Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola93 wrote:Dzięki za opisanie tego bliżej, kurczę stres chyba przy tym trochę naturalny, jednak to całkowita narkoza, w dorosłym życiu nie miałam nigdy, stąd nerwy przed nieznanym
Cała noc przed zabiegiem nie spałam tylko ryczalam, nie było warto;) Naroza szybko odleciałem po dwóch wdechach później pamiętam już salę jak mi na łóżko kazali się przechodzićLola93 lubi tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Cała noc przed zabiegiem nie spałam tylko ryczalam, nie było warto;) Naroza szybko odleciałem po dwóch wdechach później pamiętam już salę jak mi na łóżko kazali się przechodzić
Lola93 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Butterfly23 wrote:Ja pamiętam jak się brechtałam, że znieczulenie nie działa 🤣27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Lekarz bardzo konkretny, z wiedzą, ale wiele rzeczy mnie i Kubę do niego zniechęciło.
Przeprowadził wywiad. Spisał co trzeba. Wziął mnie na fotel, w badaniu palpacyjnym ok. Na kozetce zauważył pod blizna lożę - zwłóknienie blizny po CC ( sama blizna ma 5.8 mm więc super ) stąd te plamienia. Przez chwilę widział płyn w lewym jajowodzie. Później nie mógł go znaleźć ( wspomniał o wodniaku jajowodu ). Oczywiście jeśli będzie wodniak to usuwanie laparoskopowo jajowodu bo ściekający płyn nie pozwoli na implantację. Macica ładna, nic tam się nie dzieje złego. Owulacji raczej w tym cyklu nie będzie. Endo cieniutkie trojlinijne 5mm. Mamy przyjechać we wtorek. Chce mnie zobaczyć jeszcze raz. Plus Kuba ma zrobić badania nasienia bo wg lekarza wyniki są zbyt dobre. O heparynie i acardzie wspomniałam ja bo on po nim badaniu zasugerował od razu IFV nie wspominając o trombo. No bo przecież za chwilę mam 35 lat i komórki jajowe nie są już takiej jakości. Jeśli na 10 komórek 3,4 są dobre jakościowo no to sukces. Przy IFV nie ma wątpliwości, że na pewno będzie ich dużo. USG nigdy nie bolało mnie tak jak dziś. Był mało delikatny. Jutro dzwonię jeszcze do Invimedu. Muszę porównać chociaż dwie kliniki żeby mieć jakiś obraz. Jestem zrezygnowana i powiedziałam Kubie, że mam ochotę to wszystko rzucić. On też jest zniesmaczony, że od razu IFV lekarz proponował. Mam nadzieję, że wszystko Wam napisałam. Chyba też potrzebuję norki... Mam dość.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Gosia, wydaje mi się, że to jest częsty problem klinik, po prostu IVF im się najbardziej opłaca. Czekam niecierpliwie na wrażenia z Invimedu. Szkoda, że jesteście zawiedzeni, ale nie poddawajcie się, za dużo już przeszliście, żeby to rzucić. A nuż druga klinika okaże się strzałem w dziesiątkę :*Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Gosiu nie wiem szczerze co mam Ci napisać… No bardzo mi się nie podoba, że od razu wyskoczył z ivf. Najważniejsza chyba kasa… Wystawił Ci dosyć poważną diagnozę i dobrze jeśli omówisz to z innym lekarzem.
Przytulam 🫂aszin lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
goska000 wrote:Lekarz bardzo konkretny, z wiedzą, ale wiele rzeczy mnie i Kubę do niego zniechęciło.
Przeprowadził wywiad. Spisał co trzeba. Wziął mnie na fotel, w badaniu palpacyjnym ok. Na kozetce zauważył pod blizna lożę - zwłóknienie blizny po CC ( sama blizna ma 5.8 mm więc super ) stąd te plamienia. Przez chwilę widział płyn w lewym jajowodzie. Później nie mógł go znaleźć ( wspomniał o wodniaku jajowodu ). Oczywiście jeśli będzie wodniak to usuwanie laparoskopowo jajowodu bo ściekający płyn nie pozwoli na implantację. Macica ładna, nic tam się nie dzieje złego. Owulacji raczej w tym cyklu nie będzie. Endo cieniutkie trojlinijne 5mm. Mamy przyjechać we wtorek. Chce mnie zobaczyć jeszcze raz. Plus Kuba ma zrobić badania nasienia bo wg lekarza wyniki są zbyt dobre. O heparynie i acardzie wspomniałam ja bo on po nim badaniu zasugerował od razu IFV nie wspominając o trombo. No bo przecież za chwilę mam 35 lat i komórki jajowe nie są już takiej jakości. Jeśli na 10 komórek 3,4 są dobre jakościowo no to sukces. Przy IFV nie ma wątpliwości, że na pewno będzie ich dużo. USG nigdy nie bolało mnie tak jak dziś. Był mało delikatny. Jutro dzwonię jeszcze do Invimedu. Muszę porównać chociaż dwie kliniki żeby mieć jakiś obraz. Jestem zrezygnowana i powiedziałam Kubie, że mam ochotę to wszystko rzucić. On też jest zniesmaczony, że od razu IFV lekarz proponował. Mam nadzieję, że wszystko Wam napisałam. Chyba też potrzebuję norki... Mam dość.
Podsumowując lekarz ezry mi się bardzo spodobał, ale Twój to wcale mi się nie podoba co to za teksty... A pęcherzyków brak jakichkolwiek? -
Frutellka, na lewym coś jest, ale ja w tym stresie słysząc o wodniaku nawet nie zapytałam jakiej wielkości...
Niby kasa kasą, ale my i tak jeśli podejdziemy to na NFZ. Za dużo na Nas nie zarobią. Tzn zarobią, z funduszuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 21:12
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
🩵🩵🩵
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
Jestem zmęczona i zrezygnowana. Ryczeć nie mam czym.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
🩵🩵🩵
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
goska000 wrote:Frutellka, na lewym coś jest, ale ja w tym stresie słysząc o wodniaku nawet nie zapytałam jakiej wielkości...
Niby kasa kasą, ale my i tak jeśli podejdziemy to na NFZ. Za dużo na Nas nie zarobią. Tzn zarobią, z funduszu
Ale czemu on Cię wodniakiem straszy przecież to trzeba sprawdzić być może nic takiego nie ma -
nick nieaktualny
-
Mówił, że to może być śluz, ale trzeba jeszcze raz sprawdzić, jednak najpierw info o wodniaku dostałam...09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
🩵🩵🩵
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
Gosiu tak mi przykro że trafiliście na lekarza który jest nastawiony tylko na ivf 😔 mam nadzieję że druga klinika okaże się lepszą z lepszym podejściem...
Przytulam Cię mocno 🫂 ale pamiętaj że już same dzisiejsze wyniki dają jakąś nadzieję i może to tu był problem 🙏goska000 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
ezra wrote:Tą torbielą, i myślą że jak się nie wchłonie to dodatkowe wyzwanie. Tym polipem i tym planem na pobyt w szpitalu. Dużo tego, stresu, informacji.
On mi powiedział ze diagnostyki to praktycznie nie było, samo badanie nasienia mi rozszerzył o dodatkowe pozycje ze względu na kilkukrotnie słabe wyniki. Najpierw mamy ocenić czy mamy czas a jeśli go mamy to on upatruje duża szanse na znalezienie przyczyny i powodzenie.
Podsumowując, zrobił na mnie swietne wrażenie ale mam w głowie myśl, że zaczynam od początku i to jeszcze z „dodatkami” 🥺
Jesteśmy z Tobą, odpocznij po tej dawce informacji, sama wiem jak może psychicznie obciążyć taki natłok na jednej wizycie. Ale to świadczy o profesjonalizmie tego lekarza - bardzo podoba mi się ten konkretny plan ✊️ Nie podejmuj go całościowo, tylko podziel sobie na takie "etapy" - mi takie podejście pomaga w przygotowaniu do IVF 🥰 Po prostu nie wybiegam w przyszłość, tylko skupiam się na najbliższych etapach - czyli na wizycie 18.03Cerva, ezra lubią tę wiadomość
-
Gosia ja tak jak @Frutelka nie jestem zadowolona z tego lekarza. Nastawiony na Ivf, nie chce spróbować jakoś Was poprowadzić tylko już teraz zaraz podchodzcie do procedury. Wydaje mi się że trochę jakby był na kasę nastawiony. Myślę że jeszcze jedna klinika to nie jest głupi pomysł. Same wiemy tu z forum że Ivf to nie jest jakiś złoty środek. A Kubhy wyniki nie podobały mu się bo za dobre? Tzn co konkretnie miał na myśli? Za dobre żeby Wam kolejne IUI czy Ivf proponować? A tekst o jajkach trochę nie bardzo. Każda z nas jest inna. Jedna może w wieku 3o lat mieć kiepskie jajka, a inna w wieku 40.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 21:23
aszin lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
goska000 wrote:Lekarz bardzo konkretny, z wiedzą, ale wiele rzeczy mnie i Kubę do niego zniechęciło.
Przeprowadził wywiad. Spisał co trzeba. Wziął mnie na fotel, w badaniu palpacyjnym ok. Na kozetce zauważył pod blizna lożę - zwłóknienie blizny po CC ( sama blizna ma 5.8 mm więc super ) stąd te plamienia. Przez chwilę widział płyn w lewym jajowodzie. Później nie mógł go znaleźć ( wspomniał o wodniaku jajowodu ). Oczywiście jeśli będzie wodniak to usuwanie laparoskopowo jajowodu bo ściekający płyn nie pozwoli na implantację. Macica ładna, nic tam się nie dzieje złego. Owulacji raczej w tym cyklu nie będzie. Endo cieniutkie trojlinijne 5mm. Mamy przyjechać we wtorek. Chce mnie zobaczyć jeszcze raz. Plus Kuba ma zrobić badania nasienia bo wg lekarza wyniki są zbyt dobre. O heparynie i acardzie wspomniałam ja bo on po nim badaniu zasugerował od razu IFV nie wspominając o trombo. No bo przecież za chwilę mam 35 lat i komórki jajowe nie są już takiej jakości. Jeśli na 10 komórek 3,4 są dobre jakościowo no to sukces. Przy IFV nie ma wątpliwości, że na pewno będzie ich dużo. USG nigdy nie bolało mnie tak jak dziś. Był mało delikatny. Jutro dzwonię jeszcze do Invimedu. Muszę porównać chociaż dwie kliniki żeby mieć jakiś obraz. Jestem zrezygnowana i powiedziałam Kubie, że mam ochotę to wszystko rzucić. On też jest zniesmaczony, że od razu IFV lekarz proponował. Mam nadzieję, że wszystko Wam napisałam. Chyba też potrzebuję norki... Mam dość.
My we wrześniu jak trafiliśmy do Invimed to pani dr też w sumie od razu zaproponowała IVF.. Jedynie co to zleciła badanie AMH i Wymazy MUCHa. U mnie wyszła endo głęboka, która faktycznie jest wskazaniem do IVF. Jednak wtedy też miałam niesmak co do propozycji bez żadnej innej możliwości 😬
Trzymam za was mocno kciuki, miałam nadzieję że będziecie zadowoleni po wizycie 🥺 -
Lola narkoza to nic złego. Będzie git. Dzień wcześniej pić dużo wody , to po narkozie będziesz jak nowo narodzona.
Frutellka, Alysa czy Wam też było tak cholernie zimno po narkozie ?
Butterfly ty się śmiałaś, a ja zaczęłam im histeryzować bo mnie nogi zaczęły swędzieć . Wszyscy w śmiech że się biedulka zestresowała no i dwie sekundy i odlot.
Gośka coś się dowiedziałaś, ale generalnie coraz to częściej kliniki mnie wkurzają bo każdego na chama pchają do invitro... Co z tym wodniakiem będziesz jeszcze gdzieś to konsultować , czy tylko invimed ?
Trochę kretyn, najpierw wysuwa takie diagnozy, a potem że to może śluz ? Czy to wodniak tego drożnego jajowodu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 21:29
Lola93 lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Dziewczyny, ovu mi odpisało. Dziękują za ciekawą sugestię i jeśli uda im się nawiązać współpracę to będą informować 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 21:35
aszin, Effiii, Anka32, Myszkaaa20, kasia97, karola_b, Nomeolvides, Pusshka, Lola93, Megipta, bonassola, Małgosiagosia, Alysa, Sunnysunsun, Liyss🧚🏻, Muuu., Wenka, ezra lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Effiii wrote:Lola narkoza to nic złego. Będzie git. Dzień wcześniej pić dużo wody , to po narkozie będziesz jak nowo narodzona.
Frutellka, Alysa czy Wam też było tak cholernie zimno po narkozie ?
Butterfly ty się śmiałaś, a ja zaczęłam im histeryzować bo mnie nogi zaczęły swędzieć . Wszyscy w śmiech że się biedulka zestresowała no i dwie sekundy i odlot.
Gośka coś się dowiedziałaś, ale generalnie coraz to częściej kliniki mnie wkurzają bo każdego na chama pchają do invitro... Co z tym wodniakiem będziesz jeszcze gdzieś to konsultować , czy tylko invimed ?
Trochę kretyn, najpierw wysuwa takie diagnozy, a potem że to może śluz ? Czy to wodniak tego drożnego jajowodu ?
Mi było gorąco;)