Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Alysa obrazu USG nie oszukasz, ale lekarz, który to USG wykonuje też się pomylić niestety może 🙈 sama mówiłaś że miała bardzo dużo pacjentek, opóźnienie. Do tego jest w ciąży. Twój wykres nie wygląda na bezowulacyjny.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
klaudia_23 wrote:Dziewczyny czy Metka sie dzis odezwala? Ona nie miala dzis leciec do swojego M?Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Alysa wrote:Ezra temp owszem odbiła 3 dni temu, ale wczoraj na USG nie było śladu po owulacji, nie było ciałka żółtego, nie pękniętego pęcherzyka, płynu w zatoce Douglas a, a endo wyglądało jak to w 1 fazie. Dodatkowo miało tylko 8mm a zawsze na tym etapie było powyżej 10mm. Lekarka stwierdziła że możliwe że jej nie było, albo była bardzo słabej jakości.
Alysa nie takie rzeczy już tutaj widziałam, owszem USG nie kłamie - ale lekarka mogła być zmęczona / czegoś nie dowidzieć / jest w ciąży, lekarz też człowiek i popełnia błędy 🙈Anka32 lubi tę wiadomość
👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
29.07.2025 - ⏸️
🙎♂️ 31 -
nick nieaktualny
-
Alysa wrote:Metka jest w szpitalu, miała wczoraj lekkie krwawienie.
Wiem wiem, ale czy dzis dala znac co u niej? Bo albo nie albo przegapilam. I tak kojarze, ze wlasnie dzis miala leciec do swojego M i czy poleciala czy musiala zostac w szpitalu.
Edit: juz sprawdzilam za pomoca wyszukiwania postow danej osoby w watku (zapomnialam o tej opcji 🙈). Dzis nie dala znac co u niej i pomylilam srody, bo to za tydzien ma leciec do M 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 18:21
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Anka32 wrote:@Effiii jaki test masz jutro do osikania? Pinka? 🥹🤗
Cerva, Liyss🧚🏻, Anka32, kasia97, Viii, Nomeolvides, Megipta, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Mąż był na drugiej wizycie u urologa, z wynikami nasienia i hormonów, które zlecił zbadać. Skomentował, że wyniki lepsze i ogólnie są dobre i morfologia super bo 14% to on nie widział nigdy u żadnego swojego pacjenta. No i tyle, zero supli, zero wskazówek. Jedynie, że jak dalej nie będzie się udawało to do kliniki niepłodności. No mało konkretny lekarz a same 5 na znanym lekarzu 🤪
No ja póki co mam nastawienie do klinik takie, że oni mocno nastawieni są na ivf. Ale póki co mamy swój plan, mąż i tak będzie brać suple i na razie chyba u nas na spokojnie. Jedynie ja chcę zmienić gin, porobić jeszcze raz badania i te testy dna na trombo i potem będziemy myśleć co dalej. Głowa musi odpocząć 😌
blador2, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Anka32 wrote:Myślę, że po pierwsze wypadałoby zacząć chociażby od cześć a później zadawać pytania.
A najlepiej polecam założyć osobny wątek a nie wbijać po raz drugi jak wyżej12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
12.12.24--->II 🤰
8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
22.08.2025---> termin 🙏
Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Effii mocno trzymam kciuki. Mi pink przysiosl szczęście.
Effiii lubi tę wiadomość
-
Ccarolina dziewczyna na łóżku obok miała pusty pęcherzyk i gin powiedział, że nie miał przypadku gdzie pacjentkę to spotkało 2 razy
Też myślę o Metce, halo poprosimy meldunekCcarolinaa lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nick nieaktualny@Anka, gratulacje 🥳 Masz rację, takie zajęcie czymś głowy jest bardzo ważne 🥰
@Alysa, trzymam kciuki żeby udało się wyhaczyc dość szybki termin w poradni 🤞
@Madzialsm, hej! Zapraszamy 🥰
@Gośka, zdrówka 🫂 Również polecam Glimbax na gardło
@Megipta, kopytka wygladaja rewelacyjnie 🤩 Wielkim plusem są tylko dwa składniki w środku, oj na pewno zrobię!
@Frutellka, super TSH! W takim razie za LH trzymam nadal kciuki, niech osiąga szczyt 🤞
@Lola93, też korzystalam z kilku przepisów endodziewczyna, sztosik!
@Małgosiagosia, trzymam kciuki i pomodlę się za mamę, przytulam Cię 🫂🙏
@Cerva, cieszę się że się uspokoiłaś i z maluszkiem wszystko dobrze - słodziak ❤
@Alysa, słodkie te skarpetki 🥺❤Małgosiagosia, Anka32, Lola93, Megipta lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:@Anka, gratulacje 🥳 Masz rację, takie zajęcie czymś głowy jest bardzo ważne 🥰
@Alysa, trzymam kciuki żeby udało się wyhaczyc dość szybki termin w poradni 🤞
@Madzialsm, hej! Zapraszamy 🥰
@Gośka, zdrówka 🫂 Również polecam Glimbax na gardło
@Megipta, kopytka wygladaja rewelacyjnie 🤩 Wielkim plusem są tylko dwa składniki w środku, oj na pewno zrobię!
@Frutellka, super TSH! W takim razie za LH trzymam nadal kciuki, niech osiąga szczyt 🤞
@Lola93, też korzystalam z kilku przepisów endodziewczyna, sztosik!
@Małgosiagosia, trzymam kciuki i pomodlę się za mamę, przytulam Cię 🫂🙏
@Cerva, cieszę się że się uspokoiłaś i z maluszkiem wszystko dobrze - słodziak ❤
@Alysa, słodkie te skarpetki 🥺❤
Boże dziewczyny jak Wy w ten mój cykl wierzycie, aż mi głupio że ja tak pewnie na ten okres czekam 🤣Pusshka, Anka32 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Kreska41 wrote:Cześć.
Anka32 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
klaudia_23 wrote:Edit: juz sprawdzilam za pomoca wyszukiwania postow danej osoby w watku (zapomnialam o tej opcji 🙈). Dzis nie dala znac co u niej i pomylilam srody, bo to za tydzien ma leciec do M 🙈03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Butterfly23 wrote:No szczerze wątpię żeby dostała pozwolenie w takiej sytuacji.Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Anka32 wrote:@Alysa mam takie samo zdanie jak Motylek i Kasia 🙂
Już z niejednego "bezowulacyjnego" cyklu to forum ciążę widziało 😎🤗
Dokładnie. U mnie też nie było widać owulki i miałam w następnym cyklu przyjść na monitoring. a już nie zdążyłam. 🙂 Kciukasy. ♥️31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Hej, dziewczyny! W końcu i ja dołączam, bo tylko czytam i czytam..
U mnie historia długa i skomplikowana, kiedyś stwierdzili mi PCOS, dali anty i po sprawie. Diagnoza była na podstawie samego USG..
A że miałam 18 lat to w sumie mi to wisiało, brałam te tabletki 3 lata. Okres wrócił na chwilę.. potem długo go nie było, mieszkałam już wtedy z mężem, żadnej antykoncepcji, dziecka nie ma, ale co się dziwić jak okres raz na 3 miesiące lub pół roku. Ciąża pozamaciczna w grudniu 2022r. Po czasie się przełamałam (tak, musiałam się przełamać po wcześniejszych wydarzeniach) i poszłam do lekarza. Wygląd jajników jak w PCO, hormony wszelkie w normie, brak IO, tarczyca ideolo. Lekarz aż się wkurzył tym faktem, bo nic nie mógł przyklepać.. dał mi w ciemno duphaston, dobrze na niego zareagowałam. Krwawienie po 3 dniach od odstawienia za każdym razem, czasami 4 (cykl 29/30 dyniowy).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 20:42
Starania na luzie od 01.2022r.
Starania mega na poważnie od 01.2024r.
🙋🏻♀️ 27 lat
PCOS, IO 😬
Stymulacja Lametta ❌
Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
TSH: 3.83 ulU/ml
🙋🏼 30 lat
Budowa, ilość, ruchliwość ✅
Morfologia: 6% 💪🏻✅
Nosi się to pragnienie jak kamień pod skórą. Nie widać go, ale boli przy każdym kroku.
To tęsknota do kogoś, kto jeszcze nie ma imienia, ale już ma miejsce w sercu, w ramionach, w życiu.
Każdy miesiąc to nowa nadzieja,
i nowe rozczarowanie, które milknie w poduszce.
A mimo to serce nadal szepcze:
‘Jeszcze poczekam. Raz jeszcze.’ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny@Alysa, kochana 😍
@ezra, mam nadzieję że podczas urlopu odpoczniesz 🥰
@bladorek 🫂 mamy najlepszą prowadzącą na całym Ovu, ooo!
Umówiłam się na wizytę z Medicover we wtorek, pewnie będę już po owulce, ale głównie zależy mi na podejrzeniu torbieli endometrialnej. Lekarz ma ocenę 2,5 na Znanym Lekarzu, Cudów się nie spodziewam 😅
Wiecie jaka moja kierowniczka z poprzedniej pracy jest kochana... Generalnie dostałam w lutym w wypłacie 300 zł mniej (słusznie, bo to ta zniżka na podatek i nie może być wykorzystana dwa razy w miesiącu, a w lutym dostałam wypłatę za styczeń i za luty - nie do obejścia, bo gdyby mi przelali w marcu to też nie mogliby zastosować tej zniżki, gdyż nie byłam już ich pracownicą). No I ogólnie pomagała mi to wyjaśnić z kadrową, zrozumiałam to tak, że będzie to rozliczone w PIT rocznym, więc kasa nie ucieknie. A ona mi dziś napisała smsa, że klepnęła dla mnie premię i mam dać znać jak dojdzie 🥺 Pewnie to będzie 300 zł, nie więcej, ale mimo wszystko.. bardzo miło mi się zrobiłoAlysa, Anka32, kasia97, Butterfly23, Cerva, Myszkaaa20, Muuu., blador2, Małgosiagosia, Chmurka21, Edithka, ezra lubią tę wiadomość
-
Cerva wrote:Dokładnie. U mnie też nie było widać owulki i miałam w następnym cyklu przyjść na monitoring. a już nie zdążyłam. 🙂 Kciukasy. ♥️
Effiii dokładnie, kup dodatkowy. Będziemy oglądać te kreski 😉Anka32, Effiii, Cerva lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...