X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Kochana ja to już mam chyba zrobione wszystko co możliwe na tym etapie - wszystko wygląda ładnie, a ciązy nie ma; więc doktor stwierdziła, że zauważyła coraz więcej na tym leku zachodzi w ciążę więc próbujemy jeszcze z tym ;)
    Czyli coś może pomóc ;) dobrze, że lekarka nie boi się "eksperymentować" z lekami. Nam zostało jeszcze badanie nasienia i będziemy umawiać się do poradni. Ciekawa jestem co teraz nam zleci...

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Nadrobię Was po pracy, ale wynik proga nie jest dla mnie zadowalający :P
    Pamiętaj, że to jest badane 9 dpo. A najwyższy wzrost jest 7 dpo. I nie nakręcaj się niepotrzebnie. Progesteron jest ładny i owulacja była. I wysokość progesteronu nie świadczy o jakości owulacji.

aszin, Cerva, siesiepy, bonassola lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Czyli coś może pomóc ;) dobrze, że lekarka nie boi się "eksperymentować" z lekami. Nam zostało jeszcze badanie nasienia i będziemy umawiać się do poradni. Ciekawa jestem co teraz nam zleci...

Też się cieszę ; że podejmuje ryzyko ;) Badanie nasienia to podstawa - także róbcie i działajcie ;)

Aszin wynik może nie jest bardzo dobry; ale jest dobry ! Owulacja była a prog wydziela się skokowo. ;)

aszin lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisiepy bardzo dziękuję , trzeci dzień z rzędu wcinam hummus i ogórki kiszone 🤪

Liyss🧚🏻, Butterfly23, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Trochę późne :D

✊✊ za dzisiejsze wizyty, badania :)

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Też się cieszę ; że podejmuje ryzyko ;) Badanie nasienia to podstawa - także róbcie i działajcie ;)

Aszin wynik może nie jest bardzo dobry; ale jest dobry ! Owulacja była a prog wydziela się skokowo. ;)
    Działamy, i tak mieliśmy powtórzyć bo wtedy były zaburzone przez jego chorobę. Tym razem, nie musi prłacić za przyjemność :D No i jakoś się nie opiera jak tamtym razem.

Aszin dokładnie, to już 9dpo więc może być niższy, a wynik 14 to jest całkiem dobry wynik ;)

O właśnie siesiepy, ja ostatnio zrobiłam swój własny humus z cebulką ;)

siesiepy lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Super, trzymam kciuki za piękne jajka ;) A transferować chcesz w tym samym cyklu czy stawiasz na odroczony ?
    Zobaczymy jak się będę czuć, ale chyba wolałabym w następnym cyklu 🤔 żeby organizm odpoczął

🍷Alysa, też się martwiłam o przestymulowanie właśnie, ale wygląda to dobrze, pani dr też zadowolona 🤩

• ezra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas kiepsko.. ponieważ dodatkowe badania nasienia od razu kazali mu poczekać.. jest gorzej niż było bo maja obawy ze nie dadza rady zrobić fragmencji DNA nasienia 😞 czekamy na oficjalne wyniki ale już nie mamy się co nawet łudzić, tylko ivf

@Frutti kciuki mocne ! 🤞🏻

@aszin wiadomo ze więcej to lepiej ale to bardzo ładny prog na ten dzień i w dodatku 9 dpo 💜

Frutellka lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa Wy to z nasieniem nie macie chyba wyzwania? Dobrze, że to już takie naturalne i pójdzie jeszcze raz 🥹

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🤗

Mam chwilkę czasu przed pracą to pomyślałam, że zajrzę 🥹

@aszin przyzwoity prog, ja byłabym zadowolona 😊 kciuki za Twoje testowanie ✊🏻

@Pusshka trzymam kciuki za Twoją hodowlę i za poniedziałkową punkcję. Przecierasz szlaki dla całej reszty na wątku 🥹

Prosiłaś o pochwalenie się goframi więc chwale się wczorajszymi z białej fasoli :D
    https://ibb.co/TTc94tp

aszin, Myszkaaa20, Frutellka , Liyss🧚🏻, Effiii, ezra, klaudia_23, Paula9463, Pusshka lubią tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    No i u nas kiepsko.. ponieważ dodatkowe badania nasienia od razu kazali mu poczekać.. jest gorzej niż było bo maja obawy ze nie dadza rady zrobić fragmencji DNA nasienia 😞 czekamy na oficjalne wyniki ale już nie mamy się co nawet łudzić, tylko ivf

@Frutti kciuki mocne ! 🤞🏻

@aszin wiadomo ze więcej to lepiej ale to bardzo ładny prog na ten dzień i w dodatku 9 dpo 💜

A czemu mogą nie dać rady? Z tego względu, że nasienie jest za słabe?
    Jeśli czeka Was ivf to zobacz, Pusshka już Ci przeciera szlaki. 🤞🏼 Nie załamujcie się. ♥️

🌿Aszin nie marudź. 😃 Próg ok, owulka była i to najważniejsze. Nie z takich wyników były dwie kreski. 😉

aszin, ezra, Pusshka lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pushkka, cudownie, że stymulacja działa, a Ty czujesz się na niej dobrze 🥹 kciuki za monit i punkcję 🤞🏻♥️

Ezra, mam nadzieję, że jednak uda się zrobić wszystkie badania Małżykowi 🫂

Anka, gofry wyglądają pysznie, ja mówiłam mężowi, że chciałabym kupić gofrownice, to stwierdził, że zrobię gofry kilka razy i mi się znudzi 🤪

Dziękuję za wszystkie kciuki :) ale czuję podobnie jak Gosia, że to nie ten cykl :)

ezra, Pusshka lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Pushkka, cudownie, że stymulacja działa, a Ty czujesz się na niej dobrze 🥹 kciuki za monit i punkcję 🤞🏻♥️

Ezra, mam nadzieję, że jednak uda się zrobić wszystkie badania Małżykowi 🫂

Anka, gofry wyglądają pysznie, ja mówiłam mężowi, że chciałabym kupić gofrownice, to stwierdził, że zrobię gofry kilka razy i mi się znudzi 🤪

Dziękuję za wszystkie kciuki :) ale czuję podobnie jak Gosia, że to nie ten cykl :)

Dlatego ja musze robić regularnie żeby Pan Anek nie mówił "kupiłem Ci gofrownice i leży!!" 😂😂

Paula9463 lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Działamy, i tak mieliśmy powtórzyć bo wtedy były zaburzone przez jego chorobę. Tym razem, nie musi prłacić za przyjemność :D No i jakoś się nie opiera jak tamtym razem.

Aszin dokładnie, to już 9dpo więc może być niższy, a wynik 14 to jest całkiem dobry wynik ;)

O właśnie siesiepy, ja ostatnio zrobiłam swój własny humus z cebulką ;)

Badanie trzeba zrobić i trzeba podchodzić zerojedynkowo w tej sytuacji; to kolejny krok w Waszej diagnostyce; chociaż u ciebie to jeszcze cześć rzeczy pewnie niezbadana ;) Typu KIR i inne;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Zobaczymy jak się będę czuć, ale chyba wolałabym w następnym cyklu 🤔 żeby organizm odpoczął

🍷Alysa, też się martwiłam o przestymulowanie właśnie, ale wygląda to dobrze, pani dr też zadowolona 🤩

Teraz większość Klinik właśnie praktykują transfer odroczony; właśnie chociażby po to, żeby kobieta doszła do siebie ;)

bonassola, Pusshka lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra mam nadzieję, że się uda wszystko przebadać ✊🏻

Anka takie gofry bym zjadła! A one z fasoli są do zjedzenia na słodko czy na wytrawnie? 😁

ezra lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ezra mam nadzieję, że się uda wszystko przebadać ✊🏻

Anka takie gofry bym zjadła! A one z fasoli są do zjedzenia na słodko czy na wytrawnie? 😁

Chyba jak się komu podoba. W składzie jest 20 g masła orzechowego ale nie jest wyczuwalne. Za to fasolka już tak 😅

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierze któraś z was fish Omega 3 z Aliness? Te kapsułki to jest rozmiar którego wcześniej nie widziałam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 12:59

age.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin tak tylko przypomnę, że mój progesteron 5 właśnie domaga się jeść😉

Ezra🫂 czyli jesteście na właściwej drodze. A ze świnką to ja słyszałam, że jeśli w nastoletnim wieku albo dorosłym życiu faceci przejdą, to może rzutować na ich płodność. Pamiętaj, że wystarczy jeden! A u Was będą i tak sak same the best off😊

Pusshka cieszę się, że dobrze się czujesz, oby tak dalej! Na punkcję bieżesz urlop?

Cerva, aszin, Myszkaaa20, ezra, bonassola, Paula9463, Pusshka lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Dziewczyny bierze któraś z was fish Omega 3 z Aliness? Te kapsułki to jest rozmiar którego wcześniej nie widziałam 🤣
    Lepiej mi się je łyka niż Chela Mag B6 😁

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
‹‹ 2489 2490 2491 2492 2493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ