X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra czuję że odebrałaś moja wiadomość bardzo negatywnie, a nie taki był mój cel. Głównie chodzi mi o to, że dopiero dwa dni temu rozważyłaś że bierzesz się za siebie, chcesz naturalnie ogarnąć hormony. Pijesz ziółka , idziesz spać wcześniej , dbasz o relaks pijesz sok z brzozy itp. Super ! Mega cieszy , bo to jest dobry plan. A dziś piszesz znów o in vitro. Ok spoko, to fajne rozwiązanie, ale droga na skróty nie jest usłana różami. Jeśli planujesz klinikę i procedurę jakąkolwiek to musisz też zadbać o podstawę.
    Morfologia męża nie jest żadna przeszkodą.
    Oglądałaś podcasty Kasi, Frutellka, Klaudia , Pusshka , Butterfly nie raz wrzucaja tutaj info o podstawach więc nie będę tutaj po raz kolejny tego tematu poruszać.
    Nie mówię że procedura to zło, tylko musicie konkretnie ustalić plan działania , dopiero idziesz do nowego lekarza, bo poprzednich to miałaś fatalnych więc może zacznij od takiej podstawy.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa a kiedy Ty przewidujesz @? Bo podejrzałam wykres 🐯💥

@Effiii oczywiście nie zrozum mnie źle, ja nadal jestem za tym że walka o polepszenie wyników, suple, dieta, zdrowy tryb życia - to musi być. Tylko trzeba wiedzieć "kiedy ze sceny zejść" żeby nie próbować latami bez powodzenia i później iść do Kliniki i zaczynać machinę od nowa. Co jest trudne, znaleźć odpowiedni moment na to. 😔

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra, ale tak jak mówi Effiii, idziesz do nowego lekarza, na pewno będzie miał na Was jakiś plan. A Wy próbowaliście IUI? Wybacz, ale nie kojarzę :*

ezra lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zgodze z Effiii. Ezra dopiero zaczelas ten „zdrowszy” tryb tzn ziolka, pilnowanie stresu, chodzenie wczesnie spac itp, a to bardzo duzo zmienia.
    Tak naprawde do procedury in vitro tez sie trzeba odpowiednio przygotowac, tez brac suple, wyrownac niedobory, miec zdrowa diete, aktywnosc fizyczna, jakosciowy sen, malo stresu. Dopiero jak to wszystko jest zaopiekowane to jest szansa, ze procedura sie powiedzie. Wkurza mnie (tutaj nie mowie o Tobie) jak widze, ze niektore pary mysla ze pojda sobie na in vitro i bedzie z glowy, ze nie musza o siebie dbac itp, a potem wielkie zdziwko maja, ze sie nie udalo, a tyle kasy na to wydali.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia tematy pappy jest mi obcy. Czy te wyniki się robi tylko do jakiegoś tygodnia ciąży że jest już za późno ?
    Myślę że najrozsądniej będzie wstrzymać się i skonsultować to z lekarzem. A Medicover nie przestaje mnie negatywnie zaskakiwać..

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra a myślałaś o drożności?

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji 💉 ovaleap 1x150
  • aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja tez sie zgodze z Effiii. Ezra dopiero zaczelas ten „zdrowszy” tryb tzn ziolka, pilnowanie stresu, chodzenie wczesnie spac itp, a to bardzo duzo zmienia.
    Tak naprawde do procedury in vitro tez sie trzeba odpowiednio przygotowac, tez brac suple, wyrownac niedobory, miec zdrowa diete, aktywnosc fizyczna, jakosciowy sen, malo stresu. Dopiero jak to wszystko jest zaopiekowane to jest szansa, ze procedura sie powiedzie. Wkurza mnie (tutaj nie mowie o Tobie) jak widze, ze niektore pary mysla ze pojda sobie na in vitro i bedzie z glowy, ze nie musza o siebie dbac itp, a potem wielkie zdziwko maja, ze sie nie udalo, a tyle kasy na to wydali.

Poza tym przed procedurą też chyba sprawdzają wyniki badań, czy w ogóle podchodzić do transferu. Jak czytałam wątki, to wiele razy procedura była właśnie odraczana ze względu na złe wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 14:10

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Ezra czuję że odebrałaś moja wiadomość bardzo negatywnie, a nie taki był mój cel. Głównie chodzi mi o to, że dopiero dwa dni temu rozważyłaś że bierzesz się za siebie, chcesz naturalnie ogarnąć hormony. Pijesz ziółka , idziesz spać wcześniej , dbasz o relaks pijesz sok z brzozy itp. Super ! Mega cieszy , bo to jest dobry plan. A dziś piszesz znów o in vitro. Ok spoko, to fajne rozwiązanie, ale droga na skróty nie jest usłana różami. Jeśli planujesz klinikę i procedurę jakąkolwiek to musisz też zadbać o podstawę.
    Morfologia męża nie jest żadna przeszkodą.
    Oglądałaś podcasty Kasi, Frutellka, Klaudia , Pusshka , Butterfly nie raz wrzucaja tutaj info o podstawach więc nie będę tutaj po raz kolejny tego tematu poruszać.
    Nie mówię że procedura to zło, tylko musicie konkretnie ustalić plan działania , dopiero idziesz do nowego lekarza, bo poprzednich to miałaś fatalnych więc może zacznij od takiej podstawy.

@Effii to jeszcze dodam - nie odebrałam negatywnie. Może niefortunnie zostało zrozumiane moje zdanie na temat umówienia się do Kliniki. Wprowadziłam już mega dużo od tych 10 miesięcy, nie wszystko więc cały czas są jakieś modyfikacje i pozostaje w tym nurcie. Jestem umówiona do nowego lekarza i tu nic nie zmieniam - rzuciłam tylko swoją myśl, kiedy widzę kolejne niepowodzenie którejś z Nas, że mam chwile zwątpienia w swoje staranki samodzielne i trzeba brać to pod uwagę - ivf. Od samego początku biorę pod uwagę procedurę. Gdyby nie czynnik mojego męża pewnie bym była bardziej sceptyczna, bo może jest to odbierane jako droga na skróty - ja mam trochę inne podejście. Wolałabym zajść naturalnie, bez lekarzy i całej tej stresującej otoczki. To była taka moja myśl, spontaniczna, a zostało to chyba odebrane "znowu zmienia zdanie rzuca wszystko i jedzie na ivf". No nic. Nie miałam nic złego na myśli. Nie odebrałam nic negatywnie. Podejmuje samodzielną próbę, za chwilę z nowym lekarzem. Ale tak, mam z tyłu głowy czerwiec/lipiec jako termin konsultacji w Klinice, jeśli nic nie zaskoczy. 😊

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ezra królowa powinna być dzisiaj o ale jakoś na razie jej powóz nie przybył. Zazwyczaj @ mam 14 dpo, ale zdarzały mi się też przeciągnięcie także czekam cierpliwie.

ezra lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Klaudia tematy pappy jest mi obcy. Czy te wyniki się robi tylko do jakiegoś tygodnia ciąży że jest już za późno ?
    Myślę że najrozsądniej będzie wstrzymać się i skonsultować to z lekarzem. A Medicover nie przestaje mnie negatywnie zaskakiwać..

Do obliczenia ryzyk za pomoca pappy trzeba zrobic usg prenatalne i pobrac krew od matki i oni jakos lacza ze soba te wyniki. I mozna to zrobic do 14 tc 😩 Na pewno skonsultuje to z moim lekarzem i zobaczymy, czy powie zeby zrobic cos czy sobie darowac. Mnie rowniez znowu medicover negatywnie zaskoczyl..

11.12 ⏸️
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jak wrócę do domu, poczekasz? 🤗🥹
    Peeeewnie💗💗💗💗😘

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia dzięki za wyjaśnienie, rozważasz droższa opcje - NIFTY czy jednak pozostajesz przy tym co masz ?

Ezra każda z Nas wybiera swoją drogę. Jesteśmy po to żeby się wspierać i wymieniać własnymi doświadczeniami , wiedzą i mniejszymi lub większymi radami, ja Ci tylko sugeruje abyś delikatnie zwolniła i trzymała się swojego planu🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 14:20

ezra lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja to jestem wsciekla, bo w medi mi powiedzieli ze mam ta pappe w pakiecie, wiec zrobilam u nich zamiast prywatnie u swojego gina, a w wynikach mam tylko ryzyka tych trisomii. Jak zapytalam w medi czy nie brakuje tego wzrostu plodu i tych pozostalych to powiedzial gin, ze to jakos dodatkowo sie robi. No aha.. jakbym wiedziala to bym sobie ta pappe po prostu zrobila u swojego gina bo to tylko 200 zl wiecej. A teraz nie wiem co robic.. pappy juz nie zrobie, bo za pozno i teraz jedynie w gre wchodza te drozsze prenatalne typu NIFTY. Za tydzien w pon mam wizyte u tego mojego prywatnego gina to go spytam co robic.
    A robiłaś już usg do pappy? Sorry, ale już nie pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 14:22

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A robiłaś już usg do pappy? Sorry, ale już nie pamiętam.

Tak tak, robilam :)

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tak tak, robilam :)
    Ok, bo myślałam, że może po usg dopiszą resztę ryzyk. Eh to faktycznie słabo. Ciekawe co lekarz doradzi.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak po tym wszystkim mam pewne rozkminy, przeszłam naprawdę długą drogę żeby osiągnąć cel, poniekąd się coś udało; jak widać coś ruszyło - wcześniej nie było nic, a nic a tutaj pojawiła się pozytywna beta.

Zjadłam worek suplementów, żeby poprawić swoje wyniki i wychodzi na to, że będę je jeść dalej. Zrobiłam mnóstwo badań, przeszłam laparoskopię, ogarnęłam swoje wyniki, wpakowałam w siebie mnóstwo progesteronu. Dziewczyny podstawą jest przede wszystkim zrobić kompletne badania, nie działać na czuja; podstawowym badaniem jest drożność i to powinna na tym etapie starań mieć zrobione każda znać ; bez tego nawet nie wiadomo czy stymulacje mają sens - nie można bać się tego badania.

Jeśli chodzi o in vitro to dalej sobie to tym myślę, jednak to nie jest też taka prosta i przyjemna sprawa, że włożą Ci dziecko i po prostu je masz, mnóstwo transferów się nie udaje; żeby do niego się przygotować też trzeba ogarnąć swoje wyniki . Także dziewczyny nie podejmujcie decyzji zbyt pochopnie! To nie jest takie proste jak się wydaje.

ezra, Olalee, Lola93, Pusshka, bonassola lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
    13.01 - USG II trymestru

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Dziewczyny tak jak myślałam beta spadła, progesteron był od początku do dupy niestety walczymy dalej. Na chwilę usuwam się z forum muszę odpocząć od tego wszystkiego 🙂

Bardzo mi przykro 🫂🫂🫂

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, nie będę już więcej gmerać w wątku - aż mi się przykro robi jak czytam to z takim przekazem jakbym traktowała ivf jako drogę na skróty i "że dopiero zaczęłam".. 😶
    A przecież powoli ale od wielu, wielu miesięcy ciągle mam powtarzane badania, nowe suple, nie pije, nie palę, kompletnie inna dieta i on i ja, ciągle podnoszę wiele wyników, jestem na lekach, mąż na lekach i suplach różnych.

Podsumuję to tylko tym, że lekarz ginekolog może głównie monitorować i zaproponować stymulacje, których miałam wiele (i nadal daje szanse nowemu lekarzowi w marcu żeby nie było) ale ja nawet byłam u najlepszego Androloga w Polsce, który mnie dobił i ja muszę brać jeszcze pod uwagę czynnik męski, który u nas jest kiepski. I tak jeśli nic nie ruszy do czerwca to myślę o podjęciu się tej próby 😔

@Effiii, oczywiście, że tak. Ja szanuje zdanie każdej z Was, plan jest jaki jest. Ale muszę wybiec kilka miesięcy do przodu co gdyby nic nie ruszyło. Wielu lekarzy mnie rozczarowało, więc układam w głowie różne scenariusze. 🥰

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Klaudia dzięki za wyjaśnienie, rozważasz droższa opcje - NIFTY czy jednak pozostajesz przy tym co masz ?

Jesli gin zasugeruje zrobienie to zrobie na pewno. Ogolnie moj R od poczatku chcial zamiast tej pappy zrobic np NIFTY, ale stwierdzilam, ze skoro pappe mam w medi za darmo to zrobmy to, a jesli cos wyjdzie zle to wtedy zrobimy cos dodatkowo.

11.12 ⏸️
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ezra, ale tak jak mówi Effiii, idziesz do nowego lekarza, na pewno będzie miał na Was jakiś plan. A Wy próbowaliście IUI? Wybacz, ale nie kojarzę :*

Nie, nie próbowaliśmy. Nie jestem przekonana do tego rozwiązania..

preg.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ