Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusshka wrote:@siesiepy, ja w Energylandii już jestem trzeci raz, ale na Hyperka nie wsiadłam 🙈 Zadra za to rewelacja 🥰
@Bulbasek
https://zapodaj.net/plik-SXZmsm8YvW
😍😍😍Pusshka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Ccarolinaa wrote:Bardzo mi przykro
trzymam kciuki za drożność w poniedziałek ✊
A czy to jest jakaś zależność że np jak pęcherzyki nie rosną to może mieć związek z tym że coś jest niedrożne ? Czy też może być tak że pęcherzyki ładnie rosną a i tak jest coś nie drożne ? Zastanawiam się czy można mieć coś niedrożnego jak ginekolog widzi np w usg że jest po owulacji … 🫣nie znam się kompletnie a tak się zastanawiam …
Można mieć normalne owulacje i mieć niedrożne jajowody
Motylku zakładam że chcieli sprawdzić czy zwiekszona dawka coś da. + lekarka mówiła że to też z uwagi na koszty. No ale tak czy inaczej kończymy z tym puregonem. Powiedziała że jeśli tym razem się nie uda No to w kolejnym cyklu już bez lamettyButterfly23, Ccarolinaa lubią tę wiadomość
-
A czy to jest jakaś zależność że np jak pęcherzyki nie rosną to może mieć związek z tym że coś jest niedrożne ? Czy też może być tak że pęcherzyki ładnie rosną a i tak jest coś nie drożne ? Zastanawiam się czy można mieć coś niedrożnego jak ginekolog widzi np w usg że jest po owulacji … 🫣nie znam się kompletnie a tak się zastanawiam …
Rosnące pecherzyki I owulka to jedno, a niedrożnosc to drugie, nie jest zależne. Lekarz ba usg widzi po owulacji ciałko żółte w jajniku wiec może stwierdzić że owulacja byłaCcarolinaa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
A czy to jest jakaś zależność że np jak pęcherzyki nie rosną to może mieć związek z tym że coś jest niedrożne ? Czy też może być tak że pęcherzyki ładnie rosną a i tak jest coś nie drożne ? Zastanawiam się czy można mieć coś niedrożnego jak ginekolog widzi np w usg że jest po owulacji … 🫣nie znam się kompletnie a tak się zastanawiam …Ccarolinaa lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
nick nieaktualnyPusshka wrote:@siesiepy, ja w Energylandii już jestem trzeci raz, ale na Hyperka nie wsiadłam 🙈 Zadra za to rewelacja 🥰
@Bulbasek
https://zapodaj.net/plik-SXZmsm8YvW
Nie ma Jiglypuffa? 🥹 -
Siesiepy ja nigdy kołatania nie miałam po letrozolu, więc może to stres jednak u Ciebie ?
Acard dopiero po ustaniu krwawienia
Gośka pięknie wyglądaliście, chociaż masz zmartwienie wymalowane na twarzy. Robisz wszystko co możesz żeby się wszystko zakończyło pomyślnie ☺️mocno Wam kibicuje 💜
Pusshka dobrze że interwencja pomogła i obyło się bez większych awantur.
Zdecydowanie preferuję pierwszy widok, rollercoastery nie dla mnie.
Frutti dobrze zrobiłaś, ludzie są niepoważni i nie szanują czyjegoś czasu.
Nome kurde ale lipa. Ale oni wiedzą co robią. Dlatego mi odmówili laparoskopii z histeroskopia podczas jednego zabiegu. A pęcherzyk jeszcze jakiś na pewno podrośnie. Ja w tym cyklu 6 DC miałam wszystkie pęcherzyki max do 10 mm. A 20 DC pęcherzyk 18,6.
Czy po za puregonem i letrozolem lekarka mówi o innych lekach ? Mensinorm, clostibegyt , bemfola ? Ja dobrze reaguje na letrozol, a niestety bemfola i puregon i mensinorm mój organizm słabo reagował. Może akurat one będą Ci bardziej odpowiadać. Mensinorm byl z refundacja i jest na pewno dużo tańszy niż puregon.
Kasia ja bym chyba powtórzyła test, chyba że @ często płata Ci figle i się spóźnia.
Ezra kciuki za wynik ✊✊i wizytę u ortodonty 😁
Anka a to nie jest tak że jak facet w Nas niewierzy to mamy motywację razy tysiąc żeby udowodnić że możemy ??
Poniekąd to Ci zazdroszczę tych symptomów gorylicy, bo nie masz już złudzeń. Ja to się dowiaduje o małpie jak idę do łazienki.. zawsze suka znienacka atakuje...
Mamausia sprobuj może jeden cykl że stymulacja, może faktycznie jakość komórki jest slaba. Chociaż na ich jakość głównie ma wpływ dieta i suplementacja i styl życia.
My już ogarnęliśny chatę, pranie i zakupy. W tle słychać też zmywarkę , ale jestem jakaś wypruta z emocji i chęci.. pogoda bez szału ale najważniejsze że nie pada.
Dzisiaj pewnie wyskoczymy na rowerek , meczyk i będzie y grzebać w ogródku.
Pięknego dnia dla Was 💜❤️💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 11:52
Frutellka , goska000, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
siesiepy wrote:Witam się znad kawki. Chodzę późno spać i śpię dużo i długo. 😎 Póki jeszcze mogę. 👀
Ezra trzyma kciukolce za betę. 🤞🏻
Puszinka może Cię rozbudza? 🤪 Dobrze że tak się skończyło i jednak mogliście coś pospać. 🙈 Gdzie na te rollercoastery lecicie? Do energylandii? 🤩 Karnij się za mnie na Zadrze i Hyperionie. 🥰 Liczę na to że się przekonasz. Osobiście uważam że Zadra jest od Hypka bardziej doznaniowa więc spróbuję się przekonać.Bardziej ekstremalny od Hyperiona jest Colossos w Heide Parku, chociaż niższy. Tam sam podjazd pod wielką górę jest przy strasznej muzyce i bardzo wolny, a spadek w dół nie jest tak szybki jak na Hypku, rozpedzasz się siłą ciężaru. I to jest najgorsze i najpiękniejsze. 😏 Polecam, daj dzisiaj szansę Hypkowi! Widoki preferuję oba. 😇
Megipta skoro się odrywa to w końcu zlazi, już z górki. 😮💨 Spacer nie ucieknie, pojdz jak będziesz dobrze się czuła.
Frutellka współczuję. Zabić to mało. Ciekawe czy cos mądra mamusia odpisze na zakończenie współpracy. Pewnie "bombelkom" nie chciało się wstawać. 🙄 Moje siostry też dostaja takie prośby z tyłka (też dają korki), a to proszę w sobotę na 20 przyjechać, a to w niedzielę na 7, bo oni mają plany... Całe szczęście że one dojeżdżające są więc w domu raczej się nie ukryją jak faktycznie w nim są i te korki sie chociaż odbędą. 🥴 Idę obczaic to badanie. 😆 Może dodam do listy zakupów.
Alyska 🔥 ile będziesz czekać na wyniki?
Aszin ja się na drugi bok przewracałam a ty już skończyłaś ogarnianie chaty? 👀 Moja zmywarka też z chęcią Cię przygarnie a ja mam winko białe w lodówce. 🍷
Anka ale tam mają opcje paypo 30 dni później a nawet opcje ratalna jak się do nich napisze 🤪 tak, orientowałam się bo myślę o KIRach na raty 😆
Nome ja w tym cyklu też do 8dpo plamienie. Dziewczyny na dinusiach pisały mi jak zaczęłam się martwić, że to raczej normalne na cyklach stymulowanych letrozolem - długie plamienia i krwawienia. 😮💨 Wiem że to nie jest Twój pierwszy cykl, ale nie wiem jaka wcześniej dawke miałaś. Plus może to też nie w każdym się pojawia... Jak w przyszłym drożność tygodniu to kiedy Cię zapraszają?
Ej ej ja też w poniedziałek badanka krwi! Do 8:30 nic raczej nie zjem więc zrobię ta tarczycę, glukozę wraz z monitem. 😆 Kusi żeby dobrać coś jeszcze do tego. Nie jestem normalna pod tym kątem. Proszę o pół kciuka, wczoraj załapałam jakiegoś dola że mi nic nie pęka, nie ma śluzu, nic nie ma. Na szczęście dzisiaj temperatura poszła lekko w górę. 🙈 Niby człowiek stary a durny i przeżywa ciul wie po co.
Kochana mamusia jest tak popieprzona jak te dzieci. Maturzyści chłopak ze swoją wybranką zlitowałam się bo chciałam coś nauczyć; ale przychodząc na korki bez zeszytu bez książki i na moje pytanie co teraz bierzecie odpowiadają, że będzie sprawdzian - ale co najlepsze nie wiedzą z czego to już jest hit. Bardzo ciężcy, zaległości z podstawówki, olewka na wszystko; braki w tabliczce mnożenia i mnożeniu najprostszych ułamków... Podziękowałam nie chce mieć z tą rodzinką nic wspólnego; początkowo chciała mi jeszcze wcisnąć siostrę tego chłopaka dobrze, że się nie zgodziłam.
Resztę dzieci mam naprawdę super 🙂 Rodzice zawsze dają znać wcześniej że nie przyjdą zwykle jeden dzień wtedy nie ma problemu ja sobie te luki uzupełnie
Kochana śluzu to ja nigdy nie mam więc luzik a ciąża się pojawiła... Także luzik;)
Trzymam kciuki za badanka 😁✊✊ -
Nome przykro mi że nie zrobili, ale dobrze że następny termin juz tak szybko😊 oby tylko plamień już nie było✊
Puszka ja jedno i drugie ❤ ale góry zimowe to ja lubię tylko 🏂⛷ zimowe góry mnie przerażaja jeśli chodzi o wędrówki, ale latem i jesienią uwielbiam😍
Aszin, Motylek słońca może i brak ale chociaż cieplutko jest😍
Ja się przeszłam do domu lekarskiego na wyniki, bo miałam skierowanie na chlamydie xd mina Pani która pobierała krew bezcenna, jeszcze tak mi mówiła że no przykro jej, wyniki dopiero w poniedziałek będą, to musi pani jeszcze weekend jakoś przeżyć🤣🤣🤣 A mi ginka dała skierowania na wszystko co mogła ostatnio jak byłam na wizycie, no więc zrobiłam.Pusshka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
siesiepy wrote:Anka hahaha ale to staremu powiedz że można na raty się diagnozować 😆
Alyska myślę że tak, oni tam zawsze bardzo długie widełki podają a wyniki są szybciej.
Mądre głowy, czy acard 75 można brać przez cały cykl? Gdzieś rzuciła mi się informacja że może wpływać na owulację.
Niby może ale niekoniecznie; ja mam brać po miesiące;) -
Na USG nie widzi czy jajowód jest drożny; pęcherzyki i owulacja to zupełnie coś innego niż drożność możesz mieć owulację i niedrożnym jajowody wtedy do ciąży nie dojdzie -
nick nieaktualny
-
Nomeolvides wrote:Można mieć normalne owulacje i mieć niedrożne jajowody
Motylku zakładam że chcieli sprawdzić czy zwiekszona dawka coś da. + lekarka mówiła że to też z uwagi na koszty. No ale tak czy inaczej kończymy z tym puregonem. Powiedziała że jeśli tym razem się nie uda No to w kolejnym cyklu już bez lametty
Ile już miałaś stymulacji? -
Anka32 wrote:@Frutti maturzyści? 😳 Chyba trochę za późno na naukę już, nic dziwnego że olali 🤪
Ty dlatego taka mądra jesteś! Zawsze podziwiałam osoby które mają matematykę w małym palcu 🥹
Kochana oni zaczęli w poprzednim roku; jestem w stanie przygotować nawet największego matematycznego "głąba" w ciągu roku do matury ale musi być systematyczny i musi chcieć.Anka32 lubi tę wiadomość
-
Frutelka mi ginekolog powiedziała, ze śluzu nie musi być na zewnątrz, najważniejsze by był w szyjce i koło niej
I jego ilość nie świadczy o płodności, tylko jakość.
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Effiii na razie nie mówiła o niczym innym. Zakładam że jeśli puregon działa, to będziemy się go trzymać. Ja chyba też już nie chcę kombinować
Frutellko to mój 3 cykl stymulowany -
Nomeolvides wrote:Można mieć normalne owulacje i mieć niedrożne jajowody
Motylku zakładam że chcieli sprawdzić czy zwiekszona dawka coś da. + lekarka mówiła że to też z uwagi na koszty. No ale tak czy inaczej kończymy z tym puregonem. Powiedziała że jeśli tym razem się nie uda No to w kolejnym cyklu już bez lametty👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔
IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ? -
Hej. Ostatnio mnie tutaj mniej, ale mam straszny zamęt w pracy. Na szczęście już niedługo przechodzę na zwolnienie. Podczytuję was, ale oczywiście jak przychodzi do pisania komentarza to wszystko zapominam. A te wasze avatary piękne, ale zupełnie się gubię która co pisze. 😂
@Gośka, super z mężem wyglądacie, oboje piękni. 🥰 Faktycznie Ty to jak Alicja Bachleda. Trzymam kciuki, żeby próg pomógł i żeby kropeczek się utrzymał.
@Frutti, też kiedyś bawiłam się w udzielania korków i też z matmy. Mi się dużo takich przebojów trafiało. A wszyscy do Ciebie przychodzą czy jeździsz do nich?
@Ezra, kciuki za betę. 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 12:17
goska000, ezra lubią tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Frutellka wrote:Na USG nie widzi czy jajowód jest drożny; pęcherzyki i owulacja to zupełnie coś innego niż drożność możesz mieć owulację i niedrożnym jajowody wtedy do ciąży nie dojdzie
już rozumiem , a co może spowodować że jajowody są niedrożne ? Jakie przyczyny ? Mając jedno dziecko że to się nagle zmieni 🤨
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔
IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ? -
A mam do was pytanko - czy jak kupujecie foteliki do auta to jak macie 2 auta to kupujecie 2? Czy 1 i przekładacie? Zakładając, że pasuje do obu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 12:20
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Ccarolinaa wrote:Dziękuję
już rozumiem , a co może spowodować że jajowody są niedrożne ? Jakie przyczyny ? Mając jedno dziecko że to się nagle zmieni 🤨
Operacje, endometrioza, zapalenia przypadków, choroby (np chlamydia), budowa anatomiczna. Można mieć np jeden jajowod drożny, drugi nieCcarolinaa lubi tę wiadomość