X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jadę na wizytę przepraszam ale mam dziś chujowy dzień od rana. To nie jest mój dzień. Odezwę się po wizycie.

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Siadam opisać Wam wizytę i idę korzystać z pogody i ODETCHNĄĆ może w końcu.

Otóż, chyba jestem zadowolona. Finalnie okazuje się, że mój Małż ma wywalony poziom testosteronu po lekach od androloga i tu upatrujemy jeszcze pogorszenia wyników nasienia (głównie ilości, która w styczniu była jeszcze ok) (jak mogłam na to nie wpaść?🙄).
    Torbieli nie ma, pęcherzyków mnóstwo oczywiście już dziś pewny PCOS. Polipa nie widać, ale mamy zweryfikować jeszcze w połowie cyklu.

Dostaliśmy furę badań w tym badań genetycznych, ponieważ Doktor chce sprawdzić czy aby te słabe nasienie nie jest powiązane z genetyką u mojego Małża a trzeba to sprawdzić przez procedurą koniecznie. Dostałam duphaston ale mam cyclogest, więc też okej na kolejną miesiączkę do wywołania (dziś mam 4dc i już koniec, więc następnej pewnie nie dostanę). Inseminacja odpada ze względu na wyniki. Przez 1,5 miesiąca robimy furę badań a w czerwcu wizyta z ustawieniem stymulacji pod procedurę. Mój Małżyk z wizyty zadowolony i ja chyba też, na pewno ciśnienie spadło. 🤗

Generalnie na wizycie padło zdanie po wywiadzie i wynikach "że potrzebujemy lekkiej pomocy" 😍

Córeczko nadciągam po Ciebie! ❤🐯

Ezra a tak pół żartem pół serio.. A jak będzie Syneczek? 🥹😎

ezra lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ania ja na prawdę wierzę, że ten lekarz Ci pomoże. Jest bardzo na bieżąco, da Ci skierowanie do szpitala, mówił o inseminacji na NFZ - gdyby nie te parametry mojego to bym go w życiu nie zostawiła. 😥

Dziewczyny, czy my mamy jakąś zniżkę na KIRy albo wiecie gdzie najtaniej? Mamy zrobić obydwoje 🤔

Anka32, Lola93 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra w takim razie trzymam kciuki ;)

ezra lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    @Ania ja na prawdę wierzę, że ten lekarz Ci pomoże. Jest bardzo na bieżąco, da Ci skierowanie do szpitala, mówił o inseminacji na NFZ - gdyby nie te parametry mojego to bym go w życiu nie zostawiła. 😥

Dziewczyny, czy my mamy jakąś zniżkę na KIRy albo wiecie gdzie najtaniej? Mamy zrobić obydwoje 🤔

A Ty nie zamawiałaś KIrów z test dna?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Motylku no ja to już wiem, tylko kurde czemu nikt tego nie zleca do robienia..

Siesiepy to skierowanie to czysty przypadek ogólnie jest, dostałam tak o jako bonus do wizyty jednej, też na medicover🤣i leżało trochę zanim się zebrałam do labo je zrobić. Jest kilka szczepów tego wirusa, ale to ja mam z krwi ten weneryczny szczep😉 że tak powiem, reszta to tyczy innych kwestii, jeden to chyba zapalenie płuc powoduje.
    W ogóle to weźcie sobie wyobraźcie co ja teraz przechodzę jak mieszkamy z tymi rodzicami, a przed moją mamą nic się nie ukryje. Ale próbuje wyjść z tej sytuacji mimo wszystko z uśmiechem.

Ezra tak się cieszę, że klinika i lekarz Ci podpasowali, jej czerwiec już tak blisko, jaram się jak szczerbaty na suchary😊

Bladorku no niestety często te słabe przyrosty na początku to później niestety nie wróżą dobrze.

Królikicek sąsiadka okropna, no ale może widzi coś więcej w tym brzuszku jednak😉

Anka no dumna jestem z Twojego podejścia, jeszcze pracy nie zaczęłaś a tu takie zmiany😊 co to będzie w poniedziałek😉 myślę że nie ma co sobie zaplątać głowy na razie ivf w waszym przypadku, ale jednak zawsze to jakaś alternatywa jak się nie uda inaczej, więc też dobrze się na to zacząć otwierać

Jak widać w moim przypadku nie wystarczyło ustabilizować tarczycy a wiele razy to czytałam tutaj w kontekście moich problemów więc wolę brać wszystkie opcje pod uwagę bo to pomaga mi przetrwać ten czas 😊

• Effiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt nie naciskam ale testuj ⏸️

Cerva, Fooskatt lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:

Ta od motylka ovufriend powinna działać z tego co wiem w testdna chyba?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Dziewczyny, zastanawiam się czy jutro testować czy dać sobie spokój.
    Jutro będzie 9/10dpo. I normalnie bym nie testowała, ale jutro jedziemy do teściów i wracamy w poniedziałek. A u nich testować nie zamierzam, więc później dopiero we wtorek bym mogła zatestowac. No i sama nie wiem.
    Zależy. Serio. 🙈 Jak planujesz pić to dla świętego spokoju bym siknela. Jak nie to nie wiem. 🥴

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra a nie chodzi o kariotypy?

Alysa, czekamy :*

ezra lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
    🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️

⏳Kariotypy
    🔜 Konsultacja andrologiczna

IVF?
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa oby po wizycie było lepiej😘

Ezra cieszę się i tak jak dziewczyny pisały, kiry to chyba zamówiłaś co Ci kasę zwrócili bo rabat nie wszedł, a wczoraj pytałaś o kariotypy, poza tym Puszinka chyba też je robi.

Klaudia mi doktorek jeszcze mówił, że teraz wiele się zmieniło jeśli chodzi o pessary, bo 10 lat temu zakładali z automatu każdej ze skróconą szyjką, ale że to nie na teraz temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 14:55

ezra lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jak widać w moim przypadku nie wystarczyło ustabilizować tarczycy a wiele razy to czytałam tutaj w kontekście moich problemów więc wolę brać wszystkie opcje pod uwagę bo to pomaga mi przetrwać ten czas 😊

Jasne pewnie, to pozytywna zmiana nastawienia i myślę że dobrze😉 niestety życie nie jest proste i przewidywalne. Ania ale pamiętaj może sama tarczyca nie wystarczy, ale bez ustabilizowania byłoby gorzej, a tak jesteś już kroczek do przodu😊 trzymam kciuki za Ciebie mocno cały czas🤞🤞

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • aszin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pracy, jestem dziś jakaś padnięta. Zalegam przed tv tylko najgorzej, że nie wiem, co obejrzeć 🫣🙄

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
    🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️

⏳Kariotypy
    🔜 Konsultacja andrologiczna

IVF?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię Małżowi szarlotkę 🥹 to tyle z mojej diety 😂

blador2, Myszkaaa20, ezra, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:11

Viii, bonassola lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    A ja robię Małżowi szarlotkę 🥹 to tyle z mojej diety 😂
    Dej, mam niegrzeczną córkę🤣

Anka32 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ale dobrze piszesz , robisz mężowi 🤣🤣czyli Twoja dieta trwa nadal

Anka32 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Viii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Siadam opisać Wam wizytę i idę korzystać z pogody i ODETCHNĄĆ może w końcu.

Otóż, chyba jestem zadowolona. Finalnie okazuje się, że mój Małż ma wywalony poziom testosteronu po lekach od androloga i tu upatrujemy jeszcze pogorszenia wyników nasienia (głównie ilości, która w styczniu była jeszcze ok) (jak mogłam na to nie wpaść?🙄).
    Torbieli nie ma, pęcherzyków mnóstwo oczywiście już dziś pewny PCOS. Polipa nie widać, ale mamy zweryfikować jeszcze w połowie cyklu.

Dostaliśmy furę badań w tym badań genetycznych, ponieważ Doktor chce sprawdzić czy aby te słabe nasienie nie jest powiązane z genetyką u mojego Małża a trzeba to sprawdzić przez procedurą koniecznie. Dostałam duphaston ale mam cyclogest, więc też okej na kolejną miesiączkę do wywołania (dziś mam 4dc i już koniec, więc następnej pewnie nie dostanę). Inseminacja odpada ze względu na wyniki. Przez 1,5 miesiąca robimy furę badań a w czerwcu wizyta z ustawieniem stymulacji pod procedurę. Mój Małżyk z wizyty zadowolony i ja chyba też, na pewno ciśnienie spadło. 🤗

Generalnie na wizycie padło zdanie po wywiadzie i wynikach "że potrzebujemy lekkiej pomocy" 😍

Córeczko nadciągam po Ciebie! ❤🐯

Cudownie 🤩 🤩🤩

ezra lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:12

ezra lubi tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Dziewczyny, zastanawiam się czy jutro testować czy dać sobie spokój.
    Jutro będzie 9/10dpo. I normalnie bym nie testowała, ale jutro jedziemy do teściów i wracamy w poniedziałek. A u nich testować nie zamierzam, więc później dopiero we wtorek bym mogła zatestowac. No i sama nie wiem.

Dla świętego spokoju bym testowała 🤞

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
‹‹ 2109 2110 2111 2112 2113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ