Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka32 wrote:A ja wracam do domu ale bez zdolności do pracy 😅
Mój wzrok pozwala na pracę z wózkami widłowymi na wysokości do 1.60 a nie powyżej tak jak mam na skierowaniu.
Jeśli pracodawca zmieni mi to na owym skierowaniu to dostanę zdolność, jeśli nie zmieni to nara 😆
Będę dzwoniła do Pani Dorotki i pytała czy jest w ogóle taka opcja.
Teraz na pewno byś pięknie wyglądała w okularach.
Może czas się przekonać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2024, 11:25
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Vii super kolejny krok do przodu, jaka masz dawkę ?
Na początku przygotuj się na armagedon i bardzo pilnuj diety, każdy grzeszek spowoduje że szybko powitasz się z WC, trzymam kciuki żeby szybko organizm się przyzwyczaił do leku. I najważniejsze jak już, wyżej dziewczyny napisały b12 minimum 500 jednostek.
Klaudia staraj się nie czytać takich historii , wiadomo nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć, ale też nie możemy wszystkiego widzieć w szarych odcieniach
Blador do usług 😁😁 księżniczka musi się ładnie prezentować 🙂blador2, klaudia_23 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Anka32 wrote:Mam wadę od dzieciaka ale nie noszę okularów od 6 klasy podstawówki gdy byłam strasznie gnębiona z tego powodu 🥺
Klaudia mi zastępca ordynatora, taka fajna babka powiedziała mądre słowa, wiadomo, że się pani martwi, ale obydwie jesteśmy już matkami i wiemy, że po urodzeniu dziecka ten strach nie mija a jest tylko większy... nie jest to pocieszające, ale niestety prawdziwe. A jak rozmawiam z matkami nastolatków to już wiem, że małe dzieci mały kłopot. Przez mój pobyt w szpitalu moja mama schudła 7 kg😔👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Klaudia jak ja Cię rozumiem... Mnie co jakiś czas łapie taki strach, wręcz paraliżujący że coś jest nie tak, mimo 2 prenatalnych które wyszły idealnie cały czas myślę czy napewno wszystko będzie dobrze 😞
Ale wstyd mi tutaj coś takiego pisać...👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Ania teraz sa takie super oprawki, ze sa jak bizuteria dodatkowa 😁 nie bez powodu niektorzy nosza zerowki. Tez mam wade i dodatkowo astygmatyzm, w liceum mialam takie grube czarne oprawki i te okulary byly tak bardzo niewygodne, ze praktycznie ich nie nosilam. A ponad 3 lata temu kupilam nowe oprawki, takie cienkie zloto czarne, ksztalt dopasowany do mojej twarzy i sa mega wygodne, wogole nie czuje ze je mam na sobie. I szczerze mowiac bardziej podobam sie sobie nawet w tych okularach niz bez. Moj R tez woli mnie w 😁 jakos tak wyrazniej, zywiej wygladam w nich. Przejdz sie do optyka i sobie poprzymierzaj rozne oprawki, mysle ze na pewno znajdziesz cos dla siebie. A tez niezdrowo jest chodzic bez okularow majac wade, bo ona wtedy sie szybciej poglebia.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Ja miałam fajne oprawki i jak pojechałam do skarbówki się zdenerwowałam, poprawiłam nerwy w zusie i wsiadając do samochodu przywaliłam w słupek ten od drzwi🤣 no i po okularach, a drugie mi już średnio pasują👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Myszkaaa20 wrote:Klaudia jak ja Cię rozumiem... Mnie co jakiś czas łapie taki strach, wręcz paraliżujący że coś jest nie tak, mimo 2 prenatalnych które wyszły idealnie cały czas myślę czy napewno wszystko będzie dobrze 😞
Ale wstyd mi tutaj coś takiego pisać...
U mnie tez wszystko jak narazie ok, ciaze przechodze bardzo lagodnie, bo praktycznie bez objawow, a i tak mam czarne mysli. Najbardziej sie boje, ze nagle zaczne rodzic wczesniej i bobas sobie nie poradzi i nie przezyjeDlatego czekam tylko do tego 32-34tc, bo nawet jakby wtedy byl porod to juz dziecko jest w stanie przetrwac na swiecie. Ja mam polowkowe w ten poniedzialek u mojego prywatnego gina, a w srode w medicover. Tez juz sie nie moge doczekac, zeby choc troche sie uspokoic.
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualny
-
@mamausia niech na kolejnym z Action te kreseczki zostaną z Tobą na długo. ☺️
@klaudia mam taki sam zjazd energii. Co do strachu to chyba jest nieodłączny. Ja jeszcze mam to wysokie ryzyko preeklampsji. Niby to tylko statystyka, ale z tyłu głowy jest i nie da się o tym zapomnieć. Dlatego zrezygnowałam z nawet krótkiego wyjazdu za granicę, boję się nie mieć dostępu do polskiego szpitala itd.
Ja też mam wadę i też nie noszę okularów, bo ich nienawidzę. I nie dobiorę sobie żadnych, bo mi jest po prostu niewygodnie. Zakładam tylko do auta. Mąż też ma wadę i właśnie był na konsultacji, żeby zrobić laserową korektę. Musi zrobić kolejne badania i zobaczymy czy go zakwalifikują. Ja po porodzie też pewnie będę chciała zrobić.31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:@mamausia niech na kolejnym z Action te kreseczki zostaną z Tobą na długo. ☺️
@klaudia mam taki sam zjazd energii. Co do strachu to chyba jest nieodłączny. Ja jeszcze mam to wysokie ryzyko preeklampsji. Niby to tylko statystyka, ale z tyłu głowy jest i nie da się o tym zapomnieć. Dlatego zrezygnowałam z nawet krótkiego wyjazdu za granicę, boję się nie mieć dostępu do polskiego szpitala itd.
Ja też mam wadę i też nie noszę okularów, bo ich nienawidzę. I nie dobiorę sobie żadnych, bo mi jest po prostu niewygodnie. Zakładam tylko do auta. Mąż też ma wadę i właśnie był na konsultacji, żeby zrobić laserową korektę. Musi zrobić kolejne badania i zobaczymy czy go zakwalifikują. Ja po porodzie też pewnie będę chciała zrobić.
Ale tak szczerze to od 20lat nosi okulary, ostatnio dał jakieś 800zl na same szkiełka. Podliczyć wszystkie wizyty i okulary to już dawno by się uzbierało na zabieg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2024, 11:53
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Tez noszę okulary, ciągle się wada niestety pogłębia. Od pół roku przerzuciłam się na soczewki, bo ja bez niczego nie widzę
Dołączam tez do martwiących się o maluszka, wczoraj mnie uspokoił na wizycie zobaczymy na ile wystarczy, we wtorek widzę się ze swoim gin na szczęście to może starczy👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Ja też mam okulary, ale planuje w tym roku zmienić oprawki właśnie na delikatniejsze, bo mam czarne ☺️ ja muszę regularnie chodzić do okulisty ze względu na obciążenie rodzinne jaskra.
Takie martwienie się o maluszka jest normalne i nie wstydźcie się o tym pisać, każde emocje są ważne 🫂Myszkaaa20, klaudia_23, Paula9463 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
🔜 Klinika 06.25r.
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Ze mnie też jest ślepa kura, niestety u mnie nie ma opcji nie chodzić w oksach bo poprostu nic nie widzę bez 🤷♀️ w planach mam laserową korekcję, mój mąż miał i to były bardzo dobrze wydane pieniądze, ale on też musiał to zrobić ze względu na pracę, ja zrobię jak będę miała już swoją gromadkę 👶👶👶😅
Cerva lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Królikkicek wrote:Mój mąż też miał robić laserowo zabieg ma astygmatyzm i to niestety z roku na rok wada się pogłębia. Ale no koszt jednak jest spory. Byliśmy raz na konsultacji i padła kwota prawie 10tys a na NFZ nawet nie wiem czy się da.
Ale tak szczerze to od 20lat nosi okulary, ostatnio dał jakieś 800zl na same szkiełka. Podliczyć wszystkie wizyty i okulary to już dawno by się uzbierało na zabieg.
Mój też ma astygmatyzm. Wada musi być chyba jakoś rok stabilna. Ale u mojego to akurat się cofnęła po noszeniu okularów. No około 10000 zł będzie już pewnie z konsultacjami wszystkimi itd. No niby jednorazowy koszt spory, ale jak słucham opinii osób po operacji to komfort ogromny po życiu z okularami. A mój jeszcze jest fanem okularów przeciwsłonecznych i zawsze ubolewa, że rzadko może nosić. Soczewki zakłada tylko czasami, bo jak nosił dłużej to zaraz mu się jakieś zapalenie przypałętało. 😒31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Mój też ma astygmatyzm. Wada musi być chyba jakoś rok stabilna. Ale u mojego to akurat się cofnęła po noszeniu okularów. No około 10000 zł będzie już pewnie z konsultacjami wszystkimi itd. No niby jednorazowy koszt spory, ale jak słucham opinii osób po operacji to komfort ogromny po życiu z okularami. A mój jeszcze jest fanem okularów przeciwsłonecznych i zawsze ubolewa, że rzadko może nosić. Soczewki zakłada tylko czasami, bo jak nosił dłużej to zaraz mu się jakieś zapalenie przypałętało. 😒👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Melduję że byłam dziś w klinice ,potem zdam relacjęteraz mam dużo pracy , miłego dnia 😘
Cerva, Butterfly23, Anka32, Myszkaaa20, Effiii, blador2, Lola93, ezra, kasia97, siesiepy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ MUCHA- negatywna
✅️ Morfologia🧔🏻2%-4% duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY