Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 19:26
Anka32 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
blador2 wrote:Pusshka dla mnie zmiany też są ciężkie, ale trzeba wierzyć że będzie lepiej!
Alysa, Soffka 🫂🫂
Dwa auta mi nie odpaliły i musiałam iść do labu wiec wyniki po 18
Nie wytrzymałabym tyle 😅 dobrze że u mnie są szybko 😁 -
@Sofka88, przykro mi bardzo kochana, dobrze że dałaś sobie prawo do płaczu
@Sarka94, życzę Ci, aby wiruski ciążowe od przyjaciółki niedługo przeszły na CiebieSarka94 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻
-
blador2 wrote:Pusshka dla mnie zmiany też są ciężkie, ale trzeba wierzyć że będzie lepiej!
Alysa, Soffka 🫂🫂
Dwa auta mi nie odpaliły i musiałam iść do labu wiec wyniki po 18
Teraz musisz mieć jakieś zajęcie żeby czas się nie dłużył!👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Dzień dobry 😘
@Blador piękna kreseczka ❤️ czekamy na wyniki bety trzymam kciuki będzie dobrze
@Megipta gratuluję widać kreseczkę 🤞trzymam kciuki za betę
@Anka również gratuluję kreseczki ❤️
Super wieści z rana
Ja dziś zrobiłam z rana wymaz na trombofilie i jadę oddać do paczkomatu ale się cieszę że to zrobiłam i z niecierpliwością będę czekać na wyniki 🥹nie ukrywam że mam przeczucie że jednak będę miała jakąś mutacje , bardziej niż pewne .
Aszin czy masz już wyniki na trombofilie ?
Megipta, Pusshka, ultramaryna_, blador2 lubią tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
01.24 Histeroskopia?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
nick nieaktualnySofka88 wrote:Alysa przytulam i chowam się z Tobą w norze ♥️
Ja mam depresję życia, poważnie zastanawiam się nad rzuceniem staram. Nie poznaje siebie i swojego zachowania.
Wiecie że biały test i przebywanie ze znajomymi 4 dni non stop którzy są w ciąży ( dowiedziałam o tym na miejscu) małż który ma zakaz alko- został namówiony i pił. Tak mnie to dotknęło że ja robię te wszystkie badania, drożności, leki, czytam, szukam a on miał jedynie nie pić a się napił. Uciekłam z kolacji do pokoju i w drodze powrotnej zero słów 5 godzin.
Jak wróciliśmy rzuciłam na łóżko i płakałam i nagle obydwoje dostaliśmy filmik że się urodził synek naszych najbliższych przyjaciół i tak słodko ssał cycka i całowali po po głowie.
Nie muszę mówić jak mnie to zabiło. Wyłam i nie panowałam nad soba godzinę… nigdy nie miałam w sobie taki mix uczuć, zawodu i beznadziei.
Czekam dziś na okres który ma być jutro i teoretycznie powinniśmy zacząć 6cs ….
Przytulam mocno 🫂
Mój mąż też dalej piwkuje w weekendy i jeszcze ta nieszczęsna e-fajka 😅 Ale już pieprzę, powiedziałam kilka razy, że mógłby rzucić jedno i drugie na czas starań i nie robi nic więc już się nie odzywam bo szkoda moich nerwów 😜
I tak ich większość zużywam na moją Siostrę 🤣 -
@Anka32 a jak sytuacja z siostrą? Ma jakiś kontakt ze swoim facetem w ośrodku? Jak ona w ogóle się czuje w tej ciąży? Wszystko ok z maluszkiem?
Anka32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:@Anka32 a jak sytuacja z siostrą? Ma jakiś kontakt ze swoim facetem w ośrodku? Jak ona w ogóle się czuje w tej ciąży? Wszystko ok z maluszkiem?
On tu przesiaduje od rana do wieczora, jeździ tam tylko spać 😅 Na szczęście jutro zaczyna nowa pracę więc czasu już tyle mieć nie będzie 😜
Samopoczucie Siostry dobre, Maluszek zdrowy 😊blador2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:Ahh, rozumiem. Czyli dalej cała ekipa na Waszej głowie 😁
Bardzo subtelnie to ujęłaś 🤣
Jutro do Siostry przychodzi pan Marek z opieki społecznej. Mam trochę wyrzuty, że pójdzie do ośrodka zamiast zostać z Nami ale już nie mam serca prosić mojego męża żeby ich tu zostawiać.
I tak wiele dla Nich zrobił i jestem Mu ogromnie wdzięczna ❤️ o, nawet środa pojutrze 😈😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 10:33
Alysa, karola_b, blador2 lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Eh, te teściowe.. 🫂
My byliśmy u mojej ostatnio po wizycie u endo odebrać córkę to powiedziałam,że mam niedoczynność, hashi i jeszcze muszę przejść na dietę z niskim ig. Dodałam też co powiedziala pani doktor, że zajście w ciążę mam utrudnione ale nie niemożliwe to teściowa rzekła "No ale przynajmniej jedno dziecko już macie". Wiem, że mnie próbowała pocieszyć ale osobie która chciałaby bardzo mieć drugie lepiej nie mówić takich rzeczy 🤣😜
Od roku teściowa nas nie odwiedza, wnuka też nie widuje a swoim telefonem tak potrafi wnerwic że głowa mała. Żałuję że mąż jej powiedział że się staramy o dziecko 😡👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Anka32 wrote:Bardzo subtelnie to ujęłaś 🤣
Jutro do Siostry przychodzi pan Marek z opieki społecznej. Mam trochę wyrzuty, że pójdzie do ośrodka zamiast zostać z Nami ale już nie mam serca prosić mojego męża żeby ich tu zostawiać.
I tak wiele dla Nich zrobił i jestem Mu ogromnie wdzięczna ❤️ o, nawet środa pojutrze 😈😜
I tak bardzo im pomogliście.
Uff mogę w czwartek albo w piątek pojechać do biuraAnka32 lubi tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
nick nieaktualnyKrólikkicek wrote:Moja powiedziała że po co nam w ogóle drugie dziecko? Dzieci się kłócą, później gniewają w dorosłości i kłócą o majątki. Mówię że to że w jej rodzinie tak jest to nie znaczy że w każdej tak ma być 😡 poza tym ona ma 3 to kto mi zabroni mieć kilkoro ? Przecież ona mi nie bawi ( nawet jak operacje miałam to musiałam niańke zatrudnić na kilka dni bo szanowni teściowie nie pomogli bo musieli bawić swoją wnusie). Tak mnie wpienila 😡 mówi że skoro nam się nie udaje to znaczy że tak ma być bo później będziemy żałować że mamy więcej. No serio co za wstrętne babsko! I jeszcze powiedziała że powinnam jej pomagać bo Anna ( synowa co mieszka z nimi) nie ma czasu nawet ugotować i ja powinnam im pomóc 😡 tyle że szanowna Anna codziennie jeździ do mamusi swojej na całe dnie i wraca dopiero w nocy spać, nigdy nie ugotowała obiadu mężowi, pranie sprzątanie musi jej mąż robić bo ona nawet nie poskłada ubrań do szafy tylko leżą na kupce na podłodze 😡 ale oczywiście zamiast swojej ukochanej synowej cokolwiek powiedzieć to lepiej mi dopiec 😡
Od roku teściowa nas nie odwiedza, wnuka też nie widuje a swoim telefonem tak potrafi wnerwic że głowa mała. Żałuję że mąż jej powiedział że się staramy o dziecko 😡
To ile chcecie mieć dzieci to tylko i wyłącznie Waszą sprawą więc się nie przejmuj 🫂
Myślałaś żeby ograniczyć z nią kontakt do minimum? Jeśli Cię nawet przez telefon potrafi wkurzyć to.. może warto przestać je odbierać chociaż przez jakiś czas 😊 -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:08
Butterfly23, blador2, Małgosiagosia, kasia97 lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@Królikkicek ależ to przykre... słowa drugiej osoby mogą bardzo boleć, a to przecież teściowa. Nie wiem czy to kwestia pokolenia czy o co chodzi, ale mam wrażenie, że starsze osoby uwielbiają wpier... się w nie swoje sprawy 😁 a te "dobre rady" to już w ogóle masakra... nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Współczuję teściowej. A powiedz, czy Twój mąż podziela Twoje zdanie? Czy jest synkiem mamusi i co ona powie jest święte? 😁 -
Królikkicek wrote:Moja powiedziała że po co nam w ogóle drugie dziecko? Dzieci się kłócą, później gniewają w dorosłości i kłócą o majątki. Mówię że to że w jej rodzinie tak jest to nie znaczy że w każdej tak ma być 😡 poza tym ona ma 3 to kto mi zabroni mieć kilkoro ? Przecież ona mi nie bawi ( nawet jak operacje miałam to musiałam niańke zatrudnić na kilka dni bo szanowni teściowie nie pomogli bo musieli bawić swoją wnusie). Tak mnie wpienila 😡 mówi że skoro nam się nie udaje to znaczy że tak ma być bo później będziemy żałować że mamy więcej. No serio co za wstrętne babsko! I jeszcze powiedziała że powinnam jej pomagać bo Anna ( synowa co mieszka z nimi) nie ma czasu nawet ugotować i ja powinnam im pomóc 😡 tyle że szanowna Anna codziennie jeździ do mamusi swojej na całe dnie i wraca dopiero w nocy spać, nigdy nie ugotowała obiadu mężowi, pranie sprzątanie musi jej mąż robić bo ona nawet nie poskłada ubrań do szafy tylko leżą na kupce na podłodze 😡 ale oczywiście zamiast swojej ukochanej synowej cokolwiek powiedzieć to lepiej mi dopiec 😡
Od roku teściowa nas nie odwiedza, wnuka też nie widuje a swoim telefonem tak potrafi wnerwic że głowa mała. Żałuję że mąż jej powiedział że się staramy o dziecko 😡Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻
-
nick nieaktualny
-
Kasiajasia90 wrote:W końcu śniadanie zjedzone. Dostałam info,że muszę jechać do biuro bo mi wynagrodzenie podnoszą. Super tylko jutro albo w środę. Akurat te dwa dni kompletnie nie pasują.....nie mam co z Młodym zrobić. Jutro musiałabym go zaprowadzić przed 7 albo w środę przed 7 i potem po 16 musiałby siedzieć z mężem w pracy.....
Cześć dziewczyny, trzymajcie się ciepło! 😳❄️
@blador2 przepięknie 😍 wzrusz cały czas! ❤️🤞
@Megipta i @AnkaAneczka kciuki za wyniki bet, będzie dobrze! 🤞🍀
@Alysa kochana, tulę mocno 🫂😘blador2 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.