X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador na razie to ja się odmeldowuje do spania 🤪 trzymajcie się ciepło, nie szalejcie za bardzo. No j kciukasy za wszystkie. Podczas snu ciężko się je trzyma ale jestem z Wami myślami.

blador2, Anka32 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii ja się nie znam ale tak myślę czy może warto iść już o pomoc, żeby su***nie zadomowiła się bardziej w Twoim życiu?

Effiii lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️
    Ja już siedzę z kawusią i śniadaniem, włosy umyte i trzeba się ogarniać, nie lubię szpitali 🙈🙈🙈

Trzymam kciuki za naszego małego Wojownika Kazia 🙏 Anka jak będziesz coś wiedziała daj nam znać proszę ❤️

Klaudia mam nadzieję że jesteś już po i wszystko dobrze ❤️

Viii, aszin 🫂 🫂 🫂

Kciuki dla Nome, Cerva, siesiepy, Alysy ✊✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 08:10

Anka32, Alysa lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii jak czujesz, że coś jest na rzeczy ale nie jesteś gotowa żeby iść od razu do psychiatry to możesz spróbować niezobowiązująco spotkanie u psychoterapeuty. Ja jestem na maxa za tym, żeby korzystać z takich opcji jak ma się możliwości i chęci . Ja chodziłam swojego czasu i powiem Ci, że dużo mi to pomogło i lepiej rozumiem siebie i swój sposób postępowania. Tule mocno kochana 🫂 kiedyś wydawało mi się, że wymyślam, że po co mi to, że jakoś ogarnę sama ale sprobowałam i nie żałuję i każdemu polecam kto czuje taką potrzebę 🥹

Effiii lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka chyba nie ma takiego człowieka co lubi ten przybytek 🤪 żeby jeszcze drinki z palemkami rozdawali.

Dawaj znać co tam u Ciebie 🤞🏼

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Vii, Aszin 🫂
    Trzymam kciuki za pozostałe potrzebujące i za Kaziczka. ✊

Anka32, Myszkaaa20, aszin lubią tę wiadomość

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Myszka chyba nie ma takiego człowieka co lubi ten przybytek 🤪 żeby jeszcze drinki z palemkami rozdawali.

Dawaj znać co tam u Ciebie 🤞🏼
    Oni tacy mało subtelni są i zamiast drinków podają kieliszki😉 chociaż jak dadzą narkotyczne, to ja mam odlot😆

Alysa lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze kciuki i ciepłe słowa 🥹❤️
    Już się denerwuję, eh. Jak pomyślę, że moja Siostra się denerwuję jeszcze bardziej 😪
    Od 16 zaczynam pracę więc liczę, że jakimikolwiek wiadomościami podzielę się z Wami wcześniej. Niestety dokładną godzina zabiegu nie jest jeszcze znana. Siostra dzisiaj będzie podpisywała dokumenty.

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Byłam dziś oddać krew na morfologir i tsh i Mocz.
    Ciekawe czy po tej miesięcznej chorobie organizm wrócił do siebie.

Anka ✊️✊️✊️✊️✊️ ogromne kciuki za Kazia.

Aszin 🫂🫂 za biel
    VII 🫂🫂 za biel i gratulacje za podwyżkę 😁

Anka32, aszin lubią tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja za to mogłabym jeść codziennie na śniadanie placuszki na skyrze z masłem orzechowym i borówkami 😍
    Podałabyś przepis na te placuszki? Pewnie było, ale pominęłam, a miałam kiedyś takie w cateringu i były pyszne.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

@blador, ja mam dzisiaj kurczaka w sosie smietankowo-ziołowym, z torebki co prawda, ale pyszka! I szybko :)

@Monia piękne <3 mąż tez ma takie serduszko w aucie :)

@edithka o rany, to to prawie już :o

@Bodzenka, życzę dużo siły i cieprliwości w terapii <3

@aszin @viii mocne przytulasy Dziewczyny <3

Bodzenka lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam zapytana dlaczego udzielam się w momentach, w których są zgrzyty, więc odpowiem. Zazwyczaj reaguję, gdy dzieje się coś złego. W mojej ocenie Alysa zachowała się brzydko w stosunku do Klaudii. Zwłaszcza, że jakieś dwa tygodnie temu był tu zgrzyt na temat ciążowych tematów. Klaudia wyraziła wtedy dość dobitnie swoją opinię i myślę, że mogło jej się teraz za to oberwać .
    Tam gdzie dzieje się dobrze - nie zawsze jest potrzeba reakcji. Gdy widzę nieznajomych ludzi, którzy są szczęśliwi, dobrze się traktują - nie wtrącam się i cieszę się w duchu. Gdy widzę np. na ulicy nieznajomych ludzi którym dzieje się krzywda - reaguję. Tak samo z Wami - gdy jest miła atmosfera, gdy się cudownie wspieracie nie ma potrzeby komentować ( nie sądzę, że potrzeby jest Wam motywujący wpis od osoby, której nie znacie ) Zadziało się źle- pozwoliłam sobie skomentować. Czasem dobry jest taki wpis od obcej osoby - ona nic nie traci. Mogą być na wątku osoby, którym się coś nie podoba, ale nie powiedzą tego - może dla świętego spokoju, może z obawy przed odrzuceniem. Widząc wpis podobny do swoich odczuć- otwierają się - co było widać wczoraj.

Nusia napisała, że nie przyjmujecie nowych osób, Wy odpisałyście, że dołączyła Początkująca Pisarka, Siesiepy. Przewertowałam specjalnie forum, cofnęłam się do odległych wpisów i rzeczywiście te dwie Dziewczyny dosyć niedawno dołączyły, ale z tego co przeczytałam one dołączyły już po jakiś zgrzytach, gdy zarzucano Wam, że nie chcecie przyjmować nowych - można powiedzieć że odrobiłyście lekcję. Swoją drogą dużo tych zgrzytów i niefajnych sytuacji tu :/
    Gdy Nusia chciała dołączyć - pisała normalne posty, nie byłyście takie miłe. Zwracałyście uwagę, że kultura wymaga przedstawienia się itp. Trochę traktowałyście nowe dziewczyny z góry. Odsyłałyście na inne wątki. Pojawiły się głosy, żeby nie przyjmować w ogóle nowych osób, otwarcie pisałyście, żeby nie reagować na wpisy obcych osób, solidarnie miałyście zlewać te wpisy. Nusia trafiła właśnie na taki moment na tym wątku. Tak było i nie zaprzeczajcie. Wpisy osób, którym się to nie podobało nie wzięły się znikąd.

• aszin Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Podałabyś przepis na te placuszki? Pewnie było, ale pominęłam, a miałam kiedyś takie w cateringu i były pyszne.
    Skyr waniliowy, dwa jajka, dwie płaskie łyżki mąki i szczypta proszku do pieczenia, smażę bez tłuszczu na patelni od naleśników, potem po prostu na wierzch masło orzechowe i borówki :D ale myślę, że można wrzucić do masy.

Małgosiagosia, blador2, siesiepy, Effiii, Lola93 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół

Wysłany: 15 maja 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula9463 wrote:
    Nomeolvides l4 jest liczone z ostatnich 12 msc przepracowanych, macierzyński jest liczony z tych samych miesięcy przed l4 tyle że tu masz zależności albo 100% 6msc i 60% drugie tyle albo ciągiem 80% i moim zdaniem lepiej te 80 % bo ciągiem taka sama mniej więcej kwota, różni się kiedy miesiąc ma 30-31 dni.
    Tutaj tylko sprostuję, że jest to 81,5% przez 52 tygodnie lub 100% przez 20 tygodni i 70% przez 32%. Co lepsze to już decyzja indywidualna. Kwotowo wychodzi tak samo. Ja raczej wybiorę drugą opcję. Zawsze lepiej dostać pieniądze wcześniej, bo można je zainwestować i zyskać na odsetkach. 😉

Paula9463 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Aszin, Vii przytulam. Ale VIII gratuluję podwyżki, świętuj! 😘

🌿 Klaudia mam nadzieję, że już jesteś po i wszystko się udało.

🌿Bodzenka to duży krok, ale terapia jest bardzo ważna. Leki są w niej wsparciem. 😘

🌿Anka kciuki za Malutkiego.

Ja już po badaniach. Czekamy na wyniki. 🙂 Najbardziej jestem ciekawa hemoglobiny.

Miłego dnia!

Anka32, Bodzenka, Effiii, aszin, Muuu., Alysa lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania wszystko ładnie pięknie, tylko przy każdej takiej sytuacji odzywa się nowe konto, sorry ale nie wierzę, że za każdym razem jest to nowa osoba więc jeśli ktoś ma odwagę wchodzić z butami to niech zrobi to ze swojego normalnego konta. Nie chcę już tu odnosić się do wypowiedzi, tylko do tych lewych kont.

Muu też bardzo lubię i robię już teraz nie z torebki. Ja chyba dzisiaj pójdę w rybę.

Paula9463, Alysa lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwiązał się problem z nowymi osobami, ale niemiła atmosfera i tak tu czasem powraca. Rzeczywiście na innych wątkach tego nie ma.
    Teraz kilka z Was napisało co im się nie podoba, więc może tak jak problem z nowymi osobami się rozwiązał, tak zgrzyty pójdą w zapomnienie. Czego życzę.

Kciuki za pomyślną operację Kazika.

Anka32 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 maja 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam was. Nie odniosę się do większości postów, bo po prostu jest tego za dużo, ale strasznie mi przykro, że się u nas tak atmosfera popsuła. 😞 Nie chciałabym, żeby ktokolwiek odchodził lub poczuł się źle czy urażony. Mam nadzieję, że jednak wszystko wróci do normy i nikt nas więcej nie opuści. 😕 A dziewczyny, które już odeszły baaardzo mi szkoda, ale życzę powodzenia i wpadajcie do nas choć od czasu do czasu.

🍀klaudia, trzymam kciuki za Twojego maluszka. Oby ten szew pomógł. Doceniam, że mimo stresu dzielisz się z nami swoją sytuacją.

☘️Anka, kciuki za Kaziczka. 🤞🏻 Biedny chłopak, takie przejścia zaraz po narodzinach. 😕

Szczerze mówiąc też się ostatnio zastanawiam czy mogę coś napisać o ciąży, czy kogoś nie urażę. Ale koniec z tym, będę pisała to co chcę. Byłam ostatnio na usg i obwód brzuszka synka jest o tydzień do tyłu do wieku ciąży. 😞 Mam nadzieję, że się to wyrówna i nie wyjdzie nam żadna hipotrofia. Czekamy teraz na prenatalne.

Anka32, Monia•, Pusshka lubią tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Sania wszystko ładnie pięknie, tylko przy każdej takiej sytuacji odzywa się nowe konto, sorry ale nie wierzę, że za każdym razem jest to nowa osoba więc jeśli ktoś ma odwagę wchodzić z butami to niech zrobi to ze swojego normalnego konta. Nie chcę już tu odnosić się do wypowiedzi, tylko do tych lewych kont.

Muu też bardzo lubię i robię już teraz nie z torebki. Ja chyba dzisiaj pójdę w rybę.
    To uwierz, że mogą to być zupełnie inne osoby. Widziałam tu kilka wpisów dziewczyn, które nie mają nowych kont, mają sporo napisanych postów nie tylko w tym wątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:16

Alysa lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane.
    U mnie dzisiaj trochę lepiej, ćmi łeb ale od spięcia karku i zatok, więc uporczywie ugniatam karczycho i się nawadniam.

Vii nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, oblewaj. :D Chociaż takie plusy sobie wyciągniemy z tej sytuacji.

aszin, przykro mi że nic się nie pojawiło twórczego na testach. :( Masz kontakt z lekarzem? Podpytałabym. Dzięki za przepis, spróbuję wykorzystać ten naturalny co mam i go doprawić. :D

Z wczoraj wyczaiłam Bodzenkę, kochana trzymaj się. Najlepiej będzie połączyć leczenie farmakologiczne (może wystarczyć w zupełności delikatne) i terapię, jeśli masz taką możliwość. Pamiętaj też, że przez moment, kiedy organizm będzie wysycał się lekami (2 tygodnie) możesz mieć przeróżne wahania nastrojów - przyszykuj na to swoich domowników, żeby nie chcieli wywieźć Cię na taczce tylko otoczyli zrozumieniem. :) A potem będziesz szczelnie owinięta folią bąbelkową jeśli leki się sprawdzą - czego Ci ogromnie życzę. <3

gośka, tańczę tutaj taniec dla Twojej @.

bladorku ja teraz sikać będę w piątek i nawet nie spinam tyłka, żeby robić inaczej. Wczorajsza wizyta dodatkowo ostudziła mój zapał. :D Aha i jednak doszłam na te badania krwi bo mi bus nie przyjechał o 11:10, więc doturlałam się na te przeciwciała i morfo (w morfo wyszły podwyższone leukocyty, neutrofilie, limfocyty, monocyty, obniżone erytrocyty, eozynofile - oczywiście to albo stres, albo choroba, albo rak, albo ciąża :D typowe odpowiedzi google - zastanawiam się na ile to efekt immunosupresyjności proga wyszedł). Dodatkowo tak sobie wczoraj wykoncypowałam, że jak kolejnym razem moje endometrium będzie niewysycone progiem mimo brania luteiny dodatkowo, to zbadam proga 7dpo i e2 i z tymi wynikami poproszę o zmianę leku - może luteina akurat na te potrzeby jest zwyczajnie dla mnie za słaba. A co tam u Ciebie? Jak się czujesz?

Effiii popieram Alysę - masz już tego świadomość, chociaż uważasz, że się nie przyznałaś. :) Zrobiłaś duży krok, nadejdzie czas na następne ale to jest proces. Możesz spróbować porozmawiać o tym z mężem, skoro on również to zauważył, może dzięki temu bardziej oswoisz temat i zgłoszenie się do specjalisty będzie prostsze? Psychiatrzy i psychologowie nie gryzą tylko realnie pomagają, nikogo nie oceniają. Tylko znajdź takich z dobrymi opiniami. :))

Anka, trzymam mocne kciuki za Kazika bo tylko tylę mogę zrobić, ale wierzę, że ta dobra energia jednak w jakiś sposób pomoże. <3

Małgosia, dawaj znać. Byłaś badana pod kątem zespołu antyfosfolipidowego może? Pamiętam, że Beezi miała podobny problem na końcówce ciąży - był rozjazd. Ale ten rozjazd się nie powiększał i tak udało się ciążę donosić do dobrego momentu, czego Ci życzę (ale jeszcze bardziej życzę Ci tego, żeby jednak się wyrównało).

Ej czekajcie, czemu za mnie trzymacie kciuki. :)

Sania z całym szacunkiem, ale powiedz mi, dlaczego dalej kontynuujesz mało przyjemne wątki z wczoraj? Nie nadrobiłam jeszcze dnia wczorajszego, ale dalej nie widzę sensu w roztrzepywaniu tego jajka widelcem i to przez osobę, która tu z nami nie jest - zwyczajnie. Nie wiem kim jesteś, ale próbujesz uszczęśliwiać (w swojej opinii) ten wątek na siłę, a faktycznie znowu wrzucasz tematy, które zwyczajnie dla wielu osób są przykre. Jeśli same zainteresowane będą chciały dalej to rozgrzebywać, proszę bardzo (chociaż nie wiem, czy nie lepiej zwyczajnie przejść z tym na priv, bo nie wiem czy to nie problem do wyjaśnienia na osobności), ale Ty, tu i teraz? Wtrącasz się między wódkę a zakąskę od czapy, nikt Cię nie zna więc mało kto w ogóle liczy się z Twoim zdaniem, bo to nie pierwsza taka sytuacja gdy ktoś, kto nie ma pojęcia o pojęciu wyraża się niepochlebnie o dziewczynach i myli fakty. Jeżeli uważasz, że na tym wątku jest nieprzyjemnie, to przecież są dużo przyjemniejsze wątki na forum a nikt Cię tu siłą nie trzyma i nie prosi o "leczenie". Mamy nowy piękny dzień, nowe sprawy, nowe nadzieje, nowe wizyty i badania i Ciebie z wczorajszym problemem. Słabo to wygląda, czyż nie? Temat przyjmowania nowych osób był wałkowany setki razy i nie chce mi się powtarzać, czemu niektóre osoby zostały przyjęte a inne nie (a nie tylko ja i Pipi jesteśmy nowe, wcześniej przed nami też kilka nowych jakoś dołączyło i problemu nie było), więc tu słabo temat odrobiłaś. Zastanów się nad tym przez chwilę. Tyle ode mnie.

Anka32, Effiii, Paula9463, blador2, aszin, Sunnysunsun, PoczątkującaPisarka, Alysa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d

~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat
‹‹ 2515 2516 2517 2518 2519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ