Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anka to jest ten pakiet:
https://diag.pl/sklep/badania/panel-urogenitalny-ch-trachomatis-m-genitalium-u-urealyticumu-parvum-met-real-time-pcr-jakosciowo/
Lola walczę z myślą o czy nie iść już do kliniki żeby być już na liście , bo domyślam się ze pierwszeństwo będą mieli Ci co już tam korzystają. Tym bardziej że transfer zamrożonych zarodków z poprzednich procedur będzie również refundowany.Anka32, Lola93 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
klaudia cudownie, że już jesteś wolna! Oczywiście trzymam kciuki aby posiew wyszedł dobrze i żeby pesar poszedł w ruch! Teściowa ma tupet, żeby zwalać się na chatę gdy ledwo wyszłaś ze szpitala. :o
Bulbasek właśnie zdziwiło mnie, że masz z krwi, bo mi normalnie wymazy z pochwy robili. Ale chlamydię można mieć chyba nie tylko w narządach rodnych, może to o to chodzi? Przyjaciółka walczyła z chlamydiozą innych narządów z tego co pamiętam. Ale nie wiem czy to ten sam szczep bakterii co w narządach rodnych.
Liyss acarduj się, zawsze to już coś.a tabsy nie są drogie.
Megipta, blador nie wiem czy bym to od razu skreslała. Mam w głowie cały czas przypadek ciąży z sierpnia 2022 jakiejs dziewczyny, kiedy beta na początku wręcz zaczęła spadać a potem wybiła w górę. Być może były dwa kropki i jeden się poddał wtedy. Na pewno do skontrolowania. Nie chcę dawać złudnej nadziei oczywiście, jeśli nie ma ona sensu, ale według mnie no... trzeba skontrolować i być przygotowanym na wszystko, bo potoczyć może się w dwie strony.
ezra! wow! ekstra! czerwiec juz za 1,5 miesiąca!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 14:29
klaudia_23, ezra, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
nick nieaktualnyEffiii wrote:Anka to jest ten pakiet:
https://diag.pl/sklep/badania/panel-urogenitalny-ch-trachomatis-m-genitalium-u-urealyticumu-parvum-met-real-time-pcr-jakosciowo/
Lola walczę z myślą o czy nie iść już do kliniki żeby być już na liście , bo domyślam się ze pierwszeństwo będą mieli Ci co już tam korzystają. Tym bardziej że transfer zamrożonych zarodków z poprzednich procedur będzie również refundowany.
Dziękuję za link 🤗❤️Effiii lubi tę wiadomość
-
Effiii wrote:Anka to jest ten pakiet:
Lola walczę z myślą o czy nie iść już do kliniki żeby być już na liście , bo domyślam się ze pierwszeństwo będą mieli Ci co już tam korzystają. Tym bardziej że transfer zamrożonych zarodków z poprzednich procedur będzie również refundowany. -
Effiii wrote:Anka to jest ten pakiet:
Lola walczę z myślą o czy nie iść już do kliniki żeby być już na liście , bo domyślam się ze pierwszeństwo będą mieli Ci co już tam korzystają. Tym bardziej że transfer zamrożonych zarodków z poprzednich procedur będzie również refundowany.
Kochana nie panikuj póki co - będą miejsca nie wszyscy rzucą się w czerwcu - do in vitro też trzeba być dobrze przygotowanym to nie jest tak, że idziesz i robisz“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Frutellka na szczęście nie panikuje, lata starań niestety wiele mnie nauczyły. Żaden stres czy to w naturalnych staraniach czy procedurze która i tak jest wystarczająca obciążająca nie jest pomocny. A ja robie wszystko co w mojej mocy żeby być gotowa
Frutellka lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyezra wrote:@Frutti słowa są piękne i już dawno je zapisałam a skoro Dziadka to już w ogóle 🥹
Wracamy, szczegóły opisze jak usiądę w domu do kompa, bo sporo mam wrażeń. Generalnie..
jesteśmy zadowoleni a w czerwcu podchodzimy krótkim protokołem do ivf, postanowione 🤞🏻💜🥹
Cudownie 🥹❤️
W moim własnym akcie desperacji od wczoraj też się zastanawiam nad ivf 🥺ezra, Lola93 lubią tę wiadomość
-
blador2 wrote:Megipta tak przyrost 214% a potem spadek z 70 000 na 50 000
Edit: no i progesteron czy nie ma za słabyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 14:00
siesiepy lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l. 🧔♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
25.11.2024 💚
🦋
22.04.25r Beta: 859mlU (29dc)
24.04.25r Beta: 1764,00mlU (31dc)
30.04.25r 2 pęcherzyki z ciałkami żółtymi 🥹
12.05.25r pozostał jeden zarodek 0,66cm 6tc+6d 💔❤️
21.05.25r 8tc+1d 1,8cm ❤️
18.06.25r. prenatalne. 12tc+1d Dziewczynka 🌹😍
A jednak Aniu; przemyśl to ale masz jeszcze sporo czasu na inne próby“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Właśnie obawiam się, że tego czasu nie mam zbyt wiele
oczywiście na razie to są luźne rozważania bo ostatecznie i tak zobaczę co powie doktorek.
Tutaj spokojnie twoje AMH nie wynosi 0,1 także na spokojnie; do końca roku możecie się starać naturalnie z pomocą lekarza czy stymulacją; chociaż po pół roku powtórzyłabym AMHAle zobaczymy na czym stoisz jak będziesz mieć badania z 3DC także tutaj spokojnie;)
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Anka ja też kibicuję i cieszę się, że po początkowym ciosie stajesz do walki i solidnie się przygotowujesz, a nawet rozważasz coś co wcześniej nie wchodziło w grę.
Megipta u mnie marne szanse na 2 kropki bo był jeden pęcherzyk przy owu, jeden pęcherzyk w macicy, no i te przyrosty potem były już do 10 000 ok. 60% a potem to już dużo niższe do 70 000. Tak u niej to samo laboratorium, progesteron naturalnie wysokiMegipta, Anka32 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Dziewczyny, zastanawiam się czy jutro testować czy dać sobie spokój.
Jutro będzie 9/10dpo. I normalnie bym nie testowała, ale jutro jedziemy do teściów i wracamy w poniedziałek. A u nich testować nie zamierzam, więc później dopiero we wtorek bym mogła zatestowac. No i sama nie wiem.31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Siadam opisać Wam wizytę i idę korzystać z pogody i ODETCHNĄĆ może w końcu.
Otóż, chyba jestem zadowolona. Finalnie okazuje się, że mój Małż ma wywalony poziom testosteronu po lekach od androloga i tu upatrujemy jeszcze pogorszenia wyników nasienia (głównie ilości, która w styczniu była jeszcze ok) (jak mogłam na to nie wpaść?🙄).
Torbieli nie ma, pęcherzyków mnóstwo oczywiście już dziś pewny PCOS. Polipa nie widać, ale mamy zweryfikować jeszcze w połowie cyklu.
Dostaliśmy furę badań w tym badań genetycznych, ponieważ Doktor chce sprawdzić czy aby te słabe nasienie nie jest powiązane z genetyką u mojego Małża a trzeba to sprawdzić przez procedurą koniecznie. Dostałam duphaston ale mam cyclogest, więc też okej na kolejną miesiączkę do wywołania (dziś mam 4dc i już koniec, więc następnej pewnie nie dostanę). Inseminacja odpada ze względu na wyniki. Przez 1,5 miesiąca robimy furę badań a w czerwcu wizyta z ustawieniem stymulacji pod procedurę. Mój Małżyk z wizyty zadowolony i ja chyba też, na pewno ciśnienie spadło. 🤗
Generalnie na wizycie padło zdanie po wywiadzie i wynikach "że potrzebujemy lekkiej pomocy" 😍
Córeczko nadciągam po Ciebie! ❤🐯klaudia_23, Effiii, blador2, siesiepy, Frutellka , Anka32, aszin, Megipta, Viii, Cerva, kasia97, Muuu., Nomeolvides, Myszkaaa20, Liyss🧚🏻, Butterfly23, bonassola, Lola93, Pusshka, Edithka, Paula9463 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Motylku no ja to już wiem, tylko kurde czemu nikt tego nie zleca do robienia..
Siesiepy to skierowanie to czysty przypadek ogólnie jest, dostałam tak o jako bonus do wizyty jednej, też na medicover🤣i leżało trochę zanim się zebrałam do labo je zrobić. Jest kilka szczepów tego wirusa, ale to ja mam z krwi ten weneryczny szczep😉 że tak powiem, reszta to tyczy innych kwestii, jeden to chyba zapalenie płuc powoduje.
W ogóle to weźcie sobie wyobraźcie co ja teraz przechodzę jak mieszkamy z tymi rodzicami, a przed moją mamą nic się nie ukryje. Ale próbuje wyjść z tej sytuacji mimo wszystko z uśmiechem.
Ezra tak się cieszę, że klinika i lekarz Ci podpasowali, jej czerwiec już tak blisko, jaram się jak szczerbaty na suchary😊
Bladorku no niestety często te słabe przyrosty na początku to później niestety nie wróżą dobrze.
Królikicek sąsiadka okropna, no ale może widzi coś więcej w tym brzuszku jednak😉
Anka no dumna jestem z Twojego podejścia, jeszcze pracy nie zaczęłaś a tu takie zmiany😊 co to będzie w poniedziałek😉 myślę że nie ma co sobie zaplątać głowy na razie ivf w waszym przypadku, ale jednak zawsze to jakaś alternatywa jak się nie uda inaczej, więc też dobrze się na to zacząć otwierać
ezra, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
🧔30l.
🔜
Laparoskopia