Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
goska000 wrote:Może się udać, ale nie musi. To loteria tak na prawdę, ale jak nie spróbujesz to @ pewnie przyjdzie w terminie i HSG będziesz musiała przełożyć na chwilę później.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
U mnie po ostatniej tabletce dupka okres był po 4 dniach. Myślę, że u Ciebie to może się udać.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
goska000 wrote:U mnie po ostatniej tabletce dupka okres był po 4 dniach. Myślę, że u Ciebie to może się udać.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Frutellka udanego wypoczynku , no i wiadomo mocno trzymam kciuki ✊✊
Alysa dobre wieści, konkretny ten lekarz. Ale mógł chociaż rzucić okiem na badania, chalamydie robiłaś miesiąc temu , troszkę to naciąganie ale grunt że robią to w ramach poradni 😊
U mnie te prostaglandyny nieszczęsne powodują biegunkę w 1 DC .. miałam kilka cykli spokój, a w tym mnie znów dopadło ..
Co do dupka nie poradzę niestety 🥹 ja jak musiałam wywołać to miałam na 8 dni to miałam 3x1 dupka i 2x 1luteina.
Liyss szybko Cie wzięły objawy ciążowe, oby nie męczyły Cię mdłości;)
A tak apropo, faktycznie w ciąży ma się takie dziwne zachcianki jak nutellą z ogórkiem kiszonym i wiele wiele innych dziwnych połączeń
Monia czekam na efekt finalny a za lwa mega plusik🫶
A propos obrazów, laski macie jakiś patent na wieszanie plakatów, kupiłam ramkę + plakat i ten dziad w środku cały czas się przekręca, już zrobiłam go na taśmę dwustronna i nadal nic .. no szlak mnie bierze już.
https://zapodaj.net/plik-aito3BuGxQ
Sisiepy ale jak na Boże ciało, a nie na majówkę ?? Toć my łeb w łeb idziemy ? Niestety ja też sobie zarzucam czasami że za duzo analizuje i całe życie podporządkuje pod jeden temat, my to już chyba tak mamy zakodowane , kiedyś odpoczniemy od tego analizowania babrajac się w brudnych pieluchach.
Myszka gratulacje podwyżki 😊
Butterfly z racji że jest progres w wynikach to gratuluję z ale rozwazylabym ta metformine, pomimo swoich skutków ubocznych niestety jest też skuteczna.
Anka kciuki za Kazika cały czas trzymam ❤️
Anka32, Myszkaaa20, Frutellka , Butterfly23, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Effiii, z plakatem nie pomogę, ale ten zamiokulkas 😍 ❤️pokażesz w całej okazałości? 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 16:42
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Alysa a Ty teraz bierzesz 2x1? Który dzień? Generalnie dołożenie sobie kilku dni powinno Ci opóźnić okres. Ona po odstawieniu duphastonu może pojawić się nawet do 10 dni od ostatniej tabletki. U mnie zazwyczaj dwa.
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Nome czy ja przeoczyłam wyniki czy jakieś jaja sobie ktoś robi z Winiar i specjalnie opóźniają wyniki??
Paula u Ciebie późno wieczorem lub jutro rano zgadza się ?
Ja się nawet cofnęłam kilka stron żeby sprawdzić czy mi nic nie umknęło 😅Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Effiii wrote:Frutellka udanego wypoczynku , no i wiadomo mocno trzymam kciuki ✊✊
Alysa dobre wieści, konkretny ten lekarz. Ale mógł chociaż rzucić okiem na badania, chalamydie robiłaś miesiąc temu , troszkę to naciąganie ale grunt że robią to w ramach poradni 😊
U mnie te prostaglandyny nieszczęsne powodują biegunkę w 1 DC .. miałam kilka cykli spokój, a w tym mnie znów dopadło ..
Co do dupka nie poradzę niestety 🥹 ja jak musiałam wywołać to miałam na 8 dni to miałam 3x1 dupka i 2x 1luteina.
Liyss szybko Cie wzięły objawy ciążowe, oby nie męczyły Cię mdłości;)
A tak apropo, faktycznie w ciąży ma się takie dziwne zachcianki jak nutellą z ogórkiem kiszonym i wiele wiele innych dziwnych połączeń
Monia czekam na efekt finalny a za lwa mega plusik🫶
A propos obrazów, laski macie jakiś patent na wieszanie plakatów, kupiłam ramkę + plakat i ten dziad w środku cały czas się przekręca, już zrobiłam go na taśmę dwustronna i nadal nic .. no szlak mnie bierze już.
https://zapodaj.net/plik-aito3BuGxQ
Sisiepy ale jak na Boże ciało, a nie na majówkę ?? Toć my łeb w łeb idziemy ? Niestety ja też sobie zarzucam czasami że za duzo analizuje i całe życie podporządkuje pod jeden temat, my to już chyba tak mamy zakodowane , kiedyś odpoczniemy od tego analizowania babrajac się w brudnych pieluchach.
Myszka gratulacje podwyżki 😊
Butterfly z racji że jest progres w wynikach to gratuluję z ale rozwazylabym ta metformine, pomimo swoich skutków ubocznych niestety jest też skuteczna.
Anka kciuki za Kazika cały czas trzymam ❤️Effiii lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Katarzyna439 wrote:Hej dziewczyny, czasem sobie podczytuję wasze forum, chciałam napisać tylko żebyście się nie stresowały normy ogtt w ciąży są zupełnie inne
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/cukrzyca-ciazowa/
Tam w artykule macie zakres, a jeśli chodzi o lekarzy to w przypadku cukrzycy ciążowej dostaniecie skierowanie do diabetologa od swojego ginekologa, oni raczej sami rzadko prowadzą taką cukrzycę, ale ewentualnie mogą to robić.
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1 h od wypicia roztworu 75 g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2 h od wypicia roztworu 75 g glukozy – do 153 mg/dl. -
Nomeolvides wrote:Alysa a Ty teraz bierzesz 2x1? Który dzień? Generalnie dołożenie sobie kilku dni powinno Ci opóźnić okres. Ona po odstawieniu duphastonu może pojawić się nawet do 10 dni od ostatniej tabletki. U mnie zazwyczaj dwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 16:48
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Effiii wrote:Nome czy ja przeoczyłam wyniki czy jakieś jaja sobie ktoś robi z Winiar i specjalnie opóźniają wyniki??
Paula u Ciebie późno wieczorem lub jutro rano zgadza się ?
Właśnie nie ma! Już jestem tak wkurzona że masakra 🤬🤬 aż mi się płakać ze złości chce 😅
Alyska to ja bym pobrała jeszcze te kilka dni.Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Właśnie nie ma! Już jestem tak wkurzona że masakra 🤬🤬 aż mi się płakać ze złości chce 😅
Alyska to ja bym pobrała jeszcze te kilka dni.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Alysa wrote:Tak na Twoje doświadczenie standardową dawka jak do tej pory czy dołożyć coś?
Tyle ile normalnie bierzesz moim zdaniem. Standardowo jest 2x1 i tak myśle najlepiej chyba -
Effii ja się spotkałam z tym że lekarze wolą swoje badania, zwłaszcza w ramach poradni jakiejstam. Jak bujalam się z szyjka macicy to jedna lekarz we Wrocławiu uznała że ona nie rozumie wyników jakie mam z łódzkiego labu z cytologii i biopsji skrawkowej, bo miałam tam rozpisane od CIN I do CIN III i mnie chciała wysłać na kolposkopię u siebie. Bardzo mi się to niee widziało więc machnęłam ręką i poszłam do siebie, gdzie badania rozumieli i się jeszcze cieszyli, że to ich. Co innego pewnie jak się ma z labu typu Diagnostyka, lub innej sieci gdzie poradnia akurat zleca też swoje badania (na szczęście moja poradnia właśnie z Diagnostyka współpracuje, a ja tylko tam robię badania 🙈).
A co do mojego monitu to tak, ten mam na majówkę. Ale kolejny już wiem że będzie w Boże ciało. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 16:59
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Nomeolvides wrote:Tyle ile normalnie bierzesz moim zdaniem. Standardowo jest 2x1 i tak myśle najlepiej chyba
Siesiepy a może się nie odbędzie 🤞🏼23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Nome drugie wyniki bety często są później...
Ja pierwsze miałam koło 12,a drugie o 17....
Co prawda w sobotę no,aleŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Alysa wrote:Tyle teraz brałam, dzięki za Twoje info.
Siesiepy a może się nie odbędzie 🤞🏼♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Kasiajasia90 wrote:Nome drugie wyniki bety często są później...
Ja pierwsze miałam koło 12,a drugie o 17....
Co prawda w sobotę no,ale
Paula9463 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150