X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy, pytałaś o lody. Kupiłam w Kauflandzie.
    Dokładnie takie:

Screenshot-20240630-210019-Gallery.jpg
    facebook book app

Lola93, siesiepy lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam sushi, matko, mogłabym jeść i jeść, gdyby nie zaporowa cena 😁

U mnie dziś znów była pizza 🍕
    IMG-2724.jpg

Puszinko ✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2024, 21:04

Butterfly23, Pusshka, Myszkaaa20, siesiepy, Muuu. lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja też uwielbiam sushi, matko, mogłabym jeść i jeść, gdyby nie zaporowa cena 😁

U mnie dziś znów była pizza 🍕
    IMG-2724.jpg

Puszinko ✊🏻
    Apetyczna 🤤
    Myśmy dziś jedli rybkę na kolację. Jutro na śniadanie pieczona owsianka, wstawię przepis tak jak obiecałam 😁 na obiad będzie rybka bo została z ziemniakami i surówką z kiszonej.

aszin, Astereae lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wolność do jutra 😅🤣 Wypiłam drineczka i czekam na mecz ⚽️❤️

@Liyss u mnie w 2 trymestrze wróciły smaki na te sprzed ciąży. A tak na początku to totalnie mnie odrzuciło od kawy i.. kurczaka 🤣

@Myszka piękna ta fototapeta 🤩
    Zgagi współczuję, mnie też w ciąży męczyła. I nie miałam na nią sposobu, po porodzie przeszło 😅

@Puszinko czy ja dobrze czytam, że jutro testujesz? 🥹
    Smacznego ❤️🍹
    Tak, myślę że siknę 🤭

Ogólnie na wątku ivf jedna dziewczyna wstawiła tabelkę ze średnimi betami i 7 dpt (czyli jutro) jest to ok. 45 mIU/ml, więc nie wiem czy będzie z tego kreska 🤔 Nie pamiętam przy jakiej wysokości bety widać kreskę, kojarzycie? Choć podejrzewam, że to też różnie? 😉

• aszin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Smacznego ❤️🍹
    Tak, myślę że siknę 🤭

Ogólnie na wątku ivf jedna dziewczyna wstawiła tabelkę ze średnimi betami i 7 dpt (czyli jutro) jest to ok. 45 mIU/ml, więc nie wiem czy będzie z tego kreska 🤔 Nie pamiętam przy jakiej wysokości bety widać kreskę, kojarzycie? Choć podejrzewam, że to też różnie? 😉
    Zależy od testu, te o czułości 10mIU/ml powinny pokazać kreskę przy wartości bety 10 😁 ale po transferze też pewnie każda kobieta ma inne wartości w danym dpt, to nie ma co się sugerować. ☺️

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:24

Pusshka lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 wpadłam się przywitać, że żyje i to całkiem nieźle 🥹 kompletnie odpuściliśmy temat starań - mój zabieg też raczej w lipcu się nie uda ze względu na termin okresu ale jeszcze szansa jest 🥹 lekko udało mi się Was nadrobić 🥹
    odzyskaliśmy z Mężem równowagę - czasem mocno niezdrową 😂 ale chyba w ostatnim słusznym momencie się zatrzymaliśmy w tej naszej staraniowej karuzeli 😪 tak dziś czuje..

Jesteśmy szczęśliwi, planujemy kolejny etapy wykończenia domu 💜 cieszymy się sobą a ja - nie wiem czy dobrnęłam już do ściany ale.. chęć posiadania dziecka zeszła kompletnie jakby na inny tor 😊

Ściskam mocno, @Pusshka niech jutrzejsze kreski kompletnie zmienią Twoje życie 💜

Przytulam każdą z Was - czasem zajrzę, buziaki 💜

Cerva, Pusshka, blador2, klaudia_23, Myszkaaa20, Anka32, goska000, Małgosiagosia, PoczątkującaPisarka, Sunnysunsun, bonassola, Muuu., Paula9463, Edithka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra, cieszę się, że odnalazłaś równowagę 🥰

Dawno nie było Bonassoli, Moni i Bodzenki 🧐

ezra lubi tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿 Ezra uśmiechnęłam się czytając Twoja wiadomość. 😚 Super, że u Was lepiej. Oby udało się zrobić ten zabieg jak najszybciej. 🙂

🌿Pusshka kciuki zaciśnięte 😘

Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Cześć dziewczyny 😊 wpadłam się przywitać, że żyje i to całkiem nieźle 🥹 kompletnie odpuściliśmy temat starań - mój zabieg też raczej w lipcu się nie uda ze względu na termin okresu ale jeszcze szansa jest 🥹 lekko udało mi się Was nadrobić 🥹
    odzyskaliśmy z Mężem równowagę - czasem mocno niezdrową 😂 ale chyba w ostatnim słusznym momencie się zatrzymaliśmy w tej naszej staraniowej karuzeli 😪 tak dziś czuje..

Jesteśmy szczęśliwi, planujemy kolejny etapy wykończenia domu 💜 cieszymy się sobą a ja - nie wiem czy dobrnęłam już do ściany ale.. chęć posiadania dziecka zeszła kompletnie jakby na inny tor 😊

Ściskam mocno, @Pusshka niech jutrzejsze kreski kompletnie zmienią Twoje życie 💜

Przytulam każdą z Was - czasem zajrzę, buziaki 💜
    Kochana, wysyłam dobre myśli do Ciebie, dobrze że skupiliście się na sobie ❤️

No właśnie, myślałam że te wartości czułości na testach sikanych to taka trochę bujd, mówiąc szczerze 🧐

ezra lubi tę wiadomość

• Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne cześć :)

U nas intensywnie, bo odebraliśmy klucze do mieszkania i teraz na szybko musimy je doprowadzić do stanu używalności, żeby dało się je jeszcze przez wakacje wynająć. Mąż maluje, ja szukam mebli po olx itp i staramy się spiąć pupy, żeby szybko było gotowe. Do tego te upały to panie kochany. Ale dzisiaj znowu mocno u nas lało, jutro już ma być chłodniej

Aszin, Gosia 🫂🫂 na te gorsze czasy

Aszin oby następny cykl był dla Was bardziej łaskawy pod kątem tajmingu 🤞🏼

Gosiu mam nadzieję, że zmiana lekarza będzie kluczem do Waszego sukcesu 🤞🏼 Przebojów z maluchem współczuję :(

Puszinko kciuki trzymam bez przerwy 🤞🏼 przykro mi, że takie trudne komentarze Cię spotykają :(

Myszko super fototapeta. Mam nadzieję że zgaga przeszła ☺️

Aniu za Kazia też non stop trzymam 🤞🏼 Co tam za drineczka popijasz?

Ezra dobrze Cię czytać ☺️ czuć spokój z Twojego wpisu!

Aster cos nam lekarze na wątku nie dopisują ostatnio 🙄

Siesiepy oj sushi 🥺 wygląda pysznie! Jak się czujesz?

Blador podoba mi się Twoja strategia na tą pogodę - przespać 😂 Przykro mi, że z dziadkiem takie przeboje. Czy tylko Ty i mąż się nim opiekujecie czy ma jeszcze kogoś (poza opiekunką)?

Liyss może te sny to już jest sygnał że będzie apetyt wracał do normy 😁

Cerva urzekł mnie Twój bukiecik 😂

Klaudia bardzo cieszą dobre wieści o Oskarze 🥺☺️
    Coś komuś jeszcze na pewno wisze, więc pewnie będę edytować 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2024, 21:56

Pusshka, Myszkaaa20, aszin, goska000, Anka32, Cerva, ezra, siesiepy lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵 SN

age.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra cieszę się, że jest lepiej!

Pusshka pink strumieniowy pokazał prawilny cień przy becie 78 i to było w poniedziałek, a w sobotę był kuzyn cienia po czasie. Kciuki zaciśnięte✊️

Mnie martwi nieobecność Effiii😔

Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pusshka nie moge sie doczekac Twojego jutrzejszego osikanca 😁🤞🏼

@Aszin moj Dyzio tez dzis jedynie krotkie spacery, bo caly dzien bylo 32 stopnie.. mam nadzieje, ze w nocy popada troche i od jutra bedzie chlodniej

@Ezra fajnie, ze sie odezwalas i super, ze u Ciebie lepiej psychicznie. Odezwij sie czasem i daj znac co u Ciebie ;)

My bylismy dzis w nowo otwartej restauracji u nas w miescie i kelnerka powiedziala, ze czas oczekiwania na jedzenie to pol h. Zamowilismy, czekamy, czekamy.. po 45 min podchodzi kelnerka i pyta czy moglibysmy powiedziec co my wgl zamowilismy, bo im niby system padl. Patrzymy, a ludzie ktorzy przyszli po nas juz dostali swoje zamowienie.. ale ok, czekalismy dalej. Po 1h od zamowienia juz sie zaczelismy wkurzac, bo przyjechalismy tam prosto ze szpitala bardzo glodni, no i czas oczekiwania mial byc pol h.. koniec koncow dostalismy jedzenie po 1,5h.. i bylo go malo i srednio smaczne. Tragedia, juz wiecej tam nie pojdziemy. R byl taki wkurzony, ze odrazu im wystawil 1 gwiazdke na google i jeszcze pozniej powiedzial do kelnerki, ze kobieta karmiaca piersia musiala tyle siedziec glodna 😅

U nas Oski dzis 1700g 💪🏼 po naszym wyjsciu mieli mu zmniejszyc tlen do 23%, takze jutro sie dowiemy jak sobie radzi. Do konca przyszlego tygodnia planuja calkowicie zejsc u niego z tlenu i jesli bedzie ok to od 8 lipca zaczniemy nauke jedzenia z piersi 😁 w zaleznosci od tego jak bedzie mu szla ta nauka to wyjdzie do domu za 3/4 tygodnie

goska000, aszin, blador2, Cerva, Butterfly23, Pusshka, Lola93, ezra, Małgosiagosia, PoczątkującaPisarka, Sunnysunsun, siesiepy, Myszkaaa20, Muuu., Paula9463 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ezra cieszę się, że udało się odnaleźć ta równowagę 😊 odzywaj się 😘

@Nome porzeczkowego ale już jest tylko wspomnieniem 🤣

ezra, Nomeolvides lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome jest tylko teściowa, tyle że ona każdą chwilę spędza na działce i chce tam zabierać dziadka ale on nie chce, poza tym na działce zawsze w weekend są goście. Jest jeszcze córka babci z pierwszego małżeństwa i jej synowie, ale oni od ponad 30 lat nie mieszkają w Polsce, no i męża brat od 14 lat też podróżujacy po świecie

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, rośnie pączek 🥰

Ezra, jak miło Cię widzieć :* Tak się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze 💞

Nome, wykończenie podobno najgorsze, ale dacie radę 💪

Aszin, Muu też nie widać od kilku dni. Dziewczyny halo, halo :)

W piątek mam wolne, a później od 15-19 i może jeszcze od 8-12 😅

Synuś przyjechał 😍 Muszę wyprzytulać za te 28 godzin nieobecności 🥰

Do jutra 🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2024, 21:51

ezra, Paula9463 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Bąbla ;*
    38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷
    preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Klaudia najgorzej jak tyle czekasz na jedzenie i okazuje się tego niewarte 🙄 jeszcze trochę i będziecie razem w domku 🥹 a jak Ty się w ogóle czujesz?
    🌿Ezra cieszę się bardzo, że znaleźliście równowagę, naprawdę 😘

ezra lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Puszinko ja jutro zdecydowanie w kolejce pod kibelkiem ✊🏼
    🌸Klaudia ale rośnie chłopak 🤩
    🌸Anka, fajny mają skład te lody?:) chyba aż się do Kaufa wybiorę!
    🌸Poproszę o pół kciuka jutro za mój kurniczek o 11:30idę na podgląd 🥚🥚🥚🥚

Pusshka, ezra, kasia97, Cerva, goska000, Butterfly23, PoczątkującaPisarka, Sunnysunsun, Anka32, siesiepy, Liyss🧚🏻, Myszkaaa20, bonassola lubią tę wiadomość

age.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy jak zwykle Kochane 🥹 pewnie, że się czasem odezwę, pewnie tak rozsądnie co kilka dni - chociaż te kilka dni bez Was trwały wieki 🤭 dziękuje za każde dobre słowo - sama czuje, że odzyskałam równowagę 🥹

Kciuki dla każdej, za kontrole, za badania, za dobry dzień, za testowanie - za Was 💜

Pusshka, Anka32, Cerva, goska000, Lola93, Sunnysunsun, siesiepy, Myszkaaa20, Paula9463 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wolność do jutra 😅🤣 Wypiłam drineczka i czekam na mecz ⚽️❤️
    Ale bym sobie wypiła zimnego aperola… 🙄

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
‹‹ 2973 2974 2975 2976 2977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ