Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Olalee wrote:Był temat fryzjera. Ja też podcinam tylko końcówki, ale korci mnie grzywka bo mam wysokie czoło - tylko, że dużo z nią kłopotu bo szybko mi się włosy przetłuszczają, Swoje włosy mam ciemne ale jakieś 10 lat farbuje na blond tylko nigdy mi nie chce wyjść taki ładny chłodny tylko wpada w jajecznicę. Zastanawiam się czy nie wrócić do swoich ( choć już sporo siwych). A Wy jaki macie kolor włosów ?
ja rok rocznie podcinam 15 cm ✂️ ale włosy rosną mi baaardzo szybko i przy każdej kolejnej wizycie te 15 cm już wróciło 🥰 kiedyś w czasach liceum tez miałam okres na tlenione blond włosy - na szczęście dawno mi przeszło i zostaje przy swoim ciemnym blondzie 🥳Olalee lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
nick nieaktualnySunnysunsun wrote:Ja dobre ponad 10 lat nie farbuje włosów.
Kiedyś byłam głupiutka i rozjaśniałam swoje włosy, bo kiedys była moda na jasny, tleniony blond a swojego koloru się wstydziłam 🤦♀️
Jako dziecko miałam rude włosy, jako nastolatka zaczęły mi one jaśnieć same i teraz mam takie ni to rude, ni to blond. Takie złote 😅 ale jestem z nich bardzo dumna ☺️ czasem się zdarza, że mnie ktoś zaczepi na ulicy czy w sklepie i zapyta się, co to za farba 🙈
Szkoda, że już zaczynają siwki przebijać.
Też kiedyś byłam taką tlenioną blondynką
Teraz zapuszczam naturalny kolor
Na jutro chyba umowię się do mojej fryzjerki i skrócę włosyA córka musi mieć podciętą grzywkę więc przy okazji 🤣
Olalee lubi tę wiadomość
-
Ja po 30tce zaczęłam utleniać sobie włosy, ale kiedy w całości i miałam białe jak wiedźmin. Tylko, że mam prawie czarne naturalne i siwieje od 15 lat 😂 znalazłam złoty srodek i od tamtej pory robię gesty balejaz . Nie widać tak ldrostu i włosy są super kondycji 🙂
Cerva lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l. 🧔♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
25.11.2024 💚
🦋
22.04.25r Beta: 859mlU (29dc)
24.04.25r Beta: 1764,00mlU (31dc)
30.04.25r 2 pęcherzyki z ciałkami żółtymi 🥹
12.05.25r pozostał jeden zarodek 0,66cm 6tc+6d 💔❤️
21.05.25r 8tc+1d 1,8cm ❤️
18.06.25r. prenatalne. 12tc+1d Dziewczynka 🌹😍
Miałam robiony 2 razy rezonans mózgu czy nie ma guza na przysadce ale na szczęście nic nie ma. Prolaktynę po obciążeniu, która wyszła mi dobrze i makroprolaktynę, która też wyszła Ok. Wiec niestety u mnie czynnik stresu. Owulacje też potwierdzone przez gin wiec jedynie wiem, że moja prolaktyna nie wpływa na owu.
A co do obniżenia prolaktyny to czytałam o niepokalanku, który obniża. Ja aktualnie biorę tabletki Castagnus, które też mają wpłynąć na obniżenie PMS i na to liczę 😁
Jak masz przy górnej granicy to zakładam, że też może być ze względu na stres, rezonans robią jak jest dużo ponad normę ale jak Cię coś nie pokoi zawsze można poszerzyć diagnostykę. Buziaki Puszku❤️Pusshka lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualnyAnka32 wrote:Też kiedyś byłam taką tlenioną blondynką
Teraz zapuszczam naturalny kolor
Na jutro chyba umowię się do mojej fryzjerki i skrócę włosyA córka musi mieć podciętą grzywkę więc przy okazji 🤣
-
nick nieaktualnyPoproszę o kciuki w sprawie pozytywnych wieści od Pana z opieki 🙏🥹
Jeszcze nie dzwonił, że nie da rady przyjść więc chyba dotrze
Ciekawe czy pajączki mu się spodobają i podciągnie ich utrzymanie do domowego budżetu 🤣🤣Pusshka, Olalee, goska000, Myszkaaa20, Alysa, Muuu., Sofka88, Butterfly23, Cerva, Sarka94, ezra, Wenka, kasia97 lubią tę wiadomość
-
Ojej, jeszcze nasze kochane @Bulbasek @aszin i @Sunnysunsun mają dziś kciuki ✊✊🤞🍀 Dajcie czadu!
@goska000 jacy Wy fajni jesteście 😍😁 Fajnie, że ten ogień pielęgnujecie 😍❤️
@Olalee ja też blondynka, naturalnie ciemna, a tak tleniona. I też mam problem z odcieniem, niestety, ale to jest kochana nieuniknione. Łuska naszego włosa po rozjaśnieniu jest tak rozchylona, że pigment długo się nie utrzyma 😥 Ja mam zawsze robione mega drobne pasemka (3,5h siedzę 🫣) i na to farba tonująca. Ale już po dwóch tygodniach się wypłukuje, wtedy doraźnie szampon fiolet lub błękit. Ładnie wygląda też po szamponie różowym, spróbuj sobie, nadaje taki lekko ciepły truskawkowy odcień 😁
@Anka32 🫣 kto to takie mądre słowa napisał? 😝🥹❤️aszin, goska000, Olalee, Anka32 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Miałam robiony 2 razy rezonans mózgu czy nie ma guza na przysadce ale na szczęście nic nie ma. Prolaktynę po obciążeniu, która wyszła mi dobrze i makroprolaktynę, która też wyszła Ok. Wiec niestety u mnie czynnik stresu. Owulacje też potwierdzone przez gin wiec jedynie wiem, że moja prolaktyna nie wpływa na owu.
A co do obniżenia prolaktyny to czytałam o niepokalanku, który obniża. Ja aktualnie biorę tabletki Castagnus, które też mają wpłynąć na obniżenie PMS i na to liczę 😁
Jak masz przy górnej granicy to zakładam, że też może być ze względu na stres, rezonans robią jak jest dużo ponad normę ale jak Cię coś nie pokoi zawsze można poszerzyć diagnostykę. Buziaki Puszku❤️
Ja chciałabym popracować naturalnie nad ograniczeniem stresu, wrócić do jogi, regularnych spacerów (chociaż na razie pogoda nie zachęca). Pewnie jak sprawy zawodowe się unormują, to też trochę nerwów odejdzieOlalee, Sarka94, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMegipta wrote:Ja po 30tce zaczęłam utleniać sobie włosy, ale kiedy w całości i miałam białe jak wiedźmin. Tylko, że mam prawie czarne naturalne i siwieje od 15 lat 😂 znalazłam złoty srodek i od tamtej pory robię gesty balejaz . Nie widać tak ldrostu i włosy są super kondycji 🙂
też mam ta samą metodą robioną co Ty rozjaśnia mi na folię, jest sporo wyciągania tego bo mam dość gęste włosy, a później tonujeCerva lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka32 wrote:Poproszę o kciuki w sprawie pozytywnych wieści od Pana z opieki 🙏🥹
Jeszcze nie dzwonił, że nie da rady przyjść więc chyba dotrze
Ciekawe czy pajączki mu się spodobają i podciągnie ich utrzymanie do domowego budżetu 🤣🤣i dawaj od razu znać co i jak
Anka32 lubi tę wiadomość
-
Olalee wrote:ja też nie czuję tego wieku, ale może być przeszkodą w zajściu w ciążę. Ale nie ma co się na zapas smucić
Pewnie, że takA badałaś rezerwę jajnikową?
Kasiu, piąteczkaJa co pół roku tnę 15-20cm. Włosy rosną jak szalone. Dobrze, że tylko te na głowie. Reszta w normalnym tempie
Olalee, kasia97 lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
29w0d - 1300g Córci 🥹
30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
33w0d - 2231g Akrobatki ❤️🔥
35w5d - 2752g Żuczka 💜
-
Ja rozjasniam metoda air touch, fryzjerka chwyta pasemko, potem wydmuchuje je suszarka i nakłada farbę tylko na niewielki fragment włosów
chodzę do 3-4 miesiące.
Olalee, ultramaryna_, Sarka94 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Cześć dziewczyny,
Trochę mnie tu nie było ale potrzebowałam oderwać myśli od starań po ostatnim czasie trudnym ♥️
Myślałam o Was i mam wrażenie po ilości stron że dużo mnie ominęło! Mam nadzieję że same dobre i wzruszające rzeczy 🥹♥️
Ja dziś mam wolne, siedzę z kawą po badaniach 😁
Dziś zrobiłam sobie najwięcej badań w swoim życiu ( no poza czasem ciąży pierwszej)
Zrobiłam rozszerzone hormony, rozszerzony pakiet tarczycy oraz AMH ☺️
Jestem ciekawa i jednocześnie bardzo zestresowana Wybikami że wyjdą jakieś kwiatki 😪 no nic czekam do wieczora
Btw ostatnio miałam naprawdę trudny czas i wyobraźcie sobie najcięższy dzień w cyklu- spóźniona małpa, testy białe, smutek jak nie wiem bo człowiek zawiedziony i jednocześnie sfrustrowany bo chce nowy cykl zacząć godzina 22 i dzwoni mój lekarz prowadzący z kliniki niepłodności. Dosłownie prawie się popłakałam z radości 😂 powiedział że myślał sobie nas, jak radzimy, że widzi że zaczynamy nowy cykl i dużo wprowadzamy nowości, czy mam jakieś pytania przed wizytą, jak badania. Tak mało a tak wiele. Strasznie się cieszę że od razu zamiast do ginekologa uderzyliśmy do kliniki niepłodności, totalnie inny wymiar zaopiekowania ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2024, 09:36
goska000, Pusshka, Anka32, Lola93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyultramaryna_ wrote:Ojej, jeszcze nasze kochane @Bulbasek @aszin i @Sunnysunsun mają dziś kciuki ✊✊🤞🍀 Dajcie czadu!
@Olalee ja też blondynka, naturalnie ciemna, a tak tleniona. I też mam problem z odcieniem, niestety, ale to jest kochana nieuniknione. Łuska naszego włosa po rozjaśnieniu jest tak rozchylona, że pigment długo się nie utrzyma 😥 Ja mam zawsze robione mega drobne pasemka (3,5h siedzę 🫣) i na to farba tonująca. Ale już po dwóch tygodniach się wypłukuje, wtedy doraźnie szampon fiolet lub błękit. Ładnie wygląda też po szamponie różowym, spróbuj sobie, nadaje taki lekko ciepły truskawkowy odcień 😁
@Anka32 🫣 kto to takie mądre słowa napisał? 😝🥹❤️
widzę, że ta sama metoda u nas, też długo siedzę u fryzjera, muszę właśnie spróbować różowego, a może wymieszać jeden z drugim? -
ultramaryna_ wrote:Ojej, jeszcze nasze kochane @Bulbasek @aszin i @Sunnysunsun mają dziś kciuki ✊✊🤞🍀 Dajcie czadu!
@Anka32 🫣 kto to takie mądre słowa napisał? 😝🥹❤️
Cieszę się, że po 18 latach nadal ten ogień jest. Wiadomo, że nie taki jak za gówniarza, ale nie narzekamy:*
ultramaryna_, Cerva lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
29w0d - 1300g Córci 🥹
30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
33w0d - 2231g Akrobatki ❤️🔥
35w5d - 2752g Żuczka 💜
-
nick nieaktualny
-
Sofka88 wrote:Cześć dziewczyny,
Trochę mnie tu nie było ale potrzebowałam oderwać myśli od starań po ostatnim czasie trudnym ♥️
Myślałam o Was i mam wrażenie po ilości stron że dużo mnie ominęło! Mam nadzieję że same dobre i wzruszające rzeczy 🥹♥️
Ja dziś mam wolne, siedzę z kawą po badaniach 😁
Dziś zrobiłam sobie najwięcej badań w swoim życiu ( no poza czasem ciąży pierwszej)
Zrobiłam rozszerzone hormony, rozszerzony pakiet tarczycy oraz AMH ☺️
Jestem ciekawa i jednocześnie bardzo zestresowana Wybikami że wyjdą jakieś kwiatki 😪 no nic czekam do wieczora
Btw ostatnio miałam naprawdę trudny czas i wyobraźcie sobie najcięższy dzień w cyklu- spóźniona małpa, testy białe, smutek jak nie wiem bo człowiek zawiedziony i jednocześnie sfrustrowany bo chce nowy cykl zacząć godzina 22 i dzwoni mój lekarz prowadzący z kliniki niepłodności. Dosłownie prawie się popłakałam z radości 😂 powiedział że myślał sobie nas, jak radzimy, że widzi że zaczynamy nowy cykl i dużo wprowadzamy nowości, czy mam jakieś pytania przed wizytą, jak badania. Tak mało a tak wiele. Strasznie się cieszę że od razu zamiast do ginekologa uderzyliśmy do kliniki niepłodności, totalnie inny wiat zaopiekowania ♥️
Super że odpoczęłas, wiele z Nas o tym zapomina w pedzie starań.👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnygoska000 wrote:Pewnie, że tak
A badałaś rezerwę jajnikową?
Kasiu, piąteczkaJa co pół roku tnę 15-20cm. Włosy rosną jak szalone. Dobrze, że tylko te na głowie. Reszta w normalnym tempie