X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu z prośbą o polecenie co kupić na prezent - tym razem dla dziecka 4-miesięcznego? To nie ma być jakiś wielki prezent, budżet myślę tak 50 - 100 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 12:23

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Nie myślałam.. chyba potrzebuje. 🥺

Według mnie to dobry pomysł. Może właśnie Wasza klinika ma jakiegoś? Widziałam, że niektóre mają takie usługi, a nawet przy podchodzeniu do procedury mają darmowe pierwsze spotkanie. Popytaj. 🙂

Każda z Nas ma szereg wątpliwości, lęków, na różnych etapach starań/ciąży. Myślisz, że jak otwierałam swoje wyniki na HIV i kiłę to jak było? Serce w gardle czułam! To NORMALNE. Nie obwiniaj się za te emocje. Dziś wydaje Ci się, że jesteś słaba i przestraszona. A za parę dni pewnie wsiądziesz na swojego Tygrysa i ruszysz z kopyta na wizytę. Ale nie rób nic na siłę. Pozwól sobie czuć to wszystko. ♥️ Przytulam!

ezra, blador2, Paula9463 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A ja znowu z prośbą o polecenie co kupić na prezent - tym razem dla dziecka 4-miesięcznego? To nie ma być jakiś wielki prezent, budżet myślę tak 50 - 100 zł.

Ja kupiłam kartę podarunkową do Smyka na 200 zł 🥹 w ogóle myśle, że te karty to dobry pomysł 😊

Cerva, Muuu., Paula9463, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Według mnie to dobry pomysł. Może właśnie Wasza klinika ma jakiegoś? Widziałam, że niektóre mają takie usługi, a nawet przy podchodzeniu do procedury mają darmowe pierwsze spotkanie. Popytaj. 🙂

Każda z Nas ma szereg wątpliwości, lęków, na różnych etapach starań/ciąży. Myślisz, że jak otwierałam swoje wyniki na HIV i kiłę to jak było? Serce w gardle czułam! To NORMALNE. Nie obwiniaj się za te emocje. Dziś wydaje Ci się, że jesteś słaba i przestraszona. A za parę dni pewnie wsiądziesz na swojego Tygrysa i ruszysz z kopyta na wizytę. Ale nie rób nic na siłę. Pozwól sobie czuć to wszystko. ♥️ Przytulam!

Właśnie patrzyłam i mają. Chyba skorzystam, bo ciężko to przechodzę.. w ogóle dziękuje Ci za te słowa. Czuje się w tym taka sama mam wrażenie, że ludzie żyją gdzieś obok i wyniki to normalna sprawa. Mój mąż tak ma. A ja tak wszystko przeżywam i ten strach, że coś znajdę może nie związane ze staraniami a np. właśnie HIV i może życie stanie w miejscu. 🥺

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra kochana tulę mocno 🫂 Oczywiście, że będziesz w stanie nosić swoje dziecko pod sercem 🥹 a obawy i stres związany z wynikami badań są normalne! Przecież każdej z nas zależy, żeby było wszystko ok więc ma prawo się zestresować. Tak jak dziewczyny wyżej pisały może jakieś spotkanie z psychoterapeutką? Ja osobiście polecam- kiedyś chodziłam kilka miesięcy i bardzo mi pomogło.

Dziewczyny a czemu lekarze tak mówią o tym lewym boku? Bo już nie pierwszy raz o tym słyszę 🙈

ezra lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Właśnie patrzyłam i mają. Chyba skorzystam, bo ciężko to przechodzę.. w ogóle dziękuje Ci za te słowa. Czuje się w tym taka sama mam wrażenie, że ludzie żyją gdzieś obok i wyniki to normalna sprawa. Mój mąż tak ma. A ja tak wszystko przeżywam i ten strach, że coś znajdę może nie związane ze staraniami a np. właśnie HIV i może życie stanie w miejscu. 🥺

Według mnie to normalne, niby człowiek zdrowy, czuję się ok, ale mały procent niepewności zostaje. Chyba w trzecim trymestrze trzeba powtórzyć te badania i myślisz, że otworzę je bez cienia zdenerwowania? Cooo Ty. A przecież tak zdroworozsądkowo to nie miałam się jak i gdzie zarazić. 🙂 A co do facetów to oni (przynajmniej mój Mąż też) z reguły są tacy, że zaczynają się martwić jak już jakiś problem się pojawi. I wtedy działają. A my kobiety rozkminiamy i analizujemy sytuacje, które potem nawet nas ostatecznie nie dotyczą. 😅 I gdybamy "co by było..." 🙈

Liyss🧚🏻, ezra lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i staraczki, filmik dla Was z przymrużeniem oka. 😛
    Jak w dni płodne Wasi faceci będą się migać od 🔥🔥🔥, bo presja, zmęczenie czy jeszcze coś innego to pokażcie im, że nie mają wcale tak źle! 😂

https://www.instagram.com/reel/C6y2DpDIk0x/?igsh=ZWNhcWgyeDgwN2U2

ezra, Myszkaaa20, siesiepy, Butterfly23, Pusshka lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ezra wlasnie tez mialam zaproponowac, zebys moze poszla do terapeuty lub psychologa. Mysle, ze taka wizyta na pewno nie zaszkodzi. Ogolnie uwazam, ze te Twoje emocje sa normalne, ale trzeba nauczyc sie z nimi radzic, a nie jeszcze bardziej w nie „wsiakac” ;)

Cerva, ezra lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Patrycja28. Koleżanka

Wysłany: 12 maja, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znów jestem 14 dpo i pojawiło się brązowe plamienie najczęściej po oddaniu moczu… zaczęłam się tym martwić bo @ na wtorek ale najczęściej przed nią też miałam plamienie ale żywą krwią czerwoną… pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, testy białe. Dodam że jestem po zastrzyku ovitrelle i potwoerdzonym pęknięciu pęcherzyka.

• blador2 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra też myślę, że warto spokać się z kimś kto Ci pomoże to sobie poukładać. Każda z nas ma gorsze momenty. A Ty masz do nich prawo bo dużo się u Ciebie dzieje i chwilowo straciłaś z widoku iskierkę światła, ale tak jak Cerva pisze Twoje tygrysy już się przygotowują🫂

Małgosia może pluszowe pudełko sensoryczne- sorter montessorii, jakąś przypinkę z lamaze, gryzak z mombella albo jakieś zabawki do kąpieli.

To ja też poproszę o polecajkę, jakiś fajny zestaw kosmetyków albo do samodzielnego wybrania do 200 zł🙏

ezra, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ezra kochana tulę mocno 🫂 Oczywiście, że będziesz w stanie nosić swoje dziecko pod sercem 🥹 a obawy i stres związany z wynikami badań są normalne! Przecież każdej z nas zależy, żeby było wszystko ok więc ma prawo się zestresować. Tak jak dziewczyny wyżej pisały może jakieś spotkanie z psychoterapeutką? Ja osobiście polecam- kiedyś chodziłam kilka miesięcy i bardzo mi pomogło.

Dziewczyny a czemu lekarze tak mówią o tym lewym boku? Bo już nie pierwszy raz o tym słyszę 🙈

Zapewnia ono optymalne krążenie krwi. Ja się przekręcam w nocy kilkukrotnie i mi lekarz mówił, że mam spać tak jak mi wygodnie po prostu. Organizm sam da znaki, żeby się ewentualnie przekręcić. Później kiedy brzuch jest duży podczas leżenia na plecach (np. podczas badania) może dojść do omdleń, bo dziecko uciska na żyłę główną dolną i wtedy jest konieczna zmiana pozycji. 🙂 Ale w domu leżąc poczujesz, że robi Ci się słabo i po prostu sama się przekręcisz.

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ezra kochana🫂🫂🫂 jesteś silną kobietą, ale to wszystko co się teraz wokół dzieje może przygnieść i teoretycznie prowadzi do upragnionego dzieciątka ale jest kryzysem. Kryzysem wiary, siły, nadziei, zwyczajne zmęczenie. Szczególnie że ostatnio chyba u Was ciągle ‚coś’, niby drobnostki, ale czytając mam wrażenie że zbudowały niezłą kulę śnieżną która zaczęła przygniatać.. poszukaj pomocy u psychologa, skup się chwilę na sobie, nie pod kątem kolejnych badań krwi czy usg, a pod kątem zaopiekowania właśnie tych myśli i emocji które teraz trochę Cię przytłaczają, żeby na nowo sobie to wszystko poukładać. Przytulam najmocniej ❤️

ezra lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva dziękuję 🥹

Bladorku ja polecam kosmetyki z Mokosh albo z Rituals 😘

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss lepsze przepływy dla dziecka.

Dokładnie Cerva, ja jeszcze pomyślałam, że przecież w ciąży ciągle pobieramy krew, ciągle nam grzebią, więc skoro każą powtarzać tzn. Że jesteśmy bardziej narażone🤦‍♀️ co do facetów, to chyba prawda, że oni skupiają się na problemie, a my 99% czasu rozważamy czarne scenariusze i wymyślamy rozwiązania potencjalnych problemów, które nigdy się nie wydarzą

Cerva, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście Kochane 🥹💜 aż żałuje, że to tylko forum a nie wspólna kawa i SMS - jedziemy do Ciebie i pędząca grupa wsparcia dla każdej jak potrzebuje 🥹

Tak, dopytam o terapeutę. Czytam Was i zaczynam powoli racjonalizować tą sytuacje. Kiedy przed chwila czułam, że tak mam - tylko ja.

Zadzwoniłam do rodziców zanim do Was napisałam i wyobraźcie sobie że moja Mama w lot wyczuła że coś jest nie tak. Mówię, że okej sprawdzałam wyniki i się zestresowałam a ona - jedziemy do Ciebie. Dziś w tych staraniach jest dla mnie Bohaterka. Niezwyciężona. Jak każda z Was, Matki są niesamowicie silne. 💜

Przytulam do serca kazde Wasze słowo. Każde. I jeszcze raz dziękuje Wszechświatowi, że tu trafiłam.

Cerva, Liyss🧚🏻, Butterfly23, Pusshka, Paula9463, Małgosiagosia, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość

• Monia• Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot chyba czuje że tam jest dziecko bo ciągle przytula mi się do brzucha, nawet teraz leżę sobie na kanapie a kot na moim brzuchu i głowę wtula. Tak cały czas jest

https://ibb.co/dGSW2YJ

ezra, klaudia_23, blador2, Cerva, siesiepy, Liyss🧚🏻, PoczątkującaPisarka, Butterfly23, Pusshka, Małgosiagosia, kasia97 lubią tę wiadomość

👩🏼27 👨🏽26
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •Podejrzenie endometriozy
    2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰

age.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Mój kot chyba czuje że tam jest dziecko bo ciągle przytula mi się do brzucha, nawet teraz leżę sobie na kanapie a kot na moim brzuchu i głowę wtula. Tak cały czas jest

https://ibb.co/dGSW2YJ

🥹 urocze

• ezra Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mężczyźni nie martwią się na zapas.
    Szczerze im tego zazdroszczę.. czasem patrzę na mojego Męża i myśle, jak spokojna jest jego psychika kiedy u mnie w duszy galopuje stado rozwścieczonych Tygrysów 😆

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Dzień dobry

Effiii ozłocę Cię kobieto za te medytacje bo inaczej wydałabym całą kasę w bezsenne noce🤣

Wiecie, że do koszyka na allegro można wrzucić tylko 50 produktów😆🫣

Klaudia pospałaś dzisiaj? A może wykup sobie jakąś szkołę online?

Aszin a Ty nie miałaś się wygrzewać a nie spacerki uskuteczniać😉

Paula długo w tej ciąży chodziłaś😆 zdrówka dla syna

Nome jak po panieńskim?

Liyss jak się czujesz, bierzesz te tabsy na mdłości?

Siesiepy poprosimy nowe zdjęcia zorzy🙏

Małgosia też mam 2w1 i suszyłam kilka razy, moje po suszeniu w ogóle nie pachnie, no i ten czas... też myślę, że może jak bejba się urodzi to będzie w użyciu.

Gosia mam nadzieję, że okład z piersi pomógł😁

Ja tak wpadam bo dopiero zaczęłam podczytywac. Wczoraj był bardzo intensywny dzień i kompletnie nie siedziałam na forum, dzisiaj nie wiem jak bedzie. Niestety do 2 w nocy zorzy u nas nie widziałam, a zaglądałam co chwilę. 😔 Narobili apetytu i tyle w temacie. 🙄 Nad morzem wiem że była fajna.

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bladorku ja lubię wszystkie produkty od Resibo więc skompletowałabym od nich jakiś zestaw, ewentualnie może Mokosh 🤔

Małgosia ostatnio widzę że ta kostka to jest hit więc może coś takiego, przyda się za jakiś czas 😁

Screenshot-2024-05-12-13-46-26-21-a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

Paula9463, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
‹‹ 2484 2485 2486 2487 2488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ