X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka myślę że tak , warto wykluczyć wszystko co możliwe.

Z tym wykluczaniem to chyba u mnie kiepsko 😂
    Poczytam i postaram się zrobić jak najszybciej 🤗

• Effiii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka to jest ten pakiet:

https://diag.pl/sklep/badania/panel-urogenitalny-ch-trachomatis-m-genitalium-u-urealyticumu-parvum-met-real-time-pcr-jakosciowo/

Lola walczę z myślą o czy nie iść już do kliniki żeby być już na liście , bo domyślam się ze pierwszeństwo będą mieli Ci co już tam korzystają. Tym bardziej że transfer zamrożonych zarodków z poprzednich procedur będzie również refundowany.

Anka32, Lola93 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia cudownie, że już jesteś wolna! Oczywiście trzymam kciuki aby posiew wyszedł dobrze i żeby pesar poszedł w ruch! Teściowa ma tupet, żeby zwalać się na chatę gdy ledwo wyszłaś ze szpitala. :o

Bulbasek właśnie zdziwiło mnie, że masz z krwi, bo mi normalnie wymazy z pochwy robili. Ale chlamydię można mieć chyba nie tylko w narządach rodnych, może to o to chodzi? Przyjaciółka walczyła z chlamydiozą innych narządów z tego co pamiętam. Ale nie wiem czy to ten sam szczep bakterii co w narządach rodnych.

Liyss acarduj się, zawsze to już coś. :) a tabsy nie są drogie.

Megipta, blador nie wiem czy bym to od razu skreslała. Mam w głowie cały czas przypadek ciąży z sierpnia 2022 jakiejs dziewczyny, kiedy beta na początku wręcz zaczęła spadać a potem wybiła w górę. Być może były dwa kropki i jeden się poddał wtedy. Na pewno do skontrolowania. Nie chcę dawać złudnej nadziei oczywiście, jeśli nie ma ona sensu, ale według mnie no... trzeba skontrolować i być przygotowanym na wszystko, bo potoczyć może się w dwie strony. :(

ezra! wow! ekstra! czerwiec juz za 1,5 miesiąca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 14:29

klaudia_23, ezra, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka to jest ten pakiet:

https://diag.pl/sklep/badania/panel-urogenitalny-ch-trachomatis-m-genitalium-u-urealyticumu-parvum-met-real-time-pcr-jakosciowo/

Lola walczę z myślą o czy nie iść już do kliniki żeby być już na liście , bo domyślam się ze pierwszeństwo będą mieli Ci co już tam korzystają. Tym bardziej że transfer zamrożonych zarodków z poprzednich procedur będzie również refundowany.

Dziękuję za link 🤗❤️

Effiii lubi tę wiadomość

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka to jest ten pakiet:

Idź zdecydowanie. Uważam że dostanie się tam końcem maja początkiem czerwca będzie hardcorowe. Sama się zastanawiam czy dzwonić już do naszej ale dam im jeszcze trochę czasu i zadzwonię jak będzie wyglądać sytuacja i kiedy trzeba się zapisywać itp.

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka to jest ten pakiet:

Kochana nie panikuj póki co - będą miejsca nie wszyscy rzucą się w czerwcu - do in vitro też trzeba być dobrze przygotowanym to nie jest tak, że idziesz i robisz ;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka na szczęście nie panikuje, lata starań niestety wiele mnie nauczyły. Żaden stres czy to w naturalnych staraniach czy procedurze która i tak jest wystarczająca obciążająca nie jest pomocny. A ja robie wszystko co w mojej mocy żeby być gotowa ;)

Frutellka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    @Frutti słowa są piękne i już dawno je zapisałam a skoro Dziadka to już w ogóle 🥹

Wracamy, szczegóły opisze jak usiądę w domu do kompa, bo sporo mam wrażeń. Generalnie..

jesteśmy zadowoleni a w czerwcu podchodzimy krótkim protokołem do ivf, postanowione 🤞🏻💜🥹

Cudownie 🥹❤️

W moim własnym akcie desperacji od wczoraj też się zastanawiam nad ivf 🥺

ezra, Lola93 lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Czy przed wizytą powinnam zrobić MUCHę jeśli jej jeszcze nie odhaczyłam? 🥹
    Dobrze by było ☺️

Anka32 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Megipta tak przyrost 214% a potem spadek z 70 000 na 50 000
    Tak pamiętam, te wartości byly badane w różnych miejscach? Bo jedyne tłumaczenie u Ciebie albo 2 kropki w czym jedno się poddało lub inne laboratoria. Siesiepy dobrze pisze, może pójść w 2 strony i jeśli ma siłę to na tym etapie zrobić betę po 48h. Bo też robiła w 1 labo?
    Edit: no i progesteron czy nie ma za słaby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 14:00

siesiepy lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    25.11.2024 💚

🦋

22.04.25r Beta: 859mlU (29dc)
    24.04.25r Beta: 1764,00mlU (31dc)
    30.04.25r 2 pęcherzyki z ciałkami żółtymi 🥹
    12.05.25r pozostał jeden zarodek 0,66cm 6tc+6d 💔❤️
    21.05.25r 8tc+1d 1,8cm ❤️
    18.06.25r. prenatalne. 12tc+1d Dziewczynka 🌹😍
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Cudownie 🥹❤️

W moim własnym akcie desperacji od wczoraj też się zastanawiam nad ivf 🥺

A jednak Aniu; przemyśl to ale masz jeszcze sporo czasu na inne próby ;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Effiii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka myślę że to dość rozsądne że rozważacie różne opcje 🥹 nie ważne jaką drogę wybierzecie ostatecznie ale i tak uważam że robicie dużo aby osiągnąć cel ✊✊

Anka32 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    A jednak Aniu; przemyśl to ale masz jeszcze sporo czasu na inne próby ;)

Właśnie obawiam się, że tego czasu nie mam zbyt wiele ;) oczywiście na razie to są luźne rozważania bo ostatecznie i tak zobaczę co powie doktorek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka myślę że to dość rozsądne że rozważacie różne opcje 🥹 nie ważne jaką drogę wybierzecie ostatecznie ale i tak uważam że robicie dużo aby osiągnąć cel ✊✊

Tonący brzytwy się chwyta 🥹❤️

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Właśnie obawiam się, że tego czasu nie mam zbyt wiele ;) oczywiście na razie to są luźne rozważania bo ostatecznie i tak zobaczę co powie doktorek.

Tutaj spokojnie twoje AMH nie wynosi 0,1 także na spokojnie; do końca roku możecie się starać naturalnie z pomocą lekarza czy stymulacją; chociaż po pół roku powtórzyłabym AMH ;) Ale zobaczymy na czym stoisz jak będziesz mieć badania z 3DC także tutaj spokojnie;)

• blador2 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja też kibicuję i cieszę się, że po początkowym ciosie stajesz do walki i solidnie się przygotowujesz, a nawet rozważasz coś co wcześniej nie wchodziło w grę.

Megipta u mnie marne szanse na 2 kropki bo był jeden pęcherzyk przy owu, jeden pęcherzyk w macicy, no i te przyrosty potem były już do 10 000 ok. 60% a potem to już dużo niższe do 70 000. Tak u niej to samo laboratorium, progesteron naturalnie wysoki

Megipta, Anka32 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zastanawiam się czy jutro testować czy dać sobie spokój.
    Jutro będzie 9/10dpo. I normalnie bym nie testowała, ale jutro jedziemy do teściów i wracamy w poniedziałek. A u nich testować nie zamierzam, więc później dopiero we wtorek bym mogła zatestowac. No i sama nie wiem.

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • ezra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siadam opisać Wam wizytę i idę korzystać z pogody i ODETCHNĄĆ może w końcu.

Otóż, chyba jestem zadowolona. Finalnie okazuje się, że mój Małż ma wywalony poziom testosteronu po lekach od androloga i tu upatrujemy jeszcze pogorszenia wyników nasienia (głównie ilości, która w styczniu była jeszcze ok) (jak mogłam na to nie wpaść?🙄).
    Torbieli nie ma, pęcherzyków mnóstwo oczywiście już dziś pewny PCOS. Polipa nie widać, ale mamy zweryfikować jeszcze w połowie cyklu.

Dostaliśmy furę badań w tym badań genetycznych, ponieważ Doktor chce sprawdzić czy aby te słabe nasienie nie jest powiązane z genetyką u mojego Małża a trzeba to sprawdzić przez procedurą koniecznie. Dostałam duphaston ale mam cyclogest, więc też okej na kolejną miesiączkę do wywołania (dziś mam 4dc i już koniec, więc następnej pewnie nie dostanę). Inseminacja odpada ze względu na wyniki. Przez 1,5 miesiąca robimy furę badań a w czerwcu wizyta z ustawieniem stymulacji pod procedurę. Mój Małżyk z wizyty zadowolony i ja chyba też, na pewno ciśnienie spadło. 🤗

Generalnie na wizycie padło zdanie po wywiadzie i wynikach "że potrzebujemy lekkiej pomocy" 😍

Córeczko nadciągam po Ciebie! ❤🐯

klaudia_23, Effiii, blador2, siesiepy, Frutellka , Anka32, aszin, Megipta, Viii, Cerva, kasia97, Muuu., Nomeolvides, Myszkaaa20, Liyss🧚🏻, Butterfly23, bonassola, Lola93, Pusshka, Edithka, Paula9463 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku no ja to już wiem, tylko kurde czemu nikt tego nie zleca do robienia..

Siesiepy to skierowanie to czysty przypadek ogólnie jest, dostałam tak o jako bonus do wizyty jednej, też na medicover🤣i leżało trochę zanim się zebrałam do labo je zrobić. Jest kilka szczepów tego wirusa, ale to ja mam z krwi ten weneryczny szczep😉 że tak powiem, reszta to tyczy innych kwestii, jeden to chyba zapalenie płuc powoduje.
    W ogóle to weźcie sobie wyobraźcie co ja teraz przechodzę jak mieszkamy z tymi rodzicami, a przed moją mamą nic się nie ukryje. Ale próbuje wyjść z tej sytuacji mimo wszystko z uśmiechem.

Ezra tak się cieszę, że klinika i lekarz Ci podpasowali, jej czerwiec już tak blisko, jaram się jak szczerbaty na suchary😊

Bladorku no niestety często te słabe przyrosty na początku to później niestety nie wróżą dobrze.

Królikicek sąsiadka okropna, no ale może widzi coś więcej w tym brzuszku jednak😉

Anka no dumna jestem z Twojego podejścia, jeszcze pracy nie zaczęłaś a tu takie zmiany😊 co to będzie w poniedziałek😉 myślę że nie ma co sobie zaplątać głowy na razie ivf w waszym przypadku, ale jednak zawsze to jakaś alternatywa jak się nie uda inaczej, więc też dobrze się na to zacząć otwierać

ezra, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra bardzo się cieszę że jesteście zadowoleni i ze macie taki plan działania, a ostatnie zdanie najbardziej mi się podoba 🫶🫶🫶

ezra lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ