X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Cześć dziewczyny,

Pushka miłego dzionka w energylandi😉

Megi dużo zdrówka dla młodego😘

Nome kciuki za drożność, mam nadzieję że Ci zrobią✊

Frutti najgorsi tacy ludzie co to się umówią potem nie przychodzą. Przybijam piątkę za korki z matmy, chociaż ja po studiach już przestałam udzielać🙌

Teraz to jestem na takim etapie, że to ja wybieram sobie uczniów; to jest moje zajęcie dodatkowe; pracuje na etacie - ale nie w szkole, przynajmniej wpada kasa na badania i inne cuda leczenie niepłodności niestety sporo kosztuje...

Dziś pewnie kupię kolejne badania planuje zrobić immunofenotyp;)

siesiepy lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

Czekamy na Ciebie Synku 🩵🩵 - termin planowanego CC 12.05.2025

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Pusshka jedziecie do energylandi? 😁
    Tak ❤️ To już nasz trzeci raz tam, uwielbiam, choć jak jechaliśmy pierwszy raz myślałam, że nie będę mieć frajdy, bo nie jestem jakaś ekstremalna babka. Ale na Hyperiona nie weszłam jeszcze nigdy 😆
    Butterfly23 wrote:
    Pusshka masakra… Jeśli dalej będą się tak zachowywać i interwencja nie pomoże, to ja bym to chyba zgłosiła do właścicieli domków, niech oni zrobią z tym porządek.
    Już wczoraj pisaliśmy do właścicielki, ale spała i dziś nam odpisała. Poleciliśmy jej obejrzeć nagrania z kamer z nocy 😬
    Rano mieliśmy piramidę z petów na butach, które zostawiliśmy na zewnątrz - także poziom podstawówki.

Ale już jesteśmy w drodze, zaraz wleci kawka w Macu 🥰 Miłego dnia dziewczyny! 😘

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Teraz to jestem na takim etapie, że to ja wybieram sobie uczniów; to jest moje zajęcie dodatkowe; pracuje na etacie - ale nie w szkole, przynajmniej wpada kasa na badania i inne cuda leczenie niepłodności niestety sporo kosztuje...

Dziś pewnie kupię kolejne badania planuje zrobić immunofenotyp;)
    O mamusi, właśnie czytam co to za badanie ;O Nawet nie miałam pojęcie że jest coś takiego.

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss ostatnio zawsze jest pobudka w nocy na siku i się wtedy rozbudzam. 🤪

@Frutti też bym tak zrobiła. Niech się ludzie nauczą w końcu szanować czas innych. 😡 Jakby zapłaciła z góry za lekcję to na pewno by przyszli. Następnym razem jak Ci się trafią takie gagatki co potencjalnie mogą nie przyjść, a nie odwołają to bierz jakąś zaliczkę może.

@sunny kojarzę, że kiedyś coś pisałaś, że podczas porodu zaczęłaś krwawić i to mocno. Trochę krwi to rozumiem, że może się pojawić, bo szyjka się rozwiera itd. ale Ty coś pisałaś, że się takiej ilości nie spodziewałaś. To było normalne czy coś tam się zadziało? Jak pomyliłam Cię z kimś innym to sorki. 🙈

@Nome kciuki za wizytę.

@ezra też kciuki🤞🏼😘

ezra, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    O mamusi, właśnie czytam co to za badanie ;O Nawet nie miałam pojęcie że jest coś takiego.

Chyba warto zrobić, znalazłam że pobierają krew w mieście którym pracuje więc spoko;) Zrobię je pewnie w przyszłym tygodniu;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Chyba warto zrobić, znalazłam że pobierają krew w mieście którym pracuje więc spoko;) Zrobię je pewnie w przyszłym tygodniu;)
    Ja w końcu kupiłam p.plemnikowe ;) zamierzam w poniedziałek spuścić krew

Cerva, Anka32, ezra, siesiepy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Też myślę nad tym badaniem.

Frutellka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

@Frutti też bym tak zrobiła. Niech się ludzie nauczą w końcu szanować czas innych. 😡 Jakby zapłaciła z góry za lekcję to na pewno by przyszli. Następnym razem jak Ci się trafią takie gagatki co potencjalnie mogą nie przyjść, a nie odwołają to bierz jakąś zaliczkę może.

@sunny kojarzę, że kiedyś coś pisałaś, że podczas porodu zaczęłaś krwawić i to mocno. Trochę krwi to rozumiem, że może się pojawić, bo szyjka się rozwiera itd. ale Ty coś pisałaś, że się takiej ilości nie spodziewałaś. To było normalne czy coś tam się zadziało? Jak pomyliłam Cię z kimś innym to sorki. 🙈

@Nome kciuki za wizytę.

@ezra też kciuki🤞🏼😘
    Cerva tak to ja pisałam o krwawieniu. U mnie się krew lała jak z kranu. Zaczęło się po seksach 😁 Poszłam pod prysznic i tak stałam z 5 min aż przestanie się tak mocno lać. Potem krew się tylko sączyła.
    W tym czasie mąż dzwonił do szpitala co robić bo się tym widokiem mocno zestresował 😅 i kazali nam przyjechać. Na miejscu po badaniu mówią, że to normalka, bo mi się nagle ta szyjka mocno rozwarla na 3 cm a dzień wcześniej miałam wizytę u gina u już skierowanie do szpitala, bo nadal szyjka była szczelnie zamknięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 08:58

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️ miłej soboty i smacznej kawusi ☕ ja właśnie wypiłam z mężem ☺️ ogarniam się, trzeba coś w domu porobić, a potem czas z mężem ❤️

Pusshka zazdroszczę Energylandi 😍 w tym roku chyba mnie ominie ale uwielbiam, a nie wejść na hyperiona to grzech! Chociaż za każdym razem boję się taka samo 😅 a sytuacja z patolą... 🤦‍♀️ Dobrze że nic się nie stało mężowi bo nigdy nie wiadomo co ludziom odwali po używkach...

Frutti no porażka Ci ludzi bez komentarza 🤦‍♀️

ezra no to kciuki 🤞

Nome kciuki za drożność ✊

Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Cerva tak to ja pisałam o krwawieniu. U mnie się krew lała jak z kranu. Zaczęło się po seksach 😁 Poszłam pod prysznic i tak stałam z 5 min aż przestanie się tak mocno lać. Potem krew się tylko sączyła.
    W tym czasie mąż dzwonił do szpitala co robić bo się tym widokiem mocno zestresował 😅 i kazali nam przyjechać. Na miejscu po badaniu mówią, że to normalka, bo mi się nagle ta szyjka mocno rozwarla na 3 cm a dzień wcześniej miałam wizytę u gina u już skierowanie do szpitala, bo nadal szyjka była szczelnie zamknięta.

Dobrze wiedzieć. 🙂 W moim otoczeniu to mam wrażenie, że co drugi poród się zaczął od seksów. 😄 Tylko dziewczynom wody odchodziły po prostu, krwi nie było. 🙂

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

@Nome kciuki za wizytę.

@ezra też kciuki🤞🏼😘

Kochana inni są normalni; zawsze dają znać, że nie przyjdą - ja wszystko rozumiem może ktoś się rozchorować itp. ale poprostu niech da znać, że nie przyjdzie. Nieraz pisała matka o 7.58, że nie przyjdą... No szlak mnie trafiał zwróciłam kilka razu grzecznie uwagę; ale dziś zdarzyło się kolejny raz więc zakończyłam współpracę; mam sporo chętnych; którzy czekają na to miejsce;)

Cerva, siesiepy lubią tę wiadomość

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Ja w końcu kupiłam p.plemnikowe ;) zamierzam w poniedziałek spuścić krew

To już ja miałam kochana;) teraz zostały mi do zdobienia drogie badania + pewnie przed in vitro będziemy robić histeroskopie;)

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️

Ja już na nogach od 2 godzin. Jutro impreza urodzinowa synka. Ciasta i tort odebrane. Teraz pora na wielkie zakupy. Planuje 2 sałatki, jakieś przekąski. Chyba starczy no nie? Tylko najbliższa rodzina będzie.

@Pushka zazdro 😍 też uwielbiam energylandię - byłam 2 razy i o 10 za mało 😜

Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • ezra Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze z drogi, krew oddana. Odezwę się po ortodoncie bo pędzę 🤗

Ale moja głowa już myśli „poco?”🙄

siesiepy, Pusshka, Anka32, Viii, Paula9463 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly myślę, że warto i ja je zrobię. Choć teraz grzecznie czekam na miesiączkę i zaczynam ostatnią już stymulację 🙂

Myszka - no porażka, ale co zrobić.

preg.png
  • Megipta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Dzień dobry☕️

Ja też wstałam przed 7 bo śniło mi się, że Oli zaginął😱

Megipta a ciążowe dolegliwości już masz?

Pusshka współczuję takich sąsiadów, może tylko na przyjazd tak się rozerwali, oby. A za dzisiejszą atrakcję też podziwiam.

Liyss też uwielbiam jak mi ktoś myje, teraz nie wiem kiedy pójdę do fryzjera bo już 2 wizyty odwoływałam.

Gosia besins rano i wieczorem, chociaż w szpitalu dawali 8 i 17, ale w domu biorę tak 9 i 20

Ezra no to czekamy na wyniki🤞
    Nie nic właśnie, piersi też miękkie 🤔 Może za wcześnie ale z synem też nic nie miałam dopiero 8tc mocno wyczulony węch i senność po poludniu

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    25.11.2024 💚

🦋

22.04.25r Beta: 859mlU (29dc)
    24.04.25r Beta: 1764,00mlU (31dc)
    30.04.25r 2 pęcherzyki z ciałkami żółtymi 🥹
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    To już ja miałam kochana;) teraz zostały mi do zdobienia drogie badania + pewnie przed in vitro będziemy robić histeroskopie;)
    No ja dopiero z badaniami się rozkręcam 🤪 Ciekawe czy będę miała wynik do czwartku 🤔

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    No ja dopiero z badaniami się rozkręcam 🤪 Ciekawe czy będę miała wynik do czwartku 🤔

Kochana wszystko przed Tobą; ja to już jestem chyba bliżej końca diagnostyki 😁 ale jeśli nie uda się naturalnie to chcę podejść do in vitro z dofinansowaniem; ale do tego chce zrobić wszystko co się da;)

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Pisze z drogi, krew oddana. Odezwę się po ortodoncie bo pędzę 🤗

Ale moja głowa już myśli „poco?”🙄

Kochana, nawet jeśli Kropka na pokładzie nie ma to chociażby po to, żeby mieć spokojną głowęi jasna sytuację. Wtedy niech @ szybko przychodzi. 🙂 A już niedługo wizyta w klinice. ♥️ Wspomnij tam o tych cieniach. Jestem też bardzo ciekawa Twoich wyników na trombo. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 09:31

ezra lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frutelka ja mam nadzieję, że jednak nie będę musiała tych wszystkich badań robić 🤪

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ