Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyblador2 wrote:Sania wszystko ładnie pięknie, tylko przy każdej takiej sytuacji odzywa się nowe konto, sorry ale nie wierzę, że za każdym razem jest to nowa osoba więc jeśli ktoś ma odwagę wchodzić z butami to niech zrobi to ze swojego normalnego konta. Nie chcę już tu odnosić się do wypowiedzi, tylko do tych lewych kont.
Muu też bardzo lubię i robię już teraz nie z torebki. Ja chyba dzisiaj pójdę w rybę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 09:16
Alysa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane.
U mnie dzisiaj trochę lepiej, ćmi łeb ale od spięcia karku i zatok, więc uporczywie ugniatam karczycho i się nawadniam.
Vii nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, oblewaj. Chociaż takie plusy sobie wyciągniemy z tej sytuacji.
aszin, przykro mi że nic się nie pojawiło twórczego na testach. Masz kontakt z lekarzem? Podpytałabym. Dzięki za przepis, spróbuję wykorzystać ten naturalny co mam i go doprawić.
Z wczoraj wyczaiłam Bodzenkę, kochana trzymaj się. Najlepiej będzie połączyć leczenie farmakologiczne (może wystarczyć w zupełności delikatne) i terapię, jeśli masz taką możliwość. Pamiętaj też, że przez moment, kiedy organizm będzie wysycał się lekami (2 tygodnie) możesz mieć przeróżne wahania nastrojów - przyszykuj na to swoich domowników, żeby nie chcieli wywieźć Cię na taczce tylko otoczyli zrozumieniem. A potem będziesz szczelnie owinięta folią bąbelkową jeśli leki się sprawdzą - czego Ci ogromnie życzę.
gośka, tańczę tutaj taniec dla Twojej @.
bladorku ja teraz sikać będę w piątek i nawet nie spinam tyłka, żeby robić inaczej. Wczorajsza wizyta dodatkowo ostudziła mój zapał. Aha i jednak doszłam na te badania krwi bo mi bus nie przyjechał o 11:10, więc doturlałam się na te przeciwciała i morfo (w morfo wyszły podwyższone leukocyty, neutrofilie, limfocyty, monocyty, obniżone erytrocyty, eozynofile - oczywiście to albo stres, albo choroba, albo rak, albo ciąża typowe odpowiedzi google - zastanawiam się na ile to efekt immunosupresyjności proga wyszedł). Dodatkowo tak sobie wczoraj wykoncypowałam, że jak kolejnym razem moje endometrium będzie niewysycone progiem mimo brania luteiny dodatkowo, to zbadam proga 7dpo i e2 i z tymi wynikami poproszę o zmianę leku - może luteina akurat na te potrzeby jest zwyczajnie dla mnie za słaba. A co tam u Ciebie? Jak się czujesz?
Effiii popieram Alysę - masz już tego świadomość, chociaż uważasz, że się nie przyznałaś. Zrobiłaś duży krok, nadejdzie czas na następne ale to jest proces. Możesz spróbować porozmawiać o tym z mężem, skoro on również to zauważył, może dzięki temu bardziej oswoisz temat i zgłoszenie się do specjalisty będzie prostsze? Psychiatrzy i psychologowie nie gryzą tylko realnie pomagają, nikogo nie oceniają. Tylko znajdź takich z dobrymi opiniami. )
Anka, trzymam mocne kciuki za Kazika bo tylko tylę mogę zrobić, ale wierzę, że ta dobra energia jednak w jakiś sposób pomoże.
Małgosia, dawaj znać. Byłaś badana pod kątem zespołu antyfosfolipidowego może? Pamiętam, że Beezi miała podobny problem na końcówce ciąży - był rozjazd. Ale ten rozjazd się nie powiększał i tak udało się ciążę donosić do dobrego momentu, czego Ci życzę (ale jeszcze bardziej życzę Ci tego, żeby jednak się wyrównało).
Ej czekajcie, czemu za mnie trzymacie kciuki.
Sania z całym szacunkiem, ale powiedz mi, dlaczego dalej kontynuujesz mało przyjemne wątki z wczoraj? Nie nadrobiłam jeszcze dnia wczorajszego, ale dalej nie widzę sensu w roztrzepywaniu tego jajka widelcem i to przez osobę, która tu z nami nie jest - zwyczajnie. Nie wiem kim jesteś, ale próbujesz uszczęśliwiać (w swojej opinii) ten wątek na siłę, a faktycznie znowu wrzucasz tematy, które zwyczajnie dla wielu osób są przykre. Jeśli same zainteresowane będą chciały dalej to rozgrzebywać, proszę bardzo (chociaż nie wiem, czy nie lepiej zwyczajnie przejść z tym na priv, bo nie wiem czy to nie problem do wyjaśnienia na osobności), ale Ty, tu i teraz? Wtrącasz się między wódkę a zakąskę od czapy, nikt Cię nie zna więc mało kto w ogóle liczy się z Twoim zdaniem, bo to nie pierwsza taka sytuacja gdy ktoś, kto nie ma pojęcia o pojęciu wyraża się niepochlebnie o dziewczynach i myli fakty. Jeżeli uważasz, że na tym wątku jest nieprzyjemnie, to przecież są dużo przyjemniejsze wątki na forum a nikt Cię tu siłą nie trzyma i nie prosi o "leczenie". Mamy nowy piękny dzień, nowe sprawy, nowe nadzieje, nowe wizyty i badania i Ciebie z wczorajszym problemem. Słabo to wygląda, czyż nie? Temat przyjmowania nowych osób był wałkowany setki razy i nie chce mi się powtarzać, czemu niektóre osoby zostały przyjęte a inne nie (a nie tylko ja i Pipi jesteśmy nowe, wcześniej przed nami też kilka nowych jakoś dołączyło i problemu nie było), więc tu słabo temat odrobiłaś. Zastanów się nad tym przez chwilę. Tyle ode mnie.
Anka32, Effiii, Paula9463, blador2, aszin, Sunnysunsun, PoczątkującaPisarka, Alysa lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Małgosia, dawaj znać. Byłaś badana pod kątem zespołu antyfosfolipidowego może? Pamiętam, że Beezi miała podobny problem na końcówce ciąży - był rozjazd. Ale ten rozjazd się nie powiększał i tak udało się ciążę donosić do dobrego momentu, czego Ci życzę (ale jeszcze bardziej życzę Ci tego, żeby jednak się wyrównało).
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Małgosia i to mi się podoba, pisz wszystko co na serduchu leży. Kciuki za synka żeby wymiary się wyrównały , nie znam się na tym absolutnie ale wierzę że młody złapie odpowiednie proporcje
Winiarki postarajmy się olać te konta które wpadają do Nas i robią zamieszanie, i wprowadźmy zasadę .. jesteśmy grupą bab więc zgrzyty są nieuniknione, ale każda z Nas ma czuć się tu komfortowo i ma pisać o swoich obawach, dobrym i złym samopoczuciu.
Czytając Wasze dobre słowo i porady miałam łzy w oczach, dziękuję Wam, ja po części wiem, ale mam ogromne obawy że trafię na jakiegoś debila, a nie specjalistę ;( i cały czas wierzę błędnie że sama się uporam. Niestety ta świadomość że mam problem nie jest dla mnie jeszcze znakiem że idę w dobrą stronę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 09:32
siesiepy, Małgosiagosia, blador2 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnySania szkoda Twojego tłumaczenia bo one i tak odwrócą kota ogonem. Zaraz usłyszysz ze jesteś nienormalna i nie masz swojego życia wertując wcześniejsze wpisy. Kilka dziewczyn już to usłyszało próbując cokolwiek tłumaczyć.
Siesiepy, przestań kłamać. Jedyną rzeczywiście nową osoba która została tu przyjęta jest Pipi. Jeżeli chodzi o Ciebie dziewczyny wyraźnie pisały ze znają Cię z innych wątków więc miałaś prosty wjazd na ten. Żadna inna dziewczyna która probowala tu się udzielać nie została miło przyjętą, dokładnie tak jak pisze Sania wprost pisałyście że nie będzie przyjmowania nowych osób. Nie wiem z czym macie problem aby przyznać jak było w rzeczywistości.Sania92 lubi tę wiadomość
-
🌿Viii przytulam za biel 🫂 i gratuluję podwyżki 🥳
🌿Effiii depresja to jest naprawdę podstępna s*ka. Do terapii też trzeba dojrzeć. Ja mam depresję od kilku lat, podjęłam się terapii, gdy płakałam 20h na dobę. Budziłam się z płaczem i zasypiałam z płaczem. Ale niestety trafiłam na złą terapeutkę, która mnie tak zniechęciła, że do tej pory nie spróbowałam drugi raz.
Jeśli nazywasz rzeczy po imieniu, to już jest bardzo duży krok wykonany. Trzymam kciuki za Ciebie i przytulam za złe samopoczucie 🫂🫂🫂Effiii, Cerva, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiesiepay nie nadrobiłaś wczorajszego dnia, ale pytasz dlaczego nawiązuję? bo zadano mi pytanie, więc odpowiadam.
Forum jest publiczne, więc chyba mogę roztrzepywać, wyrażać opinie czyż nie?
A co do nowych osób , mówisz, że słabo odrobiłam temat, a Ty przeczytałaś wątek od samego początku? jesteś na 100 % pewna, że wiesz jak było? -
Małgosia kciuki za synka ✊🏻😘
Ja nie rozumiem jednego. Obce osoby powtarzają jaka tutaj „zła” atmosfera i że na innych wątkach jest lepiej to po co nas tutaj podczytujecie? Chcecie przejąć „złą energię z tego wątku”? 🤪
Bo jakby wiecie nawet jeśli u nas są jakieś niesnaski to przecież sobie to wyjaśnimy między sobą. Osoby trzecie nie wiedzą, że my też mamy kontakt priv i nie wszystko wybrzmiewa tutaj na forum. Więc wy też o wszystkim nie wiecie nawet jak obserwujecie ten wątek od miesięcy.
I ja rozumiem, że to forum i każdy może czytać ale jaki jest sens czytania wątku gdzie waszym zdaniem nie jest fajnie? 😁 Lepiej przebywać tam gdzie jest pozytywna energia 🤞🏻
siesiepy, Effiii, Małgosiagosia, Anka32, Butterfly23, blador2, Paula9463, aszin, Sunnysunsun, PoczątkującaPisarka, goska000, Edithka, Pusshka, bonassola lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Motylki tulę mocno za twoje doświadczenia 🫂🫂
Butterfly23 lubi tę wiadomość
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
nick nieaktualnyNusiaa89 wrote:Sania szkoda Twojego tłumaczenia bo one i tak odwrócą kota ogonem. Zaraz usłyszysz ze jesteś nienormalna i nie masz swojego życia wertując wcześniejsze wpisy. Kilka dziewczyn już to usłyszało próbując cokolwiek tłumaczyć.
Siesiepy, przestań kłamać. Jedyną rzeczywiście nową osoba która została tu przyjęta jest Pipi. Jeżeli chodzi o Ciebie dziewczyny wyraźnie pisały ze znają Cię z innych wątków więc miałaś prosty wjazd na ten. Żadna inna dziewczyna która probowala tu się udzielać nie została miło przyjętą, dokładnie tak jak pisze Sania wprost pisałyście że nie będzie przyjmowania nowych osób. Nie wiem z czym macie problem aby przyznać jak było w rzeczywistości. -
Nusia: powiem krótko i jasno, takimi wypowiedziami sama sobie wystawiasz łatkę, a dla Ciebie to bez problemu mogę być kłamczuchą, mało mnie akurat obchodzi Twoje zdanie w tym temacie. PS nie mówię o sobie.
Sania rychło w czas nawiązujesz, skoro temat dawno się zakończył. Wyrażaj opinię, ale jak widzisz to działa w obie strony kochana i ja również mogę wyrażać opinię na temat Twoich postów. Chyba, że jednak nie mogę...
Tymczasem buziaki dla Was obu kochane dziewczynki, zajmijcie się produkcją bobaska i oby poszło Wam szybciej niż mi. Aby tak było, warto siedzieć w miejscach dla nas przyjemnych, a nie się kłócić. Na kolejne zaczepki nie zamierzam odpisywać, chyba że mnie mocno wkurzą, a jestem wybuchowa i niechlubnie się przyznam, że mam doświadczenie w internetowych gównoburzach.Effiii, Alysa, goska000 lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
nick nieaktualny
-
Effiii trafić na dobrego specjalistę to też nie jest łatwo ale warto szukać i też fajną opcją jest to, że można mieć spotkania online więc wtedy możesz szukać specjalistów z całej Polski 🥹✊🏻
Effiii, Cerva lubią tę wiadomość
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Małgosiagosia wrote:Nie byłam. Dzięki, poczytam sobie o tym.♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysiesiepy wrote:Nusia: powiem krótko i jasno, takimi wypowiedziami sama sobie wystawiasz łatkę, a dla Ciebie to bez problemu mogę być kłamczuchą, mało mnie akurat obchodzi Twoje zdanie w tym temacie. PS nie mówię o sobie.
Mnie Twoje ani tyle nie interesuje aczkolwiek jak już masz coś napisać to pisz prawdę 🙃 a jak dobrze Sania zauważyła wtedy co była akcja z nieprzyjmowaniem nowych osób Ciebie tu nawet nie było. Chyba że podczytywałaś zza krzaków? -
Cześć Winiarki!
@aszin, @Vii tulę za biele Zróbcie dziś dla siebie coś dobrego w zamian 😊
@anka trzymam dziś kciuki bardzo mocno za Kazia i nie puszczam! ✊✊✊Anka32, aszin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySania92 wrote:Effiii wczoraj zamieszanie zaczęło się od Alysy - bardzo często zamieszania zaczynały się od Alysy. Nie zwalajcie winy tylko na obce osoby.
Dodam do tego jeszcze ze wątek kwietniowy siadł głównie przez Alyse i Siesiepy więc to chyba też o czymś świadczy..Pragiola, Sania92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny