Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusshka wrote:Przypomniałaś mi, że chciałam tę pierwszą książkę kupić - właśnie zamówiłam. Jest outlet na taniaksiazka.pl za 18 zł jak coś ☺️
🍷Liyss, kocham świderki - ale tylko całe śmietankowe 😍Pusshka lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾APCa i Castle
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB⌛ -
Mlody ma kość nosową, przezorność karku ok czyli ryzyko zespołu Downa bardzo noskie, ponad 8cm duzy. Ja niestety lewy przepływ ok, ale prawy nie-zwiększony opór tt w macicznej więc ryzyko nadciśnienia poraz drugi. Pytałam jak wygląda podejście przy wywołaniu z nastawieniem na cc bo nie chce znowu ryzykować życiem dziecka I swoim. Czyli rodzic na siłę sn wywołując sztucznie poród.
https://zapodaj.net/plik-QwyXArvSva
2x się przykładał i prawdopodobnie 2 chłopak 😂 powiedział, że to tylko zabawa bo narządy formują się podobnieaszin, Myszkaaa20, Cerva, Pusshka, blador2, Królikkicek, Butterfly23, Lola93, goska000, Edithka, Paula9463, bonassola, PoczątkującaPisarka, Sunnysunsun, metkamniedrapie_87, Bulbasek, Muuu., ezra lubią tę wiadomość
-
najważniejsze, to żyć w zgodzie ze sobą i spełniać swoje marzenia i cele mimo, że życie czasami kładzie kłody pod nogi niestety.😫
Dla mnie dziecko to dodatek/dopełnienie małżeństwa. Owoc miłości 😁 połączenie naszych zajebistych genów haha. Ale z góry mieliśmy temat przegadany i myślę, że to jest taka podstawa, żeby ludzie mieli przegadane to od samego początku.
Gośka oby jednak miło i szybko minęły dniówki!
Megi gratulacje drugiego chłopczyka 🥹 powodzenia ✊🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2024, 19:40
Megipta lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualnyPowiem wam, że jest niezły sajgon odnośnie dofinansowania ivf - co było do przewidzenia niestety... Część Klinik kasuje za pierwsze wizyty, a te kwalifikujące już powinny być bezpłatne. Niektóre akceptują badania zrobione wcześniej, niektóre nie i należy zrobić cały pakiet dopiero po kwalifikacji. Niektóre uznają ważność badań tylko przez 30 dni, jejku no naprawdę niewesoło. Coraz więcej takich kwiatków wychodzi
ezra lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:
Megi gratulacje drugiego chłopczyka 🥹 powodzenia ✊🏻Liyss🧚🏻, goska000, Paula9463, ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megipta wrote:Obalilam WSZYSTKIE teorie na dziewczynkę 😂🤪
Hahaha 😂 a sprawdzałaś w tym „chińskim kalendarzu”? Ktoś kiedyś o tym pisał nie Ty przypadkiem? 😁Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Powiem wam, że jest niezły sajgon odnośnie dofinansowania ivf - co było do przewidzenia niestety... Część Klinik kasuje za pierwsze wizyty, a te kwalifikujące już powinny być bezpłatne. Niektóre akceptują badania zrobione wcześniej, niektóre nie i należy zrobić cały pakiet dopiero po kwalifikacji. Niektóre uznają ważność badań tylko przez 30 dni, jejku no naprawdę niewesoło. Coraz więcej takich kwiatków wychodzi
😳
Niedobrze.. to duże utrudnienie dla par które liczyły, że wreszcie będą miały choć trochę z górki.
Może jeszcze ujednolicą to wszystko na korzyść 🥹 -
Liyss🧚🏻 wrote:Hahaha 😂 a sprawdzałaś w tym „chińskim kalendarzu”? Ktoś kiedyś o tym pisał nie Ty przypadkiem? 😁
Liyss🧚🏻, goska000 lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Powiem wam, że jest niezły sajgon odnośnie dofinansowania ivf - co było do przewidzenia niestety... Część Klinik kasuje za pierwsze wizyty, a te kwalifikujące już powinny być bezpłatne. Niektóre akceptują badania zrobione wcześniej, niektóre nie i należy zrobić cały pakiet dopiero po kwalifikacji. Niektóre uznają ważność badań tylko przez 30 dni, jejku no naprawdę niewesoło. Coraz więcej takich kwiatków wychodzi
Dlatego cieszę się, że planuję dopiero na 2025, będzie wszystko już poukładane. A jak nie to na pewno będzie więcej wiadomo niż teraz. :p
Megi gratulacje! I albo nie zrozumiałam, albo nie napisałaś, to jakie w końcu to podejście jest?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾APCa i Castle
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB⌛ -
Baaardzo Wam dziękuję za życzenia ♥️
Blador nie polecieliśmyja niestety kiepsko się czuję i lekarka też zasugerowała żeby do końca pierwszego trymestru sobie odpuścić
Mamy teraz w piątek wesele bliskich znajomych i tam bym bardzo chciała być w lepszej formie. Jeśli chodzi o sprawy toaletowe to u mnie pomaga ostre jedzenie, może u Ciebie też zadziała? Bo te posiedzenia na kibelku mogą wykończyć. Spóźnione wszystkiego najlepszego dla Was
Przytulam za gorsze samopoczucie 🫂
Megi co za wspaniały dzidziuś ♥️ No i proszę - jednak chłopakchociaż kto wie, może jeszcze się zmieni
Aszin ja miałam/mam podobnie jak Ty. To życie bez dziecka wydawałoby mi się niepełne i w sumie miałam do siebie pretensje że tak myślę, ale kurde to nie jest łatwo przestawić sobie w głowie i chyba nie zawsze też trzeba. udanego wyjazdu!
Liyss normlanie geniusz z tym odstawianiem na dwa tygodnie 🙄 Dobrze że masz mądrą ginekolożkę ☺️
Królik przyłączam się do wywoływania okresu jeśli już musi przyjść 🤞🏼
Pipi trzymam jutro kciuki za betę! 🤞🏼
Aniu piękne widoki z gór 😍 Ten twój „obrazek z kanapy” bardzo mnie rozczulił
Dziewczyny Wasze sny to wspaniała rozrywka jest 🤣 Chociaż domyślam się że jak Was tak wykańczają co noc to już nie jest zabawnie
Jeśli chodzi o Luxmed to mi lekarz powiedział że w luxmedzie nie można prowadzić ciąż bliźniaczych i może dobrze, bo jakość sprzętu woła o pomstę do nieba, ale że niby ze skierowań i badań można korzystać. A jakie badania powinny się dodawać? Ja mam na razie w systemie tylko na usg pierwszego trymestru i tyle. Nic więcej z krwi ani żadnego moczu.
W ogóle do tej pory wizytowałam mniej więcej raz na tydzień/dwa tygodnie przez dwóch lekarzy a teraz wizyta dopiero 21.06 i to już będą prenatalne 😱 Nie wiem jak wytrzymam bez podglądu tych maluchów 😅
Jak mi się przypomni co ja jeszcze miałam napisać to będę edytować 🙈
Liyss🧚🏻, Królikkicek, Megipta, blador2, Cerva, aszin, Myszkaaa20, Paula9463, PoczątkującaPisarka, Bulbasek, Muuu., ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka32 wrote:😳
Niedobrze.. to duże utrudnienie dla par które liczyły, że wreszcie będą miały choć trochę z górki.
Może jeszcze ujednolicą to wszystko na korzyść 🥹
🍷siesiepy, ja też się cieszę, że zdecydowaliśmy się skorzystać z dofinansowania samorządowego - nie muszę się teraz stresować, bo u nas czas jest dość ważnym czynnikiemsiesiepy lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Jasne, zgadzam się i fajnie, jak ktos potrafi na to patrzeć w ten sposób. Kocham męża, nie jestem z nim dla dziecka, ale wiem, że po prostu nie byłabym szczęśliwa gdybym go mieć nie mogła. I to wcale nie oznacza, że moja miłość do partnera jest w jakiś sposob mniejsza. Wiadomo, musiałabym sobie poprzestawiać wiele rzeczy w głowie, ale nieważne jak bardzo bym się starała, z tyłu głowy miałabym niespełnione marzenie, które na pewno cały czas by na mnie oddziaływało.
Ale oby żadna z nas tego nie doświadczyła 🥰
Mam nadzieję że nie będzie żadnej z nas dane tego przeżyć ❤️siesiepy, Paula9463 lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Nome serio nie można w Luxmed ciąży bliźniaczej? Jaka dyskryminacja 🙈 ja miałam z automatu skierowania na te podstawowe co się robi na początku, na toxo, różyczkę, hiv itp itd chyba z 10 jak nie więcej skierowań. A teraz na razie mam tylko na USG i skierowanie do lekarza do prowadzenia ciąży 🙈
Cerva lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
siesiepy wrote:Dlatego cieszę się, że planuję dopiero na 2025, będzie wszystko już poukładane. A jak nie to na pewno będzie więcej wiadomo niż teraz. :p
Megi gratulacje! I albo nie zrozumiałam, albo nie napisałaś, to jakie w końcu to podejście jest?siesiepy lubi tę wiadomość
-
🌿 Nome ja w LuxMedzie też miałam od razu na te z krwi co Lyiss. Gdzieś na stronie chyba są wypisane jakie na dany trymestr powinny być. Możesz napisać na czacie do położnej, żeby Ci to ogarnęła. Bo kartę ciąży taka papierowa ktoś Ci już zakładał?
🌿Megi, a ja patrzyłam na ten kalendarz chiński i mi wychodzi u Ciebie chłopiec. 😲 🤪 Chyba, że wiek masz nie zaktualizowany w stopce?31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Megipta gratuluję zdrowego bobo. A teoria Ramziego też obalona? Tzn. Jeśli chodzi o kulinarne upodobania to ja też nie pasuję i kalendarz chiński też błędny. Jedynie przyrost się zgadza
Nome to szkoda, ale wiadomo bejbiki najważniejsze! Spróbuję ostrego jak mi tylko przez gardło przejdzie😉👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ale te teorie z płcią, to jest taki fun z tego. U mnie moje rodzeństwo już porobiło zakłady oczywiście o $🤪
Ja sama z mężem się założyłam o 100 PLN haha 😁
Siostra z mamą to już mi przepowiadają po tym co jem i uwaga po kształcie brzucha, którego jeszcze nie mam. Jedynie co wywala mi brzuch po jedzeniu ale to przed ciążą też tak miałam. Ja mam z nich ubaw 😂
ale w kalendarzu chińskim też sprawdzałam, mam też swoje przeczucia. Ale no to i tak jest zawsze 50%, że się sprawdzi 😂Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Cerva wrote:
🌿Megi, a ja patrzyłam na ten kalendarz chiński i mi wychodzi u Ciebie chłopiec. 😲 🤪 Chyba, że wiek masz nie zaktualizowany w stopce?https://zapodaj.net/plik-GuNNXEi1ZX
Skończone lata 33 i marzec zapłodnienia, dziewczynka 🤪 w stopce mam rocznikowo.Cerva lubi tę wiadomość