X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    A więc byłam w klinice i mam dość pozytywne wrażenia :)
    Doktor zrobiła mi usg , według niej szyjka wygląda ladnie, mam 19 dzień cyklu według niej owulacja była z prawego jajnika , lewy napisała ze dr- czyli chyba ze drożny , pytałam czy powinnam wykonać AMH, powiedziała że mam bardzo dużo pęcherzyków i na razie nie widzi potrzeby . Jedyne co to endometrium 6,1 cm i powiedziała że trochę mało że do obserwacji , i pytanko dziewczyny co na poprawę ? Łykam resweratrol , mówiła że może jeszcze wzrosnąć i będziemy obserwować , trochę się martwię że nie możliwe jest zagnieżdżenie przy takim :(
    Zrobiłam też cytologię i kazala mi dziś zrobić progesteron , jak dla mnie 7 dni nie minęło od owulacji tylko 4-5 max ale zrobiłam i wynik to 10,40 ng więc jak na to że nie jest to 7-8 dzień cyklu to wydaje mi się że oki .
    Zapytała mnie też o chorobę która kiedyś miałam , nigdy wam nie pisałam , w 2013 zachorowałam na zespół Guillan Barrego , choroba autoimmunologiczna , brałam kiedyś immunoglobuliny i sterydy , mówiła że nie wyklucza czynnika immunologicznego , być może to że kiedyś to brałam pomogło mi zajść w pierwsza ciążę i być może potrzebuje tego do zajścia w druga , ale mówi że to na razie małe podejrzenie i zajmiemy się innymi rzeczami, bo to jest bardzo drogie i zostawimy na koniec jak ewentualnie sie nie będzie udawać .
    Jeśli chodzi o męża powiedziała że ma morfologię 4% więc nie jest źle , są trochę za wolne i tu zależała fragmentację DNA plemników , chcemy jeszcze poprawić ogólne badania i jak dalej wyjdzie słabo to zrobimy .
    Plan mamy taki że idę teraz 10 dnia cyklu żeby podpatrzyła co i jak , wtedy powie mi jakie jeszcze badanie ew wykonać , nie wiem co to pct- zapisała że na następny cykl , zapomniałam z tego wszystkiego zapytać .
    I zaleciła od owulacji acard 75, pytanko teraz dziewczyny jak brać acard i neoparin ? Neoparin biorę na noc , a acard ? Zapomniałam zapytać jak brać .
    Chyba wszystko napisałam 😂

Pytanie nr 1. Jakie badania masz wykonane?
    Pytanie nr 2. Czy była robiona drożność jajowodów?
    Pytanie nr 3. Resweratrol od kiedy i jaka dawka? Na endometrium ładnie działa też witamina E

A teraz moje przemyślenia. AMH jest bardzo pomocnym badaniem więc tutaj z Panią Doktor się nie zgodzę, pokazuje Nam jaka jest nasza rezerwa jajnikowa i ile mamy czasu. Według mnie to badanie powinna wykonać każda staraczka powyżej pół roku bezskutecznych starań o potomstwo.

Endo jest faktycznie cienkie, badał Cię ktoś pod kątem zapalenia endometrium , robiłaś wymazy MUCHA?

Acard bierzemy na noc, heparynę też brałam na noc bez jakiegoś wielkiego odstępu. Heparynę masz brać od owulacji czy pozytywnego testu?

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja dziś też mam jakiś spadek nastroju. Byłam z mamą w sklepie i wszędzie albo maluszki w wózkach albo małe skarpetki i buciki 🥺 na pocieszenie kupiłam sobie spodnie i robię beziki 🥹

Caarolinaa, ja brałam heparynę o 21 a acard przed snem ok 23.

🫂
    Smacznych bezików 🤩 też bym zjadła, że nie kupiłam 🥹 ale za to mam moje kochane marshmallows ❤️

aszin lubi tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador wszystkie najlepszego dla małża🎉

Metka super brzuszek😊

Kasiajasia piękne bobo😍

Anka oby to była ostatnia małpa🤞 Gienia wielka, nie wiem czemu ja sobie to robię i za każdym razem właże w te linki🤦‍♀️

Nome niech będą z tego dzieci🤞❤

Pushka ja też uwielbiam śniadanka na mieście, co do starań w porównaniu do innych to dobrze Cie rozumiem, moja koleżanka też urodziła ostatnio, a razem się starałyśmy i miałyśmy plany na jogę ciążową i wspólne spacery z wózkami, no ale życie jest nieprzewidywalne. Kciuki za AMH🤞

Gosia, Aszin ściskam mocno🫂

Carolina to chyba calkiem ok ta wizyta😊

Wykonawca ma przygotować wycenę na podstawie dzisiejszych ustaleń także dzisiaj jeszcze na spokojnie😅

aszin, blador2, Ccarolinaa, Anka32, metkamniedrapie_87, Pusshka, goska000 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • aszin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek, to trzymam kciuki, żebyś pozytywnie się zaskoczyła wycena. Ja niestety tego nie doświadczyłam 😅

Ania 😘

Bulbasek, Anka32 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    To chyba całkiem dobra wizyta wyszła, i macie plan działania 💪
    A ja mam pytanie o ten zespół, ciocia mojego męża (40 lat) leży od 3 miesięcy w szpitalu, nie umie ruszać rękami i nogami, stan ogólnie ciężki 😞 podejrzewają ten zespół właśnie, jak z tego wyszłaś?
    Oj to współczuję bardzo :( powiem jedno : łatwo nie jest ale da się z tego wyjść jak widać .
    Ja miałam bardzo ciężki stan bo wylądowałam już pod respiratorem i nic mi prawie nie działało , leżałam miesiąc pod respiratorem , podawali mi właśnie immunoglobuliny , sterydy , leki , ciężko było w końcu zaczęłam sama oddychać , odłączyli mnie od respiratora no i parę miesięcy ciężkiej rehabilitacji musiałam na nowo się nauczyć chodzić , także choroba ciężka , nie wiadomo skąd się bierze, może spotkać każdego ale potem jak się wyjdzie to po 6 latach ma się szanse żeby zachorować jak każdy zdrowy , więc teoretycznie jestem zdrowa , ale wiadomo np czasem mam mrowienia w dłoniach , stopach , to takie pozostałości po chorobie , chociaż przyznam że jak podwyższył mi się poziom b12 to jest lepiej, ogólnie w tej chorobie ważna jest cierpliwość , chociaż bardzo o nią ciężko .
    Trzymam kciuki za ciocię ✊

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Morfologia🧔🏻2%-4%duża ilość
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23cb💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
    FET II 3.1.1 ?🙏
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Pytanie nr 1. Jakie badania masz wykonane?
    Pytanie nr 2. Czy była robiona drożność jajowodów?
    Pytanie nr 3. Resweratrol od kiedy i jaka dawka? Na endometrium ładnie działa też witamina E

A teraz moje przemyślenia. AMH jest bardzo pomocnym badaniem więc tutaj z Panią Doktor się nie zgodzę, pokazuje Nam jaka jest nasza rezerwa jajnikowa i ile mamy czasu. Według mnie to badanie powinna wykonać każda staraczka powyżej pół roku bezskutecznych starań o potomstwo.

Endo jest faktycznie cienkie, badał Cię ktoś pod kątem zapalenia endometrium , robiłaś wymazy MUCHA?

Acard bierzemy na noc, heparynę też brałam na noc bez jakiegoś wielkiego odstępu. Heparynę masz brać od owulacji czy pozytywnego testu?
    Pytanie 1. Badania jakie mam wykonane to wszystkie z 1 kroku , 2 kroku i 3ciego tylko trombofilie test DNA
    Pytanie nr2. Nie była , doktor powiedziała że skoro zaszłam w lipcu a potem miałam biochemia w grudniu to najprawdopodobniej drożność jest , ale oczywiście mam w planie wpisane jako któryś krok - drożność , natomiast to jak ona powiedziała najpierw monitoring dokładny cyklu , potem jeszcze jakieś hormonalne mam zrobić ale to powie mi dokładnie do na wizycie , mówiłam jej że robiłam ale ona mówi że dokładnie powie mi tego 3 kwietnia co jeszcze
    3 . Resweratrol biorę 300 mg niecaly miesiąc , firmy pharmovit
    A jakie sie robi badania na zapalenie endometrium? Nic takiego nie robiłam , wymazu mucha również nie robiłam .
    Dziękuję w takim razie wezmę i acard i heparynę na noc , i acard i heparynę mam brać od owulacji , dla pewności będę brała od około 13-14 dnia cyklu , czy też jak zaobserwuję śluz , na razie się to dość sprawdza .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2024, 18:41

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    12.23cb💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    FET II 3.1.1 ?🙏
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Oj to współczuję bardzo :( powiem jedno : łatwo nie jest ale da się z tego wyjść jak widać .
    Ja miałam bardzo ciężki stan bo wylądowałam już pod respiratorem i nic mi prawie nie działało , leżałam miesiąc pod respiratorem , podawali mi właśnie immunoglobuliny , sterydy , leki , ciężko było w końcu zaczęłam sama oddychać , odłączyli mnie od respiratora no i parę miesięcy ciężkiej rehabilitacji musiałam na nowo się nauczyć chodzić , także choroba ciężka , nie wiadomo skąd się bierze, może spotkać każdego ale potem jak się wyjdzie to po 6 latach ma się szanse żeby zachorować jak każdy zdrowy , więc teoretycznie jestem zdrowa , ale wiadomo np czasem mam mrowienia w dłoniach , stopach , to takie pozostałości po chorobie , chociaż przyznam że jak podwyższył mi się poziom b12 to jest lepiej, ogólnie w tej chorobie ważna jest cierpliwość , chociaż bardzo o nią ciężko .

Dziękuję Ci bardzo że się tym podzieliłaś ❤️ dałaś Nam nadzieję że można z tego wyjść 🥹

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Pytanie 1. Badania jakie mam wykonane to wszystkie z 1 kroku , 2 kroku i 3ciego tylko trombofilie test DNA
    Pytanie nr2. Nie była , doktor powiedziała że skoro zaszłam w lipcu a potem miałam biochemia w grudniu to najprawdopodobniej drożność jest , ale oczywiście mam w planie wpisane jako któryś krok - drożność , natomiast to jak ona powiedziała najpierw monitoring dokładny cyklu , potem jeszcze jakieś hormonalne mam zrobić ale to powie mi dokładnie do na wizycie , mówiłam jej że robiłam ale ona mówi że dokładnie powie mi tego 3 kwietnia co jeszcze
    3 . Resweratrol biorę 300 mg niecaly miesiąc , firmy pharmovit
    A jakie sie robi badania na zapalenie endometrium? Nic takiego nie robiłam , wymazu mucha również nie robiłam .
    Dziękuję w takim razie wezmę i acard i heparynę na noc , i acard i heparynę mam brać od owulacji , dla pewności będę brała od około 13-14 dnia cyklu , czy też jak zaobserwuję śluz , na razie się to dość sprawdza .

Biopsję endometrium się robi pod kątem C138, mucha pobiera wymaz ja robiłam u mojej Pani doktor. Starasz się dość długo więc diagnostykę trzeba poszerzyć to pewne;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Dziękuję Ci bardzo że się tym podzieliłaś ❤️ dałaś Nam nadzieję że można z tego wyjść 🥹
    Oczywiście że można i zazwyczaj się wychodzi :) a ja naprawdę nie ruszałam nawet palcem …. Więc trzymam kciuki i będzie dobrze :) niech myśli pozytywnie , a czy ciocia jest po respiratorem ? Bo wiadomo że rokowanie lepsze jak jednak się to ominie .

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    12.23cb💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    FET II 3.1.1 ?🙏
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Biopsję endometrium się robi pod kątem C138, mucha pobiera wymaz ja robiłam u mojej Pani doktor. Starasz się dość długo więc diagnostykę trzeba poszerzyć to pewne;)
    Jeśli chodzi o mucha to mam plan zrobić :) więc myślę że z tej diagnostyki zamówię lub zrobię u niej tylko muszę zadzwonić zapytać czy wykonuje :) a tą biopsję to jak sie wykonuje ? Dokładniej proszę nie znam się 🫢 c138 jakieś badanie z krwii ? Zielona jestem 😌

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    12.23cb💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    FET II 3.1.1 ?🙏
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Oczywiście że można i zazwyczaj się wychodzi :) a ja naprawdę nie ruszałam nawet palcem …. Więc trzymam kciuki i będzie dobrze :) niech myśli pozytywnie , a czy ciocia jest po respiratorem ? Bo wiadomo że rokowanie lepsze jak jednak się to ominie .

Była miesiąc teraz już zaczyna oddychać sama na całe szczęście 🙏

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    To takie smutne :( Powiedz, jak Ona się czuje? Mieszka z kimś?
    Tak, mieszka z tatą na szczęście. Niestety to jest taka choroba, której nie da się zahamować i stan jest coraz gorszy. 😕 Ciężko się patrzy gdy coś takiego dotyka bliską osobę. Dużo już łez wylałam, ale co to da…

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Była miesiąc teraz już zaczyna oddychać sama na całe szczęście 🙏
    Ojjj to świetna wiadomość :) czyli tak jak ja dokładnie , to tera zbędzie wracać do zdrowia , ale musi mieć dużo cierpliwości i się nie załamywać , więc że trudno ją miałam bardzo ciężki stan psychiczny , miałam różne myśli , myślałam że z tego nie wyjdę , ale ciocia da radę :)

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    12.23cb💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    FET II 3.1.1 ?🙏

Wysłany: 16 marca 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metkamniedrapie_87 wrote:
    Właśnie dlatego kupiłam na shein, bo na jakieś firmówki ciążowe to by było mi szkoda wydać 150zł… a myślę, że zaraz po porodzie też mogą się przydać 🤭
    W sumie o tym nie pomyślałam. Może też sobie zamówię te co Ty, bo już mam może z jedną parę w która wchodzę bez odpinani guzika.

metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2024, 15:12

Wysłany: 16 marca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    A więc byłam w klinice i mam dość pozytywne wrażenia :)
    Doktor zrobiła mi usg , według niej szyjka wygląda ladnie, mam 19 dzień cyklu według niej owulacja była z prawego jajnika , lewy napisała ze dr- czyli chyba ze drożny , pytałam czy powinnam wykonać AMH, powiedziała że mam bardzo dużo pęcherzyków i na razie nie widzi potrzeby . Jedyne co to endometrium 6,1 cm i powiedziała że trochę mało że do obserwacji , i pytanko dziewczyny co na poprawę ? Łykam resweratrol , mówiła że może jeszcze wzrosnąć i będziemy obserwować , trochę się martwię że nie możliwe jest zagnieżdżenie przy takim :(
    Zrobiłam też cytologię i kazala mi dziś zrobić progesteron , jak dla mnie 7 dni nie minęło od owulacji tylko 4-5 max ale zrobiłam i wynik to 10,40 ng więc jak na to że nie jest to 7-8 dzień cyklu to wydaje mi się że oki .
    Zapytała mnie też o chorobę która kiedyś miałam , nigdy wam nie pisałam , w 2013 zachorowałam na zespół Guillan Barrego , choroba autoimmunologiczna , brałam kiedyś immunoglobuliny i sterydy , mówiła że nie wyklucza czynnika immunologicznego , być może to że kiedyś to brałam pomogło mi zajść w pierwsza ciążę i być może potrzebuje tego do zajścia w druga , ale mówi że to na razie małe podejrzenie i zajmiemy się innymi rzeczami, bo to jest bardzo drogie i zostawimy na koniec jak ewentualnie sie nie będzie udawać .
    Jeśli chodzi o męża powiedziała że ma morfologię 4% więc nie jest źle , są trochę za wolne i tu zależała fragmentację DNA plemników , chcemy jeszcze poprawić ogólne badania i jak dalej wyjdzie słabo to zrobimy .
    Plan mamy taki że idę teraz 10 dnia cyklu żeby podpatrzyła co i jak , wtedy powie mi jakie jeszcze badanie ew wykonać , nie wiem co to pct- zapisała że na następny cykl , zapomniałam z tego wszystkiego zapytać .
    I zaleciła od owulacji acard 75, pytanko teraz dziewczyny jak brać acard i neoparin ? Neoparin biorę na noc , a acard ? Zapomniałam zapytać jak brać .
    Chyba wszystko napisałam 😂
    Brzmi to fajnie. Ja na pogrubienie endo jadłam też orzechy brazylijskie z tego co pamiętam. Ale myślę, że resweratrol powinien najbardziej zadziałać. Widać, że lekarka dociekliwa, jak nawet się Twojej dawnej choroby dokopała.

🍒 fertistim, cynk

Wysłany: 16 marca 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja dziś też mam jakiś spadek nastroju. Byłam z mamą w sklepie i wszędzie albo maluszki w wózkach albo małe skarpetki i buciki 🥺 na pocieszenie kupiłam sobie spodnie i robię beziki 🥹

Caarolinaa, ja brałam heparynę o 21 a acard przed snem ok 23.
    Ja weszłam do sklepu z ubrankami na poprawę humoru, ale nic nie kupiłam. W pepco same zakładane przez główkę, a to chyba utrudnienie. A w smyku były fajne, ale może znajdę taniej w necie.

🍒 fertistim, cynk

Wysłany: 16 marca 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Jeej, ale straszne przeżycia za Tobą. 🫂 Jak dobrze, że jesteś zdrowa, oby nigdy to cholerstwo nie wróciło.

🍒 fertistim, cynk
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Brzmi to fajnie. Ja na pogrubienie endo jadłam też orzechy brazylijskie z tego co pamiętam. Ale myślę, że resweratrol powinien najbardziej zadziałać. Widać, że lekarka dociekliwa, jak nawet się Twojej dawnej choroby dokopała.
    Tak powiedziała że siedzi trochę w immunologi i to takie jej luźne przemyślenia ale chce też to wziąć pod uwagę , mam jej na następną wizytę przynieść całą dokumentację choroby chce zobaczyć co mi podwali itp :) więc cieszę się że tak podeszła , jeszcze mam kilka pytań które pojawiły się oczywiście po mojej wizycie więc myślę że będę pytać na następnych :) dziękuję oddechu kupię :) wiem że suszone morele też ale średnio lubię :p

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    12.23cb💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    FET II 3.1.1 ?🙏
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Jeej, ale straszne przeżycia za Tobą. 🫂 Jak dobrze, że jesteś zdrowa, oby nigdy to cholerstwo nie wróciło.
    Na szczęście najgorsze są pierwsze 3 lata co do nawrotu choroby , u mnie już 11 lat będzie w listopadzie więc myślę że nie :) ale dziękuję 🥰😘

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    12.23cb💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    FET II 3.1.1 ?🙏
‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ