X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku 🥺
    Bardzo mocno Cię przytulam 🫂

Butterfly23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Aszin ja się nie znam, ale myślę, że to jeszcze nie to bo tak dumam, że albo zaczęłoby się z przytupem a na takie powolne plamienia to beta jeszcze za wysoka.

W ogóle na sali leży 9 dni dziewczyna z betą, która urosła od 14 tys. Do wczoraj do 28 000, dzisiaj jest 8t1d i nadal pęcherzyk pusty, ale póki beta rośnie, nawet minimalnie to nic nie zrobią

A czemu ja trzymają na oddziale z rosnaca beta ?

• Effiii Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Dzisiaj mam zamiar przycisnąć ordynatora o usg, wiecie on niby miło pani Beatko a mam wrażenie jakby traktował nas jak idiotki. Nie będę 200% winiarą bo jak zmienię lekarza na 99% to mam zamiar iśc do ordynatora innego szpitala.

Effiii muszę poczytać o tym kolczyku i nie woem czy się nie skuszę, boli? Z Olkiem nie miałam plamienia a teraz różowy śluz ale już ostry cień mgły był, a ja aplikowałam luteinę aplikatorem więc myślę, że też nie miałam
    Tak ja też biorę luteinę dopochwowo więc plamienia ja mogę nawet nie zauważyć.
    Właśnie byłam w szoku bo samo przekłucie nie bolało wcale. Niestety miałam wyciągany kolczyk w grudniu i styczniu na zabiegi. Chociaż na etapie gojenia nie należy ich wyciągać, za drugim razem trochę się zaczął babrać, ale odpowiednia pielęgnacja i dzisiaj jest już git. Przekłucie robiłam na koniec listopada ;)
    Ból głowy migrenowy z mdłościami miałam średnio 2-3 razy w miesiącu, od tamtego czasu zdarzył się tylko 1 raz.
    A co do lekarza to rób tak jak Ci serducho podpowiada, winiara będziesz już zawsze ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 08:45

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Alysa,Frutellka ja miałam usuwanego polipa podczas histero ale to też olali. Właśnie kase za laparo (usuwana torbiel) chce przeznaczyć na badania z testDNA. Chociaż u mnie jeśli w tym cyklu się nie uda to nie będzie efekt mutacji bo acard mam od 3 cykli , a metylowanej formy supli biorę od roku. Więc to nie będzie powód moich niepowodzeń, raczej będę szła w kiry itp. jeśli mam błędne myślenie to popraw mnie.

Karola stawka masakra, u mnie też stawka za dzień 100 zł, za usunięcie cp w 2021 dostałam 700 PLN. Ale to była inna ubezpieczalnia niż dziś.

Butterfly 🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂 🫂🫂

Gośka dziękuję, dotarło dzisiaj do mnie słonko które mi wczoraj wysłałaś.
    Tym razem to ja je przesyłam dalej Karola łap ☀️☀️

Jeśli Ci wyjdzie V-Leiden , lub protrombina - nieprawidłowy to warto spróbować z heparyną od owulacji; a acardem od zakończenia miesiączki - u mnie przy PAI homozygotycznym wdrożono acard i zaskoczyło - nie wiem czy to zasługa tego, czy nie; ale teraz po konsultacji sms z Panią doktor próbujemy Acard po ustąpieniu miesiączki i heparyna od owulacji - tylko nie wiem co mi tam narosło okaże się w poniedziałek ;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka Ty nie myśl tylko działaj 😁 moj zwrot był taki wysoki, że nie musialam nawet go rozplanować 😁😁

Blador biedna dziewczyna 🥺

Mam pytanie do dziewczyn które miały histeroskopie/laparoskopie , czy udało Wam się dostać jakieś środki z polisy na życie za zabieg ??

Fooskatt nie dokładaj sobie stresu, beta prawdę Ci powie ✊

Effii ja korzystałam z polisy w przypadku leżenia w szpitalu. Wypłacili mi środki. Warto się dowiedzieć 😊
    Edit doczytałam, że Wam też za pobyt a nie za zabiegi. No mi chyba za sam zabieg też nie dali nic 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 08:52

Effiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Krwawienie się na razie nie rozkręciło 😤

Aszin 🫂
    U mnie na 6 ciąż, tylko w dwóch miałam samoczynne krwawienie. Nie było ono tak mocne żeby normalne podpaski nie nadążały. Takie mega mega to dopiero w szpitalu na lekach. A to też nie zawsze.
    Lekki podtrzymujące też ten proces moga spowolnić. Ja mam takie doświadczenia, bo moje ciążę też były wspomagane.

• Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew spuszczona, wyniki po 15. ;)

Anka32, goska000, karola_b, Muuu., Mamausia, Megipta, kasia97, Edithka, ezra, Sarka94 lubią tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Motylku.. 🥺💔 Przytulam...takie wspomnienia zostają na zawsze. Ale w przyszłym roku będziesz o tym przykrym dniu pamiętać z dzidzią w brzuszku lub na rękach, wierzę w to❤️

@Fooskatt widać na tym drugim 🤭 kciuki za betę

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka czyli jednak warto zbadać mutacje , no to teraz czekam za decyzja z ubezpieczalni 😏

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Krew spuszczona, wyniki po 15. ;)

Wyczuwam odświeżanie Winiar 🥹✊🏻

Fooskatt, Effiii, ezra lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przycisnęłam barana, mówi ale wie pani że usg nie leczy, ja mówię że wiem, ale nie mam pewnosci, że serduszko bije a to działa na moją psychikę, no to zrobił minę i mówi Łukasz uleczysz psychikę pani, zabrali kartę to nie wiem czy usg czy psychiatrę mi wezwą🫣

Nie doczytałam co z Motylkiem😔

Obiecuję, że postaram się trochę wrócić

Astereae bo nie wypuszczą jej bez potwierdzonej ciąży, albo zabiegu. Wkur*** mnie ten szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 08:58

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Frutellka czyli jednak warto zbadać mutacje , no to teraz czekam za decyzja z ubezpieczalni 😏

Zaczęłabym od trombofilii; a krzywe insulinową i glukozową miałaś robioną, homocysteinę? Później jak w trombofili nic nie wyjdzie to udarzałabym w KIRy i inne badania pod kątem immunologi ;)

Effiii lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Przycisnęłam barana, mówi ale wie pani że usg nie leczy, ja mówię że wiem, ale nie mam pewnosci, że serduszko bije a to działa na moją psychikę, no to zrobił minę i mówi Łukasz uleczysz psychikę pani, zabrali kartę to nie wiem czy usg czy psychiatrę mi wezwą🫣

Co za dupek. Mam nadzieję, że wieści będą dobre i chociaż trochę się uspokoisz. Trzymam kciuki :*

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę i ja :) w żadnej ciąży nie miałam plamień przy implantacji :)

Effiii lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador, terapia fajna sprawa. Ja się zdecydowałam w ubiegłym roku i zrobiłam dzięki niej krok milowy jeśli chodzi o nastawienie i reakcje na stres.
    Korzystam z terapii online. Łącze się z terapeuta na whatsappie. Robię przelew przed wizytą.
    Poczytaj sobie o nurtach zanim zdecydujesz się na kogoś.

Moja wczorajsza wizyta na aku trwała może z 10 minut z rozebraniem się 😊
    Pani bardzo fajna, wydawała się być zaangażowana.
    Mam kolejna wizytę za tydzień.
    Teraz dostałam jakieś ziółka do wykupienia, dla wsparcia macicy, bo jak to Pani powiedziała "wystarczyła się "
    Plus z diety kazała wyrzucić na razie nabial i zrezygnować z chleba. Jeść więcej warzyw i zup.

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️ dobrego dnia 💐

Fooskatt no na drugim ewidentnie jest kreseczka, trzymam kciuki za kropka 🤞

Motylku 🫂 mam nadzieję że za rok już będziesz miała swoje maleństwo ❤️

Bladorku dobry pomysł z psychologiem, nie zaszkodzi a Tobie napewno pomoże 🤗 zapytaj czy jest dostępny w szpitalu ❤️

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bladorku generalnie pomysł z psychologiem zawsze jest dobry.
    Z własnego doświadczenia polecam psychoterapię bardzo bardzo. Pomogła mi uporać się z wieloma rzeczami ;)

Astereae lubi tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nic nie chcę od tego szpitala, 10 lat temu to był inny świat a teraz... boję się, że ten psycholog zrobiłby mi więcej krzywdy niż pożytku

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Dziewczyny ja już nic nie chcę od tego szpitala, 10 lat temu to był inny świat a teraz... boję się, że ten psycholog zrobiłby mi więcej krzywdy niż pożytku
    Nie nie, ja nie mówie o szpitalnym psychologu ;) Tylko takim, którego sama wybierzesz ;)

31 lat.
    I/2024 - bc.

III/2024 - CLO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:

Astereae bo nie wypuszczą jej bez potwierdzonej ciąży, albo zabiegu. Wkur*** mnie ten szpital

Masakra, nie lubię szpitali.
    W każdej ciazy tam trafialam. Nic mi tak nie niszczyło psychiki, jak ich teksty.
    Widzę, że co miasto to niestety to samo.
    Przykro mi, że Ciebie też to spotyka. Co to za tekst " Łukasz, uleczysz psychike Pani ?"
    Oni powinni mieć zajęcia z psychologii obowiązkowo przez całą swoją kadencję.

‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ