Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMyszkaaa20 wrote:Ja póki co na słowo poród mam lekki atak paniki, do tego dzisiaj oglądałam jakiś filmik z porodu i tak się zastanawiam jak ja dam radę w takim bólu...
Termin myślę że fajny, też mamy w rodzinnie kuzyna z tej daty i to jest bardzo fajny chłopak 😁
Dasz radę!
Na pocieszenie napiszę, że ja rodziłam bez znieczulenia i mimo tego chcę drugie 🤣😁
Myszkaaa20, Zbuntowana, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Mój ósmy coś świata jest mokry po spacerze 🤪
Też lubię na jeźdźca, a po sekcie zawsze pupa na poduchę wyżej, kiedyś małż powiedział że nogi mi do lampy przywiąże jeśli to ma nam pomóc w osiągnięciu celu 🤰
Anka pisałam już kiedyś ale powtórzę, Twój mąż to anioł udowodnił to zakupami dla starszej Pani, dzisiejsza postawa i tym że pewnie mimo twojego sprzeciwu zapisał Cię dziś na wizytę.
Goska ja nie wiem co bym zrobiła jak bym była świadkiem takiej sytuacji, z pewnością bym się poryczala jakie życie jest okrutne, niesprawiedliwe.
Jak mówiłam tak zrobiłam
https://ibb.co/tKK4xRvWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 21:27
Viii, Anka32, blador2, ultramaryna_, Myszkaaa20, Pusshka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Sofka88 wrote:Ja już po pierwszej wizycie. Czujemy jakby ktoś zdjął z nas ogromy ciężar, dr poświęcił nam półtorej godziny. Dokładnie mnie zbadał, zrobił wywiad nam szczegółowy. Kazał się nie zniechęcać badaniami, bo jego pacjenci potrafią mieć fatalne wyniki po chorobie, silnym stresie a ponowne badania np za miesiąc okazują się zupełnie inne ♥️
Powiedział że z wynikami małża nadal jest możliwe zapłodnienie, trudniejsze na moment wykonania badań ale nie wie jak obecnie może wyglądać sytuacja więc mamy się nie zniechęcać.
Ja miałam dokładne badania na fotelu i powiedział że na 90% owulacja była 😍 Endo 11,5, jest ciałko żółte, wszystko fajnie. Tylko
Niepokoily go zrosty z racji cc ciecia i dostałam zlecenie wykonania drożności jajowodów.
Dostaliśmy za to masę badań do wykonania które jak podliczyliśmy to na kilka tys 😧 ale jestem bardzo spokojna i pozytywnie nastawiona po tej wizycie!
Zaraz zabiorę się za nadrobienie was bo widzę że już 18 stron !
Sofka masakra kilka tysięcy?! 😰34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Sofka88 wrote:Ja już po pierwszej wizycie. Czujemy jakby ktoś zdjął z nas ogromy ciężar, dr poświęcił nam półtorej godziny. Dokładnie mnie zbadał, zrobił wywiad nam szczegółowy. Kazał się nie zniechęcać badaniami, bo jego pacjenci potrafią mieć fatalne wyniki po chorobie, silnym stresie a ponowne badania np za miesiąc okazują się zupełnie inne ♥️
Powiedział że z wynikami małża nadal jest możliwe zapłodnienie, trudniejsze na moment wykonania badań ale nie wie jak obecnie może wyglądać sytuacja więc mamy się nie zniechęcać.
Ja miałam dokładne badania na fotelu i powiedział że na 90% owulacja była 😍 Endo 11,5, jest ciałko żółte, wszystko fajnie. Tylko
Niepokoily go zrosty z racji cc ciecia i dostałam zlecenie wykonania drożności jajowodów.
Dostaliśmy za to masę badań do wykonania które jak podliczyliśmy to na kilka tys 😧 ale jestem bardzo spokojna i pozytywnie nastawiona po tej wizycie!
Zaraz zabiorę się za nadrobienie was bo widzę że już 18 stron !🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Anka32 wrote:Dasz radę!
Na pocieszenie napiszę, że ja rodziłam bez znieczulenia i mimo tego chcę drugie 🤣😁🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Anka a jak to jest ? Mówią że po porodzie jak ma się już dziecko przy sobie to o całym bólu się zapomina ?? Jak było i Ciebie ?
Bratowa mi w święta ze szczegółami opowiadała i twierdzi że tego bólu nigdy nie zapomni. Z tym że ona bardzo wrażliwa jest na wszystko 😁Zbuntowana lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Anka tak mi przykro z powodu siostry zwłaszcza że odbija się to na Tobie, dobrze że pojechałaś też bym tak zrobiła żeby w razie co nie czuć się winna gdyby się cos stało. Jednak uważam jak dziewczyny wyżej że siostra musi sama dojrzeć do odejścia od tego człowieka.
Anka jednak się nie myliłam za dużo po opisie Twojego wyglądu, włosy mamy takie same i jeszcze długość podobna😊
Sofka super że jesteś zadowolona z wizyty, najważniejsze że jest plan to zawsze krok do przodu
Co do kubeczków to ja też sobie tego nie wyobrażam za bardzo, ale od jakiegoś czasu chwilke staram się poleżeć zanim lecę siku, ale rozsądnie 5 min max, na infekcje polecam probiotyki odkąd łykam regularnie to jakoś odpukać nic mi się nie przydarzyło
Marzycielka podziwiam za cierpliwość, u mnie też 4 dni do małpy w sumie a ja już dzisiaj sikałam na test🙉Anka32, Marzycielka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Małgosiagosia wrote:A co to za badania, że aż kilka tysięcy? 😦
Same badania małża jakieś genetyczne itd wyszły ponad 2000 w klinice.
Moje pewnie też podobnie bo mam 13 badań. Fakt że ta klinika jest droga bo porównałam ceny drożności u nich a w innych miejscach i różnica jest naprawdę spora.
Zaraz sprawdzę pakiety w alabieMałgosiagosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Anka a jak to jest ? Mówią że po porodzie jak ma się już dziecko przy sobie to o całym bólu się zapomina ?? Jak było i Ciebie ?
Bratowa mi w święta ze szczegółami opowiadała i twierdzi że tego bólu nigdy nie zapomni. Z tym że ona bardzo wrażliwa jest na wszystko 😁
Powiem tyle, nie taki diabeł straszny jak go malują 🥹
Wiadomo, że poród boli ale potem dostajesz Malucha i już nic nie jest tak istotne jak to, że masz go w swoich ramionach 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 21:48
Myszkaaa20, Effiii, Muuu., Pusshka, Zbuntowana, Viii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMałgosiagosia wrote:Powiedz szczerze, ból w skali od 1 do 10 na ile? Muszę się przygotować psychicznie. 😂
Każda kobieta ma inaczej 😀 przypominam, że rodziłam 7 lat temu i aż tak dobrze nie pamiętam 🤣Myszkaaa20, Małgosiagosia, Zbuntowana, Viii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBulbasek wrote:Anka tak mi przykro z powodu siostry zwłaszcza że odbija się to na Tobie, dobrze że pojechałaś też bym tak zrobiła żeby w razie co nie czuć się winna gdyby się cos stało. Jednak uważam jak dziewczyny wyżej że siostra musi sama dojrzeć do odejścia od tego człowieka.
Anka jednak się nie myliłam za dużo po opisie Twojego wyglądu, włosy mamy takie same i jeszcze długość podobna😊
No popatrz, może jesteś moim trojaczkiemBulbasek, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@Anka32 dobrze, że już po wszystkim, mam nadzieję, że siostra zmądrzeje 🙈
@Sofka88 to teraz tylko nastawić się na najlepsze 🤗 wiecie już na czym stoicie i możecie dalej działać 🤞trochę drogo te badania.. ale może rzeczywiście warto
@Viii ja miałam dokładnie ten sam problem z pęcherzem, ale jakoś mi przeszło 🤷♀️ w tym cyklu zasnęłam nawet z kubeczkiem menstruacyjnym i na szczęście żadnego zapalenia nie było, a wcześniej miałam duże skłonności. Nie wiem czy to może pomóc w staraniach, ale stwierdziłam, że wypróbowanie nie zaszkodzi 😁Sofka88, Viii lubią tę wiadomość
-
Nie ma co porównywać jakiekolwiek bólu między sobą dla jednych 10 dla innych będzie zaledwie 5 ☺️
Anka32, Viii lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Ja już rok po porodzie, syn urodzony z zamartwica (nie będę pisać szczegółów, bo nie mam na celu straszenia) ja nacięta, że przez miesiąc usiąść na 🍑 nie mogłam. Ciaza do 8 miesiąca wzorowa, zero dolegliwości a potem rozdymalo mnie jak tą egzotyczna rybkę 🫠 Wystrzeliło mi ciscienie i 6kg tygodniowo na wadze, szyjka nie gotową do porodu i indukowany poród przez tydzień... mowilam nigdy wiecej...po 2 miesiącach mi przeszło i stwierdziłam, że warto i chce jeszcze dwójkę 😄
Effiii, Myszkaaa20, Bulbasek, Zbuntowana, Viii lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻
nick nieaktualnyMegipta wrote:Ja już rok po porodzie, syn urodzony z zamartwica (nie będę pisać szczegółów, bo nie mam na celu straszenia) ja nacięta, że przez miesiąc usiąść na 🍑 nie mogłam. Ciaza do 8 miesiąca wzorowa, zero dolegliwości a potem rozdymalo mnie jak tą egzotyczna rybkę 🫠 Wystrzeliło mi ciscienie i 6kg tygodniowo na wadze, szyjka nie gotową do porodu i indukowany poród przez tydzień... mowilam nigdy wiecej...po 2 miesiącach mi przeszło i stwierdziłam, że warto i chce jeszcze dwójkę 😄
Też mnie nacinali. Pamiętam złote rady teściowej jak przychodziła do wnuczki 🤣 -
Dacie radę dziewczyny! Kobiety mają tę moc! 💪Duuużo daje też samo nastawienie do porodu, także proszę mi tu nie smucić, tylko pozytywne energie przekazywać 😜
Ja dałabym wszystko, żeby móc przeżyć to jeszcze raz 🙂 Choć mój poród skończył się CC ze względu na brak postępu. Bardzo chciałam urodzić naturalnie, ale czasem życie toczy się nie tak jak byśmy chcieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 21:49
Myszkaaa20, Viii lubią tę wiadomość
-
@Myszkaaa20 Twój termin porodu będzie pierwszą rocznicą naszego ślubu 😅
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Nie ma co porównywać jakiekolwiek bólu między sobą dla jednych 10 dla innych będzie zaledwie 5 ☺️
@Sofka, poczytaj o tych badaniach. Może są jakieś tańsze odpowiedniki, albo w innych miejscach. Żeby Cię nie naciągnęli.🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C