Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ok, serce bije, sprawdził mi jeszcze NT, kość nosową, płci nie widać, krwiak jest tej samej wielkości, ginekolog nowy umówiony na 29.03

Super 🙂

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena zobaczyła, że Was podczytuję (Gwiazdy wzięły Mię na spacer 😎) I zapytała "a co piszą Dziewczyny?" ❤️

aszin, Butterfly23, Myszkaaa20, Nomeolvides, goska000, ezra, Małgosiagosia, Sarka94 lubią tę wiadomość

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bladorku najważniejsze że z Tobą i młodą wszystko dobrze ❤️ wypisujesz się?

Anka Helena to taki słodziak 😍 jak ona się czuje ? Już zdrowa ?

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador dobrze że z maleńką wszystko w porządku <3 Co do krwiaka to tyle co pamiętam z kuzynki ciąży czasami długo się oczyszczają i kurczą, potrzeba czasu

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Frutellka ja bym bardzo chciała pomóc, ale są tu mądrzejsze ode mnie. Z tego co piszą dziewczyny chyba powinnam Ci gratulować dobrego wyniku 🙂

Blador jaka decyzja wypisujesz się ? Plus taki ze krwiak nie urósł.

To ja już nie wiem jakie badania mogę jeszcze zrobić... Moje pomysły się skończyły oprócz tego, że 6 tygodni po poronieniu Biała S,C i zespół antyfosfolipodowy

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    To ja już nie wiem jakie badania mogę jeszcze zrobić... Moje pomysły się skończyły oprócz tego, że 6 tygodni po poronieniu Biała S,C i zespół antyfosfolipodowy
    I tu nie wiadomo czy się cieszyć, czy jednak nie…
    Możesz uderzyć dalej w immunologię. Allo mlr, cross match, cytokiny.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Bladorku najważniejsze że z Tobą i młodą wszystko dobrze ❤️ wypisujesz się?

Anka Helena to taki słodziak 😍 jak ona się czuje ? Już zdrowa ?

Myszko, dziękuję, że pytasz 🤗❤️
    Wczoraj Małżyk był z nią u lekarza. Okazało się, że ma infekcję górnego odcinka dróg oddechowych. Pediatra mówiła, że dobrze, że przyszli bo jeszcze chwila i mogłoby z tego być nawet zapalenie płuc 😱
    Od poniedziałku wraca do szkoły 😊

• Frutellka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    I tu nie wiadomo czy się cieszyć, czy jednak nie…
    Możesz uderzyć dalej w immunologię. Allo mlr, cross match, cytokiny.

Wysłałam wynik do mojej Pani doktor - odpisała, że mało kto ma taki dobry wynik ;)

Effiii, Butterfly23, Alysa, Astereae, goska000, Lola93, Bulbasek, ezra, Małgosiagosia, Wenka, bonassola, Pusshka, Liyss🧚🏻, Sarka94 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

preg.png
  • Effiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka uściskaj Helenkę i ja pozdrów od ciotek 🥹

Frutellka a robiłaś badanie HLA-c ? Ja mam coś w notatkach o badaniu Ana 1 , ana2 oraz teście mikrocytotoksycznym oraz przeciwciałach ?? Nie wiem dokładnie co i w jakiej kolejności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 11:15

Anka32 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Kuby powiadomienie sprzed chwili :D

IMG20240314105825.jpg

To mleko mnie interesuje, właśnie kończą się nam zapasy. Dziękuję Jakubowski! 🤗

goska000 lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:

Frutellka a robiłaś badanie HLA-c ? Ja mam coś w notatkach o badaniu Ana 1 , ana2 oraz teście mikrocytotoksycznym oraz przeciwciałach ?? Nie wiem dokładnie co i w jakiej kolejności.

Tak HLA mam C1 - więc w połączeniu z Bx to jest dobrze ;)

Effiii lubi tę wiadomość

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    To mleko mnie interesuje, właśnie kończą się nam zapasy. Dziękuję Jakubowski! 🤗
    Tez mi się kończą zapasy w domu , a ja dziś w pracy. Mam nadzieje, ze jutro na promce też bedzie. Dzięki Kuba ;)

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Myszkaaa20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Myszko, dziękuję, że pytasz 🤗❤️
    Wczoraj Małżyk był z nią u lekarza. Okazało się, że ma infekcję górnego odcinka dróg oddechowych. Pediatra mówiła, że dobrze, że przyszli bo jeszcze chwila i mogłoby z tego być nawet zapalenie płuc 😱
    Od poniedziałku wraca do szkoły 😊

No to super że szybka reakcja zapobiegła zapaleniu płuc! Niech szybko zdrowieje i wyściskaj ja od ciotek 🤗😁

Anka32 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:

Frutellka a robiłaś badanie HLA-c ? Ja mam coś w notatkach o badaniu Ana 1 , ana2 oraz teście mikrocytotoksyczny bo oraz przeciwciałach ?? Nie wiem dokładnie co i w jakiej kolejności.
    HLA-C nie trzeba przy kirach Bx.Edit chodziło mi, że męża nie trzeba. Warto zrobić wszystkie przeciwciała przeciwplemnikowe- u męża też, przeciwłożyskowe, ANA 1,2,3. Test mikrocytotoksyczny to cross match. Immunofenotyp na sprawdzenie komórek NK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 11:18

Effiii lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny co robić, trochę boję się wypisać nie mając w tej chwili zaufanego lekarza

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly dziękuję za wyjaśnienie moje notatki w tym zakresie są narazie bardzo ubogie.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Nie wiem dziewczyny co robić, trochę boję się wypisać nie mając w tej chwili zaufanego lekarza
    Może zostań jeszcze i zobacz co się będzie działo, zawsze jesteś na miejscu jakby była niezbędna operacja kosmówki, ewentualny wypis chyba jak będziesz mieć nowego lekarza . Narazie termin dość odległy.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:

Infekcje wirusowe badałaś kiedyś?
    Teraz dużo się o nich mówi w kontekście płodnosci

• karola_b Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    A co powiedzieli Ci po tym usg?

Astereae lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    HLA-C nie trzeba przy kirach Bx.Edit chodziło mi, że męża nie trzeba. Warto zrobić wszystkie przeciwciała przeciwplemnikowe- u męża też, przeciwłożyskowe, ANA 1,2,3. Test mikrocytotoksyczny to cross match. Immunofenotyp na sprawdzenie komórek NK.

Przeciwciała mamy zrobione - tutaj jest w porządku, skonsultuję co robimy dalej z Panią doktor ;)

preg.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ