X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszinko, któregoś razu spróbuję tego przepisu 😁 w ogóle muszę Ci powiedzieć, że od rana miałam taki przebłysk, że poniedziałek to będzie mega szczęśliwy dzień i że zakończy się sukcesem 🥹🤞🏻

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clo 👀

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    🍷Kasiajasia, mam nadzieję że szybko się pogodzicie i weekend będzie udany 🫂 Też zauważyłam, że dość często się kłócicie, prawda?

🍷aszin, bardzo spoko cena!
    Co do śniadań to polecam super szybkie - nocna owsianka na kefirze. 200g kefiru, łyżka masła orzechowego, 50g platków owsianych, można dodać erytrol czy cokolwiek. Rano dodać owoce i orzechy, zajadać 🥰

🍷Caro, na spokojnie 🙏

🍷Mamausia, miło Cię widzieć! Szczęśliwej ciąży, rośnijcie zdrowo z maluszkiem, trzymam mocno kciuki ✊️

Ta niestety. Z drobnostek źle zrobiony obiad,źle kupione truskawki itp rośnie to.
    Bo ja jestem pacyfista . Nie umiem się kłócić,a potem pogodzić. Zamykam się w sobie i koniec. A mój mąż jest ekspresyjny. Wyrzuci się z siebie i potem chce się pogodzić.

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mamausia cudownie że się udało :) pamiętam Cię z innych wątków ❤️i trzymałam kciuki ✊✊

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Motylku, to dzisiaj serwowałaś na dietetyczne śniadanie placuszki bananowe? 😁 u mnie twarogowe z malinami i orzechami nerkowca 😁
    Tak jest 😁😁😁

• blador2 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia chyba najazd Winiar się szykuje, każda ze ścierą na tego Twojego męża😡

Mamausia super, szkoda że bobas ma towarzysza, moja też ma takiego 5 cm 😔 tyle, że mój był większy ale zmniejszył się krwawieniem. Uważaj na siebie!

goska000 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie 🌿Pusshka miałam wczoraj Cię pytać o Twoje monotematyczne śniadania do pracy i zapomniałam 😁 także pytam dziś co tam robisz na śniadania do pracy? 🤭

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Puszinko, któregoś razu spróbuję tego przepisu 😁 w ogóle muszę Ci powiedzieć, że od rana miałam taki przebłysk, że poniedziałek to będzie mega szczęśliwy dzień i że zakończy się sukcesem 🥹🤞🏻
    Ooo 🥺❤️
    Dwa dni temu gdy bratowa zaczęła snuć pozytywne plany na przyszłość ze mną w roli mamy, pierwszy raz poczułam taką ogromną radość w głębi, że to się naprawdę może udać! Bo zazwyczaj z dużym dystansem reaguję na takie wybieganie w przyszłość ☺️

🍷Kasia, przykro mi.
    Sama nie lubię się kłócić, ale nauczyłam się wyrażać bardziej swoje emocje i pragnienia. Wiadomo, nie przychodzi to od tak i wymaga trochę czasu. Może warto nad tym popracować? 🫂

aszin lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Właśnie 🌿Pusshka miałam wczoraj Cię pytać o Twoje monotematyczne śniadania do pracy i zapomniałam 😁 także pytam dziś co tam robisz na śniadania do pracy? 🤭
    Zarzucam pomysłami na wynos 😎 Głównie u mnie:
    🍓 owsianki albo na skyrze i mleku albo na kefirze jak wyżej. Różne owoce, orzechy, żeby jednak trochę zmieniać smak
    🍓 sałatki z grzankami
    🍓 serek wiejski z warzywami i grzankami
    🍓 chlebek bananowy
    🍓 placuszki na skyrze
    🍓 naleśniki
    🍓 tortilla pełnoziarnista zapiekana z jajkiem
    🍓 nieraz po prostu ciemna bułka z różnymi dodatkami
    🍓 owoce z orzechami/batoniki Dobra Kaloria jako szybka przekąska

W ogóle odkryłam ostatnio w Biedrze, polecam
    6f24dd0f87eb8.jpg

Butterfly23, Cerva lubią tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    11.10 250g synka 🥰

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Aszin a ja dziś żeby się bardziej zmotywować weszłam na wagę. +2kg 🙄
    Muszę się zapisać na jakieś zajęcia fitness

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Zarzucam pomysłami na wynos 😎 Głównie u mnie:
    🍓 owsianki albo na skyrze i mleku albo na kefirze jak wyżej. Różne owoce, orzechy, żeby jednak trochę zmieniać smak
    🍓 sałatki z grzankami
    🍓 serek wiejski z warzywami i grzankami
    🍓 chlebek bananowy
    🍓 placuszki na skyrze
    🍓 naleśniki
    🍓 tortilla pełnoziarnista zapiekana z jajkiem
    🍓 nieraz po prostu ciemna bułka z różnymi dodatkami
    🍓 owoce z orzechami/batoniki Dobra Kaloria jako szybka przekąska

W ogóle odkryłam ostatnio w Biedrze, polecam
    6f24dd0f87eb8.jpg
    Dziękuję!

• Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrabiam na razie, przepraszam

Z jednym dzieckiem wszystko super, ryzyka niskie. Coś chyba wyrosło między nogami, ale nie chciała mówić za bardzo. Jest prawie o tydzień większy niż wynika z OM. Przeziernosc karkowa w normie, nos jest, wszystkie organy na miejscu, serducho jak trzeba

Drugi maluch nie chciał współpracować, źle leżał ale udało się wszystko zmierzyć ostatecznie. Jest troszkę mniejszy, bardziej zgodny z datą owulacji. Organy ok, kość nosowa jest, przeziernosc w normie, ale większa niż u drugiego dziecka mimo że dziecko samo w sobie mniejsze. No i tutaj wyszło nam ryzyko pośrednie zespołu downa 😞 1:557. Pobraliśmy nifty i czekamy na wyniki. Wiem że to tylko statystyka i ryzyka obniża nam tu biochemia, ale już zdążyłam morze łez wylać. Trzymajcie proszę kciuki za nas 😞

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Dziewczyny nie nadrabiam na razie, przepraszam

Z jednym dzieckiem wszystko super, ryzyka niskie. Coś chyba wyrosło między nogami, ale nie chciała mówić za bardzo. Jest prawie o tydzień większy niż wynika z OM. Przeziernosc karkowa w normie, nos jest, wszystkie organy na miejscu, serducho jak trzeba

Drugi maluch nie chciał współpracować, źle leżał ale udało się wszystko zmierzyć ostatecznie. Jest troszkę mniejszy, bardziej zgodny z datą owulacji. Organy ok, kość nosowa jest, przeziernosc w normie, ale większa niż u drugiego dziecka mimo że dziecko samo w sobie mniejsze. No i tutaj wyszło nam ryzyko pośrednie zespołu downa 😞 1:557. Pobraliśmy nifty i czekamy na wyniki. Wiem że to tylko statystyka i ryzyka obniża nam tu biochemia, ale już zdążyłam morze łez wylać. Trzymajcie proszę kciuki za nas 😞
    Nome, rozumiem strach i łzy, bo przeżywaliśmy to dwa razy przy ciążach mojej siostry. Za każdym razem ta przezierność właśnie i to dużo powyżej normy! Do teraz mam ciary jak słyszę o tym parametrze. Przy jednym amniopunkcja, przy drugim było już dostępne NIFTy. Oba dzieciaki zdrowe, właśnie podesłała zdjęcia jak odbierają świadectwa. 😀 To nie jest duże ryzyko to 1;557.
    Postarajcie się zająć czymś głowy, będzie dobrze. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 10:01

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ooo 🥺❤️
    Dwa dni temu gdy bratowa zaczęła snuć pozytywne plany na przyszłość ze mną w roli mamy, pierwszy raz poczułam taką ogromną radość w głębi, że to się naprawdę może udać! Bo zazwyczaj z dużym dystansem reaguję na takie wybieganie w przyszłość ☺️

🍷Kasia, przykro mi.
    Sama nie lubię się kłócić, ale nauczyłam się wyrażać bardziej swoje emocje i pragnienia. Wiadomo, nie przychodzi to od tak i wymaga trochę czasu. Może warto nad tym popracować? 🫂

No właśnie ja to tak od zawsze jak ktoś coś mi zwracał uwagę czy podnosił głos to ja automatycznie się zamykam. I trzymam wszystkow sobie. I ciężko mi się otworzyć

Królikkicek lubi tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

• aszin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome 🥺🫂 tak jak mówisz, na szczęście to tylko statystyka i jest duuuza szansa, że wszystko będzie ok. Ile się czeka na wyniki? 🫂

Motylku, ja też o tym myślę, ale nie potrafię się zmotywować, muszę namowic jakąś znajomą, bo jak już się umówię to głupio mi odwołać 🤪

Moje dietetyczne śniadanko prezentuje się tak 🤤
    IMG-2669.jpg

Butterfly23, Cerva, Pusshka, blador2, Anka32, Muuu. lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clo 👀

💉Neoparin+💊 Acard150

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Nome trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze ❤️

• karolina33 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim :) przepraszam, ze sie wbijam w trakcie dyskusji, ale zauważyłam post aszin, a ze kojarzę z innego wątku, że też masz hashimoto, postanowiłam zapytać.
    aszin wrote:
    Nome 🥺🫂 tak jak mówisz, na szczęście to tylko statystyka i jest duuuza szansa, że wszystko będzie ok. Ile się czeka na wyniki? 🫂

Motylku, ja też o tym myślę, ale nie potrafię się zmotywować, muszę namowic jakąś znajomą, bo jak już się umówię to głupio mi odwołać 🤪

Moje dietetyczne śniadanko prezentuje się tak 🤤
    IMG-2669.jpg
    Czy w związku z tym, że masz hashi, oprócz regularnych badań i leków robisz coś jeszcze by sobie pomóc zajść w ciążę? Czy dieta jest związana z hashi?

• aszin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina33, nie, dieta jest związana ze schudnięciem 🤪 mój endo nawet mówił, że nie ma jednoznacznych badań wskazujących na to, że jest dieta typowo pod hashi i że na razie nie muszę sobie tym głowy zaprzątać 🤷🏼‍♀️

karolina33 lubi tę wiadomość

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clo 👀

💉Neoparin+💊 Acard150

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome to tylko statystyka. Sama mówisz,że drugi bobas nie współpracował więc może coś zostało zmierzone. ✊️✊️✊️ za Nifty.

Jeju te hormony ciążowe. Oglądałam filmiki z zakończenia roku u mojej chrześnicy i płacz 🥹 kończy 2 klasę. A dopiero co się rodziła😭

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    No właśnie ja to tak od zawsze jak ktoś coś mi zwracał uwagę czy podnosił głos to ja automatycznie się zamykam. I trzymam wszystkow sobie. I ciężko mi się otworzyć
    Mi osobiście pomogła terapia, ale może jakieś książki/podcasty w tym temacie trochę mogłoby zmienić punkt widzenia? Zwiększyć taką pewność siebie emocjonalną i wyrażanie na głos? 🤔
    Czy masz jakąś zaufaną osobę, której możesz się wygadać? Bo to też ważne

🍷Nome, dokładnie to tylko statystyka, trzeba być dobrej myśli! Trzymam za was kciuki ✊️

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    11.10 250g synka 🥰

preg.png
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Mi osobiście pomogła terapia, ale może jakieś książki/podcasty w tym temacie trochę mogłoby zmienić punkt widzenia? Zwiększyć taką pewność siebie emocjonalną i wyrażanie na głos? 🤔
    Czy masz jakąś zaufaną osobę, której możesz się wygadać? Bo to też ważne

🍷Nome, dokładnie to tylko statystyka, trzeba być dobrej myśli! Trzymam za was kciuki ✊️

Jedna przyjaciółka wie więc przynajmniej jej mogę się wygadać 🙂

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ