Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:16
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Kasiajasia90 wrote:Skuteczne sposoby na mdlosci?imbir odpada.
Help 🙂
Słodkie. Mi bardzo pomagało. Jak mnie mdliło od razu jadłam coś słodkiego34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Dziewczyny hormony szaleją bo się popłakałam, dziękuję za tyle słów wsparcia... to jest naprawdę niesamowite! Trzymam za każdą kciuki i wierzę, że będziemy wszystkie płakać ze szczęścia! No i już nie pamiętam co miałam napisać poza tym, że im więcej czytam tym wiem, że u mnie nie miało prawa się udać, a jednak 2 kreski są bo endometrium w 14dc było 7mm. Także chyba trzeba pamiętać, że wyniki nie muszą być idealne, wiadomo trzeba dbać ale małe odchylenia nie muszą być przeszkodą. Tak Wam pisze pierwsza panikara co dorzuciła sobie do badan tsh bo skoro tyle z Nas ma problem to ja na bank też
Cerva, Viii, ezra lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
blador2 wrote:Dziewczyny hormony szaleją bo się popłakałam, dziękuję za tyle słów wsparcia... to jest naprawdę niesamowite! Trzymam za każdą kciuki i wierzę, że będziemy wszystkie płakać ze szczęścia! No i już nie pamiętam co miałam napisać poza tym, że im więcej czytam tym wiem, że u mnie nie miało prawa się udać, a jednak 2 kreski są bo endometrium w 14dc było 7mm. Także chyba trzeba pamiętać, że wyniki nie muszą być idealne, wiadomo trzeba dbać ale małe odchylenia nie muszą być przeszkodą. Tak Wam pisze pierwsza panikara co dorzuciła sobie do badan tsh bo skoro tyle z Nas ma problem to ja na bank też
blador2 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2024, 16:07
03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- 💉 start stymulacji
20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
25.01 ET 5.1.1 (EG)
7dpt beta 22,87 🥹
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
aszin wrote:Dobrze, że dorzuciłas, w razie czego szybko wdrożysz leki to teraz nie puszczamy kciuków do wyników! 😍Znów koło 18?
Effiii ja w tym cyklu brałam swanssona 3 tabletkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2024, 09:02
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Pusshka wrote:O zaciekawiłaś mnie Ale zarówno dla kobiet jak i mężczyzn jest niewskazana?
Czytałam o kobietach;) jak to znajdę to podeślęPusshka lubi tę wiadomość
-
Frutellka wrote:L- arginine to bym odpuściła przy naturalnych staraniach ostatnio gdzieś mignął mi jakiś post doktorka, że bardziej jest polecana przy in vitro niż przy naturalnych staraniach - czemu nie wiem doucze się i Wam powiem;)03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
25.01 ET 5.1.1 (EG)
7dpt beta 22,87 🥹
@Blador, to czekamy do 18:00, na pewno będzie dobrze
@klaudia_23, teraz przenosimy się z Tobą pod gabinet! Oby narzeczony dzisiaj w końcu uwierzyłblador2, klaudia_23 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Mężczyźni l-argininę jak najbardziej powinni suplementować.
@aszin lekarze prywatni inaczej działają niż na NFZ. I jak idziesz do polecanej babeczki, to nie wyrzuci Cię z gabinetu jak powiesz, że dopiero zaczęliście się starać.
Pamiętam jak miałam hsg robione. Do lekarza chodziłam prywatnie a badanie w szpitalu. I to było jakoś kilka miesięcy po jak zaczęliśmy się starać. Mój lekarz mówi do mnie jak zapytają się pani ile się staracie, proszę powiedzieć, że ponad rok.
@Anka dawno Cię nie było więc czas najwyższy żebyś poszła. I od razu machnij cytologie jak dawno nie robiłaśAnka32, aszin lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
25.01 ET 5.1.1 (EG)
7dpt beta 22,87 🥹
karola_b wrote:@Anka32 jak masz tendencję do zapominania w stresie to polecam spisać sobie pytania/wątpliwości/informacje na kartce i z nią pójść na wizytę
O tak, polecam na każdym etapie starań i potem już w ciąży. Ja dopiero za trzecim razem sobie spisałam listę i w końcu zapytałam o wszystko co chciałam 😅31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
nick nieaktualnyaszin wrote:Jak ja będę szła do nowej gin, to po prostu powiem, że staramy się o dziecko, że chce sprawdzić czy wszystko ok i że mam ze sobą takie wyniki badań, żeby zetknęła całościowo na to, tyle
Dodam jeszcze, że dość dawno nie byłam, o!
Przygotuje sobie teczkę z badaniami w takim razie 😊🫶🏻
karola_b wrote:@Anka32 jak masz tendencję do zapominania w stresie to polecam spisać sobie pytania/wątpliwości/informacje na kartce i z nią pójść na wizytę
W stresie to zapominam języka w gębie 🤣
Tak jak u endo ostatnio bo nawet nie zapytałam z jakich powodów mam odstawić suple 😜
Ale od wczoraj już biorę. Mam nadzieję, że mi podskoczą wyniki do następnym badań i małżowi oko zbieleje na ich widok 😁
Pusshka lubi tę wiadomość
-
@Klaudia czekamy na relację z wizyty 😍🤞🏻
klaudia_23 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
25.01 ET 5.1.1 (EG)
7dpt beta 22,87 🥹
Butterfly23 wrote:Nie wiem, bo mi sama lekarka zaproponowała. I dla faceta wit E też dobrze działa. Wpływa na budowę i ruchliwość plemników.👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Mężczyźni l-argininę jak najbardziej powinni suplementować.
@aszin lekarze prywatni inaczej działają niż na NFZ. I jak idziesz do polecanej babeczki, to nie wyrzuci Cię z gabinetu jak powiesz, że dopiero zaczęliście się starać.
Pamiętam jak miałam hsg robione. Do lekarza chodziłam prywatnie a badanie w szpitalu. I to było jakoś kilka miesięcy po jak zaczęliśmy się starać. Mój lekarz mówi do mnie jak zapytają się pani ile się staracie, proszę powiedzieć, że ponad rok.
@Anka dawno Cię nie było więc czas najwyższy żebyś poszła. I od razu machnij cytologie jak dawno nie robiłaś
Machnę na pewno tylko, że rozważam płynną więc finansowo to i tak dopiero w przyszłym miesiącu 😊Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblador2 wrote:Dziewczyny hormony szaleją bo się popłakałam, dziękuję za tyle słów wsparcia... to jest naprawdę niesamowite! Trzymam za każdą kciuki i wierzę, że będziemy wszystkie płakać ze szczęścia! No i już nie pamiętam co miałam napisać poza tym, że im więcej czytam tym wiem, że u mnie nie miało prawa się udać, a jednak 2 kreski są bo endometrium w 14dc było 7mm. Także chyba trzeba pamiętać, że wyniki nie muszą być idealne, wiadomo trzeba dbać ale małe odchylenia nie muszą być przeszkodą. Tak Wam pisze pierwsza panikara co dorzuciła sobie do badan tsh bo skoro tyle z Nas ma problem to ja na bank też
Trzymam kciuki na pewno wszystko jest dobrze z Kropeczkiem.blador2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblador2 wrote:Dziewczyny hormony szaleją bo się popłakałam, dziękuję za tyle słów wsparcia... to jest naprawdę niesamowite! Trzymam za każdą kciuki i wierzę, że będziemy wszystkie płakać ze szczęścia! No i już nie pamiętam co miałam napisać poza tym, że im więcej czytam tym wiem, że u mnie nie miało prawa się udać, a jednak 2 kreski są bo endometrium w 14dc było 7mm. Także chyba trzeba pamiętać, że wyniki nie muszą być idealne, wiadomo trzeba dbać ale małe odchylenia nie muszą być przeszkodą. Tak Wam pisze pierwsza panikara co dorzuciła sobie do badan tsh bo skoro tyle z Nas ma problem to ja na bank też
Życzę ładnego wyniku ale dobrze, że chcesz je sprawdzić 🫂
Ja trochę żałuję, że tak późno się za to zabrałam 🥹 -
nick nieaktualnyAnka32 wrote:Życzę ładnego wyniku ale dobrze, że chcesz je sprawdzić 🫂
Ja trochę żałuję, że tak późno się za to zabrałam 🥹Anka32 lubi tę wiadomość