Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Sunnysunsun 🥰🥰🥰uwielbiam foty Waszych maleństw.
Klaudia świetne wieści,oby lokatorzy byli be problemowi 😉
Anka dobre wieści, zrobiliście dla siostry i jej partnera bardzo dużo ❤️ oby teraz już było u Was z górki, a siostra wyszła na prostą. Chociaż jak mówisz ona wiecznie na zakręcie, ale nadzieja umiera ostatnia
Aszin wrzuciłam ostatnio post odnośnie łączenia wszystkich witamin, które się wspierają a które wykluczają. Kliknij do mnie na posty
Blador a jak u Ciebie plany na L4? My oglądamy z małżem Czarna Listę na Netflix;) ale wczoraj pisaliśmy wcześnie spać
Viii udanego wyjazdu ☺️
Anka ja też kocham sarny, zreszta dowód mam na rękawie co widziałaś. Czasami przychodzą do Nas pod dom i wyżerają mi kwiatki, kocham te wstrętne obzarciuchy.
Tatuaż z sarną też mam w planach 🥹❤️
A Twój rękaw jest boski, miłość od pierwszego zobaczenia 🥰
Też ciągle wierzę w Siostrę 🥰 Każdy popełnia jakieś błędy dlatego w pełni zgadzam się z tym co wczoraj napisała @Myszkaaa20 🥹
Będę informować o postępach w sprawie ✊🏻🤗Myszkaaa20, Effiii, blador2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuuu. wrote:Dzień dobry 🙂
@Sarka melduję się 🤞
@aszin to koniecznie nadrabiaj 3 sezon, mega trzyma w napięciu 🤩
@Anka temperatura wygląda dobrze ✊
Też zaczęliśmy już mnie nie oszukasz, dzisiaj będziemy 3 odcinek oglądać, w kolejce czeka Komisarz Forst na podstawie książki Mroza, ponoć też dobry serial 🙂
Dziękuję ale to tak w większości cyklów a efektów brak 😊 trzeba będzie przełknąć gorycz kolejnej porażki, wdrożyć małżowi suplementy, wysłać na badania i czekać na efekty. Na szczęście dopiero początek roku 🥹
@Effiii miałam nadzieję, że to link z jakimś przepisem 😀🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 07:20
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:https://www.instagram.com/reel/C2AqN4-oW4i/?igsh=bHcyOWhnYng1amR5
Post odnośnie ferrytyny wchłanialności itp co o tym sądzicie ?? Może faktycznie za bardzo pędzimy z podnoszeniem jej ? -
nick nieaktualny
-
Pusshka wrote:@Sarka94, kciuki 🤞
@Effiii, też oglądałam jakiś czas temu Czarną Listę ale spauzowałam gdzieś chyba w 3 sezonie i teraz żeby wrócić musiałabym zacząć od nowa, bo tam to się dzieje 🙈 Ale fajny serial!
@Viii, odpocznij, faktycznie to na pewno Ci dobrze zrobi 🥰
Jadę właśnie zbadać proga, estadiol (zobaczyć w cyklu naturalnym) i wit. D 😊
Obudziła mnie dziś maszynka męża o 6:00, która się co chwilę włączała i wyłączała 😂 Mega się wystraszyłam, bo najpierw nie wiedziałam co to za dźwięki z łazienki
Trzymam kciuki za wyniki 🤞🍀Pusshka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Anka32 wrote:Dziękuję ale to tak w większości cyklów a efektów brak 😊 trzeba będzie przełknąć gorycz kolejnej porażki, wdrożyć małżowi suplementy, wysłać na badania i czekać na efekty. Na szczęście dopiero początek roku 🥹
@Effiii miałam nadzieję, że to link z jakimś przepisem 😀🤣
A co mi tam łapcie :
https://www.instagram.com/p/CWGhhFzMNxh/?igsh=YjF6aXZ3cDZwNnlk
U mnie często na śniadanie, zamiast masła daje masło orzechowe 😉 oczywiście robię porcje X2
A to jest kolejne śniadanie/deser które kocham. To każdy musi spróbować
https://www.instagram.com/reel/Ct0odaxgerg/?igsh=MXBzbG5scHp3NThlYQ==Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 07:33
Myszkaaa20, Pusshka, Anka32, Pyśkaaa, Astereae lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
@Effiii, też oglądałam jakiś czas temu Czarną Listę ale spauzowałam gdzieś chyba w 3 sezonie i teraz żeby wrócić musiałabym zacząć od nowa, bo tam to się dzieje 🙈 Ale fajny serial!
Obudziła mnie dziś maszynka męża o 6:00, która się co chwilę włączała i wyłączała 😂 Mega się wystraszyłam, bo najpierw nie wiedziałam co to za dźwięki z łazienki
My dopiero jesteśmy na pierwszym sezonie ale jak zobaczyłam że jest 10 to trochę się przerazilam.Pusshka lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Effiii wrote:Zrób wegański blok , a wyślę kolejny przepis , mam fajny na skyrnik , dużo białka i kruszonką orzechowa
A co mi tam łapcie :
U mnie często na śniadanie, zamiast masła daje masło orzechowe 😉 oczywiście robię porcje X2
https://www.instagram.com/reel/Ct0odaxgerg/?igsh=MXBzbG5scHp3NThlYQ==
Od rana takie dobroci 😍 zapisane 😁👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Dzień dobry!
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa! Jednak ktoś kto jest „z boku” trochę inaczej to wszystko widzi, a ja w czarnych barwach jak zawsze… no nic, czekam do piątku i się zobaczy.
Bardzo zainteresował mnie wczoraj temat przechwytywania jajeczka przez 2 jajowód, do tego stopnia, że przewaliłam pół neta na ten temat i usnęłam przy tym.
Mam 1 teorię w której pomógł mi ten filmik:
https://youtu.be/3ioyMfmaKp0?si=ztVbjPNPsAfY7hoU
Od 1:40 pokazane jest jak jajowód zbliża się do pęcherzyka, co - wstyd się przyznać - ale mnie zdziwiło bo wyobrażałam sobie, że jajowody są przyczepione do jajników 🙈. Jednak wg obrazu przedstawionego na filmiku, śmiem twierdzić, że ludzki organizm to cud, skoro to jajowód przybliża się do uwalnianego jajeczka to pewnie na tej zasadzie przechwytuje go ten „dalszy” w przypadku niedrożności tego bliższego.
To jednak tylko moja teoria!
☺️
Muuu. wrote:Też zaczęliśmy już mnie nie oszukasz, dzisiaj będziemy 3 odcinek oglądać, w kolejce czeka Komisarz Forst na podstawie książki Mroza, ponoć też dobry serial 🙂
Już mnie nie oszukasz machnęłam w zeszły weekend za 1 zamachem. Fajny, podobał mi się film i zakończenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 07:41
Sunnysunsun, ezra, Astereae, Lola93 lubią tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
metkamniedrapie_87 wrote:Dzień dobry!
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa! Jednak ktoś kto jest „z boku” trochę inaczej to wszystko widzi, a ja w czarnych barwach jak zawsze… no nic, czekam do piątku i się zobaczy.
Bardzo zainteresował mnie wczoraj temat przechwytywania jajeczka przez 2 jajowód, do tego stopnia, że przewaliłam pół neta na ten temat i usnęłam przy tym.
Mam 1 teorię w której pomógł mi ten filmik:
https://youtu.be/3ioyMfmaKp0?si=ztVbjPNPsAfY7hoU
Od 1:40 pokazane jest jak jajowód zbliża się do pęcherzyka, co - wstyd się przyznać - ale mnie zdziwiło bo wyobrażałam sobie, że jajowody są przyczepione do jajników 🙈. Jednak wg obrazu przedstawionego na filmiku, śmiem twierdzić, że ludzki organizm to cud, skoro to jajowód przybliża się do uwalnianego jajeczka to pewnie na tej zasadzie przechwytuje go ten „dalszy” w przypadku niedrożności tego bliższego.
To jednak tylko moja teoria!
☺️
Mnie ogólnie fascynuje nasz organizm, przecież to jest cud że z dwóch mikroskopijnych komórek rozwija się mały człowiek 😍 jak tego nie nazwać cudem 😍metkamniedrapie_87, Sunnysunsun, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Anka32 wrote:W kwestii straconego czasu odradzam "Zostaw świat za sobą". Zawiodłam się a tak dobrze się zapowiadało
Ja miałam takiego zonka.....
Mówię do męża,ale ze juz?
I główne co z tego filmu zapamiętałam to wątek Przyjaciół....ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Młody zrobił pobudkę o 6.15. A w tygodniu ciężko go o 7 obudzić.
Zbieramy się betę,proga i tsh.
O ile nie 🤢Pusshka, Muuu., Sunnysunsun, blador2, ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
nick nieaktualnyEffiii wrote:No to trzymamy kciuki za dobre wyniki, mnie małż dziś obudził .... Ale nie w tym sensie co już sobie pewnie połowa z Was pomyślała, tylko na kota krzyknął bo non stop coś drapał .
My dopiero jesteśmy na pierwszym sezonie ale jak zobaczyłam że jest 10 to trochę się przerazilam. -
nick nieaktualny
-
Kasiajasia90 wrote:Ja miałam takiego zonka.....
Mówię do męża,ale ze juz?
I główne co z tego filmu zapamiętałam to wątek Przyjaciół....
No dokładnie, wątek przyjaciół najlepszy 😁 trochę zmarnowali potencjał
Kciuki za wyniki 🤞 będą dzisiaj ?👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Myszkaaa20 wrote:No dokładnie, wątek przyjaciół najlepszy 😁 trochę zmarnowali potencjał
Kciuki za wyniki 🤞 będą dzisiaj ?
Mam nadzieję bo nerwicy dostanę 😜Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
nick nieaktualnyEffiii wrote:Zrób wegański blok , a wyślę kolejny przepis , mam fajny na skyrnik , dużo białka i kruszonką orzechowa
A co mi tam łapcie :
https://www.instagram.com/reel/Ct0odaxgerg/?igsh=MXBzbG5scHp3NThlYQ==
Skyrnik mi nigdy chyba nie posmakuje a testowałam wiele wariantów 🥹
Ten drugi przepis na smoothie Bowl przetestyje za to na pewno 😋 -
Też się dzisiaj obudziłam koło 7. Miałam jakieś dziwne sny. Spojrzałam na telefon, a tam 3 nieodebrane połączenia od babci. Biedna męczy się teraz z jakimiś urojonymi rzeczami, widzi w domu obcych ludzi. Wzięłam chociaż euthyrox i mogłam was trochę nadgonić.
Policzyłam z ciekawości (lubię liczby 😁) jaka część z nas z tego wątku jest już w ciąży i to aż 30%, mkniemy jak burza w kierunku 100%. 🥰Sunnysunsun, metkamniedrapie_87, Liyss🧚🏻, Cerva, Edithka, ultramaryna_, kasia97, Zbuntowana, ezra, Astereae lubią tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
@Kasiajasia również trzymam kciuki.
Dziś będziecie miały wyniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 08:34
Pusshka lubi tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g