Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoje Kochane ❤️
Podjęliśmy z mężem wczoraj trudną decyzję o przerwaniu dalszych starań o drugie dziecko. Mąż powiedział, że boi się o nasze małżeństwo gdy nie powiedzie się plan który przedstawili nam w klinice i dało mi to do myślenia.
Porozmawialiśmy na spokojnie. Gdy zapytał mnie wprost czy jestem gotowa na to wszystko o czym mowiła nam kobietka w klinice nie potrafiłam jednoznacznie powiedzieć tak. Doszłam do wniosku, że nie mam ochoty badać ponownie amh po ostatnim kiepskim wyniku, robić reszty badać, jeździć na te wszystkie monitoringi. Podejrzewam, że zwłaszcza z tym ostatnim przez mój różny grafik mógłby być problem i już czuję przerażenie na samą myśl.
Wczoraj cudowna osoba napisała mi, że "Nawet w trojke jestescie cudowna pelnowartosciowa rodziną ❤️".
Gdzieś w tych staraniach o drugie dziecko trochę zapomnieliśmy, że przecież mając Helenę mamy już i tak ogromne szczęście którego niestety nie wszyscy doświadczają 🥹
Właściwie nie wiem kiedy częściowo wyszliśmy z naszej strefy komfortu która oznaczała tylko naturalne starania bo takie były nasze ustalenia gdy w ogóle zaczynaliśmy ale na tym poprzestaniemy.
No cóż, widocznie jesteśmy mało elastyczni ale mamy już swoje lata 😂😂
Czasami padają tu słowa od którejś z Was, że gdybyście mogły to oddałybyście swoje miejsce w kolejce po dziecko. Więc ja dzisiaj mogę napisać tak samo 🥹 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyszkaaa20 wrote:💋Anka 🥹🥹🥹 najważniejsze to robić wszystko zgodnie ze sobą, macie już swoje szczęście, Helenite a to naprawdę dużo ❤️ mam nadzieję że ta decyzja dobrze na Was wpłynie 💜
Na pewno lepiej niż dalsze starania których mamy dość a przecież nie trwały wybitnie długo 😅
Ja odczuwam spokój od wczorajszej rozmowy i wiem, że to dobra decyzja bo co najważniejsze NASZA 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 08:51
blador2, Myszkaaa20, Butterfly23, Pusshka, karola_b, siesiepy, PoczątkującaPisarka, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. U nas dziś pochmurno i chłodno. Alleluja.
Wczoraj zrobiłam wstępny przegląd ciuszków. I raczej dokupować wiele nie trzeba.
Push ✊️✊️✊️✊️ czekamy na bobasa na pokładzie
Anka najważniejsze,że wy czujecie się z tym dobrze. Z tą decyzja. Najważniejsze,że macie siebie,miłość I wsparcie🙂Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Puszko trzymam kciuki 🤞🏼
Blador za Ciebie również 🤞🏼
Aniu doskonale napisane, jesteście pełnowartościową, kochającą się rodziną. I to jest najważniejsze ♥️
Ostatnie dni to są najgorsze dni w moim życiu. Czekanie mnie wykańcza, schudłam 2 kg. Jutro genetyk. Nie chcę nic więcej, tylko zdrowia dla moich dzieci.Anka32, Pusshka, blador2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
🍷Anka, podświadomie czułam, że w weekend dużo się u Ciebie działo - wspaniale, że szczerze porozmawialiscie z mężem. Podjęliście takie decyzje, które są najlepsze dla was, to duża odwaga spojrzeć prawdzie w oczy. Starania o ciążę bywają ciężkie, wyniszczające i takie dążenie za celem, który niestety nie jest pewny, może odbierać radość życia, jeżeli za bardzo się na tym skupimy. Bardzo ważne jest, żeby być TU I TERAZ i tak jak napisałaś - cieszyć się ze swojej wspaniałej rodziny, którą tworzycie ❤️ Życzę wam wszystkiego najpiękniejszego
🍷Nome, kochana mocno trzymam za Ciebie kciuki i wysyłam dużo siły i tulasa 🫂Anka32, Astereae, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Hej laski!
@nome myślę o Tobie, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. Niech ten strach się już skończy, żebyś mogła cieszyć się ciążą 🥰
@anka mam wzrusz po przeczytaniu Twojego postu. Najważniejsze, że RAZEM patrzycie w tym samym kierunku. Helenka to Wasz Skarb, a kto wie co życie jeszcze przyniesie bez tej staraniowej spiny 😊
@Puszi, dzisiaj wszystkie tu jesteśmy z Tobą! ❤️❤️❤️Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Puszinko trzymam za Ciebie dzisiaj kciuki!
Aniu naturalne starania przecież nic nie wykluczają. Masz całkowitą rację że to, co mamy obecnie jest najważniejsze. Przytulam mocno i trzymam kciuki za to, aby naturalnie też Was zaskoczyło, bo zasługujecie na to jak każdy inny. 🍀 Czuć z twojej wypowiedzi że ta decyzja była słuszna. 💕
Nome będziesz miała jutro pod gabinetem obstawę. A tymczasem spróbuj jakiejś medytacji czy czegokolwiek, co odgoni złe myśli. 🍀
Ja siedzę w poczekalni do pobrania krwi. Zawsze się zastanawiam czemu ci ludzie siedzą w środku po pół godziny, a ja to zawsze myk myk 5 minut. A czekać muszę z 2h. 🥴Anka32, Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Małżyk właśnie podszedł i mnie przytulił oznajmiając, że kolega z pracy właśnie wrzucił kartkę z kalendarza i jest Dzień przytulania 🥰
Wam też się może przydać ta informacja👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Hej!
Wróciłam z weekendu, bez przygód, cały czas w dwupaku. 😀 Mąż z przygodami, bo polska patologia na Euro się nie umie zachować i wkraczała policja do stref kibica. 🤦🏼♀️ Na szczęście nic się nie stało.
🌿Anka oboje czujecie spokój to znaczy, że decyzja podjęta w zgodzie ze sobą. To najważniejsze. 🙂
🌿Pusshka kciuki za małego Puszinka 🥰
🌿Blador ja chyba większy babybrain miałam na początku ciąży niż teraz 😅 zapominałam słów itd. teraz jakoś mi minęło. Zobaczymy po porodzie. 🙈
🌿Motylku niech przylazi ta 🐵 i lecimy z nowym cyklem. 😘
🌿Nome a konsultacja z genetykiem to jakaś dodatkowa czy w ramach tych pierwszych prenatalnych? Będzie dobrze. ♥️ Postaraj się myśleć pozytywnie, bo to też wpływa na Bąble w brzuchu.
Ja dziś idę do LuxMedu podejrzeć Synka. Mam wizytę na "prowadzenie ciąży", nigdy nie byłam, mam nadzieję, że zrobi mi na nim też USG. 🤔 Chce zerknąć na tą wagę czy przybiera prawidłowo.Pusshka, Butterfly23 lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
nick nieaktualny
-
Pusshka - trzymam dziś za Was kciuki
Pusshka lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)