Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Cerva wrote:@viii jeny, ale te testy robią zamieszanie. A któraś pisała, że Twoje dzieci się lubią późno pokazywać, to znaczy? 😀 Kiedy powinna być 🐒?
@effiii przytulam. Który dziś dc?
@Lyiss a Ty ile jesteś dziś po tej pięknej owulacji? 😛 Fajna pani Doktor. 🙂
@malgosia ja się budzę za to o 5 prawie codziennie, na siku. 🤪
@blador ale nieprzyjemne sny. 😔 Oby wszystko było ok u szwagra. 🤞🏼
@siesiepy ale tempka ładnie w górze. Długo się utrzymuje coś ten zastrzyk. 🤔 Bierzesz teraz jakiś progesteron?
Ja dziś nosa nie wystawiam pewnie poza chatę, okropna pogoda...
Nie kazali mi przy moich wynikach w tym cyklu. Dobrze działa ta stymulacja.
No cóż, przynajmniej wiem ile mój organizm wypłukuje ovi. 😅walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Siesiepy czyli pewnie wypłukuje się Ovi. Ale jak sama piszesz to może być dopiero 9dpo, tak więc dalej czekamy 😉
Ania Ty to jesteś szalona dziewczyna. Kusisz żebym i ja do nprscy chodziła na piechotę a mam bliżej 🤪siesiepy lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
siesiepy wrote:Nie kazali mi przy moich wynikach w tym cyklu. Dobrze działa ta stymulacja.
No cóż, przynajmniej wiem ile mój organizm wypłukuje ovi. 😅
Pytałam ze względu na temperaturę w górze. 😀 Dopóki nie ma @ moje kciuki na pokładzie. 🤞🏼🙂siesiepy lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
A propos temperatury, to jak fazie po owulacji ona jest codziennie praktycznie taka sama, to normalne?
u mnie prawie się nie zmienia i zaczęłam się zastanawiać, bo wykresy u innych często wyglądają inaczej.
A u mnie okropnie wieje, nie znoszę takiej pogody 💨
Siesiepy, kciuki nadal są 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 08:09
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
Vii🫂
Alysa przeznaczenie😁
Anka omg 6 km, od rana? A masz połaczenie czy jedynie na męża jesteś skazana, w kwestii komunikacji?
Effiii ja w ciąży straciłam intuicję kompletnie i liczę, że poprostu progesteron jest odpowiedzialny za moje sny. Jak mąż wróci to zadzwonimy do niego na kamerce, to go zobaczymy. Ja tak delikatnie się domyślam po rozmowach jakie prowadził z moim mężem, że może chodzić o dziecko. Tylko u nich to jest złożony problem bo ona od początku związku powtarzała, że dzieci nigdy bo są obrzydliwe, ona nie będzie miała obcego w brzuchu i bardzo negatywnie się o dzieciach wypowoadała, a on był bardzo podporządkowany jej, spędzali 24h ze sobą, razem pracowali, razem zmieniali studia, ogólnie byli 2w1. A teraz on mocno dopytuje o wszystkie tematy dzieciowe, ojcowskie. Ona przez 1.5 roku próbowała się diagnozować, z powodu złego stanu zdrowia i w końcu ma bardzo rozległą endometriozę. Tyle, że ona nadal dzieci mieć nie chce, a myślimy że u niego ta myśl zaczyna kiełkować.Viii lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Małgosia, Aszin dziękuję za odpowiedź 💜 może go też oglądała z spódnica jakiegoś przyrządu ale tak szczegółowo mi nie opowiedział. Ale mówi że Pani doktor była bardzo dokładna i nawet wiedziała z jakie znamiona ma od urodzenia . Dopytam go dziś czy miała chociaż jakaś lupę 😁
Sisiepy 🫂🫂 chociaż widzę że masz dobre podejście, smacznej kawki
Cerva 24 DC, 10 dpo , mam wykres udostępniony
Czy mogę prosić o wysłanie mi linka do kalendarza wizyt ?? 🫶Cerva, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
aszin wrote:A propos temperatury, to jak fazie po owulacji ona jest codziennie praktycznie taka sama, to normalne?
u mnie prawie się nie zmienia i zaczęłam się zastanawiać, bo wykresy u innych często wyglądają inaczej.
A u mnie okropnie wieje, nie znoszę takiej pogody 💨
Siesiepy, kciuki nadal są 🤞🏻aszin lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
blador2 wrote:Vii🫂
Alysa przeznaczenie😁
Anka omg 6 km, od rana? A masz połaczenie czy jedynie na męża jesteś skazana, w kwestii komunikacji?
Effiii ja w ciąży straciłam intuicję kompletnie i liczę, że poprostu progesteron jest odpowiedzialny za moje sny. Jak mąż wróci to zadzwonimy do niego na kamerce, to go zobaczymy. Ja tak delikatnie się domyślam po rozmowach jakie prowadził z moim mężem, że może chodzić o dziecko. Tylko u nich to jest złożony problem bo ona od początku związku powtarzała, że dzieci nigdy bo są obrzydliwe, ona nie będzie miała obcego w brzuchu i bardzo negatywnie się o dzieciach wypowoadała, a on był bardzo podporządkowany jej, spędzali 24h ze sobą, razem pracowali, razem zmieniali studia, ogólnie byli 2w1. A teraz on mocno dopytuje o wszystkie tematy dzieciowe, ojcowskie. Ona przez 1.5 roku próbowała się diagnozować, z powodu złego stanu zdrowia i w końcu ma bardzo rozległą endometriozę. Tyle, że ona nadal dzieci mieć nie chce, a myślimy że u niego ta myśl zaczyna kiełkować.
Hm, no jeśli o to chodzi to bardzo ciężki temat... Jeśli ona nadal nie chce no to niestety on będzie musiał sobie jakoś z tym poradzić. Wiedział o tym od początku. Nie wiem jakie on miał wtedy podejście do posiadania dzieci, ale mam wrażenie, że często osoby w związkach trochę lekceważą słowa drugiej strony o nieposiadaniu dzieci, szczególnie kiedy mówi to kobieta. "Bo później na pewno Ci się zmieni." A potem się nie zmienia i jest po związku. 🫤
@effiii dodałam do przyjaciółek to Ci podeślę na priv 🙂Effiii lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Effiii tak ten jeden jest z nami. Tylko jest problem bo synek się go boi. Po tej akcji wtedy co nas ten pies wtedy zaatakował on się boi wszystkich zwierząt praktycznie. Kot, pies, kura no wszystko 🙄
Mam nadzieję że kiedyś zaakceptuje tego psiaka.👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Królikkicek wrote:Effiii tak ten jeden jest z nami. Tylko jest problem bo synek się go boi. Po tej akcji wtedy co nas ten pies wtedy zaatakował on się boi wszystkich zwierząt praktycznie. Kot, pies, kura no wszystko 🙄
Mam nadzieję że kiedyś zaakceptuje tego psiaka.teraz nie ułatwia mu tego to, że taki szczeniak to gryzie wszystko, tu potrzeba cierpliwości i czas ☺️
Alysa, dzięki! 😘Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
Dzień dobry. Zimno,ale w miarę słonecznie.
Już mam dość tego zatkanego nosa pd 3 tygodni.
Jutro muszę zrobić badanie moczu na wizytę.
✊️✊️Za wizyty.
Anka jeju przed 5 brrrr. Szacunek za chodzenie na piechotę 😁
VI 🫂🫂🫂🫂Viii lubi tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Effiii 🫂
Siesiepy 🫂
Anka podziwiam za te spacery 😁 a jak Kaziczek?😘
Cerva ovu niby 10dc a dziś jestem 20dc 😁
Effiii lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
siesiepy wrote:Dziewczyny wy bardziej wierzycie w te moje kreski niż ja. 🤣 Pomijając to ze odbijam sobie długi czas niesikania, to w sumie nie będzie mi jakoś smutno jak okaże się że po ovi zbieleje a potem się nic nie pojawi. Trzeba iść do przodu, nic więcej nie zrobię.
Metka rano sik 😇 ja również uważam jak dziewczyny ze trochę za bardzo nad tym rozmyslasz. Ale oczywiście możesz porozmawiać szczerze o tym, a nuż znajdziecie inne imię z którym oboje będziecie czuć się komfortowo i bez takich rozmyśla
Fooskat tulę Cię mocno, mam nadzieję ze masz termoforek?
Ładne te wyniki waszych białych armii laski.
Klaudia pamiętam jak pierwszy raz wyjmowałam sobie seton po kolposkopii. 👀 Ciągnę, ciągnę, ciągnę, to się rozwija, rozwija, rozwija i końca nie widać. 👀👀👀 Wpadłam w panikę w połowie. 🤣
Effii nie wiem, to moje pierwsze. Ale to na 99% ovi, jak widać po niższym teście testeo jest biały na foto, jutro pewnie będzie na nim cień cienia jak teraz. Na wcześniejszych były kreseczki które z każdym testem jaśniały, więc to musi być jeszcze ovi.
Liyss na pewno dasz radę z zastrzykiem! A zobaczysz jaka dumna będziesz po pierwszym. :p może dzięki temu minie ci strach przed igłami. 😁 Cudownie że znalazłaś w końcu "swojego" lekarza!
Aszin też zazdroszczę! Ja mieszkam w jednym z najsuchszych rejonów (Wieluń i okolice) i moja trawa przed domem już jest wypalona. 🙄 Niemal każde burze bokiem przechodzą. Ale pierwszą mieliśmy jakoś w marcu i nawet o nas zahaczyła na chwilę. 👀 Dzisiaj też tylko nas wszystkie opady "smyrały" i szły dołem, a u nas parę razy pokropiło.
Królik miałam po 6 dniach. A ile już czekasz?
Mam nadzieję że będą jak najszybciej bo nienawidzę czekać na coś 🥺👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Butterfly23 wrote:Nie jeszcze. W sumie muszę się dowiedzieć czy można podchodzić z refundacją do ivf w innym mieście 🤔
Kochana można; to nie jest dofinansowanie od miasta tylko od Państwa; kryterium mieszkaniowe nie ma tutaj nic do rzeczy;)Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Blador a jakie on miał stanowisko na tym początkowym etapie ? Też nie chciał dzieci czy łudził się że jej się odmieni? Bardzo współczuję bo to dość ciężko temat, nie można kogoś na siłę zmienić, ale z drugiej strony rezygnować z własnych marzeń ? 🥺
Cerva dziękuję 🫶🫶
Królik z czasem się młody oswoi, myślę że potrzebuje czasu, tym bardziej że mówisz że boi się wszystkich zwierząt nie tylko tego psa. Jeszcze troszkę i będą najlepszymi przyjaciółmi.
Królikkicek lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Dziewczyny mam wyniki (oprócz d3):
- ferrytyna 13 ug/l (norma (13 - 150)
- żelazo 96 ug/dl (norma 33 - 193)
- B12 535 pg/ml (norma 197 - 771).
Ferrytyna tragedia. U jakiego lekarza skonsultować? Jakieś rady jak podnieść w ciąży?🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Cerva wtedy jak on mówił, że robi herbatę, a ona że jak to herbatę, przecież zbliża się pora kawy to on też pił kawę i jeszcze twierdził, że wcale na tą herbatę nie miał ochoty. "Razem" jednego dnia rzucili mięso, potem stali się weganami, rzucili papierosy, przestali pić alkohol. Każda jej decyzja była automatycznie jego. Tylko, że on się temu nie sprzeciwiał. Robili razem wszystko, szli po chleb, otworzyć drzwi... dlatego jego samotna wizyta w Polsce była szokiem.👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Dziewczyny gdzie to słońce ☀️.
Jak ja nie lubię takiej pogody🙄
Plucha, ciapa wiatr 🥶 ja jestem zmarzluch.
Chyba muszę w piecu napalic 😂😂😂 za oknem 6°👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
A i badania genetyczne tzn. Usg i pappa od 01.05.2024 mają być bezpłatne dla wszystkich.
Effiii mówił, że nie chce, ale tylko tyle, bez obrzydzenia jak ona.
Krolik w czwartek ma dotrzec apogeum zimna 🥶Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 08:35
Cerva, Królikkicek, Myszkaaa20, Lola93, Muuu. lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023