X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Zaraz po miesiączce? Jak ustanie plamienie? Czy może być kilka dni po całkowitym ustąpieniu miesiączki ?
    Lepiej parę dni odczekać.

Królikkicek lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙋🏻‍♀️ Licze na wasza pomoc.
    W 16 dc byłam na wizycie u gin i niestety nie widziała pęcherzyka dominującego. Do 12 dc robię testy owulacyjne i dopiero dziś 20 dc mam pozytywny. Ból brzucha…. Czy jest możliwe że gin się pomyliła i nie widziała pęcherzyka?

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak obecnie jakby kto pytał to jednak jest tak: 😂

addd3f11b50f5.jpghttps://zapodaj.net/plik-JIcPOss8db

aszin, Małgosiagosia, blador2, ultramaryna_, Pusshka, Anka32, Sarka94, Myszkaaa20, Butterfly23, Kira, Liyss🧚🏻, ezra lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Jednak obecnie jakby kto pytał to jednak jest tak: 😂

addd3f11b50f5.jpghttps://zapodaj.net/plik-JIcPOss8db

Na porodowke 😂

Muuu., Lola93, Kira, goska000, metkamniedrapie_87, karola_b, Edithka, ezra lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Viii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Alysa, Viii Kochane czy do Waszych norek wpada jakieś światło?

Dzięki że pytasz, na razie nie.

Ale przy okazji gratuluję kreseczek dziewczyny i trzymam kciuki za betę 🤞

Megipta lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Zobaczymy czy Lola będzie chciała. 😁
    Ja mam dokładnie te jakby co:
    https://mojazielarnia.pl/2778-pobudzenie-pracy-jajnikow-360g-mieszanka-nr3-ojca-grzegorza-sroki.html
    @Anka32 bierz śmiało, ja w przyszłym tygodniu owu i wiąże mocne nadzieje z tym cyklem w związku z drożnością, więc zamówię swoje zioła dopiero jak zobaczę biel wizira pod koniec stycznia :) także może Tobie szybciej się przydadzą :)
    @Aszin ja biorę wiesiołka 2x2, 2 rano dwa wieczorem, niektóre dziewczyny na wątku chyba jeszcze grudniowym albo listopadowym brały 3x2, ale ja w sumie zawsze miałam ok ze śluzem więc wzięłam mniejszą dawkę, bardziej zależało mi na tych właściwościach wiesiołka ogólnie regulujących gospodarkę hormonalną :)

Małgosiagosia, Anka32 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    A podpowiedzcie mi ile wcześniej trzeba odstawić Wit prenatalne przed badaniem kwasu foliowego?
    I czy inne badania też mają jakieś wyznaczniki? W sensie czy trzeba coś odstawiać przed badaniem hormonów czy żelaza, ferryny itd ....
    3-7 dni wystarczy

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Zaraz po miesiączce? Jak ustanie plamienie? Czy może być kilka dni po całkowitym ustąpieniu miesiączki ?
    Nie,minimum tydzień po ustąpieniu krwawienia badamy pakiet na anemię;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    @Anka32 bierz śmiało, ja w przyszłym tygodniu owu i wiąże mocne nadzieje z tym cyklem w związku z drożnością, więc zamówię swoje zioła dopiero jak zobaczę biel wizira pod koniec stycznia :) także może Tobie szybciej się przydadzą :)
    @Aszin ja biorę wiesiołka 2x2, 2 rano dwa wieczorem, niektóre dziewczyny na wątku chyba jeszcze grudniowym albo listopadowym brały 3x2, ale ja w sumie zawsze miałam ok ze śluzem więc wzięłam mniejszą dawkę, bardziej zależało mi na tych właściwościach wiesiołka ogólnie regulujących gospodarkę hormonalną :)

Dziękuję 🥹❤️

Lola93 lubi tę wiadomość

• Królikkicek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Nie,minimum tydzień po ustąpieniu krwawienia badamy pakiet na anemię;)
    Dzięki 🙂

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Kira Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    😳 i z takich miałaś taka duża bete!? Na stopce widzę, że minęło 5dni, to może za wcześnie jednak, żebym jutro szła 🙈

Gdybym miała możliwość to polecialabym od razu. Bo to nie liczy się to czy wyjdzie duża Beta tylko przyrost 😁 Ale zrobili mi bete dopiero jak miałam lekkie plamienie.

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Na porodowke 😂

Nie pogardziłabym takim urlopem 😜

karola_b, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Dzięki że pytasz, na razie nie.

Ale przy okazji gratuluję kreseczek dziewczyny i trzymam kciuki za betę 🤞
    Viii, mam nadzieję, że już niedługo wyjrzy dla Ciebie słońce, cokolwiek się dzieje. I pamiętaj, że w razie czego jesteśmy tu, gdybyś chciała się wygadać 🫂❤️

Viii, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    No to problem rozwiązany. 😄 @Anka32, spiszemy się na priv to wyślę Ci linka.
    W ogóle byłam nastawiona jeszcze na długą walkę i nakupiłam całą szufladę leków i suplementów. Tyle tego brałam albo zamierzałam brać, a teraz został sam letrox i witaminki ciążowe i aż mi dziwnie. 🙄

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    No to problem rozwiązany. 😄 @Anka32, spiszemy się na priv to wyślę Ci linka.
    W ogóle byłam nastawiona jeszcze na długą walkę i nakupiłam całą szufladę leków i suplementów. Tyle tego brałam albo zamierzałam brać, a teraz został sam letrox i witaminki ciążowe i aż mi dziwnie. 🙄

Jutro to ogarniemy, dzięki 😊

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy godzinę temu. Fajny ten Kleks, ale nie urwał dup*. Będę wierna starej wersji :)

Klaudia, Muu, wolałabym porodówkę niż jakiekolwiek wakacje gdziekolwiek :P Zazdraszczam pozytywnie 💚

Vii, przykro, że jeszcze Ciebie trzyma ten ponury stan. Mam nadzieję, że szybko wynurzysz się z norki :*

Aszin, musisz zobaczyć jak będziesz reagować na daną dawkę oleju :) Oby wyniki były takie jakbyś chciała :*

Anka, kciukasy za proga. Będzie dobrze :* i monity uważam za super pomysł, będziesz miała pewniaka :)

Sarka, jak było? :)

Marti, co u Ciebie?

Ezra, oby oeparol działał na Ciebie tak dobrze jak na mnie 🤞

Bosz, ile tu pyszności 🤤🤤🤤🤤

Po łebkach czytałam Was dziś, przyznaję... W weekend korzystamy ze wspólnego czasu do oporu :)

Kończę lampkę winka, dziabnę jeszcze jedną :> Nie przepadam, ale czego nie robi się dla endo zwłaszcza, że dziś Mrożon zjadł resztę orzechów brazylijskich :P

Zaczęłam dziś robić owulaki. W środę pewnie zastrzyk, ale chociaż poobserwuję do tego czasu czy ciemnieje. To już chyba uzależnienie :>...

https://zapodaj.net/plik-DPfReeCGFM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2024, 21:30

Anka32, aszin, Pusshka, Myszkaaa20, Viii, ezra lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Wróciliśmy godzinę temu. Fajny ten Kleks, ale nie urwał dup*. Będę wierna starej wersji :)

Klaudia, Muu, wolałabym porodówkę niż jakiekolwiek wakacje gdziekolwiek :P Zazdraszczam pozytywnie 💚

Vii, przykro, że jeszcze Ciebie trzyma ten ponury stan. Mam nadzieję, że szybko wynurzysz się z norki :*

Aszin, musisz zobaczyć jak będziesz reagować na daną dawkę oleju :) Oby wyniki były takie jakbyś chciała :*

Anka, kciukasy za proga. Będzie dobrze :* i monity uważam za super pomysł, będziesz miała pewniaka :)

Sarka, jak było? :)

Marti, co u Ciebie?

Ezra, oby oeparol działał na Ciebie tak dobrze jak na mnie 🤞

Bosz, ile tu pyszności 🤤🤤🤤🤤

Po łebkach czytałam Was dziś, przyznaję... W weekend korzystamy ze wspólnego czasu do oporu :)

Kończę lampkę winka, dziabnę jeszcze jedną :> Nie przepadam, ale czego nie robi się dla endo zwłaszcza, że dziś Mrożon zjadł resztę orzechów brazylijskich :P

Zaczęłam dziś robić owulaki. W środę pewnie zastrzyk, ale chociaż poobserwuję do tego czasu czy ciemnieje. To już chyba uzależnienie :>...

https://zapodaj.net/plik-DPfReeCGFM
    Tak w ogóle a propos tego czerwonego wina, wymienianego do lepszego Endo, to gadałam w klinice z panią doktor o tym i wyjaśniła, że to co w czerwonym winie wpływa na endo to resveratrol i żeby ten z czerwonego wina jakoś bardzo podziałał to trzeba by było sporo go wypić, ale jest resveratrol w kapsułkach, można brać od 300-500 dawkę, kupiliśmy, mężczyźni też mogą śmiało brać :)
    Chociaż oczywiście zgodnie z nazwą wątku, winko przynajmniej smakuje wybornie!:)

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Tak w ogóle a propos tego czerwonego wina, wymienianego do lepszego Endo, to gadałam w klinice z panią doktor o tym i wyjaśniła, że to co w czerwonym winie wpływa na endo to resveratrol i żeby ten z czerwonego wina jakoś bardzo podziałał to trzeba by było sporo go wypić, ale jest resveratrol w kapsułkach, można brać od 300-500 dawkę, kupiliśmy, mężczyźni też mogą śmiało brać :)
    Chociaż oczywiście zgodnie z nazwą wątku, winko przynajmniej smakuje wybornie!:)
    Też o tym czytałam i też kupiłam resweratrol. Jeszcze u mnie był podniesiony dheas przy pcos, a resweratrol obniża. A mężczyznom na co to pomaga? Może przekaże resztę w spadku mojemu. 😆

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Też o tym czytałam i też kupiłam resweratrol. Jeszcze u mnie był podniesiony dheas przy pcos, a resweratrol obniża. A mężczyznom na co to pomaga? Może przekaże resztę w spadku mojemu. 😆
    Jego działanie antyoksydacyjne ma wpływ na jakość spermy:)

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Jego działanie antyoksydacyjne ma wpływ na jakość spermy:)

Człowiek uczy się całe życie :)

Lola93 lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm

preg.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ