Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli coś może pomócFrutellka wrote:Kochana ja to już mam chyba zrobione wszystko co możliwe na tym etapie - wszystko wygląda ładnie, a ciązy nie ma; więc doktor stwierdziła, że zauważyła coraz więcej na tym leku zachodzi w ciążę więc próbujemy jeszcze z tym

dobrze, że lekarka nie boi się "eksperymentować" z lekami. Nam zostało jeszcze badanie nasienia i będziemy umawiać się do poradni. Ciekawa jestem co teraz nam zleci...
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
IUI
-12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌
Starania STOP - zmiana pracy
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
• USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Pamiętaj, że to jest badane 9 dpo. A najwyższy wzrost jest 7 dpo. I nie nakręcaj się niepotrzebnie. Progesteron jest ładny i owulacja była. I wysokość progesteronu nie świadczy o jakości owulacji.aszin wrote:Nadrobię Was po pracy, ale wynik proga nie jest dla mnie zadowalający

aszin, Cerva, siesiepy, bonassola lubią tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
🍀 -
Alysa wrote:Czyli coś może pomóc
dobrze, że lekarka nie boi się "eksperymentować" z lekami. Nam zostało jeszcze badanie nasienia i będziemy umawiać się do poradni. Ciekawa jestem co teraz nam zleci...
Też się cieszę ; że podejmuje ryzyko
Badanie nasienia to podstawa - także róbcie i działajcie 
Aszin wynik może nie jest bardzo dobry; ale jest dobry ! Owulacja była a prog wydziela się skokowo.
aszin lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Dzień dobry! Trochę późne

✊✊ za dzisiejsze wizyty, badania
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Działamy, i tak mieliśmy powtórzyć bo wtedy były zaburzone przez jego chorobę. Tym razem, nie musi prłacić za przyjemnośćFrutellka wrote:Też się cieszę ; że podejmuje ryzyko
Badanie nasienia to podstawa - także róbcie i działajcie 
Aszin wynik może nie jest bardzo dobry; ale jest dobry ! Owulacja była a prog wydziela się skokowo.
No i jakoś się nie opiera jak tamtym razem.
Aszin dokładnie, to już 9dpo więc może być niższy, a wynik 14 to jest całkiem dobry wynik
O właśnie siesiepy, ja ostatnio zrobiłam swój własny humus z cebulką
siesiepy lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
IUI
-12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌
Starania STOP - zmiana pracy
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
• USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyZobaczymy jak się będę czuć, ale chyba wolałabym w następnym cyklu 🤔 żeby organizm odpocząłFrutellka wrote:Super, trzymam kciuki za piękne jajka
A transferować chcesz w tym samym cyklu czy stawiasz na odroczony ?
🍷Alysa, też się martwiłam o przestymulowanie właśnie, ale wygląda to dobrze, pani dr też zadowolona 🤩 -
No i u nas kiepsko.. ponieważ dodatkowe badania nasienia od razu kazali mu poczekać.. jest gorzej niż było bo maja obawy ze nie dadza rady zrobić fragmencji DNA nasienia 😞 czekamy na oficjalne wyniki ale już nie mamy się co nawet łudzić, tylko ivf
@Frutti kciuki mocne ! 🤞🏻
@aszin wiadomo ze więcej to lepiej ale to bardzo ładny prog na ten dzień i w dodatku 9 dpo 💜
Frutellka lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

-
@Alysa Wy to z nasieniem nie macie chyba wyzwania? Dobrze, że to już takie naturalne i pójdzie jeszcze raz 🥹👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

-
nick nieaktualnyCześć 🤗
Mam chwilkę czasu przed pracą to pomyślałam, że zajrzę 🥹
@aszin przyzwoity prog, ja byłabym zadowolona 😊 kciuki za Twoje testowanie ✊🏻
@Pusshka trzymam kciuki za Twoją hodowlę i za poniedziałkową punkcję. Przecierasz szlaki dla całej reszty na wątku 🥹
Prosiłaś o pochwalenie się goframi więc chwale się wczorajszymi z białej fasoli
https://ibb.co/TTc94tp
aszin, Myszkaaa20, Frutellka , Liyss🧚🏻, Effiii, ezra, klaudia_23, Paula9463, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
ezra wrote:No i u nas kiepsko.. ponieważ dodatkowe badania nasienia od razu kazali mu poczekać.. jest gorzej niż było bo maja obawy ze nie dadza rady zrobić fragmencji DNA nasienia 😞 czekamy na oficjalne wyniki ale już nie mamy się co nawet łudzić, tylko ivf
@Frutti kciuki mocne ! 🤞🏻
@aszin wiadomo ze więcej to lepiej ale to bardzo ładny prog na ten dzień i w dodatku 9 dpo 💜
A czemu mogą nie dać rady? Z tego względu, że nasienie jest za słabe?
Jeśli czeka Was ivf to zobacz, Pusshka już Ci przeciera szlaki. 🤞🏼 Nie załamujcie się. ♥️
🌿Aszin nie marudź. 😃 Próg ok, owulka była i to najważniejsze. Nie z takich wyników były dwie kreski. 😉
aszin, ezra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane -
Pushkka, cudownie, że stymulacja działa, a Ty czujesz się na niej dobrze 🥹 kciuki za monit i punkcję 🤞🏻♥️
Ezra, mam nadzieję, że jednak uda się zrobić wszystkie badania Małżykowi 🫂
Anka, gofry wyglądają pysznie, ja mówiłam mężowi, że chciałabym kupić gofrownice, to stwierdził, że zrobię gofry kilka razy i mi się znudzi 🤪
Dziękuję za wszystkie kciuki
ale czuję podobnie jak Gosia, że to nie ten cykl
ezra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaszin wrote:Pushkka, cudownie, że stymulacja działa, a Ty czujesz się na niej dobrze 🥹 kciuki za monit i punkcję 🤞🏻♥️
Ezra, mam nadzieję, że jednak uda się zrobić wszystkie badania Małżykowi 🫂
Anka, gofry wyglądają pysznie, ja mówiłam mężowi, że chciałabym kupić gofrownice, to stwierdził, że zrobię gofry kilka razy i mi się znudzi 🤪
Dziękuję za wszystkie kciuki
ale czuję podobnie jak Gosia, że to nie ten cykl 
Dlatego ja musze robić regularnie żeby Pan Anek nie mówił "kupiłem Ci gofrownice i leży!!" 😂😂
Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Alysa wrote:Działamy, i tak mieliśmy powtórzyć bo wtedy były zaburzone przez jego chorobę. Tym razem, nie musi prłacić za przyjemność
No i jakoś się nie opiera jak tamtym razem.
Aszin dokładnie, to już 9dpo więc może być niższy, a wynik 14 to jest całkiem dobry wynik
O właśnie siesiepy, ja ostatnio zrobiłam swój własny humus z cebulką
Badanie trzeba zrobić i trzeba podchodzić zerojedynkowo w tej sytuacji; to kolejny krok w Waszej diagnostyce; chociaż u ciebie to jeszcze cześć rzeczy pewnie niezbadana
Typu KIR i inne;)
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Pusshka wrote:Zobaczymy jak się będę czuć, ale chyba wolałabym w następnym cyklu 🤔 żeby organizm odpoczął
🍷Alysa, też się martwiłam o przestymulowanie właśnie, ale wygląda to dobrze, pani dr też zadowolona 🤩
Teraz większość Klinik właśnie praktykują transfer odroczony; właśnie chociażby po to, żeby kobieta doszła do siebie
bonassola, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Ezra mam nadzieję, że się uda wszystko przebadać ✊🏻
Anka takie gofry bym zjadła! A one z fasoli są do zjedzenia na słodko czy na wytrawnie? 😁
ezra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Ezra mam nadzieję, że się uda wszystko przebadać ✊🏻
Anka takie gofry bym zjadła! A one z fasoli są do zjedzenia na słodko czy na wytrawnie? 😁
Chyba jak się komu podoba. W składzie jest 20 g masła orzechowego ale nie jest wyczuwalne. Za to fasolka już tak 😅
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Aszin tak tylko przypomnę, że mój progesteron 5 właśnie domaga się jeść😉
Ezra🫂 czyli jesteście na właściwej drodze. A ze świnką to ja słyszałam, że jeśli w nastoletnim wieku albo dorosłym życiu faceci przejdą, to może rzutować na ich płodność. Pamiętaj, że wystarczy jeden! A u Was będą i tak sak same the best off😊
Pusshka cieszę się, że dobrze się czujesz, oby tak dalej! Na punkcję bieżesz urlop?
Cerva, aszin, Myszkaaa20, ezra, bonassola, Paula9463, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Lepiej mi się je łyka niż Chela Mag B6 😁Lola93 wrote:Dziewczyny bierze któraś z was fish Omega 3 z Aliness? Te kapsułki to jest rozmiar którego wcześniej nie widziałam 🤣