X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Bodzenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Druga noc z rzędu bezsenna.Maz mi wczoraj powiedział że to był najgorszy dzień w jego życiu i że nigdy mnie w takim stanie nie widział nawet przy porodach.W domu też spazmy bo malutka tęskni za mamą a ja też tak strasznie za nią, dotychczas najdłużej byliśmy bez siebie 4h😭.

Z tą histero miałam po prostu pecha miałam usuwane polipy endometrialne plus łyżeczkowanie w znieczuleniu ogólnym.I chyba lekarz za bardzo chciał mnie"wyczyścić". Przynajmniej tak powiedział mężowi jak tam wczoraj dzwonił do tej placówki.

Teraz niestety nie wiem co ze staraniami jestem tym zrozpaczona i i jakby to dziewczyny mówicie będę potrzebować wynajem długoterminowy norki. Miałam umówioną wizytę w klinice na koniec marca oczywiście odwołam ją. Cała ta nadzieja którą nosiłam sobie właśnie prysła.
    Przepraszam że tak chaotycznie .

Walka o 3 szczęście od września 2023
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodzenka bardzo współczuję tej sytuacji 😔 nie siedź za długo w tej norce 🫂

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka nic dziwnego że dogłębnie analizujesz , kciuki jak zwykle trzymam ✊✊

Bodzenka wydaje mi się że faktycznie źle się złożyło z tą histeroskopia, chociaż też uważam że trochę Cię wczoraj zlekceważyli. Twoja nadzieja wróci, potrzebujesz po prostu czasu, a jak coś to wiesz że jesteśmy tu i z chęcią użyczymy rękawa jak będziesz chciała się wyplakać, a teraz wracaj do zdrowia żebyś jak najszybciej mogła wrócić do swoich skarbów ❤️

Aszin , Butterfly dziękuję ❤️skoczę jednak do Lidla a jutro będę zawijać ;)

Anka32, aszin, Butterfly23 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bodzenka czekamy na Ciebie 🫂❤️

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wczoraj wyszła mi opryszczka na ustach, w styczniu też ją miałam. Czy narobiłam sobie tym nadziei na to, że to może będzie udany cykl? 🥹
    Motylku przydałby mi się kopniak od Ciebie na ogarnięcie 🤣
    Ten czas po owu do okresu jest najgorszy. Wymyślanie objawów, czas start 😅
    Mówisz i masz 😂 🦵🏻🦵🏻🦵🏻

Anka32 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji 💉 ovaleap 1x150
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłego dnia dziewczyny!

Bodzenka 🫂🫂🫂 wracaj szybko!

Viii synek jest teraz najważniejszy. Nie mogę uwierzyć, że takie rzeczy już w drugiej klasie... Dobrze, że szkoła w ogóle zareagowała. Oby udało Wam się z tym uporać. Trzymajcie się ❤️

Blador oby szybko przeszło.

Hahaha Anka to musicie zmajstrować synusia 😆

Zapomniałam wczoraj napisać, ja mam wizytę 21.03 o 15.30.

Viii lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pusshka - super, że w nowej pracy jest dobra atmosfera. to bardzo wazne i bardzo ułatwia zaklimatyzowanie się. Co do obowiązków, zawsze wydaje się na początku, że wszystkiego dużo i trudno ogarnąć, ale z czasem się wdrożysz ;)

@Viii - przykro mi, że synka coś takiego spotyka. Wiem, jak to jest. Przeżyłam na własnej skórze. Najważniejsze teraz wsparcie. Szkoła ma obowiązek reagować i z tego co piszesz na razie zareagowali bardzo odpowiednio. Trzymam kciuki, żeby się to uspokoiło wszystko.

@Bodzenka - współczuje bardzo! Dobrze, że mąż w porę zareagował. To, co się dzieje w niektórych szpitalach to woła o pomstę do nieba.

Ja wizytuję jutro (muszę zadzownić i zapytać o której, bo oczywiście zapomniałam ;p). Jutro ostatni monitoring potwierdzający owulację, ale po wzroście temperatury podejrzewam, że rzeczywiście owulacja była w tym cyklu :)

Viii, Pusshka lubią tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wczoraj wyszła mi opryszczka na ustach, w styczniu też ją miałam. Czy narobiłam sobie tym nadziei na to, że to może będzie udany cykl? 🥹
    Motylku przydałby mi się kopniak od Ciebie na ogarnięcie 🤣
    Ten czas po owu do okresu jest najgorszy. Wymyślanie objawów, czas start 😅
    Nooo Anka Anka 🤞✊ już niejedna tu właśnie opryszczka przyniosła ⏸️
    Także jeszcze kilka dni i zobaczymy ❤️❤️❤️
    Mój wykres jest dziwny jedna i ta sama temperatura praktycznie, mikroskopijne wahania.

Dziewczyny czy któraś pamięta ta odżywkę do paznokci co twardnieje i daje efekt jak hybryda?
    Moje pazy po zdjęciu hybrydy są okropne 😭 bolą i są tak cienkie jak kartka papieru.

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodzenka, najważniejsze, że masz najgorsze za sobą! 🫂 Wierzę, że niedługo Twoje siły i nadzieje wrócą :*

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143.

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wracam nie ma co rozpamiętywać i ruszamy do przodu, ten miesiąc odpuszczam sobie stymulację - tak czy siak mam własne owulacje - których testy owulacyjne nie wyłapują; zresztą mi owulaki nawet pęcherzyka gotowego do pęknięcia nie wyłapują.

Z nowości zamówiłam pakiet na KIRY - chcę mieć pewność, że wszystko jest w porządku; jeszcze chciałabym zrobić pakiet toxo i cmv tylko jeszcze nie wiem które badania mam wybrać , żeby mieć komplet; ale ogarnę to.

Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
    13.01 - USG II trymestru

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie też problem z forum? Nie wyświetla mi się okienko do wpisania wiadomości, wiadomości są pomieszane…

Anka32, klaudia_23, Edithka lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
  • aszin Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziewczyny macie też problem z forum? Nie wyświetla mi się okienko do wpisania wiadomości, wiadomości są pomieszane…
    Tak! Myślałam, że tylko ja tak mam🤬

Frutellka, dobrze że jesteś :*

Frutellka lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu 🫂
    Bodzenko współczuje tej całej sytuacji. Zdrówka dla Ciebie ❤️
    Pushka super ze w pracy dobrze!

Ja po monicie. Szału nie ma znowu. Endo cienkie 4 mm. Lewy jajnik cisza. W prawym największy pęcherzyk 11 mm ale powiedziała ze to nie jest to czego szukamy. Dostałam dodatkowy zastrzyk. Specjalnie nie brałam NAC żeby nie zrobić torbieli a tu znowu taka niespodzianka. Załamać się idzie

goska000 lubi tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wracam nie ma co rozpamiętywać i ruszamy do przodu, ten miesiąc odpuszczam sobie stymulację - tak czy siak mam własne owulacje - których testy owulacyjne nie wyłapują; zresztą mi owulaki nawet pęcherzyka gotowego do pęknięcia nie wyłapują.

Z nowości zamówiłam pakiet na KIRY - chcę mieć pewność, że wszystko jest w porządku; jeszcze chciałabym zrobić pakiet toxo i cmv tylko jeszcze nie wiem które badania mam wybrać , żeby mieć komplet; ale ogarnę to.
    Hej Frutellka. Myślałam wczoraj o Tobie. Widziałam, że na Dinusiach pisałaś o skrajnie niskim progesteronie. Nie pamiętam już Twojego poziomu, ale chyba koło 12. To jest poziom, który by sobie poradził z utrzymaniem ciąży, dodatkowo od razu zadziałałaś z jego uzupełnieniem. Ale mi się wydaje, że pierwsza beta była już spadkowa. Dlatego i ona i progesteron był niski.
    Trzymam kciuki za Ciebie cały czas, ruszyło się coś, a to mimo wszystko jest dobry znak.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Nooo Anka Anka 🤞✊ już niejedna tu właśnie opryszczka przyniosła ⏸️
    Także jeszcze kilka dni i zobaczymy ❤️❤️❤️
    Mój wykres jest dziwny jedna i ta sama temperatura praktycznie, mikroskopijne wahania.

Dziewczyny czy któraś pamięta ta odżywkę do paznokci co twardnieje i daje efekt jak hybryda?
    Moje pazy po zdjęciu hybrydy są okropne 😭 bolą i są tak cienkie jak kartka papieru.

Eh, męża coś bierze więc może mnie też ale on się źle czuje a u mnie organizm jeszcze walczy i stąd opryszczka 🤣

Ciekawy ten Twój wykres, zobaczymy co przyniosą kolejne dni 🤗✊🏻🍀

• klaudia_23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Myslalam ze to tylko u mnie tak 😩

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Mówisz i masz 😂 🦵🏻🦵🏻🦵🏻

Od razu lepiej, dziekuje 🥹🫶🏻
    bardziej logicznie sobie wszystko tłumaczę 😊😎

Butterfly23 lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej Frutellka. Myślałam wczoraj o Tobie. Widziałam, że na Dinusiach pisałaś o skrajnie niskim progesteronie. Nie pamiętam już Twojego poziomu, ale chyba koło 12. To jest poziom, który by sobie poradził z utrzymaniem ciąży, dodatkowo od razu zadziałałaś z jego uzupełnieniem. Ale mi się wydaje, że pierwsza beta była już spadkowa. Dlatego i ona i progesteron był niski.
    Trzymam kciuki za Ciebie cały czas, ruszyło się coś, a to mimo wszystko jest dobry znak.
    Myślę, że masz rację, utrata ciąży na tym etapie to nie zawsze wina proga. Może po prostu nie miała prawa się utrzymać, bo niestety była „wadliwa” :( to jest niestety najczęstsza przyczyna biochemow.

Butterfly23 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Tylko u Frutellki te 12 to bylo juz wspomagane luteina

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Gosiu 🫂
    Bodzenko współczuje tej całej sytuacji. Zdrówka dla Ciebie ❤️
    Pushka super ze w pracy dobrze!

Ja po monicie. Szału nie ma znowu. Endo cienkie 4 mm. Lewy jajnik cisza. W prawym największy pęcherzyk 11 mm ale powiedziała ze to nie jest to czego szukamy. Dostałam dodatkowy zastrzyk. Specjalnie nie brałam NAC żeby nie zrobić torbieli a tu znowu taka niespodzianka. Załamać się idzie
    Kurczę… Który masz dziś dc? Endo bardzo cieknie.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ