X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @siesiepy, ja w Energylandii już jestem trzeci raz, ale na Hyperka nie wsiadłam 🙈 Zadra za to rewelacja 🥰

@Bulbasek
    355bf2566d630.jpghttps://zapodaj.net/plik-SXZmsm8YvW

😍😍😍

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Bardzo mi przykro :( trzymam kciuki za drożność w poniedziałek ✊
    A czy to jest jakaś zależność że np jak pęcherzyki nie rosną to może mieć związek z tym że coś jest niedrożne ? Czy też może być tak że pęcherzyki ładnie rosną a i tak jest coś nie drożne ? Zastanawiam się czy można mieć coś niedrożnego jak ginekolog widzi np w usg że jest po owulacji … 🫣nie znam się kompletnie a tak się zastanawiam …

Można mieć normalne owulacje i mieć niedrożne jajowody :/

Motylku zakładam że chcieli sprawdzić czy zwiekszona dawka coś da. + lekarka mówiła że to też z uwagi na koszty. No ale tak czy inaczej kończymy z tym puregonem. Powiedziała że jeśli tym razem się nie uda No to w kolejnym cyklu już bez lametty

Butterfly23, Ccarolinaa lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    A czy to jest jakaś zależność że np jak pęcherzyki nie rosną to może mieć związek z tym że coś jest niedrożne ? Czy też może być tak że pęcherzyki ładnie rosną a i tak jest coś nie drożne ? Zastanawiam się czy można mieć coś niedrożnego jak ginekolog widzi np w usg że jest po owulacji … 🫣nie znam się kompletnie a tak się zastanawiam …

Rosnące pecherzyki I owulka to jedno, a niedrożnosc to drugie, nie jest zależne. Lekarz ba usg widzi po owulacji ciałko żółte w jajniku wiec może stwierdzić że owulacja była

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Niedrożne mogą być jajowody. Owulacja nie ma nic do tego.

03.2023💔 8tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

26.05 ➡️ FET 3.1.1 🍀
    6 dpt 26,2 | 8dpt 82,6 | 10dpt 235🥹
    Progesteron 8dpt 34 ng/ml | 10dpt 26,5

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan
    💉 accofil, neoparin 0,6

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @siesiepy, ja w Energylandii już jestem trzeci raz, ale na Hyperka nie wsiadłam 🙈 Zadra za to rewelacja 🥰

@Bulbasek
    355bf2566d630.jpghttps://zapodaj.net/plik-SXZmsm8YvW

Nie ma Jiglypuffa? 🥹

• Effiii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy ja nigdy kołatania nie miałam po letrozolu, więc może to stres jednak u Ciebie ?
    Acard dopiero po ustaniu krwawienia ;)

Gośka pięknie wyglądaliście, chociaż masz zmartwienie wymalowane na twarzy. Robisz wszystko co możesz żeby się wszystko zakończyło pomyślnie ☺️mocno Wam kibicuje 💜

Pusshka dobrze że interwencja pomogła i obyło się bez większych awantur.
    Zdecydowanie preferuję pierwszy widok, rollercoastery nie dla mnie.

Frutti dobrze zrobiłaś, ludzie są niepoważni i nie szanują czyjegoś czasu.

Nome kurde ale lipa. Ale oni wiedzą co robią. Dlatego mi odmówili laparoskopii z histeroskopia podczas jednego zabiegu. A pęcherzyk jeszcze jakiś na pewno podrośnie. Ja w tym cyklu 6 DC miałam wszystkie pęcherzyki max do 10 mm. A 20 DC pęcherzyk 18,6.
    Czy po za puregonem i letrozolem lekarka mówi o innych lekach ? Mensinorm, clostibegyt , bemfola ? Ja dobrze reaguje na letrozol, a niestety bemfola i puregon i mensinorm mój organizm słabo reagował. Może akurat one będą Ci bardziej odpowiadać. Mensinorm byl z refundacja i jest na pewno dużo tańszy niż puregon.

Kasia ja bym chyba powtórzyła test, chyba że @ często płata Ci figle i się spóźnia.

Ezra kciuki za wynik ✊✊i wizytę u ortodonty 😁

Anka a to nie jest tak że jak facet w Nas niewierzy to mamy motywację razy tysiąc żeby udowodnić że możemy ??
    Poniekąd to Ci zazdroszczę tych symptomów gorylicy, bo nie masz już złudzeń. Ja to się dowiaduje o małpie jak idę do łazienki.. zawsze suka znienacka atakuje...

Mamausia sprobuj może jeden cykl że stymulacja, może faktycznie jakość komórki jest slaba. Chociaż na ich jakość głównie ma wpływ dieta i suplementacja i styl życia.

My już ogarnęliśny chatę, pranie i zakupy. W tle słychać też zmywarkę , ale jestem jakaś wypruta z emocji i chęci.. pogoda bez szału ale najważniejsze że nie pada.
    Dzisiaj pewnie wyskoczymy na rowerek , meczyk i będzie y grzebać w ogródku.

Pięknego dnia dla Was 💜❤️💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 11:52

Frutellka , goska000, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Witam się znad kawki. Chodzę późno spać i śpię dużo i długo. 😎 Póki jeszcze mogę. 👀

Ezra trzyma kciukolce za betę. 🤞🏻

Puszinka może Cię rozbudza? 🤪 Dobrze że tak się skończyło i jednak mogliście coś pospać. 🙈 Gdzie na te rollercoastery lecicie? Do energylandii? 🤩 Karnij się za mnie na Zadrze i Hyperionie. 🥰 Liczę na to że się przekonasz. Osobiście uważam że Zadra jest od Hypka bardziej doznaniowa więc spróbuję się przekonać. :D Bardziej ekstremalny od Hyperiona jest Colossos w Heide Parku, chociaż niższy. Tam sam podjazd pod wielką górę jest przy strasznej muzyce i bardzo wolny, a spadek w dół nie jest tak szybki jak na Hypku, rozpedzasz się siłą ciężaru. I to jest najgorsze i najpiękniejsze. 😏 Polecam, daj dzisiaj szansę Hypkowi! Widoki preferuję oba. 😇

Megipta skoro się odrywa to w końcu zlazi, już z górki. 😮‍💨 Spacer nie ucieknie, pojdz jak będziesz dobrze się czuła.

Frutellka współczuję. Zabić to mało. Ciekawe czy cos mądra mamusia odpisze na zakończenie współpracy. Pewnie "bombelkom" nie chciało się wstawać. 🙄 Moje siostry też dostaja takie prośby z tyłka (też dają korki), a to proszę w sobotę na 20 przyjechać, a to w niedzielę na 7, bo oni mają plany... Całe szczęście że one dojeżdżające są więc w domu raczej się nie ukryją jak faktycznie w nim są i te korki sie chociaż odbędą. 🥴 Idę obczaic to badanie. 😆 Może dodam do listy zakupów.

Alyska 🔥 ile będziesz czekać na wyniki?

Aszin ja się na drugi bok przewracałam a ty już skończyłaś ogarnianie chaty? 👀 Moja zmywarka też z chęcią Cię przygarnie a ja mam winko białe w lodówce. 🍷

Anka ale tam mają opcje paypo 30 dni później a nawet opcje ratalna jak się do nich napisze 🤪 tak, orientowałam się bo myślę o KIRach na raty 😆

Nome ja w tym cyklu też do 8dpo plamienie. Dziewczyny na dinusiach pisały mi jak zaczęłam się martwić, że to raczej normalne na cyklach stymulowanych letrozolem - długie plamienia i krwawienia. 😮‍💨 Wiem że to nie jest Twój pierwszy cykl, ale nie wiem jaka wcześniej dawke miałaś. Plus może to też nie w każdym się pojawia... Jak w przyszłym drożność tygodniu to kiedy Cię zapraszają?

Ej ej ja też w poniedziałek badanka krwi! Do 8:30 nic raczej nie zjem więc zrobię ta tarczycę, glukozę wraz z monitem. 😆 Kusi żeby dobrać coś jeszcze do tego. Nie jestem normalna pod tym kątem. Proszę o pół kciuka, wczoraj załapałam jakiegoś dola że mi nic nie pęka, nie ma śluzu, nic nie ma. Na szczęście dzisiaj temperatura poszła lekko w górę. 🙈 Niby człowiek stary a durny i przeżywa ciul wie po co.

Kochana mamusia jest tak popieprzona jak te dzieci. Maturzyści chłopak ze swoją wybranką zlitowałam się bo chciałam coś nauczyć; ale przychodząc na korki bez zeszytu bez książki i na moje pytanie co teraz bierzecie odpowiadają, że będzie sprawdzian - ale co najlepsze nie wiedzą z czego to już jest hit. Bardzo ciężcy, zaległości z podstawówki, olewka na wszystko; braki w tabliczce mnożenia i mnożeniu najprostszych ułamków... Podziękowałam nie chce mieć z tą rodzinką nic wspólnego; początkowo chciała mi jeszcze wcisnąć siostrę tego chłopaka dobrze, że się nie zgodziłam.

Resztę dzieci mam naprawdę super 🙂 Rodzice zawsze dają znać wcześniej że nie przyjdą zwykle jeden dzień wtedy nie ma problemu ja sobie te luki uzupełnie ;)

Kochana śluzu to ja nigdy nie mam więc luzik a ciąża się pojawiła... Także luzik;)
    Trzymam kciuki za badanka 😁✊✊

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome przykro mi że nie zrobili, ale dobrze że następny termin juz tak szybko😊 oby tylko plamień już nie było✊

Puszka ja jedno i drugie ❤ ale góry zimowe to ja lubię tylko 🏂⛷ zimowe góry mnie przerażaja jeśli chodzi o wędrówki, ale latem i jesienią uwielbiam😍

Aszin, Motylek słońca może i brak ale chociaż cieplutko jest😍

Ja się przeszłam do domu lekarskiego na wyniki, bo miałam skierowanie na chlamydie xd mina Pani która pobierała krew bezcenna, jeszcze tak mi mówiła że no przykro jej, wyniki dopiero w poniedziałek będą, to musi pani jeszcze weekend jakoś przeżyć🤣🤣🤣 A mi ginka dała skierowania na wszystko co mogła ostatnio jak byłam na wizycie, no więc zrobiłam.

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Anka hahaha ale to staremu powiedz że można na raty się diagnozować 😆

Alyska myślę że tak, oni tam zawsze bardzo długie widełki podają a wyniki są szybciej. :D

Mądre głowy, czy acard 75 można brać przez cały cykl? Gdzieś rzuciła mi się informacja że może wpływać na owulację.

Niby może ale niekoniecznie; ja mam brać po miesiące;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:

Na USG nie widzi czy jajowód jest drożny; pęcherzyki i owulacja to zupełnie coś innego niż drożność możesz mieć owulację i niedrożnym jajowody wtedy do ciąży nie dojdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frutti maturzyści? 😳 Chyba trochę za późno na naukę już, nic dziwnego że olali 🤪

Ty dlatego taka mądra jesteś! Zawsze podziwiałam osoby które mają matematykę w małym palcu 🥹

Frutellka lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:

Motylku zakładam że chcieli sprawdzić czy zwiekszona dawka coś da. + lekarka mówiła że to też z uwagi na koszty. No ale tak czy inaczej kończymy z tym puregonem. Powiedziała że jeśli tym razem się nie uda No to w kolejnym cyklu już bez lametty

Ile już miałaś stymulacji?

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Frutti maturzyści? 😳 Chyba trochę za późno na naukę już, nic dziwnego że olali 🤪

Ty dlatego taka mądra jesteś! Zawsze podziwiałam osoby które mają matematykę w małym palcu 🥹

Kochana oni zaczęli w poprzednim roku; jestem w stanie przygotować nawet największego matematycznego "głąba" w ciągu roku do matury ale musi być systematyczny i musi chcieć.

Anka32 lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutelka mi ginekolog powiedziała, ze śluzu nie musi być na zewnątrz, najważniejsze by był w szyjce i koło niej ;) I jego ilość nie świadczy o płodności, tylko jakość.

Starania od 12.2022

32 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

07.2025 – histeroskopia diagnostyczna

34🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii na razie nie mówiła o niczym innym. Zakładam że jeśli puregon działa, to będziemy się go trzymać. Ja chyba też już nie chcę kombinować

Frutellko to mój 3 cykl stymulowany

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:

O kurcze dziękuję , to nie wiedziałam nawet 🤨

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶 11.2018
    Starania o drugie 👶
    od: 04.23
    👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️ MUCHA- negatywna
    ✅️ Morfologia🧔🏻2%-4% duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego
    ✅️Ferrytyna 55,3
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23- poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23 cb💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3)💔
    09.24 cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5zapłodnionych- mamy
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ostatnio mnie tutaj mniej, ale mam straszny zamęt w pracy. Na szczęście już niedługo przechodzę na zwolnienie. Podczytuję was, ale oczywiście jak przychodzi do pisania komentarza to wszystko zapominam. A te wasze avatary piękne, ale zupełnie się gubię która co pisze. 😂

@Gośka, super z mężem wyglądacie, oboje piękni. 🥰 Faktycznie Ty to jak Alicja Bachleda. Trzymam kciuki, żeby próg pomógł i żeby kropeczek się utrzymał.

@Frutti, też kiedyś bawiłam się w udzielania korków i też z matmy. Mi się dużo takich przebojów trafiało. A wszyscy do Ciebie przychodzą czy jeździsz do nich?

@Ezra, kciuki za betę. 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 12:17

goska000, ezra lubią tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Na USG nie widzi czy jajowód jest drożny; pęcherzyki i owulacja to zupełnie coś innego niż drożność możesz mieć owulację i niedrożnym jajowody wtedy do ciąży nie dojdzie
    Dziękuję :) już rozumiem , a co może spowodować że jajowody są niedrożne ? Jakie przyczyny ? Mając jedno dziecko że to się nagle zmieni 🤨

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶 11.2018
    Starania o drugie 👶
    od: 04.23
    👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️ MUCHA- negatywna
    ✅️ Morfologia🧔🏻2%-4% duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego
    ✅️Ferrytyna 55,3
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23- poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23 cb💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3)💔
    09.24 cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5zapłodnionych- mamy
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam do was pytanko - czy jak kupujecie foteliki do auta to jak macie 2 auta to kupujecie 2? Czy 1 i przekładacie? Zakładając, że pasuje do obu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 12:20

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dziękuję :) już rozumiem , a co może spowodować że jajowody są niedrożne ? Jakie przyczyny ? Mając jedno dziecko że to się nagle zmieni 🤨

Operacje, endometrioza, zapalenia przypadków, choroby (np chlamydia), budowa anatomiczna. Można mieć np jeden jajowod drożny, drugi nie

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ