X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Wystawiają. Mi wystawili i babce na sali też. Tyle że może inaczej jak choroby przewlekłe i recepta jest potrzebna od specjalisty

No tak, tak. Chodzi o leki na choroby przewlekle (np. nadciśnienie), których podczas pobytu oni tak jakby nie leczą. Jak zalecenie od nich np. na progesteron to wystawia jak najbardziej.

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Frutelka, a u mnie tej diagnostyki brakuje. Tylko lecimy od razu z IVF i nie ma się Panki co opierać. Jak już bym miała podchodzić kiedykolwiek do tego to tylko po pełnej diagnostyce.

A co mi zalecsch z dupkiem?

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja teraz jak lezalam to musialam miec swoj euthyrox i witaminy dla ciezarnych, bo dawali mi tylko luteine i nospe, mimo iz zglaszalam, ze mam niedoczynnosc tarczycy.

Rozmawialam ze swoim ginem, umowilam sie z nim, ze we wtorek przyjde do szpitala, bo wtedy on ma dyzur, wiec on mi zalozy ten pessar. Takze odrazu go podpytam co mi wolno, a co nie. I odrazu po zalozeniu mnie wypuszcza do domu :) uff 😅

Cerva, Effiii, Viii, Butterfly23, Bulbasek, Edithka, blador2, Paula9463, aszin lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    No ja teraz jak lezalam to musialam miec swoj euthyrox i witaminy dla ciezarnych, bo dawali mi tylko luteine i nospe, mimo iz zglaszalam, ze mam niedoczynnosc tarczycy.

Rozmawialam ze swoim ginem, umowilam sie z nim, ze we wtorek przyjde do szpitala, bo wtedy on ma dyzur, wiec on mi zalozy ten pessar. Takze odrazu go podpytam co mi wolno, a co nie. I odrazu po zalozeniu mnie wypuszcza do domu :) uff 😅

Polubiłam za to, że zaraz po do domku. ☺️

klaudia_23 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słyszę to i pomyślę o dziecku, które nie wiem czy kiedykolwiek dane będzie mi mieć to mam takie ciary….

Czy to stracony czas?
    Tego nie powiem o Tobie nigdy
    Spotkam Cię w tylu snach
    Choć poranki przywitam z kimś innym
    Będę śnić o Tobie, o naszych dniach
    Nieraz, nieraz
    Czy tak się musiało stać?
    W brzuchu motyle, a w sercu igły
    Taki life….

Ale czasami człowiek jest nostalgiczny 🥹 zwłaszcza po owu o ile w ogóle była do momentu @ 🙈

Pusshka, blador2, ezra, Paula9463 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Dzień dobry Kochane! Witam się z labu. Jestem już po wypiciu glukozy, 2 pobraniach i czekam na trzecie. Mdliło mnie okropnie, więc nawet nie patrzyłam do telefonu, ale na szczęście nie zwymiotowałam i przetrwałam najgorsze. W nagrodę pójdę na lody rzemieślnicze. To mnie trzyma przy życiu po tej walce o przetrwanie. 😅
    Kurde ja mam wrażenie że ja cię widziałam w labie. 🤣 Jak byłam to jakaś kobitka wchodziła właśnie na pobranie po 1h.

Ezra kochana, przemysl sobie na spokojnie. To jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja, pamiętaj. Jeśli wierzysz w to, że może się poprawić, to nikt nie broni Ci poczekać 3 miesięcy. Jak się pogorszy to IVF zawsze będzie można zrobić. Pamiętaj że dzieci z in vitro są jak najbardziej chciane przez swoich rodziców i na pewno dasz radę jeśli się zdecydujesz. 🥺🍀

Dziewczyny jak tak dzisiaj z doskoku będę.
    Zrobiłam proga i estradiol 7dpo.
    Sikalam też dzisiaj na patyk z zamiarem podziwiania kreski po ovitrelle 8 dni od zastrzyku, a tu biało. 🤣 No to się nie napatrzyłam.

ezra lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra dziękuję, że podzieliłas się swoją perspektywą. I przepraszam, jeśli w jakiś sposób to co napisałam było dla Ciebie trudne. Mi jest totalnie bliskie podejście, że wszystkie emocje są okej i każdą mamy prawo odczuwać i nie musimy się z tego nikomu tłumaczyć, jeśli nie chcemy. Wydaje mi się, że wsparcie psychologa o którym ktoś tutaj wspominał może być fajnym pomysłem. Możesz też poczytać historie na forum czy ig o rodzicach dzieci z IVF, to też może pomoc się oswoić. No i warto pytac, rozmawiać, mówić o obawach i nie mielić ich samemu. Wiem że Twój mąż jest bardzo wspierający i razem przejdziecie przez wszystko ❤️

Szok z tymi lekami w szpitalach 🤦🏼‍♀️

ezra lubi tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Pytanie do dziewczyn bardziej obeznanych. Wczoraj pęcherzyk dominujący miał 24 mm - wyczytałam to z USG i opisu. Lekarz nie wskazał czy sam pęknie, powiedział że ładna owulacja. Dzisiaj nie mierzyłam temp, jakoś nie widziałam w tym sensu i ochoty. Trochę rano niby podziałaliśmy, ale wiem że mogło być za późno bo plemniki też potrzebują jakiś czas by dojrzeć w drogach rodnych do zapłodnienia, a jajeczko też nie ma tych magicznych 12 h na zapłodnienie. Wcześniej przytulani były 3 dni temu. No ale zalecony mam wziąć dupek. I tak się zastanawiam bo niby lekarz sztywno że 16-25 dc. myślicie żeby tego się trzymać, czy jednak lepiej np zacząć np za 2 dni, jeżeli jutrzejsza temp będzie wyższa? Dziś 12dc.
    Dupek nie blokuje owulacji z tego co czytałam. Tzn po skończeniu brania często się u dziewczyn zdarzało że owu dopiero nadchodziła. Nie wiem jak to działa poza tym że to syntetyczny prog.
    Szkoda że nie powiedział czy wzgórek jajonosny jest widoczny. Może wczorajsze przytulanki to był jednak termin idealny?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podejścia do ivf to ja mam tak samo jak Ty @Nome - zrobię wszystko, totalnie mnie to nie przeraża, myślę że to zasługa wsparcia i takiego twardego stąpania po ziemi mojego męża 🥺 Jesteśmy gotowi na wszystko, mój mąż nawet na adopcję jeśli in vitro nie przyniosłoby skutku - ja na ten moment nie byłabym w stanie podjąć takiego kroku. Ale zobaczymy co przyniesie przyszłość.
    Kazda z nas jest inna i ma różne podejście do każdego tematu - chociażby z czym powinno się jeść placki ziemniaczane 😂 Najważniejsze to nie robić czegoś wbrew sobie i nie krzywdzić innych swoimi wyborami - takie ja mam zdanie 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 11:43

karola_b, Edithka, blador2, ezra, Paula9463 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Edithka, nie pocieszyłaś mnie tą reakcją i miłościami po glukozie przed jutrem 😂🙈🙈

• Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alyska ja bym nie brała dupka chyba Jeszcze, jak odczekasz kilka dni to nic się nie stanie. A powiedz u Ciebie te pecherzyki zawsze dorastają do takich wielkości?

Mi w klinice mówili że pęcherzyk taki 24-25 mm to już może być za duży i komórka może być trochę „przejrzała”. Niby najlepiej jak pękają tak do 22 mm. Ale to pewnie też może być indywidualne dla każdej

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa a w jakim celu masz wziąć dupka ?? Wywołania @ czy ewentualnego podtrzymania ciąży? Pęcherzyk był okrągły czy mial nieregularny kształt ? Może dopiero pęknie więc Wasz wczorajszy 🔥🔥 był w pore.

Ezra czy nadal jesteś zakochana w nowej suszarce, bo mam ją w koszyku i walczę z myślami ;)

ezra lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Jak słyszę to i pomyślę o dziecku, które nie wiem czy kiedykolwiek dane będzie mi mieć to mam takie ciary….

Czy to stracony czas?
    Tego nie powiem o Tobie nigdy
    Spotkam Cię w tylu snach
    Choć poranki przywitam z kimś innym
    Będę śnić o Tobie, o naszych dniach
    Nieraz, nieraz
    Czy tak się musiało stać?
    W brzuchu motyle, a w sercu igły
    Taki life….

Ale czasami człowiek jest nostalgiczny 🥹 zwłaszcza po owu o ile w ogóle była do momentu @ 🙈

🥺🥺🥺

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Alysa a w jakim celu masz wziąć dupka ?? Wywołania @ czy ewentualnego podtrzymania ciąży? Pęcherzyk był okrągły czy mial nieregularny kształt ? Może dopiero pęknie więc Wasz wczorajszy 🔥🔥 był w pore.

Ezra czy nadal jesteś zakochana w nowej suszarce, bo mam ją w koszyku i walczę z myślami ;)

Effiii a o czym świadczy nieregularny kształt? Pęcherzyk szykuje się do pęknięcia? Już pęknął? (Dziwne słowo swoją droga 😅)

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome wiem że na prawym pęcherzyk w zeszłym roku miałam chyba 22 i 23 mm, lewy przez ostatnie 2 lata był mało aktywny, chyba tylko 2-3 owulki z niego były, jedna wyłapana jak pęcherzyk miał 20 mm wiec nie wiem finalnie do jakich wielkości urósł. W tym roku szaleje i to chyba trzecia już z niego jest. Lekarz stwierdził że wygląda ładnie i szykuje się dobra owulacja. Nie mówił nic że przerośnięty.

Siesiepy mogę Ci wrzucić zdjęcie USG to sobie tego wzgórka poszukasz :) Przytulanki były dopiero dziś i 3 dni temu, zatem wielkich nadziei w tym nie mam ;) szczególnie że lewy jajowód mam zwężony w początkowym przebiegu.

siesiepy lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja 5 tygodni leżałam na patologii ciąży o wszystko dostawałam u nich.
    Bo byłam ich pacjentka.

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii ja Wam wrzucę jego zdjęcie to sobie ocenicie czy był ładny czy nie.
    Dupek na ewentualnie podtrzymanie, bo niby progesteron 7dpo mam wysoki, ale stwierdził że nie wiemy jak się zachowuje później. A tak realnie to myślę że dał mi go żeby nie było że płacę 250 zł za samo skierowanie na IVF. Te leki przeciwkrwotoczne to też nie wiem po co mi aż w takiej ilości :O
    20240412-115152.jpg

Wydaje mi się że lekko go czuje tzn coś mnie tam kłuję, więc chyba szykuje się do pęknięcia albo pękł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 11:56

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️

• Effiii Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome mi zawsze gin mówi że jak już z okrągłe robi się bardziej płaski to jest bliski pęknięcia... Ile w tym prawdy nie wiem 😱

Alysa zrobiłaś co mogłaś, ja bym dziś poprawiła 🔥🔥i pozostaje czekać, a ja życzę żebyś nie musiała już korzystać z żadnej diagnostyki i poradni ✊✊

Nomeolvides lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Edithka, nie pocieszyłaś mnie tą reakcją i miłościami po glukozie przed jutrem 😂🙈🙈

Mi np było niedobrze ale tak z pół godziny, do przeżycia 😁

Pusshka lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu dziewczyny, ja nie wiem czy ta pogoda tak na mnie działa czy co, ale od 3 dni jestem tak piekielnie zmęczona i śpiąca, że prawie zasypiam w pracy przed komputerem. Znacie jakies sposoby na pobudzenie?

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ