardzo delikatnie i to typowe dla lekkiej infekcji. Hemoglobina 12,3, nie ma tragedii.
 No i TSH skoczyło jak przeczuwałam, ale nadal w normie (2,43) więc pewnie dołoży mi jeden dzień wyższej dawki. We wtorek mam wizytę u endo. 🙂03.2023💔 6tc
 03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
 07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
- 
                        nick nieaktualnyczekamy do jutrakasia97 wrote:jeżeli do jutra nic się nie zmieni to pewnie sikne przed pracą ✨
 ale totalnie się nie nastawiam, średnio się wstrzeliliśmy w dni płodne, ja nie mam żadnych objawów, a plamienia zdarzają mi się dzień przed okresem 🙈 więc wszystko wskazuje na 🐒   kasia97 lubi tę wiadomość kasia97 lubi tę wiadomość
- 

Cerva wrote:Dokładnie 🥰

No i TSH skoczyło jak przeczuwałam, ale nadal w normie (2,43) więc pewnie dołoży mi jeden dzień wyższej dawki. We wtorek mam wizytę u endo. 🙂
 Razem wizytujemy u Endo bo ja też we wtorek i zaczęłam się martwić, ale mąż mnie cały czas uspokaja 😊👱🏼♀️30 👨🦱31
 👶🏼M.

💕2014
 💍2018
 💒2020
- 
                        nick nieaktualny
- 

Anka32 wrote:Nie wiem czy w poniedziałek sobie do tsh nie dorzucić właśnie glukozy i insuliny 🤔
 Niegłupie   Anka32 lubi tę wiadomość
                                09.2009r. 💔 Anka32 lubi tę wiadomość
                                09.2009r. 💔
 01.2015r. 💔
 06.2015r. 💜⏸️
 02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
 03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
 4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
 11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
 4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
 6w0d - 2,3mm i ♥️
 7w3d - 8mm
 8w6d - 2,2 cm
 12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
 16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
 20w5d - 376g Kociaka 🥰
 22w1d - Czekamy na Olgę🩷
 25w0d - 744g Myszki 💕
 29w0d - 1300g Córci 🥹
 30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
 33w0d - 2231g Akrobatki ❤️🔥
 35w5d - 2752g Żuczka 💜
 37w0d - 3083g Bąbla ;*
 38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷

- 
                        nick nieaktualnyjak zwykle dawka super wiedzyAstereae wrote:Metformina to dość konkretny lek.
 Osłabia jelita i żołądek.
 Wypłukuje witaminy z grupy B. Więc jeśli ktoś startuje z niskimi poziomami to będzie mega trudno je podnieść.
 Może powodować biegunki i bole brzucha. Zależy jaką kto ma tolerancję na ten lek.
 Jest ona faktycznie stosowana w leczeniu IO. Ale podstawą jest styl życia.
 Meta ma udowodnione działanie w kontekście zapobiegania poronieniom jesli ktos ma naprawde problemy z cukrami. Alee również aktualnie wyszły badania, że dzięci kobiet, które były na mecie w ciazy mogą mieć zaburzone poczucie łaknienia oraz problemy z BMI.

Twoje wyniki nie są dramatyczne.
 Mniej inwazyjnie można zrobić modyfikacje w diecie i zobaczyć co się stanie.

Możesz wdrozyc w menu picie octu jabłkowego jeśli nie masz problemów z żołądkiem.
 Zaczynać posiłek od warzyw, potem białko, na końcu węgle.
 Zachować regularne odstępy.
 Włączyć inozytole.
 Wyrównać wit D ( jej niski poziom nasila problemy z glukoza)
 Jeśli masz taką możliwość po każdym posiłku się poruszać.

Po lek zawsze możesz sięgnąć 😊 odstawić go może być juz trudniej szacun szacun
- 

Dziękuję, przeraziłam się po prostu kolejnymi płatnymi wizytami i kolejna chemia. Też myślę że to wystarczy jak zmienię nawyki i ruch. Wróciłam do Fertistimu. Zobaczymy jak będę bafac czy jest lepiej 😊Astereae wrote:Metformina to dość konkretny lek.
 Wypłukuje witaminy z grupy B. Więc jeśli ktoś startuje z niskimi poziomami to będzie mega trudno je podnieść.
 Może powodować biegunki i bole brzucha. Zależy jaką kto ma tolerancję na ten lek.
 Meta ma udowodnione działanie w kontekście zapobiegania poronieniom jesli ktos ma naprawde problemy z cukrami. Alee również aktualnie wyszły badania, że dzięci kobiet, które były na mecie w ciazy mogą mieć zaburzone poczucie łaknienia oraz problemy z BMI.

Możesz wdrozyc w menu picie octu jabłkowego jeśli nie masz problemów z żołądkiem.
 Włączyć inozytole.

Po lek zawsze możesz sięgnąć 😊 odstawić go może być juz trudniej
- 
                        nick nieaktualny
- 

Dzwonili z Pastelovej. Wizyta potwierdzona 12 marca 19.00. Będę chwilę przed owu, mam nadzieję, że lekarz zacznie działać od razu i będziemy z tej wizyty zadowoleni. Mój gin z Nimi współpracuje więc na tyle ile będzie mógł przyśpieszy niektóre sprawy. Czaaaass, znowu czas ⏳ Cerva, Myszkaaa20, Effiii, Pusshka, blador2, Astereae, Olalee, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, bonassola, Edithka, ezra lubią tę wiadomość
                                09.2009r. 💔 Cerva, Myszkaaa20, Effiii, Pusshka, blador2, Astereae, Olalee, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, bonassola, Edithka, ezra lubią tę wiadomość
                                09.2009r. 💔
 01.2015r. 💔
 06.2015r. 💜⏸️
 02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
 03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
 4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
 11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
 4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
 6w0d - 2,3mm i ♥️
 7w3d - 8mm
 8w6d - 2,2 cm
 12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
 16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
 20w5d - 376g Kociaka 🥰
 22w1d - Czekamy na Olgę🩷
 25w0d - 744g Myszki 💕
 29w0d - 1300g Córci 🥹
 30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
 33w0d - 2231g Akrobatki ❤️🔥
 35w5d - 2752g Żuczka 💜
 37w0d - 3083g Bąbla ;*
 38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷

- 

@motylku czuje się już w miarę dobrze, został mi tylko katar. Czasem głowa pobolewa, ale to chyba wina tej pogody w kratkę.

@klaudia na razie nie biorę żelaza, wstrzymywałam się z tym do wizyty. Ide w poniedziałek i zobaczymy czy mi zaleci. Jeśli tak to wolałabym żeby mi podał konkretną dawkę niż brać teraz w ciemno. 🙂31 🙋🏼♀️
 👶🏼 2024
- 

.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 06:37  Anka32, goska000 lubią tę wiadomość
                                Starania od 12.2022 Anka32, goska000 lubią tę wiadomość
                                Starania od 12.2022

33 👩🦰
 • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
 • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
 • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
 • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
 • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
 • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
 - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
 - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
 - 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku

35🧔♂️
 • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
 • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
- 

Co masz na myśli pisząc że odstawić będzie ciężko, tydzień temu się pożegnałam z metformina, powinnam się spodziewać czego konkretnego ?Astereae wrote:Metformina to dość konkretny lek.

Włączyć inozytole.

Po lek zawsze możesz sięgnąć 😊 odstawić go może być juz trudniej👱♀️32👱♂️34
 2021 💔
- 
                        nick nieaktualnyAlysa wrote:Gosia będziemy tam wtedy z Wami ❤️🤞

Ania z tą glukoza i insulina to nie głupi pomysł. Może i ja je zrobię. Bo ostatnio glukoze na czczo mialam 90, ale dzień wcześniej jadłam ze szwagierka ciasta 😄

Ja miałam i jedno i drugie za wysokie w grudniu więc chyba dorzucę żeby sprawdzić czy już się mam przejmować czy jeszcze nie muszę 😂😂 ultramaryna_ lubi tę wiadomość ultramaryna_ lubi tę wiadomość
- 

Anka32 wrote:@Cerva @Myszka też mam endo we wtorek o której godzinie wizytujecie? 😊 o której godzinie wizytujecie? 😊
 O kurcze zbiorowa wizyta 😅 ja wstępnie na 20, ale zawsze dzwonią czy mogę być szybciej więc będę aktualizować a Ty ? 😊 Anka32 lubi tę wiadomość
                                👱🏼♀️30 👨🦱31 Anka32 lubi tę wiadomość
                                👱🏼♀️30 👨🦱31
 👶🏼M.

💕2014
 💍2018
 💒2020
- 

.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 06:37  Butterfly23, ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość
                                Starania od 12.2022 Butterfly23, ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość
                                Starania od 12.2022

33 👩🦰
 • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
 • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
 • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
 • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
 • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
 • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
 - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
 - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
 - 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku

35🧔♂️
 • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
 • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
- 

Myszkaaa20 wrote:Razem wizytujemy u Endo bo ja też we wtorek i zaczęłam się martwić, ale mąż mnie cały czas uspokaja 😊
 Będzie dobrze. Mi na początku ciąży skoczyło prawie do 3 i potem ładnie się wyrównało po zmianie dawki. 🙂

@Anka na 8.40 a Ty? 😃

@goska niech szybko zleci..😘 dobrze, że będziesz przed owu to może od razu włączy Ci leki. 🙂 Anka32, Myszkaaa20, goska000 lubią tę wiadomość
                                31 🙋🏼♀️ Anka32, Myszkaaa20, goska000 lubią tę wiadomość
                                31 🙋🏼♀️
 👶🏼 2024
- 
                        nick nieaktualny