Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Puszinko, któregoś razu spróbuję tego przepisu 😁 w ogóle muszę Ci powiedzieć, że od rana miałam taki przebłysk, że poniedziałek to będzie mega szczęśliwy dzień i że zakończy się sukcesem 🥹🤞🏻🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clo 👀
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Pusshka wrote:🍷Kasiajasia, mam nadzieję że szybko się pogodzicie i weekend będzie udany 🫂 Też zauważyłam, że dość często się kłócicie, prawda?
🍷aszin, bardzo spoko cena!
Co do śniadań to polecam super szybkie - nocna owsianka na kefirze. 200g kefiru, łyżka masła orzechowego, 50g platków owsianych, można dodać erytrol czy cokolwiek. Rano dodać owoce i orzechy, zajadać 🥰
🍷Caro, na spokojnie 🙏
🍷Mamausia, miło Cię widzieć! Szczęśliwej ciąży, rośnijcie zdrowo z maluszkiem, trzymam mocno kciuki ✊️
Ta niestety. Z drobnostek źle zrobiony obiad,źle kupione truskawki itp rośnie to.
Bo ja jestem pacyfista . Nie umiem się kłócić,a potem pogodzić. Zamykam się w sobie i koniec. A mój mąż jest ekspresyjny. Wyrzuci się z siebie i potem chce się pogodzić.ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
@mamausia cudownie że się udało pamiętam Cię z innych wątków ❤️i trzymałam kciuki ✊✊👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Kasiajasia chyba najazd Winiar się szykuje, każda ze ścierą na tego Twojego męża😡
Mamausia super, szkoda że bobas ma towarzysza, moja też ma takiego 5 cm 😔 tyle, że mój był większy ale zmniejszył się krwawieniem. Uważaj na siebie!goska000 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
aszin wrote:Puszinko, któregoś razu spróbuję tego przepisu 😁 w ogóle muszę Ci powiedzieć, że od rana miałam taki przebłysk, że poniedziałek to będzie mega szczęśliwy dzień i że zakończy się sukcesem 🥹🤞🏻
Dwa dni temu gdy bratowa zaczęła snuć pozytywne plany na przyszłość ze mną w roli mamy, pierwszy raz poczułam taką ogromną radość w głębi, że to się naprawdę może udać! Bo zazwyczaj z dużym dystansem reaguję na takie wybieganie w przyszłość ☺️
🍷Kasia, przykro mi.
Sama nie lubię się kłócić, ale nauczyłam się wyrażać bardziej swoje emocje i pragnienia. Wiadomo, nie przychodzi to od tak i wymaga trochę czasu. Może warto nad tym popracować? 🫂aszin lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
-
Butterfly23 wrote:Właśnie 🌿Pusshka miałam wczoraj Cię pytać o Twoje monotematyczne śniadania do pracy i zapomniałam 😁 także pytam dziś co tam robisz na śniadania do pracy? 🤭
🍓 owsianki albo na skyrze i mleku albo na kefirze jak wyżej. Różne owoce, orzechy, żeby jednak trochę zmieniać smak
🍓 sałatki z grzankami
🍓 serek wiejski z warzywami i grzankami
🍓 chlebek bananowy
🍓 placuszki na skyrze
🍓 naleśniki
🍓 tortilla pełnoziarnista zapiekana z jajkiem
🍓 nieraz po prostu ciemna bułka z różnymi dodatkami
🍓 owoce z orzechami/batoniki Dobra Kaloria jako szybka przekąska
W ogóle odkryłam ostatnio w Biedrze, polecam
Butterfly23, Cerva lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
-
Pusshka wrote:Zarzucam pomysłami na wynos 😎 Głównie u mnie:
🍓 owsianki albo na skyrze i mleku albo na kefirze jak wyżej. Różne owoce, orzechy, żeby jednak trochę zmieniać smak
🍓 sałatki z grzankami
🍓 serek wiejski z warzywami i grzankami
🍓 chlebek bananowy
🍓 placuszki na skyrze
🍓 naleśniki
🍓 tortilla pełnoziarnista zapiekana z jajkiem
🍓 nieraz po prostu ciemna bułka z różnymi dodatkami
🍓 owoce z orzechami/batoniki Dobra Kaloria jako szybka przekąska
W ogóle odkryłam ostatnio w Biedrze, polecam
-
Dziewczyny nie nadrabiam na razie, przepraszam
Z jednym dzieckiem wszystko super, ryzyka niskie. Coś chyba wyrosło między nogami, ale nie chciała mówić za bardzo. Jest prawie o tydzień większy niż wynika z OM. Przeziernosc karkowa w normie, nos jest, wszystkie organy na miejscu, serducho jak trzeba
Drugi maluch nie chciał współpracować, źle leżał ale udało się wszystko zmierzyć ostatecznie. Jest troszkę mniejszy, bardziej zgodny z datą owulacji. Organy ok, kość nosowa jest, przeziernosc w normie, ale większa niż u drugiego dziecka mimo że dziecko samo w sobie mniejsze. No i tutaj wyszło nam ryzyko pośrednie zespołu downa 😞 1:557. Pobraliśmy nifty i czekamy na wyniki. Wiem że to tylko statystyka i ryzyka obniża nam tu biochemia, ale już zdążyłam morze łez wylać. Trzymajcie proszę kciuki za nas 😞 -
Nomeolvides wrote:Dziewczyny nie nadrabiam na razie, przepraszam
Z jednym dzieckiem wszystko super, ryzyka niskie. Coś chyba wyrosło między nogami, ale nie chciała mówić za bardzo. Jest prawie o tydzień większy niż wynika z OM. Przeziernosc karkowa w normie, nos jest, wszystkie organy na miejscu, serducho jak trzeba
Drugi maluch nie chciał współpracować, źle leżał ale udało się wszystko zmierzyć ostatecznie. Jest troszkę mniejszy, bardziej zgodny z datą owulacji. Organy ok, kość nosowa jest, przeziernosc w normie, ale większa niż u drugiego dziecka mimo że dziecko samo w sobie mniejsze. No i tutaj wyszło nam ryzyko pośrednie zespołu downa 😞 1:557. Pobraliśmy nifty i czekamy na wyniki. Wiem że to tylko statystyka i ryzyka obniża nam tu biochemia, ale już zdążyłam morze łez wylać. Trzymajcie proszę kciuki za nas 😞
Postarajcie się zająć czymś głowy, będzie dobrze. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 10:01
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Pusshka wrote:Ooo 🥺❤️
Dwa dni temu gdy bratowa zaczęła snuć pozytywne plany na przyszłość ze mną w roli mamy, pierwszy raz poczułam taką ogromną radość w głębi, że to się naprawdę może udać! Bo zazwyczaj z dużym dystansem reaguję na takie wybieganie w przyszłość ☺️
🍷Kasia, przykro mi.
Sama nie lubię się kłócić, ale nauczyłam się wyrażać bardziej swoje emocje i pragnienia. Wiadomo, nie przychodzi to od tak i wymaga trochę czasu. Może warto nad tym popracować? 🫂
No właśnie ja to tak od zawsze jak ktoś coś mi zwracał uwagę czy podnosił głos to ja automatycznie się zamykam. I trzymam wszystkow sobie. I ciężko mi się otworzyćKrólikkicek lubi tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
Nome 🥺🫂 tak jak mówisz, na szczęście to tylko statystyka i jest duuuza szansa, że wszystko będzie ok. Ile się czeka na wyniki? 🫂
Motylku, ja też o tym myślę, ale nie potrafię się zmotywować, muszę namowic jakąś znajomą, bo jak już się umówię to głupio mi odwołać 🤪
Moje dietetyczne śniadanko prezentuje się tak 🤤
Butterfly23, Cerva, Pusshka, blador2, Anka32, Muuu. lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clo 👀
💉Neoparin+💊 Acard150
Czesc wszystkim przepraszam, ze sie wbijam w trakcie dyskusji, ale zauważyłam post aszin, a ze kojarzę z innego wątku, że też masz hashimoto, postanowiłam zapytać.aszin wrote:Nome 🥺🫂 tak jak mówisz, na szczęście to tylko statystyka i jest duuuza szansa, że wszystko będzie ok. Ile się czeka na wyniki? 🫂
Motylku, ja też o tym myślę, ale nie potrafię się zmotywować, muszę namowic jakąś znajomą, bo jak już się umówię to głupio mi odwołać 🤪
Moje dietetyczne śniadanko prezentuje się tak 🤤
-
Karolina33, nie, dieta jest związana ze schudnięciem 🤪 mój endo nawet mówił, że nie ma jednoznacznych badań wskazujących na to, że jest dieta typowo pod hashi i że na razie nie muszę sobie tym głowy zaprzątać 🤷🏼♀️
karolina33 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clo 👀
💉Neoparin+💊 Acard150
Nome to tylko statystyka. Sama mówisz,że drugi bobas nie współpracował więc może coś zostało zmierzone. ✊️✊️✊️ za Nifty.
Jeju te hormony ciążowe. Oglądałam filmiki z zakończenia roku u mojej chrześnicy i płacz 🥹 kończy 2 klasę. A dopiero co się rodziła😭ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
Kasiajasia90 wrote:No właśnie ja to tak od zawsze jak ktoś coś mi zwracał uwagę czy podnosił głos to ja automatycznie się zamykam. I trzymam wszystkow sobie. I ciężko mi się otworzyć
Czy masz jakąś zaufaną osobę, której możesz się wygadać? Bo to też ważne
🍷Nome, dokładnie to tylko statystyka, trzeba być dobrej myśli! Trzymam za was kciuki ✊️Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
Pusshka wrote:Mi osobiście pomogła terapia, ale może jakieś książki/podcasty w tym temacie trochę mogłoby zmienić punkt widzenia? Zwiększyć taką pewność siebie emocjonalną i wyrażanie na głos? 🤔
Czy masz jakąś zaufaną osobę, której możesz się wygadać? Bo to też ważne
🍷Nome, dokładnie to tylko statystyka, trzeba być dobrej myśli! Trzymam za was kciuki ✊️
Jedna przyjaciółka wie więc przynajmniej jej mogę się wygadać 🙂ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰