Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Na górze ten pierwszy strumieniowy słabo wybaria się a na dole płytkowy SEMA
https://zapodaj.net/plik-6rA533nQEf
AnkaAneczka, aszin, Królikkicek, karola_b, blador2, Butterfly23, Małgosiagosia, Cerva, klaudia_23, Myszkaaa20, Sofka88, Pyśkaaa, Liyss🧚🏻, Viii, Sparky, Ewka9090, bonassola, ezra, Edithka, Kira, Sarka94, Lani, Olalee lubią tę wiadomość
👱♀️ 35l. 🧔♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
20.01.2024 7tc 💔
02.2024 cb 💔
25.11.2024 💙
22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔 -
AnkaAneczka coś przebija, trzymam kciuki za jutrzejszy test!
Megpita, wrzucaj zdjęcie
Bladorku, czekamy ❤️✊AnkaAneczka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
💊 Clostilbegyt + suple (od 08.2025)
📌 11.2025 badanie nasienia
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
ultramaryna_ wrote:Acard lub aspiryna są włączane, gdy z ciążą są problemy na tle łożyskowym, zakrzepowym, gdy matka ma mutacje utrudniające zajście w ciążę, trombofilię itd. Sens włączania jest jedynie na początku ciąży, zanim połączenie pomiędzy płodem i matką się wytworzy finalnie (jakoś do 14tc). Ale takich leków nie bierze się jak witamin, jedynie gdy są wskazania (np. poronienia, nieprawidłowości w poprzedniej ciąży) 🙂
Może miałaś zbyt dużą krzepliwości krwi? I tak, lecznicza dawka, która jakkolwiek może pomóc to 150, stad zmiana po zajściu w ciążę 🙂👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Megipta wrote:Na górze ten pierwszy strumieniowy słabo wybaria się a na dole płytkowy SEMA
blador2 lubi tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Królikkicek wrote:Wiem tylko że miałam za dużo jakichś krwinek jak znajdę wyniki to poszukam dokładniej o co chodzi. Gin dał mi acard bo mowil że pomaga w zagnieżdżeniu czy coś i że po pozytywnym teście brać większą dawke. Później po dokładnych badaniach okazało się że to jednak wina gravesa-basedova i po leczeniu morfologia się poprawiła i Endo kazał odstawić acard, kardiolog też mówił że mi acard niepotrzebny bo tylko krwotoki z nosa miałam przez to. Więc acardu nie biorę już dłuższy czas może z 6msc. Ciąży nie ma więc się zastanawiam czy gin miał rację czy jest inna przyczyna
@Megipta i @blador2 czekamy na zdjęcia patyków! 😍🤞
@AnkaAneczka jak dla mnie jest tam bardzo lekka kreska 🙂 Do dosikania jutro! 🤞🍀 Możesz też podświetlić latarką, aby mieć pewność.
@Alysa kochana, jak się dziś czujesz? 😘 Samopoczucie lepsze?Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Megipta wrote:Na górze ten pierwszy strumieniowy słabo wybaria się a na dole płytkowy SEMA
@Krolikkicek czyli miałaś podejrzenie, że masz nadkrzepliwość ze względu na dużą ilość płytekA teraz jak płytki w morfo, robiłaś?
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
ultramaryna_ wrote:Jeśli nie miałaś po drodze poronień itp., ani nie staracie się wyjątkowo długo, myślę, że dobrze zrobił 🙂 To nie są witaminki, aby łykać je ot tak, takie zupełnie obojętne też nie są 😉 Jeśli będziecie mieli problemy z zajściem w ciążę, pewnie lekarz znów rozważy, a Ty mu o tym przypomnisz 😁👌
@Megipta i @blador2 czekamy na zdjęcia patyków! 😍🤞
@AnkaAneczka jak dla mnie jest tam bardzo lekka kreska 🙂 Do dosikania jutro! 🤞🍀 Możesz też podświetlić latarką, aby mieć pewność.
@Alysa kochana, jak się dziś czujesz? 😘 Samopoczucie lepsze?
Na żywo lepiej widać , pod latarką też 😁ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Widzisz, myślę że tutaj znowu także sama zasada - co dietetyk to inne podejście i co lekarz to też inne..
O, cenna uwaga co do omegi, dziękuję!
Dokładnie, ale nietolerancji poprostu się nie bada jak się nie ma większych problemów, lepiej zbadać pasożyty poprostu;) chyba, że ktoś ma za dużo pieniędzy to bada wszystko... Mnie niby na to stać ale wolę te pieniądze przeznaczyć na wizytę u mojej pani doktor i na leki i suplementy które mi faktycznie coś dają
Z omegą też nie wiedziałam o tym ale oświeciła mnie moja pani dr i właśnie ta dietetyczka na konsultacji, ale zawsze brałam tylko 3 i to dobrej jakości.... Bo to też jest ważne;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
nick nieaktualny
-
Królikkicek wrote:Znalazłam wyniki to tylko płytki krwi miałam 550 ( norma 160-370G/L) i krwinki czerwone 6 T/L ( norma 3.65-5-07)
To jest chyba nadplydkowosc czyli wskazaniem będzie pewnie u ciebie acard lub heparyna;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Megipta - idź na betę jutro najlepiej i sprawa będzie jasna.
Ja sobie postanowiłam, że już nie będę robić żadnych testów tylko będę chodzić na betę, wtedy jasność i zero złudzeń 😁Megipta lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
nick nieaktualny@AnkaAneczka, @Megipta, widzę cienie! Do powtórki testy 🤞
@Bladorek, kciuki za ciemnienie kreski 😍
Frutellka wrote:Dokładnie, ale nietolerancji poprostu się nie bada jak się nie ma większych problemów, lepiej zbadać pasożyty poprostu;) chyba, że ktoś ma za dużo pieniędzy to bada wszystko... Mnie niby na to stać ale wolę te pieniądze przeznaczyć na wizytę u mojej pani doktor i na leki i suplementy które mi faktycznie coś dają
Z omegą też nie wiedziałam o tym ale oświeciła mnie moja pani dr i właśnie ta dietetyczka na konsultacji, ale zawsze brałam tylko 3 i to dobrej jakości.... Bo to też jest ważne;)
Zaciekawiłaś mnie omegą ale ja biorę Mollers tran, a wcześniej Aliness omega forte, więc git 😊Megipta, AnkaAneczka lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:@AnkaAneczka, @Megipta, widzę cienie! Do powtórki testy 🤞
@Bladorek, kciuki za ciemnienie kreski 😍
Nie wiem czy tolerancje przy takich dolegliwościach się bada czy nie - naprawdę co osoba to opinia. Ja na ten moment na pewno nie będę badać całego pakietu na nietolerancje.
Zaciekawiłaś mnie omegą ale ja biorę Mollers tran, a wcześniej Aliness omega forte, więc git 😊
Ja mam prenacaps biorę 2 tabletki;) przy omedze ważny jest wskaźnik totox;)Pusshka lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
ultramaryna_ wrote:Kurczę, przebija! 🤞🍀 Masz inne testy żeby zrobić? 😍
@Krolikkicek czyli miałaś podejrzenie, że masz nadkrzepliwość ze względu na dużą ilość płytekA teraz jak płytki w morfo, robiłaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2024, 08:57
Pusshka lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l. 🧔♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
20.01.2024 7tc 💔
02.2024 cb 💔
25.11.2024 💙
22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ultramaryna_ wrote:Kurczę, przebija! 🤞🍀 Masz inne testy żeby zrobić? 😍
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Królikkicek wrote:Tak teraz wszystko w normie, u mnie tarczyca wariowała. Po usunięciu wszystko ok 🙂Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
💊 Clostilbegyt + suple (od 08.2025)
📌 11.2025 badanie nasienia
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
Ciemniejsza nie jest 😔 ale pojawiła się szybciutko, a wczoraj no cóż, muszę się przyznać że po czasie... (nie rzucajcie kamienieniami😅)tłumaczę sobie że skororo 10dpo to może tak być 🥺 wczoraj bolał mnie brzuch tzn. Tak ciągnęło dosyć mocno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2024, 09:12
Cerva, Myszkaaa20, Pyśkaaa, Viii, Kasia111, ezra, Kira, Sarka94, Lani, Olalee lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...