X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Bodzenka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Dobrze nie czepiajmy się słówek, bo skoro gadula to i listopadową i grudniowa - na starcie wyklucza dopisanie :)

Chciałam być miła. Chcialam żeby Bodzenka poczuła się zauważona. I w pewnym sensie mi się udało :D

Dla mnie lista jak lista, ważniejsze są rozmowy.

Dziękuję dobra kobieto 😘

Olalee, Lola93 lubią tę wiadomość

Walka o 3 szczęście od września 2023
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodzenka wrote:
    Dziewczyny a tak na poważnie polecicie mi jakiś dobry tynk na twarz bo po tej ospie wyglądam jak człowiek sito zależy mi na czymś co ma dobre krycie i będzie wchodziło w te dziurki i je nie uwidaczniało niestety nie mam doświadczenia w malowaniu się bo ja na co dzień tusz do rzęs kreska i krem BB a mam za tydzień ważne wyjście

Tych dziurek to raczej nic nie przykryje :( ja jak bylam dzieckiem i mialam ospe to drapalam krostke z boku twarzy przy brwi i zostala mi taka mala dziurka po niej i zaden podklad tego nie przykrywa

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek mi brzuch wywala w drugiej fazie cyklu, czuję się właśnie taka wzdęta.

Alysa dobrze, że palec w miarę cały :)

Ania Jest nasza słodzinka - i dwojako to rozumiem :D

Anka32, Alysa lubią tę wiadomość

• Edithka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodzenka wrote:
    Dziewczyny a tak na poważnie polecicie mi jakiś dobry tynk na twarz bo po tej ospie wyglądam jak człowiek sito zależy mi na czymś co ma dobre krycie i będzie wchodziło w te dziurki i je nie uwidaczniało niestety nie mam doświadczenia w malowaniu się bo ja na co dzień tusz do rzęs kreska i krem BB a mam za tydzień ważne wyjście
    Ja na wyjścia lubię Revlon Colorstay. Ma dobre krycie, nie ściera się.

Cerva lubi tę wiadomość

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 15:28

Olalee lubi tę wiadomość

• Bodzenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tych dziurek to raczej nic nie przykryje :( ja jak bylam dzieckiem i mialam ospe to drapalam krostke z boku twarzy przy brwi i zostala mi taka mala dziurka po niej i zaden podklad tego nie przykrywa

No właśnie nie drapałam niczego no dobra może jedynie trochę na brzuchu ale twarzy nie ruszałam na dzień dzisiejszy smaruję tylko kremami od dermatologa głównie na blizny bo do zabiegu powiedziała mi że co najmniej sześć tygodni musi upłynąć od tak zwanego wygojenia się . Po prostu tak to jest jak się na starość przechodzi choroby dziecięce

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodzenka wrote:
    Dziękuję dobra kobieto 😘
    Nie ma za co dziękować:) fajnie, że więcej piszesz :)

Anka32 lubi tę wiadomość

• Bodzenka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Ja na wyjścia lubię Revlon Colorstay. Ma dobre krycie, nie ściera się.

A gdzie go kupię Rossmann Hebe czy Sephora? A jest coś takiego jak silikonowa baza pod makijaż tak mi przyszło teraz do głowy że to też by mogło nieco zakamuflować te nierówności?

• Edithka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już złość mi przeszła. 😘

Tak chciałam się tylko wygadać. Kasjer widział mnie wcześniej, patrzył na mnie, mógł powiedzieć że zaprasza do innej kolejki, bo on już idzie na przerwę. To poczekał aż dojdę do taśmy i dopiero poinformował. Dla mnie to chamstwo, nawet jakbym nie była w ciąży to nieładne zachowanie. Zazwyczaj kasjerzy już wcześniej informują żeby się nie ustawiać w kolejkę, bo zamykają kasę.
    A jeśli chodzi o samopoczucie. Ja zazwyczaj też normalnie stoję w kolejce, nie domagam się pierwszeństwa, jeśli ktoś sam z siebie mnie nie przepuści, ale dziś naprawdę czułam się już słabo. Chyba jednak trzeba nie mieć skrupułów i od razu iść do przodu kolejki w takiej sytuacji. 🤐

Pusshka lubi tę wiadomość

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    05.03. 382g.
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • Bodzenka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 21:37

Olalee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Królikkicek mi brzuch wywala w drugiej fazie cyklu, czuję się właśnie taka wzdęta.

Alysa dobrze, że palec w miarę cały :)

Ania Jest nasza słodzinka - i dwojako to rozumiem :D

🥹❤️

Olalee lubi tę wiadomość

• Edithka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodzenka wrote:
    A gdzie go kupię Rossmann Hebe czy Sephora? A jest coś takiego jak silikonowa baza pod makijaż tak mi przyszło teraz do głowy że to też by mogło nieco zakamuflować te nierówności?
    Na pewno Rossmann. Aczkolwiek ja polecam zamawiać z drogerii internetowych, bo jest dużo tańszy. W Rossmanie chyba 70 zł, online około 30-35.

Bodzenka lubi tę wiadomość

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    05.03. 382g.
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Mi już brzuszek powoli wysadza więc bez skrupułów będę korzystała ze swoich przywilejów.

Jakiś czas temu byłam na badaniach i przede mną 1 chłopak w kolejce. Więc machnęłam ręka, poczekam. Ten chłopak widział, że mam w ręce kartę ciąży i mówi, że on tylko na chwilę bo z moczem tylko.
    Mówię, że jasne poczekam,to nie problem.
    Ale on tam siedział 15 minut 🙄

Obiecałam sobie, że następnym razem mam to w dupie czy ktoś z samym moczem czy nie. Wbijam pierwsza i dziękuję
    Tak najlepiej. U mnie w labie generalnie nie ma zazwyczaj dużych kolejek, rejestruję się i zaraz wchodzę na pobranie, ale jeśli u Ciebie jest inaczej, to korzystaj z przywileju. 😃

U mnie brzuch już zaczęło być konkretnie widać i nie ma wątpliwości dla osób postronnych, że to ciąża, nie sadełko. 🤣

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    05.03. 382g.
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodzenka witaj 🤗 Fajnie, że więcej się udzielasz 🥹

Bodzenka lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Dobrze nie czepiajmy się słówek, bo skoro gadula to i listopadowa i grudniowa - na starcie wyklucza dopisanie :)

Chciałam być miła. Chcialam żeby Bodzenka poczuła się zauważona. I w pewnym sensie mi się udało :D

Dla mnie lista jak lista, ważniejsze są rozmowy.
    Czepiasz się 🤪 i tak niepotrzebnie to analizujesz na czynniki pierwsze. Bez odbioru 😋

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka przybijam piątkę, ja też jestem team bez stanika 🤣🤣 w szpitalu zaliczyłam taka wtopę jak przyszedł anestezjolog na badania a ja tylko bluzka która miałam ściągnąć a pod spodem nic 😳

Ja chodzę już ubrana na luzie, kiedyś zawsze musiałam mieć coś dłuższego. Aktualnie mam USG robione na leżąco a lekarz jest z boku, jest to bardziej komfortowe niż ten fotel tortur .

Alysa o matko, nic sobie nie zrobiłaś ?? 😳😳😳

Anka widać wdzięczność w oczach Mii ❤️słodziak 🥰

Bodzenka ja aktualnie uwielbiam : podklad eveline better perfect + korektor. Zakrywa moje wszelkie ślady po trądziku ;)

Siedzę w kolejce i czekam na swoją kolej.
    Mam do Was pytanie, chyba się czymś zatrułam, ale nie jadłam nic nadzwyczajnego. Trochę się wstydziocham pisać, ale mam taką biegunkę dziś że nie wyrabiam. W ogóle bym się tym nie przejęła gdyby jej fakt że mam wkoło ust żółta plamę coś jak małpka 😳

Bodzenka, Pusshka lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Tak najlepiej. U mnie w labie generalnie nie ma zazwyczaj dużych kolejek, rejestruję się i zaraz wchodzę na pobranie, ale jeśli u Ciebie jest inaczej, to korzystaj z przywileju. 😃

U mnie brzuch już zaczęło być konkretnie widać i nie ma wątpliwości dla osób postronnych, że to ciąża, nie sadełko. 🤣

Pokaz! Brzuszkow nigdy za duzo 😁
    Moj R mnie denerwuje specjalnie, bo mowi ze jeszcze nie jestem w ciazy, bo brzuch mam maly i ze bede dopiero jak bede miala duzy brzuch 😂

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Bodzenka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Bodzenka witaj 🤗 Fajnie, że więcej się udzielasz 🥹

Cześć i mam nadzieję że będzie mnie tu więcej 😎

Odniosę się do książeczki Twojej córki bo mam drugą taką w domu która za książki o koniach ubieranki i gadżety wyraża zachwyt w postaci pisku z radości. Wzrusza mnie to zawsze

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Dzięki dziewczyny, już złość mi przeszła. 😘

Tak chciałam się tylko wygadać. Kasjer widział mnie wcześniej, patrzył na mnie, mógł powiedzieć że zaprasza do innej kolejki, bo on już idzie na przerwę. To poczekał aż dojdę do taśmy i dopiero poinformował. Dla mnie to chamstwo, nawet jakbym nie była w ciąży to nieładne zachowanie. Zazwyczaj kasjerzy już wcześniej informują żeby się nie ustawiać w kolejkę, bo zamykają kasę.
    A jeśli chodzi o samopoczucie. Ja zazwyczaj też normalnie stoję w kolejce, nie domagam się pierwszeństwa, jeśli ktoś sam z siebie mnie nie przepuści, ale dziś naprawdę czułam się już słabo. Chyba jednak trzeba nie mieć skrupułów i od razu iść do przodu kolejki w takiej sytuacji. 🤐
    Fatalne zachowanie kasjera. Ja nie znoszę jak zrobi się mala kolejka, a ludzie już narzekają. Są żądania, żeby dzwonić po drugą osobę, jakby nie mogli trochę poczekać. Ale tu ewidentnie bardzo źle się zachował kasjer.

Anka32, Edithka lubią tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa dobrze ze palece na miejscu zostały

Aszin mam nadzieje że nie masz lekarza w centrum bo korki maskaryczne przez wypadek się zrobiły.

Co do chodzenia do gina to ja roznie kiedyś zakładałam głównie sukienki albo dłuższe bluzki teraz to mam to gdzieś chodze w tym co akurat i tak zakładam. Ze spódniczek zaczęłam korzystać jak ogarnęłam po drugiej wizycie u aktualnego gina że tam wszystko widać z budynków obok😀
    Także motylku polecam korzystać ze spódniczek u doktorka😊

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ