WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Motylku, a Ty masz już na oku jakiegoś innego gina?
    Nie jeszcze. W sumie muszę się dowiedzieć czy można podchodzić z refundacją do ivf w innym mieście 🤔

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    No to szczerze powiem Ci ze gmina umyła ręce. Oni mają podpisaną umowę ze schroniskiem (nawet mogę sprawdzić z którym). Dostają co roku pieniądze, które wypłacają właśnie schronisku za odławianie zwierząt - jest to ich ustawowy obowiązek, według niej to na gminie spoczywa obowiązek opieki nad takimi zwierzętami. Jeżeli nie przyjęli od Ciebie zgłoszenia to tylko i wyłącznie w ramach oszczędności. A każde zaoszczędzone pieniądze w państwówce (niezależnie jaki urząd) są po zakończeniu budżetu rozdawane na nagrody - oczywiście kierownicze stanowiska najwięcej. Teraz to tak na prawdę albo wstawią albo nie to ogłoszenie, nie mają obowiązku i nikt ich nie zmusi. A na mężczyźnie który przygarnął psy będzie teraz spoczywała odpowiedzialność za nie.
    Wiesz zgadzam się z Tobą ale to niestety nie pierwszy raz jak gmina odmawia pomocy w takiej sytuacji. Jeszcze jak mieszkałam u rodziców to sąsiadka zgłaszała że błąkają się psy na wsi i też gmina umyła ręce bo powiedzieli że schronisko nie ma już wolnych miejsc. Wiem że jeździła, załatwiała ta dziewczyna i udało jej się, ale no ona to taka co nie da sobie w kaszę dmuchać, pyskata i pewna siebie.
    Inna sytuacja była w tamtym roku albo 2 lata temu, błąkały się duże psy po sąsiedniej wsi i to naprawdę duże psy. Nikt nic nie zrobił, przyjechali niby ze schroniska bo ludzie zgłaszali non stop że się boją ( zagryzały, kury, gęsi a nawet kozę nawet w tv i gazecie było o tym).
    No ale panowie uznali że nie da się złapać tych psów i już bo uciekają.
    Później ktoś chyba wytruł te psy bo leżały na polu.

A jest w gminie takie starsze małżeństwo co notorycznie przygarniają znajdy, wstawiają na FB ogłoszenia i praktycznie zawsze udaje się znaleźć domy dla tych zwierząt.
    Sama od nich wzięłam 2 koty 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 22:22

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Viii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Chyba w końcu udało się trafić na dobrą lekarkę 🥹 Miłą, empatyczną i wie co robi. Powiedziałam jej, że poprzedni gin na wyniki nasienia powiedział, że naturalnie będzie ciężko i in vitro wchodzi w grę a ona, że jest przerażona jak Ci lekarze idą na pieniądze 😪, że wyniki męża są ok i ma dalej się suplementować.

Powiedziała, że u męża ok, u mnie też oprócz tych niedoborów, na prolaktynę jednak dostałam dostinex ale do końca nie wiedziała czy dawać 😁 No i co, heparynka już od owulacji i acard 150 cały czas z przerwą na miesiączkę. No i co chyba będę musiała jeszcze Was podpytać o te zastrzyki jak robić 🙈. Ja ogólnie przy pobieraniu krwi odwracam głowę haha ale będę musiała dać radę i dam, bo cel jest wielki 🥹. Cieszę się, że może w końcu udało się znaleźć przyczynę niepowodzeń. Oby to było to 🥹

A najbardziej mnie ucieszyło jak powiedziała, że była przepiękna owulacja 😂🥹 Życzyła powodzenia i uścisnęła mi dłoń. Bardzo kochana i empatyczna osóbka 🥹

Sunny dziękuję za polecenie 🥹

A teraz idę Was nadrabiać 😘

Ale super!!! ❤️ Brzmi jak lekarz marzenie 🙂

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @Muu, Pusshka czekam razem z wami na koniec maja 😁 bede miala wtedy 28tc, a z tego co czytalam to juz taki bezpieczniejszy czas dla dziecka w razie ewentualnego porodu.

R kupil ten pessar, ale ja to nie jestem pewna czy to na pewno ten 😅 na necie sa rozne, a gin nie okreslil jaki konkretnie ma byc. W sklepie tylko ten byl dostepny stacjonarnie, wiec w sumie innej opcji nie bylo, ale cos czuje ze ten bedzie zly. Ale tak czy siak pojde na wizyte, zeby mnie zbadal i powiedzial jaki konkretnie to ma byc, bo sklep moze zamowic i juz na kolejny dzien bedzie. I podpytam odrazu gina jak z funkcjonowaniem z tym pessarem i czy jakies czestsze kontrole. A najwyzej w srode podjade znowu do szpitala juz z odpowiednim pessarem, zeby mi zalozyli lub w czw jak bedzie moj gin.

Ja dalej uważam ze to paranoja że musisz sama kupować 🫣

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    No i @ się rozkręciła. I to tak z przytupem, tak mnie brzuch boli, że się ruszyć nie mogę.

Przytulam mocno 🫂🫂🫂🫂

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Wiesz zgadzam się z Tobą ale to niestety nie pierwszy raz jak gmina odmawia pomocy w takiej sytuacji. Jeszcze jak mieszkałam u rodziców to sąsiadka zgłaszała że błąkają się psy na wsi i też gmina umyła ręce bo powiedzieli że schronisko nie ma już wolnych miejsc. Wiem że jeździła, załatwiała ta dziewczyna i udało jej się, ale no ona to taka co nie da sobie w kaszę dmuchać, pyskata i pewna siebie.
    Inna sytuacja była w tamtym roku albo 2 lata temu, błąkały się duże psy po sąsiedniej wsi i to naprawdę duże psy. Nikt nic nie zrobił, przyjechali niby ze schroniska bo ludzie zgłaszali non stop że się boją ( zagryzały, kury, gęsi a nawet kozę nawet w tv i gazecie było o tym).
    No ale panowie uznali że nie da się złapać tych psów i już bo uciekają.
    Później ktoś chyba wytruł te psy bo leżały na polu.

A jest w gminie takie starsze małżeństwo co notorycznie przygarniają znajdy, wstawiają na FB ogłoszenia i praktycznie zawsze udaje się znaleźć domy dla tych zwierząt.
    Sama od nich wzięłam 2 koty 😂
    W takim następnym razem nie dzwoń, idź tam z pismem. Napisanym na kartce dotyczącym zgłoszenia. Poproś o podbicie pisma z datą wpłynięcia, ewentualnie wysyłasz list ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Jeżeli nie będą chcieli przyjąć to mają napisać Ci tam odmowę. Chodzi o to żebyś miała dowód że zgłaszałaś. Niestety ale w urzędzie zgłoszenie przez telefon nie działa. To zawsze mogą olać, powiedziec że zgłoszenia nie było. Rozmowy nie są nagrywane. Jeżeli nie będą wywiązywać się ze swoich obowiązków ustawowych to oni podlegają pod Wojewodę. Wtedy wysyłasz pismo do niego - też nie dzwonisz. I te tłumaczenia, ze nie mają miejsc albo nie mogą wyłapać to jest bzdura. Dostają na to pieniądze, mają finansowanie, to jest ich obowiązek. A co do wyłapywania to zostawia się specjalne klatki, w których wysypuje się jedzenie. Wtedy zwierzę samo wchodzi, jak w pobliżu nie ma człowieka.

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy bardziej wierzycie w te moje kreski niż ja. 🤣 Pomijając to ze odbijam sobie długi czas niesikania, to w sumie nie będzie mi jakoś smutno jak okaże się że po ovi zbieleje a potem się nic nie pojawi. Trzeba iść do przodu, nic więcej nie zrobię.

Metka rano sik 😇 ja również uważam jak dziewczyny ze trochę za bardzo nad tym rozmyslasz. Ale oczywiście możesz porozmawiać szczerze o tym, a nuż znajdziecie inne imię z którym oboje będziecie czuć się komfortowo i bez takich rozmyśla :)

Fooskat tulę Cię mocno, mam nadzieję ze masz termoforek?

Ładne te wyniki waszych białych armii laski.

Klaudia pamiętam jak pierwszy raz wyjmowałam sobie seton po kolposkopii. 👀 Ciągnę, ciągnę, ciągnę, to się rozwija, rozwija, rozwija i końca nie widać. 👀👀👀 Wpadłam w panikę w połowie. 🤣

Effii nie wiem, to moje pierwsze. Ale to na 99% ovi, jak widać po niższym teście testeo jest biały na foto, jutro pewnie będzie na nim cień cienia jak teraz. Na wcześniejszych były kreseczki które z każdym testem jaśniały, więc to musi być jeszcze ovi.

Liyss na pewno dasz radę z zastrzykiem! A zobaczysz jaka dumna będziesz po pierwszym. :p może dzięki temu minie ci strach przed igłami. 😁 Cudownie że znalazłaś w końcu "swojego" lekarza!

Aszin też zazdroszczę! Ja mieszkam w jednym z najsuchszych rejonów (Wieluń i okolice) i moja trawa przed domem już jest wypalona. 🙄 Niemal każde burze bokiem przechodzą. Ale pierwszą mieliśmy jakoś w marcu i nawet o nas zahaczyła na chwilę. 👀 Dzisiaj też tylko nas wszystkie opady "smyrały" i szły dołem, a u nas parę razy pokropiło.

Królik miałam po 6 dniach. A ile już czekasz?

metkamniedrapie_87, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. 🔜 7.05
  • metkamniedrapie_87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jak sama przeczytałam to co do Was napisałam to pomogło zrozumieć, że przesadzam 🫣

Aaaaaapropo piesków to powiem Wam „zabawną” historię. Moje psy (2 kundle) jak są same w domu, muszą byc w pokoju syna, bo jak są na przedpokoju i słyszą odgłosy z klatki to szczekają. Zamykamy ich zatem w pokoju. Niestety nauczyli się otwierać drzwi, normalnie hop na klamkę i otwarte. Jakoś 3 tyg temu, otwarli sobie te drzwi z pokoju i szczekali na przedpokoju i moja sąsiadka (młoda laska, nawet kiedyś probowaliśmy się zakumplować) zgłosiła mnie to TOZU 🤯, a TOZ do głównego inspektora weterynarii i w czwartek babka przyjdzie skontrolować warunki w jakich żyją psy, bo ktoś zgłosił, że zachodzi prawdopodobieństwo, że są zaniedbywane 🤣. Zaprosiłam Panią serdecznie, bo nie mam nic do ukrycia, a zabiedzone sierściuchy właśnie zajmują mi łóżko i nie wiem gdzie to zgłosić 🤷🏽‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 22:55

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!

09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL

Luteina od 11.02. do 12tc

12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
    progesteron: 28,99ng/mL

27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
    21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
    08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
    11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
    23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
    13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
    03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
    18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metkamniedrapie_87 wrote:
    Dobra, jak sama przeczytałam to co do Was napisałam to pomogło zrozumieć, że przesadzam 🫣

Aaaaaapropo piesków to powiem Wam „zabawną” historię. Moje psy (2 kundle) jak są same w domu, muszą byc w pokoju syna, bo jak są na przedpokoju i słyszą odgłosy z klatki to szczekają. Zamykamy ich zatem w pokoju. Niestety nauczyli się otwierać drzwi, normalnie hop na klamkę i otwarte. Jakoś 3 tyg temu, otwarli sobie te drzwi z pokoju i szczekali na przedpokoju i moja sąsiadka (młoda laska, nawet kiedyś probowaliśmy się zakumplować) zgłosiła mnie to TOZU 🤯, a TOZ do głównego inspektora weterynarii i w czwartek babka przyjdzie skontrolować warunki w jakich żyją psy, bo ktoś zgłosił, że zachodzi prawdopodobieństwo, że są zaniedbywane 🤣. Zaprosiłam Panią serdecznie, bo nie mam nic do ukrycia, a zabiedzone sierściuchy właśnie zajmują mi łóżko i nie wiem gdzie to zgłosić 🤷🏽‍♀️
    Zgłoś Pani z TOZu że jedynym zaniedbanym zwierzątkiem to chyba w tym układzie jesteś Ty, bo będziesz zmuszona spać w psim łóżku 🤣

metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. 🔜 7.05
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies jest tak zmęczony życiem , że nawet pije na leżąco, kto jeszcze zna takiego psa?! 🤪

metkamniedrapie_87, siesiepy, blador2, Liyss🧚🏻, Butterfly23, Myszkaaa20, Lola93 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ezra dziś się odzywała? Po zmianie awatarow nie do końca jestem pewna czy wszystkie piszecie

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Zgłoś Pani z TOZu że jedynym zaniedbanym zwierzątkiem to chyba w tym układzie jesteś Ty, bo będziesz zmuszona spać w psim łóżku 🤣

Ooo to, to! 🤣

siesiepy lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Pewnie jutro będą 😪
    Ja jak robię w luxmed to już nie mam w tym samym dniu tylko w następnym. Obijają się 😂
    Ja właśnie przeważnie w tym samym, ale też chyba zależy co to za badania. A część też robiłam w szpitalu i też nie ma. 😐
    W ogóle budzę się ostatnio regularnie o 3 i potem już spać nie mogę. Nie wiem czy to nerwy czy ciąża czy co się dzieje.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🫶🏻

Powoli się już zwlekam chociaż mam na 8 dopiero ale chcę jeszcze wziąć Mię na spacer i napić sie kawki na spokojnie 🥰

@Króliczku, ja mam mieć wyniki do 19.04. Dzisiaj mi się śniło, że przyszły ale nie mogłam ich otworzyć 😅

Dobret9 dnia dla Was ❤️

Królikkicek, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

• PoczątkującaPisarka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️
    Miłego dnia w pracy i kciuki dla wszystkich które dzisiaj ich potrzebują 🤞🏻 @vii, @siesiepy za wasze testy podwójnie mocno
    @liyss kurczę mega że udało ci się trafić na super panią doktor i przywracasz wiarę w dobrych lekarzy 👩‍⚕️
    Ja dzisiaj przez pracę zarwałam nockę, spałam z 3 h i od 3 znowu jestem na nogach i jeszcze miałam spinę z kierowniczką :( planuje od 8 odespać 😴
    Jak w tym wypadku z mierzeniem temp? Po prostu zignorować dzisiaj czy po tym jak się obudzę mierzyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 05:08

Liyss🧚🏻, Viii, Anka32 lubią tę wiadomość

👩🏻 27 PCOS 🧬PAI-1 homo, MTHFR
    🧔 32 🏋️‍♀️ obniżone parametry nasienia
    30.01 II ❤️
    02.02 Beta 529,9❤️
    14.02 mamy ❤️
    14.03 💔👼 10 tc

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Właśnie obudził mnie okropny wiatr za oknem. Od dziecka nienawidzę wiatru. Małgosiagosia, moja babcia już by Ci powiedziała, że dziecko Ci się tak urodzi o tej 3:00 🤣. Ja mam regularną pobudkę ok 5:00 na sik ;).

Apropo sika:

Dziewczyny czekam na wasze osikańce! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Viii, Siesiepy kciuki za siki✊️

Liyss kiedy pierwszy zastrzyk? Chyba stworzymy listę polecanych doktorków, nie ma sensu tracić czasu i nerwów na niektórych. Pierwsze miejsce gin Ezry, drugie Sunny.

Alysa Ezry wczoraj nie było😔 pisała wcześniej, że po pogrzebie musi dojść do siebie

Anka podziwiam, bo ja jak pracowałam to każde 5 minut w łóżku było na wagę złota😉

Pipi pracujesz na nocki?

Małgosia udało się z lekami dla mamy?

Metko uważaj na te panie mimo wszystko. Znam sytuację wprost paradoksalną. Para adoptowała ze schroniska sunię, moment po tym się rozstali, on wyprowadził się do mamy gdzie był w domu już piesek i sunia zaciążyła. Przyszła kontrola ze schroniska i chcieli psa zabrać ( bo jej nie wysterylizował) wiadomo nerwy, kłótnia więc wezwały policję, jego wyprowadzili w kajdankach. Świadkiem całej sytuacji byli 70 letni rodzice tego chłopaka, którzy byli zaprzyjaźnieni z dyrektorką tego schroniska, często wpłacali kasę, zanosili karmę więc szybko pojechali tam, powiedzieli, że zajmą sie tymi szczeniakami byle psa im nie odbierali i żeby im odpuścili to wpłacą 3 tys. Na rzecz schroniska, co dyrektorka mimo znajomości uznała jako łapówkę ( wcześniej wpłacali kwoty całą rodziną, które były rocznie większe, a oni mają na to dowody wpłat) i ostatecznie wyjącego psa, który spał w łóżku zabrali do schroniska a oni są w trakcie sprawy sądowej.

W ogóle mam ostatnio dziwne sne, już 2 razy śniła mi się moja zmarła babcia, wcześniej raz na kilka lat, a teraz zmarła sunia. Jeszcze we śnie szwagier powiedział, że ma raka mózgu i umiera. Mieszka w Szkocji i ostatnio trochę się o niego martwiliśmy, bo smutno brzmi, niespodziewanie przyleciał na 2 dni sam bez żony ( co przez 14 lat się nie zdarzyło, bo nawet do sklepu po bułkę chodzili razem) :/

Przytulasy do norek🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 05:52

Viii lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • PoczątkującaPisarka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador dzisiaj wyjątkowo bo musiałam się wyrobić z jedną rzeczą do rana i przez to cały dzień mam już wolny 😁

👩🏻 27 PCOS 🧬PAI-1 homo, MTHFR
    🧔 32 🏋️‍♀️ obniżone parametry nasienia
    30.01 II ❤️
    02.02 Beta 529,9❤️
    14.02 mamy ❤️
    14.03 💔👼 10 tc

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Metko uważaj na te panie mimo wszystko. Znam sytuację wprost paradoksalną. Para adoptowała ze schroniska sunię, moment po tym się rozstali, on wyprowadził się do mamy gdzie był w domu już piesek i sunia zaciążyła. Przyszła kontrola ze schroniska i chcieli psa zabrać ( bo jej nie wysterylizował) wiadomo nerwy, kłótnia więc wezwały policję, jego wyprowadzili w kajdankach. Świadkiem całej sytuacji byli 70 letni rodzice tego chłopaka, którzy byli zaprzyjaźnieni z dyrektorką tego schroniska, często wpłacali kasę, zanosili karmę więc szybko pojechali tam, powiedzieli, że zajmą sie tymi szczeniakami byle psa im nie odbierali i żeby im odpuścili to wpłacą 3 tys. Na rzecz schroniska, co dyrektorka mimo znajomości uznała jako łapówkę ( wcześniej wpłacali kwoty całą rodziną, które były rocznie większe, a oni mają na to dowody wpłat) i ostatecznie wyjącego psa, który spał w łóżku zabrali do schroniska a oni są w trakcie sprawy sądowej.

W ogóle mam ostatnio dziwne sne, już 2 razy śniła mi się moja zmarła babcia, wcześniej raz na kilka lat, a teraz zmarła sunia. Jeszcze we śnie szwagier powiedział, że ma raka mózgu i umiera. Mieszka w Szkocji i ostatnio trochę się o niego martwiliśmy, bo smutno brzmi, niespodziewanie przyleciał na 2 dni sam bez żony ( co przez 14 lat się nie zdarzyło, bo nawet do sklepu po bułkę chodzili razem) :/

Przytulasy do norek🫂

Masakra! Moje na szczęście są psami (2 chłopy) po kastracji. Myślę, że nie ma się tu do czego czepić, ale sąsiadka przegięła pałkę, sami mają niebieską kartę, a mnie sie o psa czepiają 🙄. Tyle dobrego za to, że pomogłam kiedyś w nocy jej uciec jak ją nawalony chłop okładał… to teraz mam 🤷🏽‍♀️.

Blador… ja miewam często prorocze sny lub przeczucia, odziedziczyłam to po mamie, czasem jednak bym wolała tego „daru” nie mieć 🙄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 06:21

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

preg.png
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tą szarówe 🥱

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
‹‹ 2164 2165 2166 2167 2168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ