Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
ezra wrote:@Ania no ekstra kaska! I jakie TSH piękne! ❤🦁
Powiem Wam, że się podłamałam tą wieścią od Frutti i coraz bardziej myślę o wizycie w Klinice Niepłodności i podejściu do procedury. Może nie ma się co łudzić, że wyjdzie naturalnie skoro tyle czasu się nie udało.
😞😞😞👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Anka TSH piękne !! Glukoza i insulina zmierza ku dobremu ✊a co dziś kuchnia serwuje ? Kontrola dietki😁😁😁
Na śniadanie była owsianka na jogurcie naturalnym z gruszką i pestkami słonecznika, teraz przed wyjściem zjadłam zupę z cukinii a później jeszcze będzie makaron pelnoziarnisty z mozzarellą i szpinakiem 🥹Effiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Na śniadanie była owsianka na jogurcie naturalnym z gruszką i pestkami słonecznika, teraz przed wyjściem zjadłam zupę z cukinii a później jeszcze będzie makaron pelnoziarnisty z mozzarellą i szpinakiem 🥹27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Anka32 wrote:Po czym dodał, że jakbym trzymała dietę bardziej stanowczo to może byłoby lepiej 🤣🤣🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Frutellka, bardzo mi przykro 😓🫂
-
nick nieaktualny
-
Effiii wrote:Dopóki nie unormujesz podstaw procedura nie będzie złotym środkiem oczywiście klinke możesz zaliczyć, ale musisz działać wielotorowo.
@Effii ale jakich podstaw? Wybacz za pytanie ale nie do końca się zgadzam z takim podejściem. Myślę, że na wszystko jednak trzeba patrzeć holistycznie i brać wszystko pod uwagę. Moja mama całe życie nie miała samodzielnych owulacji i dwa lata była na stymulacji żeby być ze mną w ciąży. To były inne czasy okej - ale gdyby nie leczenie, mnie by pewnie nie było..
Owszem mogłabym mieć lepsze wyniki i mogłabym teraz przejść wszystko i HSG i drożności i inne i wydać na to kupę kasy ale muszą wziąć też pod uwagę, że mój mąż ma morfologię 2% i okresowo takie spadki nasienia, że głowa mała + żylaki podwózka nasiennego, których nie planujemy operować. Może być tak, że mogę dojść do perfekcji i wrócę do Kliniki. Gdybym dziś miała 25 lat, pewnie bym jeszcze dała sobie 2 lata na próby. 😔👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLola93 wrote:@Anka, podeślesz przepis na makaron z mozarellą i szpinakiem?🙏🏽
Jeszcze nie kupiłam żadnej diety endo, bo niestety sporo poszło na suple w weekend, ale muszę w końcu na to uzbierać ;(
Jak wrócę do domu, poczekasz? 🤗🥹Lola93 lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Po czym dodał, że jakbym trzymała dietę bardziej stanowczo to może byłoby lepiej 🤣🤣
W regulowaniu glukozy i insuliny trzeba spojrzec nie tylko na to co sie je, a tez na regularnosc - zeby posilki byly np co 3,5h, najlepiej tez codziennie o tych samych porach. Dodatkowo pilnowac, aby bylo w kazdym posilku co najmniej 25g bialka. Jesli ma sie ochote na jakiegos batonika to nie jesc go miedzy posilkami tylko odrazu po ktoryms z posilkow. No i oczywiscie unikanie alkoholu.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Cerva wrote:@Wenka
Przed 34 tyg 1:66, przed 37 tyg 1:19 i przed 42 tyg 1:4 więc bardzo wysokie. Ale to lekarz od prenatalnych miał Ci zlecić Acard? Ja miałam omówienie wyników z genetykiem, a potem konsultacja z moim prowadzącym i on mi kazał brać Acard. 🙂
Tak właśnie mój gin pytał, czy nie zalecili mi tam acardu w związku z tymi wynikami, ale genetyk nawet nie wspomniał nic na ten temat. W ogóle nie omówił tych wyników, tylko mówił o ZD. Dopytam swojego gina jeszcze.Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
nick nieaktualnyklaudia_23 wrote:W regulowaniu glukozy i insuliny trzeba spojrzec nie tylko na to co sie je, a tez na regularnosc - zeby posilki byly np co 3,5h, najlepiej tez codziennie o tych samych porach. Dodatkowo pilnowac, aby bylo w kazdym posilku co najmniej 25g bialka. Jesli ma sie ochote na jakiegos batonika to nie jesc go miedzy posilkami tylko odrazu po ktoryms z posilkow. No i oczywiscie unikanie alkoholu.
Białka i regularności posiłków pilnuję. Po prostu alkoholu odmawiam za krótko na to wychodzi 🤣klaudia_23 lubi tę wiadomość
-
Wenka wrote:U mnie jest tak: przed 34 tyg. 1:166, przed 37 tyg. 1:52 i przed 42 tyg. 1:14. Zahamowanie wzrostu płodu przed 37 tyg. 1:56 i to mojego gina zaniepokoiło bardziej niż trisomia 21.
Tak właśnie mój gin pytał, czy nie zalecili mi tam acardu w związku z tymi wynikami, ale genetyk nawet nie wspomniał nic na ten temat. W ogóle nie omówił tych wyników, tylko mówił o ZD. Dopytam swojego gina jeszcze.
Ja to jestem wsciekla, bo w medi mi powiedzieli ze mam ta pappe w pakiecie, wiec zrobilam u nich zamiast prywatnie u swojego gina, a w wynikach mam tylko ryzyka tych trisomii. Jak zapytalam w medi czy nie brakuje tego wzrostu plodu i tych pozostalych to powiedzial gin, ze to jakos dodatkowo sie robi. No aha.. jakbym wiedziala to bym sobie ta pappe po prostu zrobila u swojego gina bo to tylko 200 zl wiecej. A teraz nie wiem co robic.. pappy juz nie zrobie, bo za pozno i teraz jedynie w gre wchodza te drozsze prenatalne typu NIFTY. Za tydzien w pon mam wizyte u tego mojego prywatnego gina to go spytam co robic.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)