Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
karola_b wrote:Króliczku, popieram to, co napisała Mamausia. Głęboki wdech i wydech 😉 Rozumiem Twoją złość, ale tak nie załatwisz sprawy. Może Twój mąż nie wiedział, że możecie być razem na tym badaniu?
Anka32, Królikkicek lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
nick nieaktualnyKrólik, a to byłaby jego pierwsza wizyta w Klinice ?
Zapewne ma zle wyobrażenie o tym miejscu.
Może spróbuj go jakoś oswoic z tym miejscem ?
Nie wiem, jeśli chodzisz tam do swojego gina to weź go ze sobą? Niech zobaczy, że tam takich jak on są tabuny. I każdy przychodzi oddać nasienie.
Ja na wczorajszej aku spotkałam samotnych 3 panów. Prawdopodobnie chodzą na igiełki, żeby poprawić parametry nasienia.
Podoba mi się zdanie motylka, wstyd to kraść a nie się badać.
Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Butterfly za mną chodzi kebab, tak dawno nie jadłam, dodatkowo małż zaprosił mnie na randkę do maca, która miała się odbyć we wtorek, ale się tak najedliśmy obiadkiem że mac to byłaby już mocne przegięcie. Tak więc odkładamy to w czasie, a ja mam w planach dziś zrobić domową pizzke;) tak więc akurat powinnam mieć ksywe w tym tygodniu fast food 😁
Skojarzyło mi się z Displatem którego zamówiliśmy sobie do kuchni 🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 12:35
karola_b, Effiii, Megipta, ezra, goska000, Butterfly23, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:Kurde, Anka musiałam sobie wygooglować co to ten displate 🤣
Jakby nie brat Małża też bym nie wiedziala 🤣
Kubuś ma straszną zajawkę na to i zawsze jak zamawia dla siebie to co któryś raz może sobie jakiś za darmo zamówić i wtedy zawsze dzwoni do nas żebyśmy sobie wybralikarola_b lubi tę wiadomość
-
Królik, staram się zrozumieć facetów w tej kwestii, ale mówiąc szczerze, nie rozumiem. Może dlatego, że sama nie miałam takich problemów z Kubą. On ma podejście, że skoro ja tyle robię ( co chwilę badania, zabiegi ) to on idzie na badanie z marszu. Typ zadaniowy, swoje trzeba zrobić i tyle bo on chce tak samo zostać rodzicem jak ja. Musicie pogadać, Mąż musi zrozumieć, że to ważne
Astereae, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Mnie dziś mało bo ciągle coś... Skończyłam sprzątać, walczę z obiadem, niedługo Leo na ręczną leci. Później działka. Wiecznie w locie09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Wielu facetów będzie się rękoma i nogami broniło przed badaniem nasienia. I wcale nie jest głównym powodem wstyd czy stres przed "zrobieniem tego w specjalnym pokoju". U wielu z nich przyczyna jest głębiej. Boją się, że okaże się, że mają kiepskie wyniki, a to osłabi ich poczucie męskości, będą czuli, że zawodzą jako mężczyźni.
Niestety, mężczyzna musi dojrzeć do decyzji o takim badaniu. Złoszczenie się na niego najcześciej spowoduje odwrotny skutek i jeszcze bardziej nie będą chcieli iść tego zrobić.Astereae, Anka32, bonassola lubią tę wiadomość
31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Na pewno macie rację, ale no mimo wszystko zrobił to za moimi plecami.😡
Wkurzył mnie okropnie, mógł powiedzieć od razu a nie najpierw kazał się zapisać a teraz cuda wymyśla.
On chce tego dziecka na 100% bo to on pierwszy zaczął temat drugiego i trzeciego dziecka ... ( Póki co drugiego nie możemy "zrobić"😂).
Fakt jest taki że on nawet jak młody śpi z nami w pokoju na drugim łóżku to nie może ❤️❤️❤️ może świadomość, że to obce miejsce i będzie sam go przerosła, ale wystarczyło powiedzieć. Pierwszy raz miał badać nasienie.
Myślałam że jak nie zaproponował żebysmy razem pojechali to znaczy że to dla niego nie jest problem. Ale widocznie trzeba ciągnąć go za język jak dziecko bo nie powie prawdy.
Wydaje mi się że czytałam mu że można oddać nasienie w domu i dowieść na miejsce osobiście, ale pewna nie jestem.
Już nie wiem co myśleć, ale no mógł nie kupować jakiegoś durnego testu bo to bez sensu 🙄🙄🙄 wydał kasę która mogła np za miesiąc iść na badania.
I co z takim testem zrobić!, wyrzucić do kosza bo na pewno nie odsprzeda się nikomu, raczej nie znajdzie się nikt tak samo mądry jak mój mąż.
No fakt był przeziębiony i nie pomyślałam o tym, ale jak już tyle przekładaliśmy to badanie to bałam się że jak znów przełożymy to już koniec.
Może go nie zabije🙄 ale nie daje gwarancji.
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
@Effiii nie złoszczę się za wywołanie, mój mąż chyba długo będzie tu brany za przykład w kwesti badania nasienia
@Królik rozumiem Twoje rozgoryczenie, ponieważ mąż powinien Cię poinformować o swojej decyzji. Mój też opierał się badaniom, byłam wtedy po HSG i byłam zła ze ja się poświęcam a on nie chce się zbadać. Powiedziałam mu wprost co o tym myślę, bez kłótni, ale zostawiłam mu wolną rękę. Po kolejnym miesiącu niepowodzeń sam przyszedł i poprosił żeby go zapisać na badanie. Oczywiście denerwował się jak na nie szedł, później powiedział, że ma nadzieje, że więcej tego nie będzie musiał robić, ale dał radęMyślę że powinnaś z nim po prostu poważnie porozmawiać. Bez kłótni, żali, wypominania, ale powiedzieć wprost, ze jest Ci przykro, bo Ty robisz badania , rozbierasz się przed obcymi ludźmi , że liczyłaś ze on też zrobi swoje. Wytłumacz mu może na czym to dokładnie polega, powiedz że możesz pojechać tam z nim, być dla niego wsparciem. Zrobienie takiego badania nie jest wstydem. Pamiętam że mieszkamy w tych samych terenach, sama polecałam CI zrobić badania w klinice. Mogę Ci powiedzieć, żebyś mu przekazała, że klinika jest na uboczu, umawiają facetów na badanie co godzinę. Jak się tam jedzie to nie ma tam kolejek na korytarzach, mój jak był to w całej klinice była tylko para na wizytę ginekologa i on i szedł do innej części. Co innego w Diagnostyce, gdzie czekasz na swoją kolej wśród ludzi do pobrania krwi...
Kusicie tym kurczakiem w sosie orzechowym, muszę chyba go zrobićKrólikkicek lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Królik z tego co wiem to może oddać próbkę w domu, ale do kliniki musisz zawieść w przeciagu pół godziny od oddania, w temp 37 stopni. Nie wiem jak daleko masz do kliniki, ale my się na to nie zdecydowaliśmy bo przez korki mógłby się nie wyrobić.
Królikkicek lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Effiii wrote:Królik nie zabijaj go jeszcze , daj mu jeszcze szansę. A jeśli jednak nerwy wezmą górę to Winiary pomogą ze zwlokami 😁
goska000, Effiii, Mamausia, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Cześć, dzień dobry Wojowniczki, mnie mniej ale mam kilka następnych tygodni na pełnej repecie, bo w kwietniu mam urlop i wiecie same.. 🤔
@Anka, polecam. Z każdą chwilą uważam, że to mega lekarz. PS: ma konto na IG, więc możesz sobie polukać jego treści. 🤞🏻😁
@Pusshka, super, że skorzystałaś. ❤
@Gosia, też słyszałam różne historie o tym AMH, ale oddaje się w pełne zaufanie, i zrobiłam. Gratulacje z okazji pracy! 💥😍
@Fooskat ja widzę, mocno zaciskam kciuki za wynik bety! 🤞🏻
@Bladorku, czekamy na Ciebie. Jeśli potrzebujesz wsparcia, skorzystaj.🥰
@Frutti, ja się nie znam na tym ale jak Pani Doktor mówi, że super to tak jest 😍
@Astereae infekcja HCV? to tak się nazywa to badanie z krwi? powiesz coś więcej?🤔
@Alysa, a to za pobyt sam jako pobyt, czy tam musi być jakiś zabieg? Mam prywatne ubezpieczenie ale pobyt diagnostyczny pewnie nie wezmą pod uwagę.. 🤔
@Motylku, bardzo mocno Cię przytulam.😥
Ja dziś rano pojechałam na ten test ROMA i AMH. Umówiłam Małża do Krakowa na badanie nasienia, gdzie nam lekarz mój nowy polecił (to już będzie czwarte) - mówił, że mają tam lepszy sprzęt o standardach europejskich. I wtedy też.. planuje się zapisać do szpitala. O ile nie zbraknie mi odwagi. 🤞🏻goska000, Butterfly23, Myszkaaa20, Muuu., Anka32, aszin, Cerva, blador2, Pusshka, Sarka94 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Alysa wrote:@Effiii nie złoszczę się za wywołanie, mój mąż chyba długo będzie tu brany za przykład w kwesti badania nasienia
@Królik rozumiem Twoje rozgoryczenie, ponieważ mąż powinien Cię poinformować o swojej decyzji. Mój też opierał się badaniom, byłam wtedy po HSG i byłam zła ze ja się poświęcam a on nie chce się zbadać. Powiedziałam mu wprost co o tym myślę, bez kłótni, ale zostawiłam mu wolną rękę. Po kolejnym miesiącu niepowodzeń sam przyszedł i poprosił żeby go zapisać na badanie. Oczywiście denerwował się jak na nie szedł, później powiedział, że ma nadzieje, że więcej tego nie będzie musiał robić, ale dał radęMyślę że powinnaś z nim po prostu poważnie porozmawiać. Bez kłótni, żali, wypominania, ale powiedzieć wprost, ze jest Ci przykro, bo Ty robisz badania , rozbierasz się przed obcymi ludźmi , że liczyłaś ze on też zrobi swoje. Wytłumacz mu może na czym to dokładnie polega, powiedz że możesz pojechać tam z nim, być dla niego wsparciem. Zrobienie takiego badania nie jest wstydem. Pamiętam że mieszkamy w tych samych terenach, sama polecałam CI zrobić badania w klinice. Mogę Ci powiedzieć, żebyś mu przekazała, że klinika jest na uboczu, umawiają facetów na badanie co godzinę. Jak się tam jedzie to nie ma tam kolejek na korytarzach, mój jak był to w całej klinice była tylko para na wizytę ginekologa i on i szedł do innej części. Co innego w Diagnostyce, gdzie czekasz na swoją kolej wśród ludzi do pobrania krwi...
Kusicie tym kurczakiem w sosie orzechowym, muszę chyba go zrobić
Myślę że albo bal się wyników albo nie mam już pojęcia co.
Ale mam nadzieję że zmądrzeje i zmieni decyzję. Szkoda tylko tej kasy co wydał na pseudo test. 😔
Zrobiłam screena Twojej wiadomości tak na przyszłość jakby jednak zechciał się przebadać. To mu pokaże jak to dokładnie tam wygląda na miejscu.
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
nick nieaktualny
-
Królikkicek wrote:Będę dawać znać 😂na szczęście mam duży ogródek więc mam gdzie ukryć jego zwłoki a jak nie to żywego podeślę jego mamusi 😂03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)