Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Anka, i tak niczego byś nie zmieniła :* Cykl bezowulacyjny raz na jakiś czas to norma u zdrowych kobiet. Chociaż wiadomo, my jesteśmy w innej sytuacji i taki miesiąc w plecy nie jest fajny :/

Ciekawe co na to powie moja Siostra która uważa, że każda kobieta na pewno ma owulację "bo jak może nie mieć" 😜
    Eh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Witaj w klubie. Też zaczynam w swoją wątpić 🙈 Temperatura ma do jutra czas na odbicie 😂 Jak to kolejny bezowulacyjny to będzie to już 3 pod rząd...

Przytulam 🫂
    Zapraszam na ciasto 🫶🏻

• goska000 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze szklanka wody z solą na mnie czeka... Codzienny, chu*owy rytuał 😫

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ciekawe co na to powie moja Siostra która uważa, że każda kobieta na pewno ma owulację "bo jak może nie mieć" 😜
    Eh..

Siostra to chodząca encyklopedia widzę :P

Sarka94, Anka32 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Witaj w klubie. Też zaczynam w swoją wątpić 🙈 Temperatura ma do jutra czas na odbicie 😂 Jak to kolejny bezowulacyjny to będzie to już 3 pod rząd...

W ogóle dziewczyny, to możliwe, że PCOS uaktywniło się dopiero 1.5roku po odstawieniu anty? Chociaż im dalej w las to się zastanawiam czy te owu w ogóle były od odstawienia... Ale no miałam te torbiele krwotoczne i nigdy takich jak teraz jajników. Na obraz wielopęcherzykowaty zwrócił uwagę dopiero ten lekarz u którego teraz jestem. Jak w tym cyklu nie wyjdzie zbadam też chyba witaminy. Nigdy tego nie robiłam... A może jakieś niedobory mam.
    Edit: Goska, jasne, że mówiłam. Ten dopiero coś chce robić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 11:53

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    o fuj

Sarka94, Anka32 lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Zaczynam myśleć, że faktycznie nie miałam owulki w tym cyklu. Nawet ovu nie aktywował detektora a we wszystkich poprzednich cyklach już był, eh.
    Zobaczymy co mi powie gin na czwartkowej wizycie 🥹
    Owu na pewno nie było tego 10 dc jak wskazuje wykres. Ale jeśli temp będzie dalej rosła, to może była tego 13 lub 14.

Anka32 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzień dobry!

Ania ciasto piękne no i przecież fit bo z marchewki :D

Ezra ja bym się zastanowiła nad AMH - masz obraz policystycznych jajników na USG?

Sofka przykro mi, że los sobie trochę z Ciebie zadrwił, ale widzę że już dzisiaj z lepszym nastawieniem :)

Klaudia_23 piękna fotka z wczoraj, pierwsza do albumu tej małej krewetki :)

Ja zrobię wszystko co trzeba, żeby zajść w ciąże - invitro z dofinansowaniem czy bez, inseminacja, komórki dawczyni - na ten moment nie ma dla mnie jakiejś granicy. Ale naprawdę chciałabym, żeby to się udało naturalnie.

Rozłożyło mnie, mam katar, kaszel, ból wszystkiego. Muszę się wykurować, bo w czwartek lecimy do Malagi mam nadzieję nabrać trochę słońca, bo ostatnie dni w Gdańsku to mgła, śnieg i szarość, dzisiaj się trochę słońca pokazało w końcu.

Anka32, ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Goska na co pijesz wodę z solą?
    Długo ćwiczysz na stepperze? są efekty? A kolana przy tym nie siadają? Szukam jakiegoś sprzętu do domu, a to chyba jedyne na co mam miejsce 😂

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Siostra to chodząca encyklopedia widzę :P

Mój małż kiedyś powiedział, że chciałby żyć w takiej nieświadomości i mieć wyjebane na wszystko jak ona :D

Sarka94, Butterfly23, Olalee, Pusshka, goska000, blador2 lubią tę wiadomość

• Sofka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosztów invitro to bez leków to 12-15 tys
    Leki natomiast po spełnieniu warunków ( wiek poniżej 40 plus jakiś tam próg AMH są refundowane)

Patrząc na ilość badań, kasy którą wydajemy na monitoringi, spotkania w klinice, testy, badania krwi, same suplementy to jakieś 600 zł miesięcznie- to jeśli mam się starać rok i bez efektów to tyle samo wyjdzie zapłacenie tej kwoty i jakoś pomóc szczęściu.
    Wiadomo że jakby małż miał super wyniki to bym dała sobie jeszcze trochę czasu.
    Ale mamy się już 4 miesiące staramy, tak naprawdę zaraz pół roku zleci i później następne i nie wiadomo jak to będzie.

Mój lekarz np szczerze powiedział że IUI nie poleca nam, że procent udanych jest nikły 😐 i to też wpływa na psychikę co miesiąc nastawianie się na powodzenie plus inseminacja to też dość spory koszt. U nas z tego co zerknęłam to 1900 ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Hej dzień dobry!

Ezra ja bym się zastanowiła nad AMH - masz obraz policystycznych jajników na USG?

Sofka przykro mi, że los sobie trochę z Ciebie zadrwił, ale widzę że już dzisiaj z lepszym nastawieniem :)

Ja zrobię wszystko co trzeba, żeby zajść w ciąże - invitro z dofinansowaniem czy bez, inseminacja, komórki dawczyni - na ten moment nie ma dla mnie jakiejś granicy. Ale naprawdę chciałabym, żeby to się udało naturalnie.

Rozłożyło mnie, mam katar, kaszel, ból wszystkiego. Muszę się wykurować, bo w czwartek lecimy do Malagi mam nadzieję nabrać trochę słońca, bo ostatnie dni w Gdańsku to mgła, śnieg i szarość, dzisiaj się trochę słońca pokazało w końcu.
    Dużo zdrowia dla Ciebie.
    Mnie też coś gardło znowu lekko boli ( ciągle takie suche mam chyba muszę do laryngologa się wybrać) i lekki kaszel mnie bierze. Ostatnio co chwilę jestem przeziębiona.

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    To ja zamiast tego piję szklankę soku pomarańczowego ze szczyptą soli i 1/4 łyżeczki kamienia winnego - ten koktajl nadnerczowy. W soku na szczęście nie czuć tych dodatków :D

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nomeolvides, zdrówka życzę! Żebyś mogła w pełni cieszyć się wyjazdem do Hiszpanii <3 Mam nadzieję, że nam też się uda wyskoczyć w styczniu/lutym

Co do cyklów bezowulacyjnych to ja jestem cała w nerwach czy mi ten pęcherzyk pęknie... Ovu twierdzi, że zarejestrował wzrost tempki - o 0,1, więc jak dla mnie żaden to wzrost :p Poza tym we wtorek pęcherzyk miał 17 mm, także podejrzewam, że będzie pękał jutro/pojutrze

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Owu na pewno nie było tego 10 dc jak wskazuje wykres. Ale jeśli temp będzie dalej rosła, to może była tego 13 lub 14.

Pocieszające, dziękuję 🥹❤️

Butterfly23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nomeolvides zdrówka 🫂
    I udanego wyjazdu 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Nomeolvides, zdrówka życzę! Żebyś mogła w pełni cieszyć się wyjazdem do Hiszpanii <3 Mam nadzieję, że nam też się uda wyskoczyć w styczniu/lutym

Co do cyklów bezowulacyjnych to ja jestem cała w nerwach czy mi ten pęcherzyk pęknie... Ovu twierdzi, że zarejestrował wzrost tempki - o 0,1, więc jak dla mnie żaden to wzrost :p Poza tym we wtorek pęcherzyk miał 17 mm, także podejrzewam, że będzie pękał jutro/pojutrze

Pęknie, pęknie 🫶🏻 są kciuki 🥰✊🏻

Pusshka lubi tę wiadomość

• Sofka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ciałko żółte zawsze jest oznaką że owu była i pęcherzyk pękł?
    Czy może się ono pojawić niezależnie od tego czy pękło ?

• goska000 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Hej dzień dobry!

Dużo zdrówka :*

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    o fuj

No niestety. Nie ma zmiłuj :(

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ