Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
klaudia_23 wrote:Jak wyjde ze szpitala do domu to tez planuje obejrzec 😁 czyli mowisz, ze polecasz? 😁
klaudia_23 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
@ezra dokładnie , trochę boję się kosztów nie ukrywam, ale zobaczymy co będzie dalej
@aszin który masz dzień cyklu ? Nie wiem czy nie mamy podobnego dnia ja mam 18 w sumie jutro 19 owulke wydaje mi sie ze miałam dość wcześnie i zastanawiam się kiedy testować 😏
Ja pod kocykiem , termofor , herbatka z malinami , wcześniej zjadłam kawałek chleba z czosnkiem 😅kanapka mocy .
Od południa było mi tak niedobrze , a teraz zjadłam babeczkę czekoladową 😅teściowa upiekła , weź tu bądź mądra 😅
Ja mam dziś serię objawów ale nie chce totalnie się nakręcać , jezu jak ja tego nie lubię 🥹
Właśnie szukam czegoś na netflixie , obejrzała bym coś szybkiego ale pojęcia nie mam co 🧐
Dobranoc wszystkim 😘ezra lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
@ezra kciuki za męża jutro ✊✊✊✊
ezra lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
blador2 wrote:
Małgosia może pluszowe pudełko sensoryczne- sorter montessorii, jakąś przypinkę z lamaze, gryzak z mombella albo jakieś zabawki do kąpieli.
@Ezra, co do przejmowania się badaniami to mam to samo. Nawet jak już mam wyniki i są w normach to rozkminiam czy nie mogło być lepiej. A faceci to ekhm, oni mają zupełnie inne podejście. Mój mnie w ogóle z tym nie rozumie. Zgadzam się z dziewczynami, spróbuj rozmowy z psychoterapeutą. Może pomoże Ci trochę polepszyć samopoczucie.ezra lubi tę wiadomość
-
Cerva wrote:Zapewnia ono optymalne krążenie krwi. Ja się przekręcam w nocy kilkukrotnie i mi lekarz mówił, że mam spać tak jak mi wygodnie po prostu. Organizm sam da znaki, żeby się ewentualnie przekręcić. Później kiedy brzuch jest duży podczas leżenia na plecach (np. podczas badania) może dojść do omdleń, bo dziecko uciska na żyłę główną dolną i wtedy jest konieczna zmiana pozycji. 🙂 Ale w domu leżąc poczujesz, że robi Ci się słabo i po prostu sama się przekręcisz.
-
ezra wrote:Dziewczyny jesteście Kochane 🥹💜 aż żałuje, że to tylko forum a nie wspólna kawa i SMS - jedziemy do Ciebie i pędząca grupa wsparcia dla każdej jak potrzebuje 🥹
Tak, dopytam o terapeutę. Czytam Was i zaczynam powoli racjonalizować tą sytuacje. Kiedy przed chwila czułam, że tak mam - tylko ja.
Zadzwoniłam do rodziców zanim do Was napisałam i wyobraźcie sobie że moja Mama w lot wyczuła że coś jest nie tak. Mówię, że okej sprawdzałam wyniki i się zestresowałam a ona - jedziemy do Ciebie. Dziś w tych staraniach jest dla mnie Bohaterka. Niezwyciężona. Jak każda z Was, Matki są niesamowicie silne. 💜
Przytulam do serca kazde Wasze słowo. Każde. I jeszcze raz dziękuje Wszechświatowi, że tu trafiłam.ezra lubi tę wiadomość
-
Dzięki, bardzo fajne.
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
Cerva wrote:Dokładnie. 🤪 Ja swojego dopytuje czy się nie stresuje porodem, tym jak się zmieni niedługo nasze życie. A on cały czas "no nie, ale czym mam się stresować? Dasz radę. Będzie pięknie. 🥰" No i tak go słucham i sobie myślę po co rozkminiać na zapas. 🙂
-
aszin wrote:Włączyłam Reniferka na Netflixie, fajnie się zapowiada 😁 ale tu dzisiaj cisza 🤫
-
Zrobiłam dzisiaj 60 km na rowerze i jestem dosłownie nieżywa, nóg nie czuję ciała nie czuję 🤪 wprawdzie mam lekkie wspomaganie elektryczne w rowerze ale i tak pedałować trzeba, masakra, nawet leżenie boli 😅
Jutro będzie dzień bez nóg. Trzymam kciuki za test Aszin, stoję w kolejce do kibelka:)
A co do seriali to skończyliśmy dzisiaj Fallout i reniferek następny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 22:55
-
ezra wrote:@Pusshka cieszę się, że jesteście spokojni. 🥹 to bardzo ważne tym bardziej, że tu wszystko takie „w zegarku” i trzeba mieć nerwy na wodzy. Może w końcu i ja osiągnę ten spokoj. Może i my podejdziemy miesiąc później.. okaże się, chyba te badania na cito mnie tak rozbiły, dużo tego wszystkiego i czuje się przytłoczona. Niezmiennie też Cię przytulam i pamietam jak na wątku jeszcze tak spontanicznie sobie razem sikałyśmy 🥹💜 mocno trzymam kciuki, nie potrafię tego wyjaśnić ale jestem o Was spokojna 🤞🏻
Rozmawiałam ostatnio z koleżanką, ktora jest w trakcie trzeciej procedury (mieli mieć na dniach transfer, ale wyszło zapalenie endometrium.. Też co chwilę dostaje kłody pod nogi 😥). Stwierdziłyśmy, że najlepsze co można zrobić to nie martwić się na zapas, trzeba po prostu skupić się na tych małych krokach w procedurze i iść od punktu A do B, dalej do C, D itd. Chyba faktycznie takie podejście jest tutaj dobre, bo ja na początku też czułam duże przebodzcowanie. Podobnie jak przechodziłam na dietę przeciwzapalną - czułam zmęczenie, gdy czytałam co mogę a czego nie... Zbyt restrykcyjnie zaczęłam. A okazuje się, że naprawdę ten spokój i racjonalne podejście do spraw może nas uratować. Trzymaj się kochana
aszin wrote:Włączyłam Reniferka na Netflixie, fajnie się zapowiada 😁 ale tu dzisiaj cisza 🤫
Ja aktualnie oglądałam od początku Bridgertonów 😍 Mała przypominajka przed premierą trzeciego sezonu
Butterfly23 wrote:Paula nie odstawiaj metforminy na własną rękę. Jeśli bierzesz berberynę, to jej w ciąży brać nie wolno.
Myłam dziś swoje pędzle i gąbeczki do makijażu. Ręce mi odpadają od wykręcania tych gąbeczek 😂
Gdzieś kiedyś widziałam na tt jak makijażystka prała swoje gąbeczki i nic się z nimi nie działo. Próbowała któraś?ezra, Paula9463 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Małgosiagosia wrote:Ale to spanie / leżenie na plecach jest groźne tylko dla nas czy dla dziecka też?
Glownie wlasnie dla dziecka jest grozne. Jak bylam w tym poprzednim szpitalu pon-czw to polozne bardzo zwracaly uwage na to, zeby nie lezec na plecach. Jedna byla taka, ze gdy zauwazyla, ze ktoras z nas lezy to mowila, ze zaraz zglosi, ze pacjentka dusi dziecko 😅11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
A ja miałam chyba ze 3 czy 4 podejścia do Reniferka i nie doszłam do końca pierwszego odcinka, no momentalnie zasypiam jak tylko włączę niezależnie od pory🤣
Pusshka właśnie tak Cię widzę, spokojnie idącą a tej procedurze, jak po sznureczku od punktu A do B, od samego początku tzn. Tej felernej diagnozy endomendy
A tak poza tym to dzień dobry😊Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
klaudia_23 wrote:Glownie wlasnie dla dziecka jest grozne. Jak bylam w tym poprzednim szpitalu pon-czw to polozne bardzo zwracaly uwage na to, zeby nie lezec na plecach. Jedna byla taka, ze gdy zauwazyla, ze ktoras z nas lezy to mowila, ze zaraz zglosi, ze pacjentka dusi dziecko 😅
No nie, po co takie "straszenie"... W I i II trymestrze pozycja do spania może być dowolna. W III kiedy płód i macica są duże nie powinno się zasypiać na wznak. Jeśli kobieta w nocy obudzi się na plecach to nie ma co panikować i po prostu powinna się przekręcić. 😉 Co do spania na lewym, tak jest najbardziej korzystne, ale nawet nie powinno się spać tylko i wyłącznie na nim, bo to może prowadzić do późniejszej asymetrii.
Także nie ma co popadać w paranoje i wg mnie teksty typu "nie leż tak, bo zabijesz swoje dziecko" są nieprofesjonalne i nie powinne być używane przez personel medyczny. Jedna Mama podejdzie do tego na luzie, a druga się tak przerazi, że nie obróci się na plecy do końca ciąży. 🙄
Balans potrzebny we wszystkim! ☺️
🌿 Aszin wczoraj zaczęliśmy Reniferka. 🤪
🌿Lola ale niezły wynik rowerowy. Ciekawe jak dziś Twoje "siedzenie". 😅
Miłego dnia! Kto tam dziś wizytuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 07:21
aszin, Paula9463 lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Ja czekam na obchod, zeby sie dowiedziec czy sa wyniki badan i jesli tak to co dalej. Ale podejrzewam, ze jednak jutro beda 😩 dzis mialam miec o 19:20 wizyte u swojego gina, wiec czekam na informacje czy dzis wyjde ze szpitala czy nie, bo nie wiem czy odwolywac.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Dżin dobry
Klaudia, trzymam kciuki za dobre wiadomości 🤞🏻klaudia_23 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Butterfly ostatnio widziałam filmik jak dziewczyna wrzucała gąbki do pralki razem z rzeczami, ale miała tych gąbek tysiące.... Gabeczki mega czyste, później je tylko dodatkowo płukała, ja bym się bała że mi rzeczy poplami... Kiedyś też myłam tym olejkiem z issany ale ma wrażenie że pogorszył się ten olejek i gabki zrobiły się twardsze ..
Aszin ja też już się nie mogę doczekać , kiedy masz w planach testować ? Dziś zamawiałam suple i dorzuciłam pierwszy raz testy, zawsze dzień wcześniej szłam do rosska żeby nie kusiło
Klaudia kciuki za dobre wieści ✊✊
Miłego dzionka 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 07:36
Cerva, aszin, klaudia_23, Butterfly23 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
klaudia_23 wrote:Ja czekam na obchod, zeby sie dowiedziec czy sa wyniki badan i jesli tak to co dalej. Ale podejrzewam, ze jednak jutro beda 😩 dzis mialam miec o 19:20 wizyte u swojego gina, wiec czekam na informacje czy dzis wyjde ze szpitala czy nie, bo nie wiem czy odwolywac.
Kciuki 🙂🤞🏼klaudia_23 lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Effiii, w środę, to będzie 10/11dpo, ale w ogóle tego nie czuję. Dosłownie zero jakichkolwiek objawów, ostatnio miałam ich dużo. A Ty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 07:37
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…”