X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Tsh 1.43 🥹❤️

Piękne ! ❤️

Anka32 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    @Ania no ekstra kaska! I jakie TSH piękne! ❤🦁

Powiem Wam, że się podłamałam tą wieścią od Frutti i coraz bardziej myślę o wizycie w Klinice Niepłodności i podejściu do procedury. Może nie ma się co łudzić, że wyjdzie naturalnie skoro tyle czasu się nie udało.

😞😞😞
    Dopóki nie unormujesz podstaw procedura nie będzie złotym środkiem ;) oczywiście klinke możesz zaliczyć, ale musisz działać wielotorowo.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka TSH piękne !! Glukoza i insulina zmierza ku dobremu ✊a co dziś kuchnia serwuje ? Kontrola dietki😁😁😁

Anka32 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Effiii Ezra, popieram

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania idzie ku dobremu :)

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka TSH piękne !! Glukoza i insulina zmierza ku dobremu ✊a co dziś kuchnia serwuje ? Kontrola dietki😁😁😁

Na śniadanie była owsianka na jogurcie naturalnym z gruszką i pestkami słonecznika, teraz przed wyjściem zjadłam zupę z cukinii a później jeszcze będzie makaron pelnoziarnisty z mozzarellą i szpinakiem 🥹

Effiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    I to się nazywa wsparcie 🤣 Ja chyba też zrobię insulinę i glukoze jak będę robić te z 3dc.

Po czym dodał, że jakbym trzymała dietę bardziej stanowczo to może byłoby lepiej 🤣🤣

Alysa lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Na śniadanie była owsianka na jogurcie naturalnym z gruszką i pestkami słonecznika, teraz przed wyjściem zjadłam zupę z cukinii a później jeszcze będzie makaron pelnoziarnisty z mozzarellą i szpinakiem 🥹
    Też jem dziś makaron pełnoziarnisty i szpinak na obiad 😉 coś mam złe przeczucia do tej mojej glukozy. Chyba będziecie mnie musiały przeszkolić z diety z niskim ig

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Po czym dodał, że jakbym trzymała dietę bardziej stanowczo to może byłoby lepiej 🤣🤣
    A pijesz inozytol? On powinien trochę pomóc. I będzie idealnie z wynikami u Ciebie.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka, bardzo mi przykro 😓🫂

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A pijesz inozytol? On powinien trochę pomóc. I będzie idealnie z wynikami u Ciebie.

Piję od miesiąca. Wczoraj zaczęłam drugie opakowanie prenacaps ovi :)

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 👏👏👏no dzisiejsze menu piękne !!
    Berberyna ma bardzo dobry wpływ na cukier, może rozważ dodatkowy suplement ;)

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Dopóki nie unormujesz podstaw procedura nie będzie złotym środkiem ;) oczywiście klinke możesz zaliczyć, ale musisz działać wielotorowo.

@Effii ale jakich podstaw? Wybacz za pytanie ale nie do końca się zgadzam z takim podejściem. Myślę, że na wszystko jednak trzeba patrzeć holistycznie i brać wszystko pod uwagę. Moja mama całe życie nie miała samodzielnych owulacji i dwa lata była na stymulacji żeby być ze mną w ciąży. To były inne czasy okej - ale gdyby nie leczenie, mnie by pewnie nie było..
    Owszem mogłabym mieć lepsze wyniki i mogłabym teraz przejść wszystko i HSG i drożności i inne i wydać na to kupę kasy ale muszą wziąć też pod uwagę, że mój mąż ma morfologię 2% i okresowo takie spadki nasienia, że głowa mała + żylaki podwózka nasiennego, których nie planujemy operować. Może być tak, że mogę dojść do perfekcji i wrócę do Kliniki. Gdybym dziś miała 25 lat, pewnie bym jeszcze dała sobie 2 lata na próby. 😔

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka 👏👏👏no dzisiejsze menu piękne !!
    Berberyna ma bardzo dobry wpływ na cukier, może rozważ dodatkowy suplement ;)

Rozważę na pewno, dziękuję za sugestie 🤗

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka, podeślesz przepis na makaron z mozarellą i szpinakiem?🙏🏽
    Jeszcze nie kupiłam żadnej diety endo, bo niestety sporo poszło na suple w weekend, ale muszę w końcu na to uzbierać ;(

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    @Anka, podeślesz przepis na makaron z mozarellą i szpinakiem?🙏🏽
    Jeszcze nie kupiłam żadnej diety endo, bo niestety sporo poszło na suple w weekend, ale muszę w końcu na to uzbierać ;(

Jak wrócę do domu, poczekasz? 🤗🥹

Lola93 lubi tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:

W regulowaniu glukozy i insuliny trzeba spojrzec nie tylko na to co sie je, a tez na regularnosc - zeby posilki byly np co 3,5h, najlepiej tez codziennie o tych samych porach. Dodatkowo pilnowac, aby bylo w kazdym posilku co najmniej 25g bialka. Jesli ma sie ochote na jakiegos batonika to nie jesc go miedzy posilkami tylko odrazu po ktoryms z posilkow. No i oczywiscie unikanie alkoholu.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    @Wenka
    Przed 34 tyg 1:66, przed 37 tyg 1:19 i przed 42 tyg 1:4 więc bardzo wysokie. Ale to lekarz od prenatalnych miał Ci zlecić Acard? Ja miałam omówienie wyników z genetykiem, a potem konsultacja z moim prowadzącym i on mi kazał brać Acard. 🙂
    U mnie jest tak: przed 34 tyg. 1:166, przed 37 tyg. 1:52 i przed 42 tyg. 1:14. Zahamowanie wzrostu płodu przed 37 tyg. 1:56 i to mojego gina zaniepokoiło bardziej niż trisomia 21.

Tak właśnie mój gin pytał, czy nie zalecili mi tam acardu w związku z tymi wynikami, ale genetyk nawet nie wspomniał nic na ten temat. W ogóle nie omówił tych wyników, tylko mówił o ZD. Dopytam swojego gina jeszcze.

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    W regulowaniu glukozy i insuliny trzeba spojrzec nie tylko na to co sie je, a tez na regularnosc - zeby posilki byly np co 3,5h, najlepiej tez codziennie o tych samych porach. Dodatkowo pilnowac, aby bylo w kazdym posilku co najmniej 25g bialka. Jesli ma sie ochote na jakiegos batonika to nie jesc go miedzy posilkami tylko odrazu po ktoryms z posilkow. No i oczywiscie unikanie alkoholu.

Białka i regularności posiłków pilnuję. Po prostu alkoholu odmawiam za krótko na to wychodzi 🤣

klaudia_23 lubi tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    U mnie jest tak: przed 34 tyg. 1:166, przed 37 tyg. 1:52 i przed 42 tyg. 1:14. Zahamowanie wzrostu płodu przed 37 tyg. 1:56 i to mojego gina zaniepokoiło bardziej niż trisomia 21.

Tak właśnie mój gin pytał, czy nie zalecili mi tam acardu w związku z tymi wynikami, ale genetyk nawet nie wspomniał nic na ten temat. W ogóle nie omówił tych wyników, tylko mówił o ZD. Dopytam swojego gina jeszcze.

Ja to jestem wsciekla, bo w medi mi powiedzieli ze mam ta pappe w pakiecie, wiec zrobilam u nich zamiast prywatnie u swojego gina, a w wynikach mam tylko ryzyka tych trisomii. Jak zapytalam w medi czy nie brakuje tego wzrostu plodu i tych pozostalych to powiedzial gin, ze to jakos dodatkowo sie robi. No aha.. jakbym wiedziala to bym sobie ta pappe po prostu zrobila u swojego gina bo to tylko 200 zl wiecej. A teraz nie wiem co robic.. pappy juz nie zrobie, bo za pozno i teraz jedynie w gre wchodza te drozsze prenatalne typu NIFTY. Za tydzien w pon mam wizyte u tego mojego prywatnego gina to go spytam co robic.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ