Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Jadę na wizytę przepraszam ale mam dziś chujowy dzień od rana. To nie jest mój dzień. Odezwę się po wizycie.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyezra wrote:Siadam opisać Wam wizytę i idę korzystać z pogody i ODETCHNĄĆ może w końcu.
Otóż, chyba jestem zadowolona. Finalnie okazuje się, że mój Małż ma wywalony poziom testosteronu po lekach od androloga i tu upatrujemy jeszcze pogorszenia wyników nasienia (głównie ilości, która w styczniu była jeszcze ok) (jak mogłam na to nie wpaść?🙄).
Torbieli nie ma, pęcherzyków mnóstwo oczywiście już dziś pewny PCOS. Polipa nie widać, ale mamy zweryfikować jeszcze w połowie cyklu.
Dostaliśmy furę badań w tym badań genetycznych, ponieważ Doktor chce sprawdzić czy aby te słabe nasienie nie jest powiązane z genetyką u mojego Małża a trzeba to sprawdzić przez procedurą koniecznie. Dostałam duphaston ale mam cyclogest, więc też okej na kolejną miesiączkę do wywołania (dziś mam 4dc i już koniec, więc następnej pewnie nie dostanę). Inseminacja odpada ze względu na wyniki. Przez 1,5 miesiąca robimy furę badań a w czerwcu wizyta z ustawieniem stymulacji pod procedurę. Mój Małżyk z wizyty zadowolony i ja chyba też, na pewno ciśnienie spadło. 🤗
Generalnie na wizycie padło zdanie po wywiadzie i wynikach "że potrzebujemy lekkiej pomocy" 😍
Córeczko nadciągam po Ciebie! ❤🐯
Ezra a tak pół żartem pół serio.. A jak będzie Syneczek? 🥹😎ezra lubi tę wiadomość
-
@Ania ja na prawdę wierzę, że ten lekarz Ci pomoże. Jest bardzo na bieżąco, da Ci skierowanie do szpitala, mówił o inseminacji na NFZ - gdyby nie te parametry mojego to bym go w życiu nie zostawiła. 😥
Dziewczyny, czy my mamy jakąś zniżkę na KIRy albo wiecie gdzie najtaniej? Mamy zrobić obydwoje 🤔Anka32, Lola93 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Ezra w takim razie trzymam kciuki
ezra lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
ezra wrote:@Ania ja na prawdę wierzę, że ten lekarz Ci pomoże. Jest bardzo na bieżąco, da Ci skierowanie do szpitala, mówił o inseminacji na NFZ - gdyby nie te parametry mojego to bym go w życiu nie zostawiła. 😥
Dziewczyny, czy my mamy jakąś zniżkę na KIRy albo wiecie gdzie najtaniej? Mamy zrobić obydwoje 🤔
A Ty nie zamawiałaś KIrów z test dna?“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
nick nieaktualnyBulbasek wrote:Motylku no ja to już wiem, tylko kurde czemu nikt tego nie zleca do robienia..
Siesiepy to skierowanie to czysty przypadek ogólnie jest, dostałam tak o jako bonus do wizyty jednej, też na medicover🤣i leżało trochę zanim się zebrałam do labo je zrobić. Jest kilka szczepów tego wirusa, ale to ja mam z krwi ten weneryczny szczep😉 że tak powiem, reszta to tyczy innych kwestii, jeden to chyba zapalenie płuc powoduje.
W ogóle to weźcie sobie wyobraźcie co ja teraz przechodzę jak mieszkamy z tymi rodzicami, a przed moją mamą nic się nie ukryje. Ale próbuje wyjść z tej sytuacji mimo wszystko z uśmiechem.
Ezra tak się cieszę, że klinika i lekarz Ci podpasowali, jej czerwiec już tak blisko, jaram się jak szczerbaty na suchary😊
Bladorku no niestety często te słabe przyrosty na początku to później niestety nie wróżą dobrze.
Królikicek sąsiadka okropna, no ale może widzi coś więcej w tym brzuszku jednak😉
Anka no dumna jestem z Twojego podejścia, jeszcze pracy nie zaczęłaś a tu takie zmiany😊 co to będzie w poniedziałek😉 myślę że nie ma co sobie zaplątać głowy na razie ivf w waszym przypadku, ale jednak zawsze to jakaś alternatywa jak się nie uda inaczej, więc też dobrze się na to zacząć otwierać
Jak widać w moim przypadku nie wystarczyło ustabilizować tarczycy a wiele razy to czytałam tutaj w kontekście moich problemów więc wolę brać wszystkie opcje pod uwagę bo to pomaga mi przetrwać ten czas 😊 -
ezra wrote:@Ania ja na prawdę wierzę, że ten lekarz Ci pomoże. Jest bardzo na bieżąco, da Ci skierowanie do szpitala, mówił o inseminacji na NFZ - gdyby nie te parametry mojego to bym go w życiu nie zostawiła. 😥
Dziewczyny, czy my mamy jakąś zniżkę na KIRy albo wiecie gdzie najtaniej? Mamy zrobić obydwoje 🤔walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
Fooskatt wrote:Dziewczyny, zastanawiam się czy jutro testować czy dać sobie spokój.
Jutro będzie 9/10dpo. I normalnie bym nie testowała, ale jutro jedziemy do teściów i wracamy w poniedziałek. A u nich testować nie zamierzam, więc później dopiero we wtorek bym mogła zatestowac. No i sama nie wiem.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
Ezra a nie chodzi o kariotypy?
Alysa, czekamy :*ezra lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
⏳Kariotypy
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
Alysa oby po wizycie było lepiej😘
Ezra cieszę się i tak jak dziewczyny pisały, kiry to chyba zamówiłaś co Ci kasę zwrócili bo rabat nie wszedł, a wczoraj pytałaś o kariotypy, poza tym Puszinka chyba też je robi.
Klaudia mi doktorek jeszcze mówił, że teraz wiele się zmieniło jeśli chodzi o pessary, bo 10 lat temu zakładali z automatu każdej ze skróconą szyjką, ale że to nie na teraz temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 14:55
ezra lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Anka32 wrote:Jak widać w moim przypadku nie wystarczyło ustabilizować tarczycy a wiele razy to czytałam tutaj w kontekście moich problemów więc wolę brać wszystkie opcje pod uwagę bo to pomaga mi przetrwać ten czas 😊
Jasne pewnie, to pozytywna zmiana nastawienia i myślę że dobrze😉 niestety życie nie jest proste i przewidywalne. Ania ale pamiętaj może sama tarczyca nie wystarczy, ale bez ustabilizowania byłoby gorzej, a tak jesteś już kroczek do przodu😊 trzymam kciuki za Ciebie mocno cały czas🤞🤞Anka32 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Wróciłam z pracy, jestem dziś jakaś padnięta. Zalegam przed tv tylko najgorzej, że nie wiem, co obejrzeć 🫣🙄Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
⏳Kariotypy
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ezra wrote:Siadam opisać Wam wizytę i idę korzystać z pogody i ODETCHNĄĆ może w końcu.
Otóż, chyba jestem zadowolona. Finalnie okazuje się, że mój Małż ma wywalony poziom testosteronu po lekach od androloga i tu upatrujemy jeszcze pogorszenia wyników nasienia (głównie ilości, która w styczniu była jeszcze ok) (jak mogłam na to nie wpaść?🙄).
Torbieli nie ma, pęcherzyków mnóstwo oczywiście już dziś pewny PCOS. Polipa nie widać, ale mamy zweryfikować jeszcze w połowie cyklu.
Dostaliśmy furę badań w tym badań genetycznych, ponieważ Doktor chce sprawdzić czy aby te słabe nasienie nie jest powiązane z genetyką u mojego Małża a trzeba to sprawdzić przez procedurą koniecznie. Dostałam duphaston ale mam cyclogest, więc też okej na kolejną miesiączkę do wywołania (dziś mam 4dc i już koniec, więc następnej pewnie nie dostanę). Inseminacja odpada ze względu na wyniki. Przez 1,5 miesiąca robimy furę badań a w czerwcu wizyta z ustawieniem stymulacji pod procedurę. Mój Małżyk z wizyty zadowolony i ja chyba też, na pewno ciśnienie spadło. 🤗
Generalnie na wizycie padło zdanie po wywiadzie i wynikach "że potrzebujemy lekkiej pomocy" 😍
Córeczko nadciągam po Ciebie! ❤🐯
Cudownie 🤩 🤩🤩ezra lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
nick nieaktualny
-
Fooskatt wrote:Dziewczyny, zastanawiam się czy jutro testować czy dać sobie spokój.
Jutro będzie 9/10dpo. I normalnie bym nie testowała, ale jutro jedziemy do teściów i wracamy w poniedziałek. A u nich testować nie zamierzam, więc później dopiero we wtorek bym mogła zatestowac. No i sama nie wiem.
Dla świętego spokoju bym testowała 🤞34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA