X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @ezra tule 🫂 wiem, ze nie tego sie spodziewalas, ale sprobuj znalezc jakies plusy tego. Dowiedzialas sie w koncu skad te plamienia - polip. Prawdopodobnie bedziesz musiala go usunac, bo on moze zagrazac ewentualnej ciazy, ale tez utrudniac implantacje zarodka. Pamietasz czy to polip na szyjce czy macicy?
    Co do torbieli to wchlonie sie i nie bedzie po niej sladu :) tez mi sie zdarzylo, ze pecherzyk nie pekl, a zrobila sie torbiel. Co do owulacji to na pewno gin ma dla Ciebie jakis super plan :)
    Tu też lekarze mają różne podejścia, ja miałam kiedyś polipa w jamie macicy i gin mówił, żeby absolutnie nie ruszać, bo właśnie usunięcie może powodować trudności, chyba chodziło mu o bliznę. Akurat u mnie złuszczył się przy miesiączce. A to ginekolog onkolog. Za to koleżanka była na usunięciu. Nie wiem już w końcu jakie postępowanie jest właściwe.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane 🥺

@Frutti nie pamietam z tego stresu czy powiedział. Na pewno powiedział, że prawdopodobnie pęknie sama z okresem a jeśli nie przyjdzie miesiączka to mam przyjechać do niego na cito. To pęknie samo faktycznie? Jak to mozliwe, że ja miałam 5 dni temu okres i mam taką torbiel? Urosła tak szybko? A teraz już nie będzie rosła? Mam okropny mętlik i chwilowo obawiam się o swoje bezpieczeństwo 😪

Lekarz wydaje się na prawdę porządny, dostałam skierowanie na 4 dni do szpitala na oddział gin-endo na badania i diagnostykę ale ja się nie położę. Ja jestem tak lekowa, że padnę tam.. nie wiem sama co robić..

Dał mi cała rozpiskę co badamy, jakie pakiety badań i dla mnie i dla Małża, wszystko bardzo dokładnie i drożność w szpitalu dostałam skierowanie. Na moje stymulację kręcił głowa.. 🥺

Lola93 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra, a czego obawiasz się w szpitalu? 🫂 to super wyjście, pełna diagnostyka, przemyśl to proszę 🙏

Anka32, Cerva, ezra, Pusshka, Muuu. lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ezra, a czego obawiasz się w szpitalu? 🫂 to super wyjście, pełna diagnostyka, przemyśl to proszę 🙏

Podpisuję się również pod prośbą 🙏🏻

aszin, ezra lubią tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Dzięki Kochane 🥺

@Frutti nie pamietam z tego stresu czy powiedział. Na pewno powiedział, że prawdopodobnie pęknie sama z okresem a jeśli nie przyjdzie miesiączka to mam przyjechać do niego na cito. To pęknie samo faktycznie? Jak to mozliwe, że ja miałam 5 dni temu okres i mam taką torbiel? Urosła tak szybko? A teraz już nie będzie rosła? Mam okropny mętlik i chwilowo obawiam się o swoje bezpieczeństwo 😪

Lekarz wydaje się na prawdę porządny, dostałam skierowanie na 4 dni do szpitala na oddział gin-endo na badania i diagnostykę ale ja się nie położę. Ja jestem tak lekowa, że padnę tam.. nie wiem sama co robić..

Dał mi cała rozpiskę co badamy, jakie pakiety badań i dla mnie i dla Małża, wszystko bardzo dokładnie i drożność w szpitalu dostałam skierowanie. Na moje stymulację kręcił głowa.. 🥺

Ja bym sie jednak polozyla do tego szpitala. Porobia Ci wszystkie potrzebne badania i to za darmo. Super tez, ze dal skierowanie na droznosc. Widac, ze zna sie na tym co robi. Wydaje mi sie, ze musisz mu zaufac i isc zgodnie z jego planem, a zobaczysz dwie kreski szybciej niz Ci sie wydaje :)

aszin, ezra, Pusshka lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frutti pytałam gina czy odstawić NAC i ziółka ale mówił ze nie muszę a Ty jak myślisz?

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama myśl o położeniu się w szpitalu mnie przeraża 🥺 nie chciałabym wrócić do moich ataków paniki.. przemyśle.

preg.png
  • Cerva Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też tak myślę jak Aszin. Ale to Ty musisz być na to gotowa. Prześpij się z tym. 😘
    Takie skrótowe informacje, a już dają pogląd przynajmniej dla mnie, że trafiłaś w końcu na kompetentnego lekarza, który chce znaleźć źródło problemów. A to przybliży Was do spełnienia marzenia o powiększeniu rodziny. ♥️

aszin, ezra lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Myszkaaa20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dołączę do prośby aszin i Klaudia dobrze radzą, może to wcale nie jest taka zła opcja żeby się położyć do szpitala 🙏

ezra lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Dzięki Kochane 🥺

Konkretny gość. Tutaj się nie bój torbiel może być po niepeknietym pęcherzyku być może same Ci nie pękają; jeśli będą dolegliwości bólowe to do lekarza tak jak powiedział. Jeśli dał Ci skierowanie na szpital to złoty chłop - ja szpitali nienawidzę ale na diagnostykę bym się położyła. Facet ma plan i się go trzymaj i widzisz drożność w szpitalu nie musisz płacić Kochana. Głowa do góry będzie dobrze. Bo te Twoje stymulacje to były na czuja robione;)

ezra lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ezra tyle informacji dziś to na pewno dużo do przetrawienia. Ale myślę, że jak już się z nimi oswoisz to poczujesz, że w końcu może coś się ruszy, że masz jakiś plan i to doda Ci wiatru w żagle. ♥️ Wróć do domu na spokojnie, spróbuj zasnąć, odpocznij. Jutro nowy dzień i nowa perspektywa. 🙂

ezra lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ezra też bym kompleksowo to ogarnęła wszystko w szpitalu, myślę że załapiesz się na sporo przydatnych badań za które większość z nas dużo wydaje :) na pewno będziesz duuzo więcej o swoim organizmie i wrogu.
    @Gosia kciuki za udaną wizytę :)

ezra lubi tę wiadomość

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    @Frutti pytałam gina czy odstawić NAC i ziółka ale mówił ze nie muszę a Ty jak myślisz?

Kochanie fajnie, że mi ufasz lekarz dobrze prawo tylko NAC sobie stosuj po 600 mg dziennie przez cały cykl - poprawi jakość Twoich komórek;)

ezra lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra norka potrzebna ale musisz szybko z niej wyjść, torbiel to nie wyrok. Wchłonie się i jeszcze w tym roku ujrzysz ⏸️. Nie bój się szpitala, zrobią Ci badania, drożność też jest do przeżycia. Głowa do góry, będzie dobrze😉🤞
    @Nomeolvides Ty już chyba nie jedna torbiel przeżyłaś. Dobrze pamiętam?

@Krolik suple kupuje te same co reszta dziewczyn, nic nadzwyczajnego 😉

ezra lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra kochana. Ty w tym szpitalu będziesz leżeć i pachnieć 😘 będą Ci tylko krew pobierać. I z kilka razy zrobią USG. Przemyśl to bardzo Cię proszę. Trafiłaś na super lekarza, który naprawdę chce Ci pomóc. Weszłaś w końcu na dobrą drogę, na której końcu stoi Twoje dziecko. Nie schodź z niej 🥺 dowiedziałaś się dziś kilku złych rzeczy, ale tak naprawdę masz zrobiony ogromny krok do przodu. Znalazłaś lekarza, któremu zależy. Chłop od razu działa. Badania, drożność.

aszin, Cerva, Anka32, Pusshka, ezra, Myszkaaa20, Muuu., Sunnysunsun, Małgosiagosia, Edithka lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.1 (EG)
    💊 encorton, acard, utrogestan, clexane
    Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam jak dziewczyny, że to wcale nie są złe informacje! Wyobraź sobie, że gdybyś do niego nie pojechała, nadal traciłabyś czas na nietrafionych stymulacjach. 🫂 To mimo wszystko dobre wiadomości, w końcu ktoś się Tobą zaopiekuje jak należy. Musisz mu zaufać i robić co zaleci :*

Cerva, Anka32, Pusshka, Butterfly23, ezra, Muuu., Sunnysunsun, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dodać nic ująć Dziewczyny ☺️!

ezra lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra brzmi bardzo konkretnie!

Torbiel może się wchłonąć i wtedy nawet tego nie poczujesz, po prostu na kolejnym usg jej nie będzie. Może tez pęknąć i to jest wtedy bardzo odczuwalne, ból jest duży, może nie przechodzić od tabletki i np. Będzie potrzebne coś dożylnego na sorze. Nie chce Cie straszyć, ale myśle że dobrze, żebyś była przygotowana na różne opcje.

Ja miałam tych torbieli już kilka No i 4 różni lekarze tak naprawdę zawsze zalecali progesteron w wysokiej dawce, żeby pomoc jej się wchłonąć. Taka torbiel może kilka cykli sobie siedzieć w jajniku :/

Staraj się też nie przemęczać, nie ćwiczyć jakoś super intensywnie, nie dźwigać ciężarów itp - ja zawsze miałam takie zalecenia. Ale co ciekawe torbiel nie pękła mi przy szaleństwach na weselu, kąpielach w oceanie, zumbie w basenie czy safari, tylko po orostu w najzwyczajniejszym momencie.

Będzie dobrze, jesteśmy z Tobą 😙

Ps ja tez myśle że diagnostyka w szpitalu to super wartościowa opcja!

ezra lubi tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Sama myśl o położeniu się w szpitalu mnie przeraża 🥺 nie chciałabym wrócić do moich ataków paniki.. przemyśle.

A to będzie któryś ze szpitali w Krakowie? Jeśli tak to mogę wpadać podtrzymywać Cię na duchu 🥹❤️

Butterfly23, ezra, Sunnysunsun, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ezra, zgadzam się z dziewczynami - przemyśl to kochana, będziesz pod opieką lekarzy, zrobią Ci wszystkie badania za jednym razem przez te kilka dni. Motylek dobrze to podsumowała - będziesz tam tylko leżeć i pachnieć, o! Cieszę się, że masz skierowanie na drożność 🤩 Naprawdę ten lekarz to w końcu TEN! Czuć, że jest konkretny i zna się na rzeczy, to wspaniała wiadomość 🤞

Anka32, Butterfly23, Cerva, ezra, Muuu., Sunnysunsun lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ