Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny potrzebuje się wygadać 😔 dobija mnie wszystko non stop jakieś przeboje.😔
Potrzebuje się dowiedzieć co Wy byście zrobiły na moim miejscu 😔 ale najpierw zacznę od początku.
Mąż miał mieć dziś badanie nasienia. No abstynencja była 4 dni. Wczoraj zero tematu badania żeby go nie denerwować.
Dziś rano przychodzi paczka otwieram a tam test swimcount na płodność. Ja nie zamawiałam nic więc dzwonię do męża a ten mnie informuje, że odwołał badanie i zamówił sobie test bo on się wstydzi i nie zrobi sobie sam " dobrze".
Mówię z nerwami żeby nie robił idioty z siebie bo przecież nie jedyny robi to badanie! 😡 mówię że zadzwonię i umowie go na inny termin i właśnie tak zrobimy że próbkę w domu odda jak się wstydzi tam i zawieziemy, ale nie! On nie chce! Bo to wstyd😭 a kolega jego sobie robił w domu ten test i wyszedł ok i zaraz żona w ciąży była.
No kretyn, debil i idiota w jednym.
Upłakałam się jak nie wiem, już nie wiem co robić 😭 okropnie mnie wkurzył 😔
Wystarczyło mi powiedzieć jakoś może bym załatwiła opiekę nad młodym i ewentualnie z nim pojechała tam albo no nie wiem 😔
Wydaje mi się że te " starania" nie mają sensu. Jeszcze dziś przyjdą jego suplementy 😔 strata pieniędzy 😔
Co mu da taki test 😔 no nic a cena taka sama jak w klinice bo 200zl 😔
Niech mi się on lepiej w domu nie pokazuje dziś bo udusze!
Doradzcie mi proszę co ja mam z tym zrobić bo no te jego tłumaczenia nie mają sensu. Co to za wstyd no ja nie mogę 😭👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Po pierwsze Królik, badanie teraz nie miałoby sensu, bo mąż był chory. A po drugie no… Nie dojrzał chyba jeszcze wystarczająco. Siłą go nie zmusisz. Ale takie teksty, nie bo wstyd… Wstyd to kraść, a nie się badać.
Anka32, Astereae lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Królik nic nie zrobisz. On potrzebuje czasu, Naszakochana Alysa miała tak samo, aż małż zmądrzał sam (przepraszam Alysa że podaje Cię jako przykład, ale dobrze pamiętam jak też chciałaś się poddać).
W ogóle uważam że nie zachował się wobec Ciebie ok, ale to już musicie załatwić między sobą, bo faktycznie mógł powiedzieć wprost.
Mój też nie lubi ręcznych robótek ale ma za sobą badanie już 3 razy, więc nie wierzę w jego głupie usprawiedliwienie że on się wstydzie. To badanie robi dziesiątki mezczyzn dziennie)Alysa lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
goska000 wrote:Monia, badasz ciśnienie? Pijesz dużo?👩🏼27 👨🏽26
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•Podejrzenie endometriozy
2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰
-
Ogolnie na badanie nasienia zazwyczaj partnerka moze wejsc z facetem do tego pokoiku i mu „pomoc”. Jak moj R szedl to o tym nie wiedzialam, wiec byl sam, ale ostatnio kolezanka byla razem ze swoim chlopakiem11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Effiii wrote:Królik nic nie zrobisz. On potrzebuje czasu, Naszakochana Alysa miała tak samo, aż małż zmądrzał sam (przepraszam Alysa że podaje Cię jako przykład, ale dobrze pamiętam jak też chciałaś się poddać).
W ogóle uważam że nie zachował się wobec Ciebie ok, ale to już musicie załatwić między sobą, bo faktycznie mógł powiedzieć wprost.
Mój też nie lubi ręcznych robótek ale ma za sobą badanie już 3 razy, więc nie wierzę w jego głupie usprawiedliwienie że on się wstydzie. To badanie robi dziesiątki mezczyzn dziennie)
Ja zawsze wchodzę z mężem. Wiem, że to nie jest nic przyjemnego, takie mechaniczne, przy okazji w stresie. Dlatego pakuje się z nim do czerwonego pokoju i mu pomagam 😁03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Ja miałam dziś zrobić na obiad kurczaka w sosie orzechowym, ale przez mój podły humor i okropny ból głowy coś sobie zamówię. I raczej nie postawię na zdrowy obiad 🙈03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Królik - On nie dojrzał do tego badania; choć tak jak napisała Motylek mąż był chory więc badanie i tak nie miałoby sensu. Testy domowe to ja bardzo przepraszam ale może sobie w dupę wsadzić; zbadać nasienie ma specjalista a nie domowy test. Ty chodzisz i się badasz to On też może i tak jak napisała Motylek wstyd to kraść a nie robić badania. Mój mąż badał dwa razy i jeśli będzie trzeba to pójdzie i trzeci raz; poszedł sam z siebie ja nawet nie wiedziałam, że zrobił dopiero wynik mi pokazał. Na pierwszej wizycie dr powiedziała, że w niedalekiej przyszłości można sprawdzić czy nie ma ŻPN - poleciał i zrobił USG w tym samym tygodniu, żeby było na następną wizytę
Butterfly23, Anka32, bonassola lubią tę wiadomość
-
Królikkicek wrote:Dziewczyny potrzebuje się wygadać 😔 dobija mnie wszystko non stop jakieś przeboje.😔
Potrzebuje się dowiedzieć co Wy byście zrobiły na moim miejscu 😔 ale najpierw zacznę od początku.
Mąż miał mieć dziś badanie nasienia. No abstynencja była 4 dni. Wczoraj zero tematu badania żeby go nie denerwować.
Dziś rano przychodzi paczka otwieram a tam test swimcount na płodność. Ja nie zamawiałam nic więc dzwonię do męża a ten mnie informuje, że odwołał badanie i zamówił sobie test bo on się wstydzi i nie zrobi sobie sam " dobrze".
Mówię z nerwami żeby nie robił idioty z siebie bo przecież nie jedyny robi to badanie! 😡 mówię że zadzwonię i umowie go na inny termin i właśnie tak zrobimy że próbkę w domu odda jak się wstydzi tam i zawieziemy, ale nie! On nie chce! Bo to wstyd😭 a kolega jego sobie robił w domu ten test i wyszedł ok i zaraz żona w ciąży była.
Wystarczyło mi powiedzieć jakoś może bym załatwiła opiekę nad młodym i ewentualnie z nim pojechała tam albo no nie wiem 😔
Wydaje mi się że te " starania" nie mają sensu. Jeszcze dziś przyjdą jego suplementy 😔 strata pieniędzy 😔
Doradzcie mi proszę co ja mam z tym zrobić bo no te jego tłumaczenia nie mają sensu. Co to za wstyd no ja nie mogę 😭Starania na luzie- 2023
Starania konkretne-styczen 2024
♀️Ona:35
PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
Amh:3.3(09'2024)
Jajowody drozne
Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
4.cykl na clo+ovitrelle
♂️:36
Seminogram✅ -
karola_b wrote:Dzięki Effiii zapisuję na kiedyś, bo krokiety miałam wczoraj 😁
A jak wyszło Ci wczorajsze danie? 😉wszystkie przepisy od Was to mistrzostwo
karola_b lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Dziewczynki podczytuję was ale mam dużo pracy 😥jutro wzięłam urlop bo jedziemy z mężem właśnie na badanie nasienia
@kroliczek nie dziwię się że się zdenerwowałaśtym bardziej że niepotrzebnie kupił to badanie bo wątpię aby dawało to wiarygodne wyniki .. mógł Ci powiedzieć co i jak , że nie czuje się gotowy . Chociaż uważam że to żaden wstyd, ja akurat mam takiego męża co jak wyszedł z badania ( byłam z nim w środku i jutro też będę
) to powiedział do recepcjonistki „ no takie badania to ja mogę mieć codziennie „ 😅a ona mówi „ super że się Pan nie denerwuje bo niektórzy mają właśnie problem „ a on mówi „ a czym tu się denerwować ,:żeby każde badanie tak wyglądało „ .
Ale to wiadomo każdy jest inny , musisz porozmawiać z mężem , może dojrzeje na spokojnie do tego , zmusić go nie zmusiszAstereae, Sarka94 lubią tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
In vitro- 03.25 ?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Nusia89 wrote:Dziewczyny, czy brak pms (gdy zawsze wysteppwal)może oznaczać ciaze? Wiem,ze pewnie bardziej prawdopodobne jest, że oznacza to przesunięcie miesiaczki, hehe.Jak u Was było, jak zaszlyscie? Dobrego dnia!
Nusia89 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Królikkicek wrote:Dziewczyny potrzebuje się wygadać 😔 dobija mnie wszystko non stop jakieś przeboje.😔
Doradzcie mi proszę co ja mam z tym zrobić bo no te jego tłumaczenia nie mają sensu. Co to za wstyd no ja nie mogę 😭
Masz prawo czuć żal, ale on się zwyczajnie boi. Rozumiem,że najchętniej byś go dziś zaatakowała,ale myślę ,że więcej da poczucie zrozumienia.
Daj mu chwilę. Wróć do tematu, zaproponuj ,że zawsze możecie się tam wybrać razem. Wiem,że bliskość par może być różna,ale można to obrócić w formę nowego doświadczenia 😎
Powiedz jakie to dla Ciebie ważne,użyj argumentów,że myślałaś,że to wasz wspólny cel.
Tyle dodam od siebie. Dziś choć czujesz złość i masz do tego prawo spróbuj jej na niego nie przenosić.karola_b, Królikkicek lubią tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku
-
Butterfly23 wrote:Na wstępie cześć. Na drugim wstępie jeżeli masz jedno konkretne pytanie, to polecam założyć osobny wątek i tam je zadać
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Starania na luzie- 2023
Starania konkretne-styczen 2024
♀️Ona:35
PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
Amh:3.3(09'2024)
Jajowody drozne
Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
4.cykl na clo+ovitrelle
♂️:36
Seminogram✅ -
nick nieaktualny
-
Króliczku, popieram to, co napisała Mamausia. Głęboki wdech i wydech 😉 Rozumiem Twoją złość, ale tak nie załatwisz sprawy. Może Twój mąż nie wiedział, że możecie być razem na tym badaniu?
-
Butterfly za mną chodzi kebab, tak dawno nie jadłam, dodatkowo małż zaprosił mnie na randkę do maca, która miała się odbyć we wtorek, ale się tak najedliśmy obiadkiem że mac to byłaby już mocne przegięcie. Tak więc odkładamy to w czasie, a ja mam w planach dziś zrobić domową pizzke;) tak więc akurat powinnam mieć ksywe w tym tygodniu fast food 😁
Butterfly23, Astereae, Królikkicek lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔