Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    A moze wlasnie twoja? Ale moze sie myle 🤷🏼‍♀️
    Zapytałam, bo sporo tutaj dziwnych kont, które sobie pozwalają na komentowanie. Jeśli nie, to wybacz - chcialam jasnej odpowiedzi.
    Życzę zdrowia dzieciaczkowi, aby posiedział jak najdłużej.

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    🩺 23.11. III prenatalne

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tak myślałam, że nie chciałaś tutaj smecic z osobistych powodów, ale Alysa założyła, że pewnie przez to ostatnie wydarzenie. I odbiłam piłeczkę- niepotrzebnie.

• aszin Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dziewczyny, decyzja należy do Was. Ja w każdym razie zostaję.
    Ja też, bo tak jak pisałam, nie wyobrażam sobie teraz nie wiedzieć, co u Was. Poza tym to, ile wsparcia tutaj otrzymałam w trudnych chwilach, wiem tylko ja i przez to stałyście mi się jeszcze bliższe.

I pamiętajmy o tym, że mamy wspólny cel, niektóre już go osiągnęły, inne dalej do niego dążą, ale
    bądźmy dla siebie wyrozumiałe, tak jak do tej pory, nie dzielmy się na żadne obozy.

Cerva, blador2, goska000, Astereae, PoczątkującaPisarka, Liyss🧚🏻, Nomeolvides, Pusshka, Edithka, Paula9463, karola_b lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja też, bo tak jak pisałam, nie wyobrażam sobie teraz nie wiedzieć, co u Was. Poza tym to, ile wsparcia tutaj otrzymałam w trudnych chwilach, wiem tylko ja i przez to stałyście mi się jeszcze bliższe.

I pamiętajmy o tym, że mamy wspólny cel, niektóre już go osiągnęły, inne dalej do niego dążą, ale
    bądźmy dla siebie wyrozumiałe, tak jak do tej pory, nie dzielmy się na żadne obozy.

Ja i tak muszę zobaczyć jutro Twój patyk. 😅🤪

aszin, blador2, Muuu. lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Klaudia przyznaje, mogłam Ci to napisać łagodniej. Przepraszam że w taki sposób zwróciłam Ci na pewne kwestie uwagę. Ale przykro mi też jest ze dla niektórych czasem odmienne spojrzenie, zwrócenie na coś uwagi wywołuje takie emocje. Tekst z kopniakiem miał być w ramach naszej anegdotki. Nie raz do innych dziewczyn to pisałyśmy.
    Jednak nie napisałam Ci nic nie kulturalnego, nie nazwałam Cie w żaden sposób obraźliwie, nie napisałam Ci ze jesteś gówniara, tym bardziej nieodpowiedzialna jak to zostało mi za rzucone. Szczególnie że wiele słów których nie napisałam zostało mi "do ust" włożone. Twierdzisz że piszę z frustracja i żalem? To jest Twoje odczucie, ja go nie zmienię, a Ty nie siedzisz mi w glowie. Wierz mi nie mam Ci czego zazdrościć czy mieć żalu , szczególnie takiej sytuacji. To że napisałam do Ciebie dosadniej o tym nie świadczy.

Blador co do balansu to on był. Tylko zapomniałyśmy o jednym, że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Ja zrobiłam to może za ostro ale czasu nie zmienię, mogę przeprosić. Bo moja dosadnosc wynikała tylko z chęci zwrócenia uwagi na sytuację. Tobie też czasem któraś pisała coś dosadniej. Inne też trzeba było doprowadzać do porządku, mnie też. Nie zawsze było miło i kolorowo, ale ppdchodzilysmy do tego z dystansem.

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej. Co tu się działo. Przykro,że dziewczyny chcą odchodzić 🥹

Blador jak wizyta?

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Klaudia, ta farma no nameów to nie jest twoja? Dziwna zależność tu następuje. Bardzo zwróciło to moją uwagę.

Ale może się mylę 🤷‍♀️
    Akurat Klaudia często pisze co myśli i zwraca uwagę jeśli jej się coś nie podoba. Więc myślę, że pudło.

Sania92 lubi tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania92 wrote:
    Gosia tak myślałam, że nie chciałaś tutaj smecic z osobistych powodów, ale Alysa założyła, że pewnie przez to ostatnie wydarzenie. I odbiłam piłeczkę- niepotrzebnie.

Sania, napisałam z jakiego powodu nie chcę smęcić już wczoraj. Nie musiałaś za dużo myśleć. To było oczywiste :)

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum jest wiele wspólnych wątków ale tak zła atmosfera panuje tylko tu. Myślę że to zasługa niektórych osób. Na pozostałych wątkach są tak samo osoby starające się jak i w ciąży i się dogadują bez problemu...

Alysa daj już spokój, nie zawsze Twoje zdanie musi być ostatnie. Zachowałaś się źle i powinnaś przeprosić Klaudię, po prostu. To samo zrobiłaś na wątku miesięcznym kiedy Renata prosiła Cie abyś jej nie doradzała a i tak musiałaś postawić przysłowiową kropkę nad i. Koniec końców atmosfera na tym wątku też siadła a dwie dziewczyny usunęły swoje konta. I tyle wyszlo z tego Twojego zachowania. Jesteś dorosła osoba, wiele dziewczyn powiedziało Ci co myśli o Twoim wpisie więc nie tylko Klaudia odebrała go źle wiec choć raz zachowaj się jak trzeba i nie upieraj przy swoim.

Ultramaryna zapewniam Cię że nie jestem Klaudią. Twoje wypowiedzi od pewnego czasu też są ciosem poniżej pasa, chamskie i bezczelne.

Pragiola, Sania92 lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania92 wrote:
    A kij miałam Ci nie odpisywać. Ale wkładasz mi słowa których nie wypowiedziałam w usta. Napisałam że w moim odczuciu Gosia mogła tak się poczuć. Ale dodałam też że Gosia może czuć inaczej a mi się to wydawać.
    Kimkolwiek jesteś miej odwagę się ukazać, bo takie zachowanie i sianie fermentu jest właśnie nie dojrzałym zachowaniem.

goska000 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy

• goska000 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Garść informacji. Jakubowski lepiej wygląda i mówi, że lepiej się czuje. Tata pierwsze badania miał zrobione. Na razie ok :) Przełożyłam monit na 31 maja bo @ nie widać. Na początku czerwca pewnie jeszcze jedna wizyta aby potwierdzić owulację i nie uwierzycie co zrobiłam :D Kupiłam na działkę rozkładany materac i w dni płodne będziemy jeździć na budowę 'tworzyć' 🤣 Nie wiem tylko czy materac położyć w przyszłym pokoju Leona czy w pokoju Jego brata lub siostry :P Zachód słońca, cisza, spokój, kurz, komary, gołe ściany, goli my. Czego chcieć więcej 🫣😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 17:45

klaudia_23, Nomeolvides, aszin, Butterfly23, Astereae, Cerva, Pusshka, Liyss🧚🏻, blador2, Muuu., bonassola, Sunnysunsun, PoczątkującaPisarka, Paula9463, karola_b, Małgosiagosia, siesiepy lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymamy dalej kciuki🤞🏼. Będzie miał robiony Pet?

goska000 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa niezle przeprosiny. „Przepraszam, ale..” 😅
    Nie tlumacz sie juz, ze nie raz pisalysmy ktorejs cos dosadniej, bo trzeba bylo ja doprowadzic do porzadku. Tak rzeczywiscie bylo, ale sa jakies granice. Nie tylko ja Twoj post odebralam „zle”. Jesli kilka osob zwraca Ci na cos uwage to moze warto zastanowic sie, ze moze jednak maja racje, a nie ciagle upierac sie przy swoim i tlumaczyc.

Sania92 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, ale generalnie Klaudia nie musi nam pisać wszystkiego. Tylko to co chce. Ja się kompletnie nie znam na pessarach, szwach. I powinnaś ciut łagodniej to napisać, czy wie jak to wygląda tą sprawą z tym szwem, czy lekarze ją o wszystkim poinformowali. Ty ją zaatakowałaś.

Atmosfera ostatnio zrobiła się tu bardzo niefajna. I jak to się nie zmieni, to wiele dziewczyn odejdzie.
    Ale fajnie by było, gdyby niektóre dziewczyny wyciągnęły wnioski z tego co tu się dzieje teraz.

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 14 maja, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @Alysa niezle przeprosiny. „Przepraszam, ale..” 😅
    Nie tlumacz sie juz, ze nie raz pisalysmy ktorejs cos dosadniej, bo trzeba bylo ja doprowadzic do porzadku. Tak rzeczywiscie bylo, ale sa jakies granice. Nie tylko ja Twoj post odebralam „zle”. Jesli kilka osob zwraca Ci na cos uwage to moze warto zastanowic sie, ze moze jednak maja racje, a nie ciagle upierac sie przy swoim i tlumaczyc.
    To jest Twoje zdanie. Masz prawo być zła i tego nie przyjmować. Tylko nie zmieniał kontekstu, albo jak już coś cytujesz to zacytuj całość. Bo przeprosiłam Cie za swoje zachowanie i ton. A to ale dotyczyło innej kwesti. W ogóle jak teraz patrzę nie powinno go tam być w zdaniu, to już jest takie czepianie się szczegółów stylistycznych. Nie będę się teraz tutaj biczować kajać . Bo każda ma prawo mieć swoje zdanie i je wyrażać. Myślę że to Twoje ostatnie zdanie powinnyśmy odnieść do nas wszystkich. Bo jednak wiele z nas, Ty Klaudia też często upiera się przy swojej prawdzie 😉. I było to ostatnio widać na wątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 18:05

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Viii Autorytet

Wysłany: 14 maja, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej wpadłam poczytać co u Was i napisać co u mnie i tak mi się przykro zrobiło. Chyba się powstrzymam 😊 Dużo zdrówka i kciuki dla potrzebujących, jak zawsze 🙌

Pusshka, Edithka lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vii, dlaczego miałabyś nie pisać? :)

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 maja, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Alysa, ale generalnie Klaudia nie musi nam pisać wszystkiego. Tylko to co chce. Ja się kompletnie nie znam na pessarach, szwach. I powinnaś ciut łagodniej to napisać, czy wie jak to wygląda tą sprawą z tym szwem, czy lekarze ją o wszystkim poinformowali. Ty ją zaatakowałaś.

Atmosfera ostatnio zrobiła się tu bardzo niefajna. I jak to się nie zmieni, to wiele dziewczyn odejdzie.
    Ale fajnie by było, gdyby niektóre dziewczyny wyciągnęły wnioski z tego co tu się dzieje teraz.
    Motylku ale ja to napisałam, że wiemy tylko ile ona nam powie i nie wiemy czy wszystko nam mówi, nie musi. I przyznałam Wam rację że zrobiłam to w złym tonie. Nie będę co chwilę się kajać teraz i myślę że z mojej strony to koniec tego tematu przepraszania.
    Jeżeli nie pasuje komuś moja obecność tutaj to powiedzcie to wprost, tylko nie z anonimowych kont. Bądźmy dorosłe i odważne. Bo ja jestem w stanie wziąć odpowiedzialność za swoje słowa, chciałabym byście i Wy to zrobiły.

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• goska000 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, Tata będzie miał zwykłe MRI z kontrastem jeszcze.

Alysa lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 14 maja, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Gosia ale ekstra pomysł z tym "tworzeniem" 🤣 coś pięknego 😃

🌿Blador poprosimy o relacje z połówkowych. Czy Księżniczka odwróciła się tym razem do zdjęć? 🙂

goska000, blador2 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
‹‹ 2505 2506 2507 2508 2509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ