X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @siesiepy, ja w Energylandii już jestem trzeci raz, ale na Hyperka nie wsiadłam 🙈 Zadra za to rewelacja 🥰

@Bulbasek
    355bf2566d630.jpghttps://zapodaj.net/plik-SXZmsm8YvW

😍😍😍

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Bardzo mi przykro :( trzymam kciuki za drożność w poniedziałek ✊
    A czy to jest jakaś zależność że np jak pęcherzyki nie rosną to może mieć związek z tym że coś jest niedrożne ? Czy też może być tak że pęcherzyki ładnie rosną a i tak jest coś nie drożne ? Zastanawiam się czy można mieć coś niedrożnego jak ginekolog widzi np w usg że jest po owulacji … 🫣nie znam się kompletnie a tak się zastanawiam …

Można mieć normalne owulacje i mieć niedrożne jajowody :/

Motylku zakładam że chcieli sprawdzić czy zwiekszona dawka coś da. + lekarka mówiła że to też z uwagi na koszty. No ale tak czy inaczej kończymy z tym puregonem. Powiedziała że jeśli tym razem się nie uda No to w kolejnym cyklu już bez lametty

Butterfly23, Ccarolinaa lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    A czy to jest jakaś zależność że np jak pęcherzyki nie rosną to może mieć związek z tym że coś jest niedrożne ? Czy też może być tak że pęcherzyki ładnie rosną a i tak jest coś nie drożne ? Zastanawiam się czy można mieć coś niedrożnego jak ginekolog widzi np w usg że jest po owulacji … 🫣nie znam się kompletnie a tak się zastanawiam …

Rosnące pecherzyki I owulka to jedno, a niedrożnosc to drugie, nie jest zależne. Lekarz ba usg widzi po owulacji ciałko żółte w jajniku wiec może stwierdzić że owulacja była

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Niedrożne mogą być jajowody. Owulacja nie ma nic do tego.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @siesiepy, ja w Energylandii już jestem trzeci raz, ale na Hyperka nie wsiadłam 🙈 Zadra za to rewelacja 🥰

@Bulbasek
    355bf2566d630.jpghttps://zapodaj.net/plik-SXZmsm8YvW

Nie ma Jiglypuffa? 🥹

• Effiii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy ja nigdy kołatania nie miałam po letrozolu, więc może to stres jednak u Ciebie ?
    Acard dopiero po ustaniu krwawienia ;)

Gośka pięknie wyglądaliście, chociaż masz zmartwienie wymalowane na twarzy. Robisz wszystko co możesz żeby się wszystko zakończyło pomyślnie ☺️mocno Wam kibicuje 💜

Pusshka dobrze że interwencja pomogła i obyło się bez większych awantur.
    Zdecydowanie preferuję pierwszy widok, rollercoastery nie dla mnie.

Frutti dobrze zrobiłaś, ludzie są niepoważni i nie szanują czyjegoś czasu.

Nome kurde ale lipa. Ale oni wiedzą co robią. Dlatego mi odmówili laparoskopii z histeroskopia podczas jednego zabiegu. A pęcherzyk jeszcze jakiś na pewno podrośnie. Ja w tym cyklu 6 DC miałam wszystkie pęcherzyki max do 10 mm. A 20 DC pęcherzyk 18,6.
    Czy po za puregonem i letrozolem lekarka mówi o innych lekach ? Mensinorm, clostibegyt , bemfola ? Ja dobrze reaguje na letrozol, a niestety bemfola i puregon i mensinorm mój organizm słabo reagował. Może akurat one będą Ci bardziej odpowiadać. Mensinorm byl z refundacja i jest na pewno dużo tańszy niż puregon.

Kasia ja bym chyba powtórzyła test, chyba że @ często płata Ci figle i się spóźnia.

Ezra kciuki za wynik ✊✊i wizytę u ortodonty 😁

Anka a to nie jest tak że jak facet w Nas niewierzy to mamy motywację razy tysiąc żeby udowodnić że możemy ??
    Poniekąd to Ci zazdroszczę tych symptomów gorylicy, bo nie masz już złudzeń. Ja to się dowiaduje o małpie jak idę do łazienki.. zawsze suka znienacka atakuje...

Mamausia sprobuj może jeden cykl że stymulacja, może faktycznie jakość komórki jest slaba. Chociaż na ich jakość głównie ma wpływ dieta i suplementacja i styl życia.

My już ogarnęliśny chatę, pranie i zakupy. W tle słychać też zmywarkę , ale jestem jakaś wypruta z emocji i chęci.. pogoda bez szału ale najważniejsze że nie pada.
    Dzisiaj pewnie wyskoczymy na rowerek , meczyk i będzie y grzebać w ogródku.

Pięknego dnia dla Was 💜❤️💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 11:52

Frutellka , goska000, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Witam się znad kawki. Chodzę późno spać i śpię dużo i długo. 😎 Póki jeszcze mogę. 👀

Ezra trzyma kciukolce za betę. 🤞🏻

Puszinka może Cię rozbudza? 🤪 Dobrze że tak się skończyło i jednak mogliście coś pospać. 🙈 Gdzie na te rollercoastery lecicie? Do energylandii? 🤩 Karnij się za mnie na Zadrze i Hyperionie. 🥰 Liczę na to że się przekonasz. Osobiście uważam że Zadra jest od Hypka bardziej doznaniowa więc spróbuję się przekonać. :D Bardziej ekstremalny od Hyperiona jest Colossos w Heide Parku, chociaż niższy. Tam sam podjazd pod wielką górę jest przy strasznej muzyce i bardzo wolny, a spadek w dół nie jest tak szybki jak na Hypku, rozpedzasz się siłą ciężaru. I to jest najgorsze i najpiękniejsze. 😏 Polecam, daj dzisiaj szansę Hypkowi! Widoki preferuję oba. 😇

Megipta skoro się odrywa to w końcu zlazi, już z górki. 😮‍💨 Spacer nie ucieknie, pojdz jak będziesz dobrze się czuła.

Frutellka współczuję. Zabić to mało. Ciekawe czy cos mądra mamusia odpisze na zakończenie współpracy. Pewnie "bombelkom" nie chciało się wstawać. 🙄 Moje siostry też dostaja takie prośby z tyłka (też dają korki), a to proszę w sobotę na 20 przyjechać, a to w niedzielę na 7, bo oni mają plany... Całe szczęście że one dojeżdżające są więc w domu raczej się nie ukryją jak faktycznie w nim są i te korki sie chociaż odbędą. 🥴 Idę obczaic to badanie. 😆 Może dodam do listy zakupów.

Alyska 🔥 ile będziesz czekać na wyniki?

Aszin ja się na drugi bok przewracałam a ty już skończyłaś ogarnianie chaty? 👀 Moja zmywarka też z chęcią Cię przygarnie a ja mam winko białe w lodówce. 🍷

Anka ale tam mają opcje paypo 30 dni później a nawet opcje ratalna jak się do nich napisze 🤪 tak, orientowałam się bo myślę o KIRach na raty 😆

Nome ja w tym cyklu też do 8dpo plamienie. Dziewczyny na dinusiach pisały mi jak zaczęłam się martwić, że to raczej normalne na cyklach stymulowanych letrozolem - długie plamienia i krwawienia. 😮‍💨 Wiem że to nie jest Twój pierwszy cykl, ale nie wiem jaka wcześniej dawke miałaś. Plus może to też nie w każdym się pojawia... Jak w przyszłym drożność tygodniu to kiedy Cię zapraszają?

Ej ej ja też w poniedziałek badanka krwi! Do 8:30 nic raczej nie zjem więc zrobię ta tarczycę, glukozę wraz z monitem. 😆 Kusi żeby dobrać coś jeszcze do tego. Nie jestem normalna pod tym kątem. Proszę o pół kciuka, wczoraj załapałam jakiegoś dola że mi nic nie pęka, nie ma śluzu, nic nie ma. Na szczęście dzisiaj temperatura poszła lekko w górę. 🙈 Niby człowiek stary a durny i przeżywa ciul wie po co.

Kochana mamusia jest tak popieprzona jak te dzieci. Maturzyści chłopak ze swoją wybranką zlitowałam się bo chciałam coś nauczyć; ale przychodząc na korki bez zeszytu bez książki i na moje pytanie co teraz bierzecie odpowiadają, że będzie sprawdzian - ale co najlepsze nie wiedzą z czego to już jest hit. Bardzo ciężcy, zaległości z podstawówki, olewka na wszystko; braki w tabliczce mnożenia i mnożeniu najprostszych ułamków... Podziękowałam nie chce mieć z tą rodzinką nic wspólnego; początkowo chciała mi jeszcze wcisnąć siostrę tego chłopaka dobrze, że się nie zgodziłam.

Resztę dzieci mam naprawdę super 🙂 Rodzice zawsze dają znać wcześniej że nie przyjdą zwykle jeden dzień wtedy nie ma problemu ja sobie te luki uzupełnie ;)

Kochana śluzu to ja nigdy nie mam więc luzik a ciąża się pojawiła... Także luzik;)
    Trzymam kciuki za badanka 😁✊✊

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

Czekamy na Ciebie Synku 🩵🩵 - termin planowanego CC 12.05.2025

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome przykro mi że nie zrobili, ale dobrze że następny termin juz tak szybko😊 oby tylko plamień już nie było✊

Puszka ja jedno i drugie ❤ ale góry zimowe to ja lubię tylko 🏂⛷ zimowe góry mnie przerażaja jeśli chodzi o wędrówki, ale latem i jesienią uwielbiam😍

Aszin, Motylek słońca może i brak ale chociaż cieplutko jest😍

Ja się przeszłam do domu lekarskiego na wyniki, bo miałam skierowanie na chlamydie xd mina Pani która pobierała krew bezcenna, jeszcze tak mi mówiła że no przykro jej, wyniki dopiero w poniedziałek będą, to musi pani jeszcze weekend jakoś przeżyć🤣🤣🤣 A mi ginka dała skierowania na wszystko co mogła ostatnio jak byłam na wizycie, no więc zrobiłam.

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Anka hahaha ale to staremu powiedz że można na raty się diagnozować 😆

Alyska myślę że tak, oni tam zawsze bardzo długie widełki podają a wyniki są szybciej. :D

Mądre głowy, czy acard 75 można brać przez cały cykl? Gdzieś rzuciła mi się informacja że może wpływać na owulację.

Niby może ale niekoniecznie; ja mam brać po miesiące;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:

Na USG nie widzi czy jajowód jest drożny; pęcherzyki i owulacja to zupełnie coś innego niż drożność możesz mieć owulację i niedrożnym jajowody wtedy do ciąży nie dojdzie

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frutti maturzyści? 😳 Chyba trochę za późno na naukę już, nic dziwnego że olali 🤪

Ty dlatego taka mądra jesteś! Zawsze podziwiałam osoby które mają matematykę w małym palcu 🥹

Frutellka lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:

Motylku zakładam że chcieli sprawdzić czy zwiekszona dawka coś da. + lekarka mówiła że to też z uwagi na koszty. No ale tak czy inaczej kończymy z tym puregonem. Powiedziała że jeśli tym razem się nie uda No to w kolejnym cyklu już bez lametty

Ile już miałaś stymulacji?

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Frutti maturzyści? 😳 Chyba trochę za późno na naukę już, nic dziwnego że olali 🤪

Ty dlatego taka mądra jesteś! Zawsze podziwiałam osoby które mają matematykę w małym palcu 🥹

Kochana oni zaczęli w poprzednim roku; jestem w stanie przygotować nawet największego matematycznego "głąba" w ciągu roku do matury ale musi być systematyczny i musi chcieć.

Anka32 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutelka mi ginekolog powiedziała, ze śluzu nie musi być na zewnątrz, najważniejsze by był w szyjce i koło niej ;) I jego ilość nie świadczy o płodności, tylko jakość.

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii na razie nie mówiła o niczym innym. Zakładam że jeśli puregon działa, to będziemy się go trzymać. Ja chyba też już nie chcę kombinować

Frutellko to mój 3 cykl stymulowany

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:

O kurcze dziękuję , to nie wiedziałam nawet 🤨

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
    ✅️Ferrytyna 55,3
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔

IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ?
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ostatnio mnie tutaj mniej, ale mam straszny zamęt w pracy. Na szczęście już niedługo przechodzę na zwolnienie. Podczytuję was, ale oczywiście jak przychodzi do pisania komentarza to wszystko zapominam. A te wasze avatary piękne, ale zupełnie się gubię która co pisze. 😂

@Gośka, super z mężem wyglądacie, oboje piękni. 🥰 Faktycznie Ty to jak Alicja Bachleda. Trzymam kciuki, żeby próg pomógł i żeby kropeczek się utrzymał.

@Frutti, też kiedyś bawiłam się w udzielania korków i też z matmy. Mi się dużo takich przebojów trafiało. A wszyscy do Ciebie przychodzą czy jeździsz do nich?

@Ezra, kciuki za betę. 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 12:17

goska000, ezra lubią tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Na USG nie widzi czy jajowód jest drożny; pęcherzyki i owulacja to zupełnie coś innego niż drożność możesz mieć owulację i niedrożnym jajowody wtedy do ciąży nie dojdzie
    Dziękuję :) już rozumiem , a co może spowodować że jajowody są niedrożne ? Jakie przyczyny ? Mając jedno dziecko że to się nagle zmieni 🤨

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
    ✅️Ferrytyna 55,3
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔

IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ?
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam do was pytanko - czy jak kupujecie foteliki do auta to jak macie 2 auta to kupujecie 2? Czy 1 i przekładacie? Zakładając, że pasuje do obu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 12:20

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dziękuję :) już rozumiem , a co może spowodować że jajowody są niedrożne ? Jakie przyczyny ? Mając jedno dziecko że to się nagle zmieni 🤨

Operacje, endometrioza, zapalenia przypadków, choroby (np chlamydia), budowa anatomiczna. Można mieć np jeden jajowod drożny, drugi nie

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ