WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, taką mam przez Was ochotę na pomidorówkę, że jutro będzie i pomidorówa🤭

Nome nie ma się co męczyć, nikt Ci pomnika nie wystastawi, a Twoje poświęcenie w ciąży i tak przekreśli macierzyński🤷‍♀️ a na dodatek masz dwa bejbiki więc może być Ci ciężej. Swoją drogą ciekawa jestem jak wyglądają ruchy przy bliźniakach🤔

Paula9463 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Pipi, wyjazd w kraju czy za granicę? Oby szybko zleciało.
    🍀 Nome, masz już jakiś plan kiedy na L4? Czy będziesz próbowała zostać jak najdłużej?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Gosia, Edithka, Początkująca Pisarka dziękuję.

Edithka chciałbym na ile czas mi pozwoli :)

goska000, Paula9463, Pusshka lubią tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 12:30

Paula9463, Alysa, Butterfly23, Królikkicek, Liyss🧚🏻, Muuu., Pusshka, ezra, PoczątkującaPisarka lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a gdzie wy robilyscie/robicie ten wymaz MUCHa? I jaki to koszt? Zaczelam sie zastanawiac czy nie zrobic sobie tego ze wzgledu na ta moja szyjke, bo w szpitalu robili tylko na tlenowe.
    Chociaz sama nie wiem czy jest sens to robic. Jesli by mi cos wyszlo to co bym ginowi powiedziala, ze niby czemu te badania zrobilam skoro mi nie zlecil 😅

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dziewczyny, a gdzie wy robilyscie/robicie ten wymaz MUCHa? I jaki to koszt? Zaczelam sie zastanawiac czy nie zrobic sobie tego ze wzgledu na ta moja szyjke, bo w szpitalu robili tylko na tlenowe.
    Chociaz sama nie wiem czy jest sens to robic. Jesli by mi cos wyszlo to co bym ginowi powiedziala, ze niby czemu te badania zrobilam skoro mi nie zlecil 😅

W Diagnostyce z punktami położnych; chociaż w Twoim przypadku nie widzę sensu bo raczej lekarz nie będzie Cię faszerował antybiotykiem nawet jeśli coś wyjdzie.

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    W Diagnostyce z punktami położnych; chociaż w Twoim przypadku nie widzę sensu bo raczej lekarz nie będzie Cię faszerował antybiotykiem nawet jeśli coś wyjdzie.

Dzieki Frutellka za odpowiedz :) w takim razie odpuszczam :)

Frutellka lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w klinice, koszt 400 zł, ostatnio czekałam 2 dni na wynik także mega szybko, a mówili mi że ok 2 tygodnie. W medicover się kiedyś pytałam to ok 500zl było. Wiem że dziewczyny w diagnostyce też robią, ale nie w każdym punkcie jest położna. Najlepiej podpytaj w czwartek lekarza na wizycie to w razie co też pewnie powinien pobrać wymaz.

klaudia_23 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia

Wysłany: 21 maja 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Dziewczyny zadzwoniłam do firmy w której byłam na rozmowie a to jest tylko jedna na której mi zależy i muszę czekać jeszcze do końca tygodnia na odzew, ale póki co usłyszałam że jestem top kandydatką wiec tak naprawdę to jest kwestia tylko czy szef firmy się zgodzi na otwarcie stanowiska czy nie. Jak to nie pyknie to chyba upadek zaboli. I nie mam jeszcze wyników wymazow MUCH. Czemu to tyle trwać wszystko musi, jakas niecierpliwa się ostatnio zrobiłam. Ale chyba pomału wracam do żywych. Klepnęłam prom do Szwecji na Boże Ciało dzisiaj i jedziemy na małą wycieczkę.
    To robią rekrutację, a nie wiedzą jeszcze czy stanowisko się utworzy? 🤦🏼‍♀️ Trzymam kciuki, żeby pykło. To tylko 3 dni czekania. 🤞🏻 Fajny pomysł z tą Szwecją, zazdroszczę że macie blisko na prom.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Bulbasek dziś czekam na telefon od naszego doktorka, a w czwartek mam teleporadę z ginem z luxmedu żeby mi wystawił skierowanie na usg piersi. Trzymam kciuki żeby pykło z tą pracą ✊🏻 a wycieczki ciutkę zazdroszczę 🥰

Matko Bosko jak ja się najadłam 🤰🏼o tak wyglądam po zjedzeniu obiadu. A w piekarniku ciacho się już piecze 😁

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)

Wysłany: 21 maja 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie sprawdzałam naszych statystyk, więc sobie przeliczyłam i na ten moment 41% ma już dzidziusia/e w brzuchu. Byle tak dalej. 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Butterfly23, blador2, Bulbasek, klaudia_23, Nomeolvides, Lola93, Liyss🧚🏻, Muuu., Edithka, Paula9463, bonassola, Pusshka, Effiii, ezra, PoczątkującaPisarka lubią tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk

Wysłany: 21 maja 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Matko Bosko jak ja się najadłam 🤰🏼o tak wyglądam po zjedzeniu obiadu. A w piekarniku ciacho się już piecze 😁
    Jak czytam jakie pyszności robisz to bym nawet mogła wyglądać jak wieloryb, grzechu warte. 😁 Wstaw nam zdjęcie tego ciasta please. 😅

Butterfly23 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Jak czytam jakie pyszności robisz to bym nawet mogła wyglądać jak wieloryb, grzechu warte. 😁 Wstaw nam zdjęcie tego ciasta please. 😅
    Wstawię, o ile wyjdzie 😁 robię ciasto ucierane z owocami i trochę poeksperymentowałam, bo robię na mące orkiszowej i zamiast mleka dodałam napój migdałowy.

Małgosiagosia, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    To robią rekrutację, a nie wiedzą jeszcze czy stanowisko się utworzy? 🤦🏼‍♀️ Trzymam kciuki, żeby pykło. To tylko 3 dni czekania. 🤞🏻 Fajny pomysł z tą Szwecją, zazdroszczę że macie blisko na prom.

No właśnie tu trochę nie było rekrutacji, stąd takie zamieszanie😊 ja się sama tam wcisnęłam bo wiedziałam że mają dużo pracy i tak naprawdę ja swoją aplikacja ruszyłam rekrutację, a to trochę i tak współpraca ma być jak już a nie praca etatowa

Małgosiagosia, Edithka lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    🌿Bulbasek dziś czekam na telefon od naszego doktorka, a w czwartek mam teleporadę z ginem z luxmedu żeby mi wystawił skierowanie na usg piersi. Trzymam kciuki żeby pykło z tą pracą ✊🏻 a wycieczki ciutkę zazdroszczę 🥰

Ojojoj no to możesz poczekać jeszcze trochę na ten telefon z nim to ciężko z kontaktem jednak jest🤣

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia

Wysłany: 21 maja 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    No właśnie tu trochę nie było rekrutacji, stąd takie zamieszanie😊 ja się sama tam wcisnęłam bo wiedziałam że mają dużo pracy i tak naprawdę ja swoją aplikacja ruszyłam rekrutację, a to trochę i tak współpraca ma być jak już a nie praca etatowa
    Aa w ten sposób, no to daj znać co zdecydują. 😊

🍒 fertistim, cynk
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Wstawię, o ile wyjdzie 😁 robię ciasto ucierane z owocami i trochę poeksperymentowałam, bo robię na mące orkiszowej i zamiast mleka dodałam napój migdałowy.

Omg ale bym zjadla takie ciacho 😁 U mnie wlasnie wjechal mcdonald 😅 R robil dzis rybe, ale taka z duza iloscia osci, a ja nienawidze sie babrac, wiec stwierdzilam, ze sobie cos zamowie 😁
    Jutro po pracy mama ma mnie odwiedzic i przywiezc swieze truskaweczki 😋

Butterfly23, Bulbasek, Liyss🧚🏻, Paula9463 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Ojojoj no to możesz poczekać jeszcze trochę na ten telefon z nim to ciężko z kontaktem jednak jest🤣
    W sensie, że nie mam co liczyć, że dziś zadzwoni? 🫣

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-4853.jpg
    Czekam aż ostygnie i będę jeść 😁do tego kawka mrożona 😍

klaudia_23, Myszkaaa20, Małgosiagosia, Cerva, Bulbasek, Królikkicek, karola_b, aszin, Nomeolvides, blador2, Lola93, Liyss🧚🏻, Alysa, Muuu., Edithka, Paula9463, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Omg ale bym zjadla takie ciacho 😁 U mnie wlasnie wjechal mcdonald 😅 R robil dzis rybe, ale taka z duza iloscia osci, a ja nienawidze sie babrac, wiec stwierdzilam, ze sobie cos zamowie 😁
    Jutro po pracy mama ma mnie odwiedzic i przywiezc swieze truskaweczki 😋

Smacznego 😋 co tam wybrałaś z maczka? 😁

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
‹‹ 2597 2598 2599 2600 2601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ