X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Ja wychowana w mieście, ale w szeregówce z ogródkiem, na mega spokojnym osiedlu. Za płotem od razu łąka i las. Jak mieszkałam w mieszkaniu na studiach to w każdej wolnej chwili uciekałam do rodziców... Zima spoko, ale latem bardzo mi brakowało przesiadywania na dworze. 🥰 Mój Mąż całe życie w blokach, ale odkąd się tu do nas przeprowadził to się zakochał. 😛
    To ja też miasto, ale spokojna okolica i szeregowiec z ogródkiem. Do centrum 10-15 min tramwajem, samochodem jeszcze mniej. Cisza i spokój, stare ulice jedynie dojazdowe do posesji. Samochód przejeżdża tylko raz na jakiś czas, nie zamieniłabym już tego na nic 😁 a całe życie kamienica/blok.

Cerva lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
    💊 Clostilbegyt + suple (od 08.2025)

📌 11.2025 badanie nasienia
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nie nadaję do domu, bo chciałabym bez sąsiadów żeby w piżamach wypić kawę, a z drugiej strony w centrum żeby wyskoczyć po śmietanę w trakcie gotowania🤣

Może patrzę z wąskiej perspektywy, gdzie dopóki nie powstało centrum dystrybucyjne D, to ciężko znaleźć pracę w ogóle na umowę, instytucje typu szkoła, przedszkole, urząd są tylko dla "elity"

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Taki rozkład, ale elastyczny, jak ktoś chce może mieć 2 pokoje np poszerzając łazienkę itd :)
    292711b40601f.jpghttps://zapodaj.net/plik-LOjNlEYHLz
    Całkiem fajny i nie będzie dużo sprzątania. 🙂

Megipta lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin no to brzmi bardzo podobnie. Ech, gdybym tylko wygrała w Totka to od razu bym się tu budowała. Ale ceny samych działek zaczynają się tu od 500 tys. 😂 No chore...

A u mnie leniuchowanie. 🙂
    IMG-20240420-115514.jpg

blador2, Pusshka, aszin, goska000, Monia•, Myszkaaa20, Butterfly23, Liyss🧚🏻, Paula9463, Małgosiagosia, PoczątkującaPisarka, Muuu., Effiii, ezra lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Tak. I my jesteśmy zadowoleni na maksa. Kontakt, organizacja, wszystko na tip-top. Jedzenie pyszka, mieliśmy standardowe menu i jeszcze mega dużo przywieźliśmy do domu (robiliśmy bez poprawin). Rano wszystko było popakowane w plastikowe, zgrzewane od góry pojemniki więc od razu porozdawalismy część rodzinie, która zostawała na noc, a resztę do domku i z tego wyprawiliśmy jeszcze "poprawiny" w domu. 😀 W trakcie imprezy nie było nawet jednej rzeczy o którą mogłabym się martwić. Managerka sali krzątała się chyba do 22/23 i dopiero w trakcie wesela w ogóle ogarnęłam, że ona tam krąży. 😅 Jak pojechała to czuwał jeszcze kierownik sali. A cenowo w porównaniu do innych sal wychodziło naprawde spoko (aż się zdziwiliśmy, bo jednak to miejsce uchodzi za dość drogie). Zero korkowego, ani talerzykowego. No naprawdę my byliśmy zadowoleni maksymalnie. ☺️ + Mamy super fotki i ujęcia na filmie stamtąd, bo wyskoczyliśmy przed rosołem na mini sesję. 😀 Także polecam!

Co do domku to dla nas kurcze trochę za daleko od Torunia. Celujemy w takie 10-20 minut samochodem. No, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. ☺️
    Kusisz bo po zdjeciach miejsce magia 🤭a co to znaczy korkowe i talerzykowe? (Nie brałam nigdy ślubu to nie wiem🤪) nasze miejsce jest w takiej odległości ale oni mają też dużo bliżej, Stajenczyki, Osiek nad Wisłą, Kawęczyn, Sąsiecznie, Głogów tyle co pamiętam z pamięci.

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva okłady z kotełów😍 też nie wiem co to korkowe i talerzykowe🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2024, 12:01

Cerva lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Kupilam nowa diete Kota wysokobialkowa, zrobilam liste zakupow i zaraz sie zbieram z R po zakupy 😁 dzis brzydka pogoda, wiec moj spacer bedzie po Auchanie 😅
    Czekam na recenzję 🥰

@Gośka, już trzymam kciuki za monitoring 🤞 Przykro mi, że rwa Cię chwyta częściej

Mnie zmęczyło wykańczanie mieszkanie w stanie deweloperskim, a budowa domu przed nami 🙈 Mamy działkę w rodzinnych okolicach, płaciliśmy jakoś 55 zł/M. Mąż jest kierownikiem w branży budowlanej, więc dużo znajomości i wtyków, także mam nadzieję że pójdzie nam lżej. W tym roku będziemy myśleć o projekcie, a samą budowę może zaczniemy w 2025.
    Na razie to załatwiamy materiały znajomym, którzy się budują 😅

goska000 lubi tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Kusisz bo po zdjeciach miejsce magia 🤭a co to znaczy korkowe i talerzykowe? (Nie brałam nigdy ślubu to nie wiem🤪) nasze miejsce jest w takiej odległości ale oni mają też dużo bliżej, Stajenczyki, Osiek nad Wisłą, Kawęczyn, Sąsiecznie, Głogów tyle co pamiętam z pamięci.

Korkowe to jeśli nie kupujesz alkoholu od sali/restauracji w której robisz to płacisz im od butelki np. 5/10 zł, a talerzykowe to tak samo jeśli nie bierzesz od nich ciast i tortu. 🙂

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Korkowe to jeśli nie kupujesz alkoholu od sali/restauracji w której robisz to płacisz im od butelki np. 5/10 zł, a talerzykowe to tak samo jeśli nie bierzesz od nich ciast i tortu. 🙂
    Ooo to tymbardziej mega 😊

20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
  • Kasiajasia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny mieszkań masakra....
    U nas w mieście 30 km od Wawy za dwa pokoje 600 tysięcy....
    3 pokoje to jakoś kosmos....

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • blador2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    To u nas czegoś takiego nie ma.

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Ooo to tymbardziej mega 😊

No jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało na priv albo na Messengera ☺️

Megipta lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • aszin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ja to się nie nadaję do domu, bo chciałabym bez sąsiadów żeby w piżamach wypić kawę, a z drugiej strony w centrum żeby wyskoczyć po śmietanę w trakcie gotowania🤣

Może patrzę z wąskiej perspektywy, gdzie dopóki nie powstało centrum dystrybucyjne D, to ciężko znaleźć pracę w ogóle na umowę, instytucje typu szkoła, przedszkole, urząd są tylko dla "elity"
    Ja jestem tak osłonięta od sąsiadów, że kawę w piżamce wypije, a 5 min na piechotę mam Biedronkę, Spolem i dwie Żabki 🥳

blador2, Cerva, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻

• aszin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam korkowe nawet przy samym obiedzie ślubnym 🫣 i jego kwota była zależna od pojemności butelki :P

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    🧑🏻

• Megipta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    No jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało na priv albo na Messengera ☺️
    Pewnie, przegadam temat z moim, zrobię listę pytań i się odezwę w tej sprawie 😘

20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    To u nas czegoś takiego nie ma.

Jak my robiliśmy research po salach to praktycznie wszędzie było niestety. Kiedyś na pewno tego nie było, albo nie na taką skalę, a teraz trochę sale sobie znalazły nowy "zarobek" 🫤
    Na jednej sali Pani nam się zarzekała podczas rozmowy, że tego nie mają, chyba 4 razy to podkreśliła. Podała cenę za talerzyk i potem wysłała plik z takimi usługami dodatkowymi. A tam "usługa roznoszenia alkoholu na stół" - 400 zł. 😅 No to nic innego jak korkowe tylko inaczej nazwane. Przeciez to już nie te czasy, że świadek z koszykiem z wódką biega i dokłada butelki na stół. 🙈 Ale ta sala też miała na suficie takie nowoczesne ledy kolorowe to w usługach dodatkowych była opłata za włączenie tych świateł... No dla mnie jeśli ktoś robi takie oświetlenie na sali to trochę wiocha brać za to jeszcze dodatkowe pieniądze... 😛

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja płaciłam korkowe nawet przy samym obiedzie ślubnym 🫣 i jego kwota była zależna od pojemności butelki :P

O kurde, to tego nie słyszałam. 😅

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • aszin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    O kurde, to tego nie słyszałam. 😅
    Już nie pamiętam dokładnych cen, ale za pół litra było mniejsze niż za 0,7. A ceny alkoholu w lokalu tak wywindowane, że i tak opłacało się kupić własny + opłacić korkowe niż brać od nich.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    🧑🏻

• Cerva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Już nie pamiętam dokładnych cen, ale za pół litra było mniejsze niż za 0,7. A ceny alkoholu w lokalu tak wywindowane, że i tak opłacało się kupić własny + opłacić korkowe niż brać od nich.

No mnie osobiście odrzucało jak właśnie miałam cenę za talerzyk + ileś tam dodatkowych dziwnych kosztów. Wołałam zapłacić nawet troszkę więcej od osoby i mieć pewność ile zapłacę finalnie. I po przeliczeniu wszystkiego to była najkorzystniejsza opcja.

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Zakupy jak zakupy ale u Nas pokój młodego w czarnej 🍑🫣 a pomału by się przydał żeby te wszystkie rzeczy gdzieś układać 🤔

U nas wszystko w czarnej 🍑😅 pokoj nieruszony, zagracony jakimis rzeczami. A z wyprawki mamy tylko dostawke 🙈

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
‹‹ 2258 2259 2260 2261 2262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ