Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyblador2 wrote:Aszin ja się nie znam, ale myślę, że to jeszcze nie to bo tak dumam, że albo zaczęłoby się z przytupem a na takie powolne plamienia to beta jeszcze za wysoka.
W ogóle na sali leży 9 dni dziewczyna z betą, która urosła od 14 tys. Do wczoraj do 28 000, dzisiaj jest 8t1d i nadal pęcherzyk pusty, ale póki beta rośnie, nawet minimalnie to nic nie zrobią
A czemu ja trzymają na oddziale z rosnaca beta ? -
blador2 wrote:Dzisiaj mam zamiar przycisnąć ordynatora o usg, wiecie on niby miło pani Beatko a mam wrażenie jakby traktował nas jak idiotki. Nie będę 200% winiarą bo jak zmienię lekarza na 99% to mam zamiar iśc do ordynatora innego szpitala.
Effiii muszę poczytać o tym kolczyku i nie woem czy się nie skuszę, boli? Z Olkiem nie miałam plamienia a teraz różowy śluz ale już ostry cień mgły był, a ja aplikowałam luteinę aplikatorem więc myślę, że też nie miałam
Właśnie byłam w szoku bo samo przekłucie nie bolało wcale. Niestety miałam wyciągany kolczyk w grudniu i styczniu na zabiegi. Chociaż na etapie gojenia nie należy ich wyciągać, za drugim razem trochę się zaczął babrać, ale odpowiednia pielęgnacja i dzisiaj jest już git. Przekłucie robiłam na koniec listopada
Ból głowy migrenowy z mdłościami miałam średnio 2-3 razy w miesiącu, od tamtego czasu zdarzył się tylko 1 raz.
A co do lekarza to rób tak jak Ci serducho podpowiada, winiara będziesz już zawsze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 08:45
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Effiii wrote:Alysa,Frutellka ja miałam usuwanego polipa podczas histero ale to też olali. Właśnie kase za laparo (usuwana torbiel) chce przeznaczyć na badania z testDNA. Chociaż u mnie jeśli w tym cyklu się nie uda to nie będzie efekt mutacji bo acard mam od 3 cykli , a metylowanej formy supli biorę od roku. Więc to nie będzie powód moich niepowodzeń, raczej będę szła w kiry itp. jeśli mam błędne myślenie to popraw mnie.
Karola stawka masakra, u mnie też stawka za dzień 100 zł, za usunięcie cp w 2021 dostałam 700 PLN. Ale to była inna ubezpieczalnia niż dziś.
Butterfly 🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂 🫂🫂
Gośka dziękuję, dotarło dzisiaj do mnie słonko które mi wczoraj wysłałaś.
Tym razem to ja je przesyłam dalej Karola łap ☀️☀️
Jeśli Ci wyjdzie V-Leiden , lub protrombina - nieprawidłowy to warto spróbować z heparyną od owulacji; a acardem od zakończenia miesiączki - u mnie przy PAI homozygotycznym wdrożono acard i zaskoczyło - nie wiem czy to zasługa tego, czy nie; ale teraz po konsultacji sms z Panią doktor próbujemy Acard po ustąpieniu miesiączki i heparyna od owulacji - tylko nie wiem co mi tam narosło okaże się w poniedziałek -
nick nieaktualnyEffiii wrote:Anka Ty nie myśl tylko działaj 😁 moj zwrot był taki wysoki, że nie musialam nawet go rozplanować 😁😁
Blador biedna dziewczyna 🥺
Mam pytanie do dziewczyn które miały histeroskopie/laparoskopie , czy udało Wam się dostać jakieś środki z polisy na życie za zabieg ??
Fooskatt nie dokładaj sobie stresu, beta prawdę Ci powie ✊
Effii ja korzystałam z polisy w przypadku leżenia w szpitalu. Wypłacili mi środki. Warto się dowiedzieć 😊
Edit doczytałam, że Wam też za pobyt a nie za zabiegi. No mi chyba za sam zabieg też nie dali nic 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 08:52
Effiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaszin wrote:Krwawienie się na razie nie rozkręciło 😤
Aszin 🫂
U mnie na 6 ciąż, tylko w dwóch miałam samoczynne krwawienie. Nie było ono tak mocne żeby normalne podpaski nie nadążały. Takie mega mega to dopiero w szpitalu na lekach. A to też nie zawsze.
Lekki podtrzymujące też ten proces moga spowolnić. Ja mam takie doświadczenia, bo moje ciążę też były wspomagane. -
Krew spuszczona, wyniki po 15.
Anka32, goska000, karola_b, Muuu., Mamausia, Megipta, kasia97, Edithka, ezra, Sarka94 lubią tę wiadomość
31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
@Motylku.. 🥺💔 Przytulam...takie wspomnienia zostają na zawsze. Ale w przyszłym roku będziesz o tym przykrym dniu pamiętać z dzidzią w brzuszku lub na rękach, wierzę w to❤️
@Fooskatt widać na tym drugim 🤭 kciuki za betęButterfly23 lubi tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
nick nieaktualny
-
Przycisnęłam barana, mówi ale wie pani że usg nie leczy, ja mówię że wiem, ale nie mam pewnosci, że serduszko bije a to działa na moją psychikę, no to zrobił minę i mówi Łukasz uleczysz psychikę pani, zabrali kartę to nie wiem czy usg czy psychiatrę mi wezwą🫣
Nie doczytałam co z Motylkiem😔
Obiecuję, że postaram się trochę wrócić
Astereae bo nie wypuszczą jej bez potwierdzonej ciąży, albo zabiegu. Wkur*** mnie ten szpitalWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 08:58
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Effiii wrote:Frutellka czyli jednak warto zbadać mutacje , no to teraz czekam za decyzja z ubezpieczalni 😏
Zaczęłabym od trombofilii; a krzywe insulinową i glukozową miałaś robioną, homocysteinę? Później jak w trombofili nic nie wyjdzie to udarzałabym w KIRy i inne badania pod kątem immunologiEffiii lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Przycisnęłam barana, mówi ale wie pani że usg nie leczy, ja mówię że wiem, ale nie mam pewnosci, że serduszko bije a to działa na moją psychikę, no to zrobił minę i mówi Łukasz uleczysz psychikę pani, zabrali kartę to nie wiem czy usg czy psychiatrę mi wezwą🫣
Obiecuję, że postaram się trochę wrócićStarania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Pocieszę i ja
w żadnej ciąży nie miałam plamień przy implantacji
Effiii lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
nick nieaktualnyBlador, terapia fajna sprawa. Ja się zdecydowałam w ubiegłym roku i zrobiłam dzięki niej krok milowy jeśli chodzi o nastawienie i reakcje na stres.
Korzystam z terapii online. Łącze się z terapeuta na whatsappie. Robię przelew przed wizytą.
Poczytaj sobie o nurtach zanim zdecydujesz się na kogoś.
Moja wczorajsza wizyta na aku trwała może z 10 minut z rozebraniem się 😊
Pani bardzo fajna, wydawała się być zaangażowana.
Mam kolejna wizytę za tydzień.
Teraz dostałam jakieś ziółka do wykupienia, dla wsparcia macicy, bo jak to Pani powiedziała "wystarczyła się "
Plus z diety kazała wyrzucić na razie nabial i zrezygnować z chleba. Jeść więcej warzyw i zup. -
Dzień dobry ❤️ dobrego dnia 💐
Fooskatt no na drugim ewidentnie jest kreseczka, trzymam kciuki za kropka 🤞
Motylku 🫂 mam nadzieję że za rok już będziesz miała swoje maleństwo ❤️
Bladorku dobry pomysł z psychologiem, nie zaszkodzi a Tobie napewno pomoże 🤗 zapytaj czy jest dostępny w szpitalu ❤️Butterfly23 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Bladorku generalnie pomysł z psychologiem zawsze jest dobry.
Z własnego doświadczenia polecam psychoterapię bardzo bardzo. Pomogła mi uporać się z wieloma rzeczamiAstereae lubi tę wiadomość
31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
blador2 wrote:Dziewczyny ja już nic nie chcę od tego szpitala, 10 lat temu to był inny świat a teraz... boję się, że ten psycholog zrobiłby mi więcej krzywdy niż pożytku
Tylko takim, którego sama wybierzesz
31 lat.
I/2024 - bc.
III/2024 - CLO. -
nick nieaktualnyblador2 wrote:Przycisnęłam barana, mówi ale wie pani że usg nie leczy, ja mówię że wiem, ale nie mam pewnosci, że serduszko bije a to działa na moją psychikę, no to zrobił minę i mówi Łukasz uleczysz psychikę pani, zabrali kartę to nie wiem czy usg czy psychiatrę mi wezwą🫣
Obiecuję, że postaram się trochę wrócić
Astereae bo nie wypuszczą jej bez potwierdzonej ciąży, albo zabiegu. Wkur*** mnie ten szpital
Masakra, nie lubię szpitali.
W każdej ciazy tam trafialam. Nic mi tak nie niszczyło psychiki, jak ich teksty.
Widzę, że co miasto to niestety to samo.
Przykro mi, że Ciebie też to spotyka. Co to za tekst " Łukasz, uleczysz psychike Pani ?"
Oni powinni mieć zajęcia z psychologii obowiązkowo przez całą swoją kadencję.